Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Banksy

#101 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

A ovo je vrh ...

''Ovdje postoji kasta, jedna grupa ljudi koja živi od politike 20 i kusur godina i koji ništa drugo osim budžeta ne znaju. Pa pogledajte ljude koji su najbitniji u ovoj zemlji - ko je od njih ikada izašao na tržište rada", kazao je Bajrović.
Bajrović (i Suljagić) o tržištu rada.
edit: Nije smiješno ...
Alfons Kauders

#102 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
starisalko wrote: Reuf i Ivan imaju zajednicku firmu (consalting/marketing) Reuf je bio direktor firme.Skoro mjesec dana je bio i direktor i ministar,dok nisu postavili novog direktora.
Eto vidiš ...

Alfons Kauders wrote:
To mu naravno nije minus, jer narod je dokazao da u tome ne vidi problem, pa redovno biraju ljude koji imaju 20 godina staza u politici i 0 dana staza u privredi.

Zapravo, kada pogledam sastav lokalnog opstinskog vijeca, licno imam 20 godina vise staza u privredi od njih. Od svih njih zajedno, da ne bude zabune...

Bilo bi smijesno da je zajebancija, al nije...
https://twitter.com/suljagic2014/status ... 8780227585

:D
Ahahahahahaaaa pa dje ovo iskopa kraljice?! I to jos frisko! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da citiramo Emira:
Kad mi neko kaže da je u privatnom sektoru 20 godina, znam da je varen i pečen sa svakom vlasti. Jer u #BiH nema vanbudžetske privrede.
Ne, dragi moj Emire, ne. To mozda vazi za vas, politicke kadrove, ali ne za ostatak populacije. Naravno, moj Emire, ljudi poput tebe i Reufa to i ne mogu znati, pa vam oprastam. Kako bi to i mogli znati kad nikad nista radili van budzeta i kada nikad niste imali nikakvog dodira s nama? To je isto kao da ja pametujem Kifli kako da postavi odbranu ili napad na parketu Zetre. Ne ide Emire, ne ide jebes ga.

Umjesto da se poklopite i sutite, vi odmah nasli prodavat muda pod bubrege, a niste ni osnovali jebenu stranku. I to ste pokusali prodavati muda pod bubrege ljudima koji vas mogu nosati u zubima u profesionalnom i svakom drugom smislu. :lol:
Banksy

#103 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

I ne zaboravimo, višestruki korisnik bijelog hljeba ...

Suljagić je 12. januara 2011. godine izabran na funkciju ministra u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u Kantonu Sarajevo, koju je napustio 10. februara 2012. godine, nakon što je podnio neopozivu ostavku. Tako se na poziciji ministra u Vladi KS zadržao samo 13 mjeseci! Odmah nakon razrješenja sa ministarske pozicije Suljagić je od Skupštine Kantona Sarajevo zatražio da u narednih 12 mjeseci prima platu koju je imao u vrijeme dok je bio ministar.

Rješenjem od 12. juna 2012. godine Suljagiću je odobrena naknada plate u trajanju od 12 mjeseci u visini plate koju je ostvarivao dok je obavljao funkciju ministra. Podsjećamo, njegova plata bila je nešto više od 2.200 KM i po tom osnovu Suljagić je u svoj džep inkasirao skoro 30.000 KM.

mart 2016

privilegiju "bijelog hljeba" trenutno koristi i bivši funkcioner iz Demokratske fronte (DF), bivši zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić
Njih trojica će ovu naknadu koristiti u periodu od godinu dana, odnosno 12 mjeseci nakon svog razrješenja.
Suljagić će na ime naknade za "bijeli hljeb" i dalje primati plaću u punom iznosu od 1.954,47 KM, dok će Matanović "ubirati" čak 2.847,94 KM.
Haris.ba

#104 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Haris.ba »

Hajde, budimo pošteni. Ipak je radio Suljagić. U magazinu BH Dani od 1996. - 2006. kao novinar. :D

Inače, očekujemo knjigu sada o Reufu. Kad je bila o Zlatku, o Željku nije stigao zbog izbacivanja iz stranke, red je da se napiše koja o Reufu.

Možda pod naslovom: "Ministar koji je volio Ajfon".
The BEN10

#105 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by The BEN10 »

Konačno da se osnuje stranka koja će narode i narodnosti Republike Bosne i Hercegovine izvesti na selamet.
Heartbeats

#106 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

Kad vidim ove komentare na poskoku
http://--- NO LINKS ---/wp/ohr-na-potezu-baj ... ti-naroda/

Pa onda jos vidiš komentare tipa Saff-a: Iblis instruiran u Americi od strane američkih Čifuta Aškenaza-Iluminata cionista i ubačen u BiH pred zadnje izbore.Jadna li je stranka ako će u njoj Srbostres Suljagić biti glavna violina.Bajroviću,za MOSAD si mogao raditi i bez osnivanja stranke.-fuuuuuj,munafiče plaćeni.

Još samo komentar iz šumske da dobijemo pa da mogu mirne duše Reufa istetovirati na ramenu!
putokaz1

#107 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Ako je usd nešto značio i ovi će
Drinski

#108 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Drinski »

Kad mi neko kaže da je u privatnom sektoru 20 godina, znam da je varen i pečen sa svakom vlasti. Jer u BiH nema vanbudžetske privrede.
I ovo je, ako ne racunamo sitne trgovce i zanatlije, nazalost tacno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#109 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by malakh »

putokaz1 wrote:Ako je usd nešto značio i ovi će
ovi bi mogli biti malo ozbiljniji, čak šta više ja im predviđam čak dva do tri mandata u skupštini ks 2018. godine i jednog u parlamentu fbih, a postoji i velika mogućnost da im neki vijećnik zaluta u neko općinsko vijeće.

nisu oni ni naivni ni glupi da bi tek tako osnovali stranku što me dovodi do zaključka da oni imaju i sposobnosti i moći da stranku ispromovišu i izvuku od naroda glas, a i da privuku neke ozbiljnije i eminentnije ljude u stranku.
putokaz1

#110 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Bajrović
pa koje još tu
suljagić?Tokić? ko još
VjecitiStudent

#111 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

Stranke bh. "ljevice" se inače dijele na jadne i jadnije, dok se ovo nedonošće ne može ugurati čak ni u tu podjelu.
Alfons Kauders

#112 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

putokaz1 wrote:Bajrović
pa koje još tu
suljagić?Tokić? ko još
Ni Tokic nije toliko lud...
Alfons Kauders

#113 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Heartbeats wrote:Kad vidim ove komentare na poskoku
http://--- NO LINKS ---/wp/ohr-na-potezu-baj ... ti-naroda/

Pa onda jos vidiš komentare tipa Saff-a: Iblis instruiran u Americi od strane američkih Čifuta Aškenaza-Iluminata cionista i ubačen u BiH pred zadnje izbore.Jadna li je stranka ako će u njoj Srbostres Suljagić biti glavna violina.Bajroviću,za MOSAD si mogao raditi i bez osnivanja stranke.-fuuuuuj,munafiče plaćeni.

Još samo komentar iz šumske da dobijemo pa da mogu mirne duše Reufa istetovirati na ramenu!
Jakog ti mjerila u PM.

Tom logikom bi mogao istetovirati i mene, i 95% ovog foruma, jer se ni oni ne slazu sa islamofastistima sa Saffa i katolibanima sa Poskoka.
VjecitiStudent

#114 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

malakh wrote:
ovi bi mogli biti malo ozbiljniji, čak šta više ja im predviđam čak dva do tri mandata u skupštini ks 2018. godine i jednog u parlamentu fbih, a postoji i velika mogućnost da im neki vijećnik zaluta u neko općinsko vijeće.

nisu oni ni naivni ni glupi da bi tek tako osnovali stranku što me dovodi do zaključka da oni imaju i sposobnosti i moći da stranku ispromovišu i izvuku od naroda glas, a i da privuku neke ozbiljnije i eminentnije ljude u stranku.
Kad je u pitanju "eminentnost" i "ozbiljnost" samih osnivača, trenutno su u debelom minusu.
Haris.ba

#115 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Haris.ba »

Drinski wrote:
Kad mi neko kaže da je u privatnom sektoru 20 godina, znam da je varen i pečen sa svakom vlasti. Jer u BiH nema vanbudžetske privrede.
Ako gledamo većinu i zapadnih ekonomija, nema tu velikog biznisa bez vlasti. Gledajući od namjenske industrije do preuzimanja fundamentalnih instraživanja na pleća države, te kasnije prepuštanje u komercijalni razvoj, do zaštite raznim zakonima i vanjskotrgovinskim instrumentima...
U Francuskoj se pola države nadigne da zaštiti proizvođača budžavog sira. A, i u drugim državama postoji bruka firmi koje ne bi opstale bez javnih nabavki (Italija je najbolji primjer).

Ali, nije problem u Suljagićovoj izjavi to (kod nas je to karikaturalno postalo). Bio je Ministar obrazovanja Kantona. I umjesto što je bezveze trošio vrijeme da ukine vjeronauku (a ne da rješava problem djece koja ne idu na vjeronauku), nije pročešljao javne nabavke škola i fakulteta. Mogao je. Niko ga nije ni sprečavao da napravi registar javnih nabavki te ga objavi, i objedini nabavke radi efikasnosti i manje cijene.

P.S.
A bezvezni tekst na p o s k o k. info ipak ima jednu dobru rečenicu. :D
Dakle stranka, za sada ima 1500KM. Toliko otprilike vrijedi Iphone.
P.P.S.
A ako ovi poskokovci zazivaju Incka da češlja statut, nek se obrate sudu gdje će biti registracija stranke. Inače, priča je prdimahovina.
Prema važećim zakonima u Federaciji BiH (Zakon o političkim organizacijama , “Službeni list SR BiH”, broj 27/91) i Republici Srpskoj (Zakon o političkim organizacijama, “Službeni glasnik RS”, broj 15/96), registraciju političkih organizacija vrše sudovi prema sjedištu političke organizacije.

Navedenim zakonima su propisani uslovi, postupak osnivanja, registracije i prestanka rada političkih organizacija u Federaciji BiH, odnosno Republici Srpskoj.

U skladu sa članom 4.1 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, da bi učestvovale na izborima, političke stranke podnose prijavu i ovjeravaju se kod Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine. Dakle, političke stranke se prijavljuju i ovjeravaju za učešće na izborima nakon izvršene registracije kod nadležnog suda.
Last edited by Haris.ba on 09/05/2016 13:17, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#116 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:
Drinski wrote:
Ako gledamo većinu i zapadnih ekonomija, nema tu velikog biznisa bez vlasti. Gledajući od namjenske industrije do preuzimanja fundamentalnih instraživanja na pleća države, te kasnije prepuštanje u komercijalni razvoj, do zaštite raznim zakonima i vanjskotrgovinskim instrumentima...
U Francuskoj se pola države nadigne da zaštiti proizvođača budžavog sira. A, i u drugim državama postoji bruka firmi koje ne bi opstale bez javnih nabavki (Italija je najbolji primjer).

Ali, nije problem u Suljagićovoj izjavi to (kod nas je to karikaturalno postalo). Bio je Ministar obrazovanja Kantona. I umjesto što je bezveze trošio vrijeme da ukine vjeronauku (a ne da rješava problem djece koja ne idu na vjeronauku), nije pročešljao javne nabavke škola i fakulteta. Mogao je. Niko ga nije ni sprečavao da napravi registar javnih nabavki te ga objavi, i objedini nabavke radi efikasnosti i manje cijene.

P.S.
A bezvezni tekst na --- NO LINKS --- ipak ima jednu dobru rečenicu. :D
Dakle stranka, za sada ima 1500KM. Toliko otprilike vrijedi Iphone.
Dakle, po ko zna koji put, Suljagic nije pokusao ukinuti vjeronauk.

To sto su SDA i IZ lagale da jeste me se ne tice, osim eventualno da raspravimo kako je moguce da veliki vjernici iz SDA i bivsi reis Ceric lazu kao psi, dok ujedno fol brane vjeru?!

Tu je dobio moje simpatije - i za prijedlog da se vjeronauk izbaci iz prosjeka, i za prijedlog uvodjenja kvota za upis srednjih skola. Kamo srece da je obje mjere bilo moguce sprovesti u djelo, jer bi bile dobre za skolstvo i privredu...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#117 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by malakh »

VjecitiStudent wrote:
malakh wrote:

Kad je u pitanju "eminentnost" i "ozbiljnost" samih osnivača, trenutno su u debelom minusu.
pa slažemo se oko toga. nakon tolikog medijskog, ličnog i javnog diskreditiranja nikako mi ne ide u glavu da su se odvažili i osnovali stranku. znači da imaju "nekoga" ili "nešto"
Alfons Kauders

#118 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

malakh wrote:
VjecitiStudent wrote:
malakh wrote:

pa slažemo se oko toga. nakon tolikog medijskog, ličnog i javnog diskreditiranja nikako mi ne ide u glavu da su se odvažili i osnovali stranku. znači da imaju "nekoga" ili "nešto"
Ma pokupe pare od budala da naprave stranku, skrse, propadnu, i onda opet u nove pohode... Nista novo.
malakh

#119 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by malakh »

Alfons Kauders wrote: Ma pokupe pare od budala da naprave stranku, skrse, propadnu, i onda opet u nove pohode... Nista novo.
kako privući te budale da daju pare, jer ko to danas ulaže pare bez jake garancije da će mu se to isplatiti. u bosni niko, a i šire.

zašto bi neko uložio u njihovu stranku, zbog koga - sigurno ne bi zbog emira i reufa, niti su oni bog zna kakve ličnosti da povuku široku narodnu masu.
Alfons Kauders

#120 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

malakh wrote:
Alfons Kauders wrote: Ma pokupe pare od budala da naprave stranku, skrse, propadnu, i onda opet u nove pohode... Nista novo.
kako privući te budale da daju pare, jer ko to danas ulaže pare bez jake garancije da će mu se to isplatiti. u bosni niko, a i šire.

zašto bi neko uložio u njihovu stranku, zbog koga - sigurno ne bi zbog emira i reufa, niti su oni bog zna kakve ličnosti da povuku široku narodnu masu.
Ma ne uloze nasi, vec Reuf ponovo pokupi pare za nevladin sektor od naivnih Amera ili Evropljana...
VjecitiStudent

#121 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
malakh wrote:

Ma ne uloze nasi, vec Reuf ponovo pokupi pare za nevladin sektor od naivnih Amera ili Evropljana...
Vjerovatno je u pitanju ista firma koja uzaludno finansira sve uzaludne pokušaje pravljenja bh. alternative
www.ndi.org
i koja je finansirala Reufov "institut"
od kojeg, gle čuda, nije ostalo ni deset slova ... :mrgreen:
http://edi-dc.org
The BEN10

#122 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:Ma ne uloze nasi, vec Reuf ponovo pokupi pare za nevladin sektor od naivnih Amera ili Evropljana...

Halali zemo, ali ovo "naivni ameri" mi bode oči. Mislim, zar baš oni da su naivni?
Alfons Kauders

#123 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
malakh wrote: kako privući te budale da daju pare, jer ko to danas ulaže pare bez jake garancije da će mu se to isplatiti. u bosni niko, a i šire.

Vjerovatno je u pitanju ista firma koja uzaludno finansira sve uzaludne pokušaje pravljenja bh. alternative
http://www.ndi.org
i koja je finansirala Reufov "institut"
od kojeg, gle čuda, nije ostalo ni deset slova ... :mrgreen:
http://edi-dc.org
Nikad ne potcjenjuj sposobnost naseg NVO sektora da skrsi bilo koju sumu u rekordnom roku, bez ikakvih rezultata, i da onda nekim cudom osigura jos novca.

Kad bi im sutra dao milijardu maraka, za godinu bi zatekao nulu - i na racunu, i u rezultatima.

Novac za NVO sektor bi bio bolje utrosen kada bi ga koristili za grijanje... I to na nacin da se nalozi u sporetu, ne da se njime placa racun za plin ili pelet.
Alfons Kauders

#124 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Alfons Kauders wrote:Ma ne uloze nasi, vec Reuf ponovo pokupi pare za nevladin sektor od naivnih Amera ili Evropljana...

Halali zemo, ali ovo "naivni ameri" mi bode oči. Mislim, zar baš oni da su naivni?
Oni koji ublehasima daju novac su naivni bez obzira na drzavljanstvo.

Ne kazem da su svi Ameri naivni, vec da ce od takvih uzeti lovu. Da nije tako, imajuci u vidu rezultate njegovog dosadasnjeg angazmana, ne bi mu odgovorili na mail, kamoli sta drugo.
The BEN10

#125 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:
The BEN10 wrote:

Oni koji ublehasima daju novac su naivni bez obzira na drzavljanstvo.

Ne kazem da su svi Ameri naivni, vec da ce od takvih uzeti lovu. Da nije tako, imajuci u vidu rezultate njegovog dosadasnjeg angazmana, ne bi mu odgovorili na mail, kamoli sta drugo.
Ne velim ni ja da su svi ameri naivni, već one na koje ti aludiraš postom. Hajde, neka ti bude, imaš pravo da misliš da su naivni. ;-)
Locked