salonci, četnici, kuhinje, lobiji, soroš, illuminati, amerika, pederi, lobiji, EU?Bosanski_kralj wrote:Zanimljivo da ovi koji su najglasniji PROTIV poligamije su inače i najgalasniji ZA istospolne brakove. Što li je to tako!?
Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
- DaysleepeR
#101 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
- animals
#102 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Islam dozvoljava poligamiju,zato sto je u islamu muskarac Bog a zena rob..
- MyTao
#103 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Zena je malo bog, jer je stvorena od rebraanimals wrote:Islam dozvoljava poligamiju,zato sto je u islamu muskarac Bog a zena rob..
- Bosanski_kralj
#104 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ne, nego licemjeri, dupli standardiDaysleepeR wrote:salonci, četnici, kuhinje, lobiji, soroš, illuminati, amerika, pederi, lobiji, EU?Bosanski_kralj wrote:Zanimljivo da ovi koji su najglasniji PROTIV poligamije su inače i najgalasniji ZA istospolne brakove. Što li je to tako!?
- Bosanski_kralj
#105 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Nemaš ti pojmaanimals wrote:Islam dozvoljava poligamiju,zato sto je u islamu muskarac Bog a zena rob..
-
mirzaaa33
#106 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Meni se čini da im je samo udarati kontru muslimanimaBosanski_kralj wrote:Zanimljivo da ovi koji su najglasniji PROTIV poligamije su inače i najgalasniji ZA istospolne brakove. Što li je to tako!?
- animals
#107 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ajd objasni mi zasto ne moze obrnuto..Bosanski_kralj wrote:Nemaš ti pojmaanimals wrote:Islam dozvoljava poligamiju,zato sto je u islamu muskarac Bog a zena rob..
- DaysleepeR
#108 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
ne bih se složio, ovdje pričmo o ljubavi vs. ugovorenim bračnim odnosima radi paraBosanski_kralj wrote:Ne, nego licemjeri, dupli standardiDaysleepeR wrote:salonci, četnici, kuhinje, lobiji, soroš, illuminati, amerika, pederi, lobiji, EU?Bosanski_kralj wrote:Zanimljivo da ovi koji su najglasniji PROTIV poligamije su inače i najgalasniji ZA istospolne brakove. Što li je to tako!?
nebo i zemlja
- DaysleepeR
#109 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
židovi, ćifuti, amerike, Izrael, soroš, norveška, švedska, salonci, četnici, kuhinje, iluminati, masonimirzaaa33 wrote:Meni se čini da im je samo udarati kontru muslimanimaBosanski_kralj wrote:Zanimljivo da ovi koji su najglasniji PROTIV poligamije su inače i najgalasniji ZA istospolne brakove. Što li je to tako!?![]()
- Edin H.
#110 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Koliko kesa uzme babo? 
- Kikibombona
#111 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ma Naso, mi smo ista stoka, muskarci i zene. Odbijam prihvatiti da je tu neko bolji ili gori. Isti narod, sve isto. Na kraju balade svako dobije ono sto zasluzi. Svako je kreator vlastite srece ili nesrece. Ja sa zenama nikada problema nisam imao. Sa svakom bivsom sa u odlicnim, prijateljskim odnosima. Zaobilazio cvake, svjesno i ciljano. E sad, mogao sam pokupiti jednu takvu i kukati kako nemam srece u ljubavi. Tako rade mnoge zene, padaju na kretene i onda kukaju kako nemaju srece. Nije do srece nego do pameti. Da ima pameti ne bi se za kretene lijepila. Isto sa muskarcima. Lozi se na rospe i onda kuka kada ga prevari. Pa sto si je birao, da li te iko tjerao!? Ili, voli zena cvrste, zajebane momke... pa kada joj vilicu polomi, pita se sta je Bogu skrivila... a u stvari, sama si je izabrala. Nimalo samokritike kod nas. Sve sto zajebes, sam si kriv. Ne trazi krivca u drugome.nasa wrote:a treba uzeti u obzir i da mnogi muskarci ne zasluzuju bolje
naravno vazi i obrnuto za mnoge zene
bude zalosno kad se izradi i unesreci posten covjek
ovako, ovi traze zabave, one pare...sto rece @insomnia, nista novo, stara prica
Sto se tice konkretne teme...
Evo, moja kona. Trideset i neka, dvoje djece. Njen frajer, covjek koga je voljela i kome se divila, njen muz... otresao je od pod kad god bi ga prenijelo... Rastala se i sada mora brinuti o dvoje djece. Prisiljena je raditi u kaficima jer nije u poziciji da ceka i bira. Nema stelu. Jada mi se kako joj se nabacuju svakojaki babuni. Sta da radi. Vjerovatno mora pristati na druzenje sa gazdom ako on to trazi. Kako drugacije sacuvati posao!?? Jednoj takvoj zeni, koja se zajebala u zivotu, bi bilo puno bolje imati nekog lovatora, Arapina, koji ce je sponzorisati. Bilo bi bolje i za nju i za djecu. Ne treba letiti sa osudama. Jebene su to situacije.
Last edited by Kikibombona on 06/06/2016 19:31, edited 2 times in total.
- Bosanski_kralj
#112 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Eno ga sad.DaysleepeR wrote:
ne bih se složio, ovdje pričmo o ljubavi vs. ugovorenim bračnim odnosima radi para
nebo i zemlja
Znači svi brakovi kojima motiv nije ljubav, ne trebaju biti dozvoljeni?
- spreca
#113 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
eh...zivot je chudna stvarbeautyfool wrote:Sve je to zbog inat kucespreca wrote:e to je ono...nedam svom radije cu dati tamo nekom drugombeautyfool wrote: bas crnjak![]()
![]()
![]()
...tak'e ste vi
![]()
-
Rizvan
#114 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
:DaysleepeR wrote:apsolutno to ne zagovaram i ne znam odakle si taj zaključak izvukao.Rizvan wrote:
Pretjeruješ. U 99% slučajeva radi se o sponzorskim odnosima. Sigurno da i ima i slučajeva nasilja ali ima ga i u monogamim vezama.
Tvoji prethodni komentari na ovoj temi su mi posebno bljutavo licemjerni, zagovaraš tezu da je samohranim majkama bolje da se sa gladnom djecom guraju po javnim kuhinjama,nego da putem ovakvih "brakova" obezbjede svojoj djeci budućnost i školovanje. Znam da ti to zvuči nevjerovatno ali nisu svi Arapi psiho nasilnici koji drže svoje žene i ljubavnice pod ključevima.
ovdje se često barata floskulom "nemaju šta jesti" a ja nešto ne vidim da ovdje iko umire od gladi. oni koji su zaista gladni imaju javne kuhinje.
- DaysleepeR
#115 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
pa ne vjerujem ja u zabrane, ali da se treba kritikovati postojanje istih to bez daljnjegBosanski_kralj wrote:Eno ga sad.DaysleepeR wrote:
ne bih se složio, ovdje pričmo o ljubavi vs. ugovorenim bračnim odnosima radi para
nebo i zemlja
- DaysleepeR
#116 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
gdje sam ja tu pomenuo samohrane majke? drugi forumaš je kao vadionu naveo kao nema šta jest pa se jadna udala da ne umre od gladi. a ja kažem da u ovoj državi ne vidim da iko umire od gladi. barem ne još.Rizvan wrote::DaysleepeR wrote:apsolutno to ne zagovaram i ne znam odakle si taj zaključak izvukao.Rizvan wrote:
Pretjeruješ. U 99% slučajeva radi se o sponzorskim odnosima. Sigurno da i ima i slučajeva nasilja ali ima ga i u monogamim vezama.
Tvoji prethodni komentari na ovoj temi su mi posebno bljutavo licemjerni, zagovaraš tezu da je samohranim majkama bolje da se sa gladnom djecom guraju po javnim kuhinjama,nego da putem ovakvih "brakova" obezbjede svojoj djeci budućnost i školovanje. Znam da ti to zvuči nevjerovatno ali nisu svi Arapi psiho nasilnici koji drže svoje žene i ljubavnice pod ključevima.
ovdje se često barata floskulom "nemaju šta jesti" a ja nešto ne vidim da ovdje iko umire od gladi. oni koji su zaista gladni imaju javne kuhinje.
- Bosanski_kralj
#117 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Malo detaljnije se raspitaj o braku u Islamu, ne mogu ti ja ovdje u par rečenica sve pojasniti.animals wrote:Ajd objasni mi zasto ne moze obrnuto..Bosanski_kralj wrote:Nemaš ti pojmaanimals wrote:Islam dozvoljava poligamiju,zato sto je u islamu muskarac Bog a zena rob..
Uostalom ti si samo zbog toga što muškarac može imati 4 žene ustvrdio da je Islam religija gdje su žene robovi. I ja i dalje zbog toga tvrdim da nemaš pojma
- Bosanski_kralj
#118 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ja vjerujem u zabrane. Neke stvari, pojave, jednostavno treba zabranitiDaysleepeR wrote:pa ne vjerujem ja u zabrane, ali da se treba kritikovati postojanje istih to bez daljnjegBosanski_kralj wrote:Eno ga sad.DaysleepeR wrote:
nebo i zemlja
- DaysleepeR
#119 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
otvaranjem vrata za zabranjivanje dolaziš u veliki rizik da neko sutra zabrani nešto što tebi jako puno znači, ta logika je osuđena na samouništenjeBosanski_kralj wrote: Ja vjerujem u zabrane. Neke stvari, pojave, jednostavno treba zabraniti i o tome nema priče.
a ovdje u ovoj zemlji niko nije dovoljno moćan da bilo šta zabrani, tako da je i totalno bespredmetno vjerovati u zabrane, neke stvari nezaustavljivo dolaze, i treba se pripremiti za njih
vezano za temu, sumnjam da bi iko volio da mu sutra kćerka, sestra ili čak majka postane druga ili treća žena nekom arapu
- muha_sa
#120 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
koje ste vi mahaluše
čast izuzecima
čast izuzecima
-
Fudo387
#121 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Svasta.animals wrote:Islam dozvoljava poligamiju,zato sto je u islamu muskarac Bog a zena rob..
Do ovih saznanja si dosao citajuci, sta?
- MyTao
#122 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
KuranFudo387 wrote:Svasta.animals wrote:Islam dozvoljava poligamiju,zato sto je u islamu muskarac Bog a zena rob..
-
Fudo387
#123 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
To si ti k'o i on cuo od dede Matana.MyTao wrote:KuranFudo387 wrote:Svasta.animals wrote:Islam dozvoljava poligamiju,zato sto je u islamu muskarac Bog a zena rob..
- karanana
#124 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
halal kurvarluk.mirzaaa33 wrote:Koji je ovdje fazon, kako nazvati ovo?Sponzorisanje, prostitucija, ljubav, ili samo život po islamu
-
Rizvan
#125 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ti očito nemaš pojma šta znači biti gladan i šta znači potucati se po javnim kuhinjama. Većina žena koje stupaju u ovakve zajedice rade to zbog egzistencijalnih razloga. Preporučivati im umjesto toga javnu kuhinju može samo neko ko nema pojma o surovoj realnosti u ovoj zemlji i neko ko ima brdo predrasuda o arapima. Da svi znamo da žene ulazeći u ovakve odnose prihvataju podređeni položaj, ali u većini slučajeva dalko je to od psiho ključanje odnosa kakvog ti opisuješ. Sablažnjavati se nad ovakvim odnosima u državi gdje možda i tebi neki momak pere auto, koji radi od jutra do mraka za 400KM, na crno, može samo licemjer.DaysleepeR wrote:gdje sam ja tu pomenuo samohrane majke? drugi forumaš je kao vadionu naveo kao nema šta jest pa se jadna udala da ne umre od gladi. a ja kažem da u ovoj državi ne vidim da iko umire od gladi. barem ne još.DaysleepeR wrote::Rizvan wrote:
apsolutno to ne zagovaram i ne znam odakle si taj zaključak izvukao.
Last edited by Rizvan on 06/06/2016 19:55, edited 2 times in total.