Prenemaganje na Facebook-u?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mega_mashcine

#101 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by mega_mashcine »

Mene u zadnje vrijeme najvise nerviraju oni placeni oglasi gdje reklamiraju one zenske pantalone, haljine i tako te stvari. Ne znam je li moguce to ukloniti nekako, da mi se ne pojavljuje na zidu?
hrle1976

#102 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by hrle1976 »

julisiz es grant wrote:
hrle1976 wrote:Tko je jedne prilik jedna poznanica kojoj engleski i ne ide bas najbolje objavila sliku, a nato ce neki od njenih prijatelja ili sta vec dati komentar MILF. A opet od nje ova jaranica ce udariti lajk na taj komentar. Ja kad nisam sa stolice pao. :D
Ima li Zviza na FB? :D
Ma ima, kao sto ima i drugih
macchiato

#103 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by macchiato »

Oguglala sam vise na dakfejs, djecu, citate, slike... :D jos sam skoro sve obrisala sa svog profila, sluzi mi samo za chat, tako da ni ja nikog ne nerviram. :evil:

ali me nervira to sto mi je zid punih nekih statusa i slika ljudi koji nisu u mojim prijateljima, a pojavljuju mi se jer je odredjena NN osoba iz prijatelja to lajkala i prema nekoj logici, ja moram vidjeti sta doticni ljudi lajkaju i komentarisu. :oops:
dosta sto moram gledati budalastine ostalih al' prihvatam tu "zrtvu" jer ih svjesno drzim medju prijateljima, jos sam pobrisala one koje ne zelim gledati, ali citav zid mi je prakticno pun nekih anonimnih persona.
kakavdanakneiskustvu

#104 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by kakavdanakneiskustvu »

sa jednog profila

Koji je ovo suludi trend na fb?!
"znasko liko ovo cienim. Zaomie stovas nisam slusala nakoncertima..."
Autori se nešto kao rugaju nepismenima?! Rugajte se pismenošću!!!! Ljepotom. A ne spuštanjem na nivo budaletine.
Već davno su sms-ovi ukinuli mala i velika slova, tačke i zareze, č i ć, FB vrvi od znakova 'palac gore', 'srce' i 'majmunčići koji skaču'. Ne pričamo više uživo, prestajemo pričati i virtuelno.
Connaisseur Karlin

#105 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Connaisseur Karlin »

Mene jos jedino zabavan dio fb ,kad odes na godisnji odmor,svi se javljaju "haj'mo" na kafu" , svi salju poruke da se vidimo.Kazes svoju lokaciju,a oni ocekuju da ti dodjes na njihovu lokaciju.Uvela sam prosto pravilo: Ko zeli da me vidi,neka dodje da me vidi na mojoj privremenoj lokaciji tokom odmora ( uvijek je hotel),jer meni ne pada na pamet da se vozam cijeli dan ok kuce do kuce ili rastorana. Ko zeli doci,doci ce. :)

Viber je :thumbup:
insomnia78

#106 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by insomnia78 »

Connaisseur Karlin wrote:Mene jos jedino zabavan dio fb ,kad odes na godisnji odmor,svi se javljaju "haj'mo" na kafu" , svi salju poruke da se vidimo.Kazes svoju lokaciju,a oni ocekuju da ti dodjes na njihovu lokaciju.Uvela sam prosto pravilo: Ko zeli da me vidi,neka dodje da me vidi na mojoj privremenoj lokaciji tokom odmora ( uvijek je hotel),jer meni ne pada na pamet da se vozam cijeli dan ok kuce do kuce ili rastorana. Ko zeli doci,doci ce. :)

Eto me, salji lokaciju
Connaisseur Karlin

#107 Re: Preseravanje na Facebook-u?

insomnia78 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Mene jos jedino zabavan dio fb ,kad odes na godisnji odmor,svi se javljaju "haj'mo" na kafu" , svi salju poruke da se vidimo.Kazes svoju lokaciju,a oni ocekuju da ti dodjes na njihovu lokaciju.Uvela sam prosto pravilo: Ko zeli da me vidi,neka dodje da me vidi na mojoj privremenoj lokaciji tokom odmora ( uvijek je hotel),jer meni ne pada na pamet da se vozam cijeli dan ok kuce do kuce ili rastorana. Ko zeli doci,doci ce. :)

Eto me, salji lokaciju
:-D :kiss:
insomnia78

#108 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by insomnia78 »

To poslije, kad stignem
Cherry-Cherry

#109 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam kada šminkaju male djevojčice. Dakle, ima kćerku od tri godine, našminka je i stavi sliku na fb. Nedavno je jedna poznanica stavila sliku našminkane curice sa napućenim usnama, ja komentarisala da je to bolesno, ona se naljutila. A slika je mamac za pedofile. Pa je li to normalno :skoljka:?
Connaisseur Karlin

#110 Re: Preseravanje na Facebook-u?

insomnia78 wrote:To poslije, kad stignem
:lol:

a ovako se meni desava: kasnije se napisu poruke na fb ili kommentari ispod fotke sa dozom ljutnje ili tuge jer se nismo vidjeli :lol: sad samo odgovoroim sa smajlijem,bez pisanja prostih recenica :D Ali ne mogu reci da su me neugodno iznenadili,jer nisam nista ni ocekivala od pojedinih osoba. Potpuno mi je svejedno. Naravno,razocarala bih se ako bi se ista situacija desila sa osobama od kojih definitivno ne ocekujem takve jeftine reakcije. :-D

Poenta: mog godisnji odmor ,znaci,moji planovi se slijede za odmoranje :-D
hrle1976

#111 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by hrle1976 »

Ja selfije ne kopcam nikako, cemu toliko samo-slikanje samog sebe :roll:
kakavdanakneiskustvu

#112 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by kakavdanakneiskustvu »

čemu napućivanje usana?,čemu kad se žene slikaju moraju jedno koljeno malo izbaciti,valjda da se guzovi bolje ocrtaju??
hrle1976

#113 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by hrle1976 »

Ako koja zbog mene u hali se slika 10x dnevno, e koji sam ja sreckovic... znaci primjeran komentar na selfije je "jel se to slikas zbog mene?" :D

Najbolji bi bio selfi dok cuci u poljskom wc. :pisnuo:
Cherry-Cherry

#114 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Cherry-Cherry »

Nadrndane face u stilu jesam zajebana :lol:
Nisrin

#115 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Nisrin »

julisiz es grant wrote:
uglavnomja wrote:
Nisrin wrote: 3. Pozivi u grupe i igrice, smorise...
4. Zajednicki profili ili profili IME PREZIME EX PREZIME

sta je ovdje problem? mislim ovo je super u biti.
cura izgubila kontakt sa rajom, otisla negdje, udala se ... i jedini nacin da je neko od stare raje nadje je po starom prezimenu.
pogotovo za "moje" generacije, koje su se pogubile u ratu. fb mi je pomogao da nadjem masu raje, i dobar dio zahvaljujuci starom prezimenu.

I meni je ovo potpuno okej, i jasno je da se radi iz istih razloga koje si ti naveo. Čak mi je neshvatljivo kad stave samo muževo prezime. Po meni su to žene koje a) nisu ni imale života, prijatelja i društva prije udaje ili b) imale su to, ali ne smatraju taj dio svog života bitnim i žele da ga zbrišu.

ne znam, bezveze mi zvuci ovo EX, a i meni recimo oba prezimena sa crticom izmedju :d to naglasavnje EX je ono sto mi smeta!
MOSALJOZE

#116 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by MOSALJOZE »

Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kada šminkaju male djevojčice. Dakle, ima kćerku od tri godine, našminka je i stavi sliku na fb. Nedavno je jedna poznanica stavila sliku našminkane curice sa napućenim usnama, ja komentarisala da je to bolesno, ona se naljutila. A slika je mamac za pedofile. Pa je li to normalno :skoljka:?
Ima jedna prodaje dječiju odjeću,i pogodi ko joj je "model"
uglavnomja

#117 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by uglavnomja »

Nisrin wrote:
ne znam, bezveze mi zvuci ovo EX, a i meni recimo oba prezimena sa crticom izmedju :d to naglasavnje EX je ono sto mi smeta!
sa crticom ne znaci nista, mislim nema pravila koje prezime dodje prvo.

ex znaci bivsi.

imas fatu mujic koja se udala za nekog suljica, i sad je fata suljic ex mujic ... sta je tu problem????
imas fatu suljic koja se udala za nekog mujica i zamisli sad ona pise fata mujic-suljic ili suljic-mujic ... :?: i ti sad pogodi koja je.

da pise fata suljic, djevojacki mujic - da li bi to bilo ok?

sta je problem sa ex-om? a zagrada je ok.

pa i u rodnom listu ti pise djevojacko prezime. ex je uobicajena kratica za to.
Sanjarko

#118 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Sanjarko »

julisiz es grant wrote:
Vizionar 1985 wrote:
insomnia78 wrote:Nista me ne nervira
Ignore zakon
Ko i foe lista na forumu :thumbup:
:thumbup:

Teško je na ignore sada sa ovim novim mogućnostima na FB, jer ti sad iskače bukvalo svaka slika, link, status..koji je neko od tvojih frendova lajko ili komentarisao...dakle skroz od desetih ljudi, koje često i ne poznaješ. I baš se tu nagledam najviše gluposti. A ranije to nije bilo.
Ma na kliksu i ne radi foe opcija barem ne meni.
Radi donekle a odnekle ne radi.
Nisrin

#119 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Nisrin »

uglavnomja wrote:
Nisrin wrote:
sa crticom ne znaci nista, mislim nema pravila koje prezime dodje prvo.

ex znaci bivsi.

imas fatu mujic koja se udala za nekog suljica, i sad je fata suljic ex mujic ... sta je tu problem????
imas fatu suljic koja se udala za nekog mujica i zamisli sad ona pise fata mujic-suljic ili suljic-mujic ... :?: i ti sad pogodi koja je.

da pise fata suljic, djevojacki mujic - da li bi to bilo ok?

sta je problem sa ex-om? a zagrada je ok.

pa i u rodnom listu ti pise djevojacko prezime. ex je uobicajena kratica za to.
Sad mi cijeli elaborat izlozi, ja sam napisala STA MENI SMETA, ne mora znaciti da smeta svim drugim...
Sto se tice prezimena, po vazecem pravopisu zena pise prezimena sa crticom izmedju, prvo ide djevojacko, onda udato i po tome znas...e sad sto je svijet nepismen, neka druga tema!
Sanjarko

#120 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Sanjarko »

hrle1976 wrote:Tko je jedne prilik jedna poznanica kojoj engleski i ne ide bas najbolje objavila sliku, a nato ce neki od njenih prijatelja ili sta vec dati komentar MILF. A opet od nje ova jaranica ce udariti lajk na taj komentar. Ja kad nisam sa stolice pao. :D
mousstapha

#121 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by mousstapha »

Trenutno smara "Anastasijino punoletstvo." Nezgodno je blokirati, jer odsvuda iskače i ljudi su iz nekog razloga bas naloženi da je ismijavaju. Najgore od svega što ništa od toga nije smiješno.
Towelie

#122 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Towelie »

mousstapha wrote:Trenutno smara "Anastasijino punoletstvo." Nezgodno je blokirati, jer odsvuda iskače i ljudi su iz nekog razloga bas naloženi da je ismijavaju. Najgore od svega što ništa od toga nije smiješno.
Smesniji su oni koji se bave njom toliko i daju joj popularnost.
insomnia78

#123 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by insomnia78 »

Ja ne znam koliko to vi imate godina i kakve ljude imate u prijateljima :D
Ja sam vidio samo dva lajka vezana za to "punoljestvo" Oba djeca od prijatelja u tinejdzerskim godinama
insomnia78

#124 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by insomnia78 »

Ka' smo vec kod toga. Lazem, vidio sam jedan dobar :D
Image
Last edited by insomnia78 on 21/05/2016 17:40, edited 1 time in total.
ferratilis

#125 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by ferratilis »

Gori ste vi koji kukate na ta fb preseravanja

Kod mene brate ime na profilu Stannis Baratheon, niko nema pojma ko sam, imam najboljeg prijatelja i još par dobrih prijatelja, ljude koji mi trebaju i član sam nekoliko grupa koje moram koristit za posao

svi ostali (ljudi iz srednje, sa faxa, rodbina kojoj sam "dobar" samo kad im nešto treba i klinke od 16-17 godina i "dobronamjernici" iz komšiluka) mi ne trebaju u raji

sva moja aktivnost na fb su poruke i postpvi u grupama
Post Reply