PROTESTI BORACA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bingov buraz

#101 Re: PROTESTI BORACA

Post by bingov buraz »

Ucesce u odbrani drzave je obaveza.
Dezertere nije niko krivicno gonio a ozbiljne drzave to rade pa su i demobilisani ufatili fursata.Jebi ga jedan se pati razvlaci od datuma do datuma a njegov komsija koji je zbrisao nakon prvog pucnja dodje novim vozilom u novu kucu i bar hvala da kaze ovome sto je branio i njegovo,tako da je ogorcenost razumljiva ali ne moze se ionako krhku privredu opterecavati novim nametima ili unucad zaduzivati kod MMF.
O'zone
Globalni moderator

#102 Re: PROTESTI BORACA

Post by O'zone »

Ma ovdje mora doći do raspada sistema. Jednostavno mora. Prosto mi je nevjerovatno da smo izdržali zadnjih 5-6 godina imajući u vidu kakvi nas uhljupi vode. Jbni MMF je sve zajebao odobravajući kredite, valjda sad zavrnu pipu jer su nadam se uvidjeli da sipaju u šuplje bure.

Država u dugovima, entiteti u dugovima, kantoni u dugovima, opštine u dugovima, mjesne zajednice u dugovima....Ma niko to živ ne može pokriti više
Sociolog

#103 Re: PROTESTI BORACA

Post by Sociolog »

meni je otac iz Slovenije dosao da se bori, za nase naselje i mjesnu zajednicu...a masa masa likova kazu, bili dezerteri i ostvaraju odredena prava..a sto znaju moji ukućani, dosta raje poginulo u civilu, a vode se kao šehidske porodice, a nisu uopšte bili u vojsci niti radnoj obavezi i dobivaju penziju :-) :( :( :(
SerijeSync

#104 Re: PROTESTI BORACA

Post by SerijeSync »

O'zone wrote:Ma ovdje mora doći do raspada sistema. Jednostavno mora. Prosto mi je nevjerovatno da smo izdržali zadnjih 5-6 godina imajući u vidu kakvi nas uhljupi vode. Jbni MMF je sve zajebao odobravajući kredite, valjda sad zavrnu pipu jer su nadam se uvidjeli da sipaju u šuplje bure.

Država u dugovima, entiteti u dugovima, kantoni u dugovima, opštine u dugovima, mjesne zajednice u dugovima....Ma niko to živ ne može pokriti više
Možda još 3-4 godine i onda sigurno ide rasprodaja svega i svačega i na kraju kolaps i bankrot
SerijeSync

#105 Re: PROTESTI BORACA

Post by SerijeSync »

Sociolog wrote:meni je otac iz Slovenije dosao da se bori, za nase naselje i mjesnu zajednicu...a masa masa likova kazu, bili dezerteri i ostvaraju odredena prava..a sto znaju moji ukućani, dosta raje poginulo u civilu, a vode se kao šehidske porodice, a nisu uopšte bili u vojsci niti radnoj obavezi i dobivaju penziju :-) :( :( :(
Nije važno sve to što si naveo, važno je biti bošnjak i važno je biti podoban, ostalo je zabluda.
dezurni_ucenik

#106 Re: PROTESTI BORACA

Post by dezurni_ucenik »

SerijeSync wrote:
O'zone wrote:Ma ovdje mora doći do raspada sistema. Jednostavno mora. Prosto mi je nevjerovatno da smo izdržali zadnjih 5-6 godina imajući u vidu kakvi nas uhljupi vode. Jbni MMF je sve zajebao odobravajući kredite, valjda sad zavrnu pipu jer su nadam se uvidjeli da sipaju u šuplje bure.

Možda još 3-4 godine i onda sigurno ide rasprodaja svega i svačega i na kraju kolaps i bankrot

I kad i ako se desi taj kolaps, sigurno nece najebat onaj ko treba.
Altsa

#107 Re: PROTESTI BORACA

Post by Altsa »

Sociolog wrote:meni je otac iz Slovenije dosao da se bori, za nase naselje i mjesnu zajednicu...a masa masa likova kazu, bili dezerteri i ostvaraju odredena prava..a sto znaju moji ukućani, dosta raje poginulo u civilu, a vode se kao šehidske porodice, a nisu uopšte bili u vojsci niti radnoj obavezi i dobivaju penziju :-) :( :( :(
jarane sa dva svjedoka si postajao borac od '91 ili ako imas para jednostavno platis.
Altsa

#108 Re: PROTESTI BORACA

Post by Altsa »

dupli
Last edited by Altsa on 26/04/2016 11:49, edited 1 time in total.
SerijeSync

#109 Re: PROTESTI BORACA

Post by SerijeSync »

dezurni_ucenik wrote:

Naravno da neće oligarhija ide za tursku i od tamo će srat o jedinstvu, najebat će dobri naivni bošnjo, ko zna ako bošnju nategnu da su za sve krivi srbi i hrvati pa ga gurnu u rat, ovi iz SDA će opet isplivat ko spasioci naroda, dina, islama, muslimana itd...
SerijeSync

#110 Re: PROTESTI BORACA

Post by SerijeSync »

Altsa wrote:
jarane sa dva svjedoka si postajao borac od '91 ili ako imas para jednostavno platis.
Izgleda da je među borcima
većina pucala ćorcima.
dobojlija81

#111 Re: PROTESTI BORACA

Post by dobojlija81 »

dezurni_ucenik

#112 Re: PROTESTI BORACA

Post by dezurni_ucenik »

SerijeSync wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Naravno da neće oligarhija ide za tursku i od tamo će srat o jedinstvu, najebat će dobri naivni bošnjo, ko zna ako bošnju nategnu da su za sve krivi srbi i hrvati pa ga gurnu u rat, ovi iz SDA će opet isplivat ko spasioci naroda, dina, islama, muslimana itd...
Upravo tako. Zato i ne znam zasto se prizivaju bankroti i propasti kad cemo najebati mi. I ja bih volio scenario da bude ko u zadnjem Batmanu kad ih Bane vadi ispod stolova. Ali tako nece nikad biti. Nece nikad biti bolje i treba se pomiriti sa tim. U se i u svoje kljuse. Vidis koji smo mi level pacenistva kad sda glasaci tvrde da je Bakir cuvar islama u Bosni. Ono, spoznaja da se ubijes iste sekunde.
Drinski

#113 Re: PROTESTI BORACA

Post by Drinski »

Neka mi Bog oprosti, ali mislim da je dosta. ko ih j..vise.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#114 Re: PROTESTI BORACA

Post by JoseMujica »

SerijeSync wrote:Još 2009 nalog od MMF a sada još pojačano na sve RVI do 80%

evo i dokaz

Image

i opet da ponovim, da lupate gluposti, ne radi se o nalogu MMF-a

to što stoji u ovoj tabeli je ono šta su domaći predložili da treba uraditi kako bi se potrošnja stavila pod kontrolu...MMF nakon toga samo prati da li rade ono što su obećali da će

to se naravno nepismenim proda ko nalog od MMF-a :roll:
SerijeSync

#115 Re: PROTESTI BORACA

Post by SerijeSync »

JoseMujica wrote:

evo i dokaz

Image

to što stoji u ovoj tabeli je ono šta su domaći predložili da treba uraditi kako bi se potrošnja stavila pod kontrolu...MMF nakon toga samo prati da li rade ono što su obećali da će

Nema ovo veze sa pismom namjere ako na to ciljaš ovo su zadatci koje moraju obavit prije toga, znači MMF tražio da se uredi ova oblast, da nije naprimali bi oni još 100 000 invalida na penzije.Nikad se revizija nebi napravila da nije MMF tražio, dakle ne lupaj više kada nisi upućen, jer imam sve te papire kod kuće.Dakle DPL je radila svjetska banka i MMF a ne naši telci, oni samo potpišu šta im se gurne pod nos.

https://www.photobox.co.uk/my/photo/ful ... 9153785505
JoseMujica

#116 Re: PROTESTI BORACA

Post by JoseMujica »

SerijeSync wrote:
JoseMujica wrote:

evo i dokaz

Image

Nema ovo veze sa pismom namjere ako na to ciljaš ovo su zadatci koje moraju obavit prije toga, znači MMF tražio da se uredi ova oblast, da nije naprimali bi oni još 100 000 invalida na penzije.Nikad se revizija nebi napravila da nije MMF tražio, dakle ne lupaj više kada nisi upućen, jer imam sve te papire kod kuće.Dakle DPL je radila svjetska banka i MMF a ne naši telci, oni samo potpišu šta im se gurne pod nos.

https://www.photobox.co.uk/my/photo/ful ... 9153785505

MMF ima bolje informacije o situaciju u državi, posebno o tokovima novca, nego iti jedna vlast u BiH.....ljudi čitaju budžete, prate rashode i vide gdje lova curi.......i i kad pogledaš brojeve jasno ti je da se naviše para opralo i pokralo preko leđa boraca i zato im je MMF tražio da urede ovu oblast

A to kako će urediti ovu oblast, ponavljam, odluka je domaćih vlasti

Jednako su mogli prestat dijelit šakom i kapom jaranima, a ostalima khurchina

ps

a DPL je program Svjetske banke za podršku budžetima radi kreiranja razvojnih politika, a ne nako trošenja....i on se radi u dogovoru sa domaćim.....nema tu nikakvih nametanja
SerijeSync

#117 Re: PROTESTI BORACA

Post by SerijeSync »

Samo znam sljedeće da će ovi uradit sve da se domognu para za administraciju, nije važno preko čijih leđa, nije važno jesu živi ili mrtvi, s obzirom kakvi šupci predstavljaju invalide i borce ništa se ovoj populaciji dobro ne piše.Ginulo se i sakatilo za kurčevo zdravlje!!
JoseMujica

#118 Re: PROTESTI BORACA

Post by JoseMujica »

SerijeSync wrote:Samo znam sljedeće da će ovi uradit sve da se domognu para za administraciju, nije važno preko čijih leđa, nije važno jesu živi ili mrtvi, s obzirom kakvi šupci predstavljaju invalide i borce ništa se ovoj populaciji dobro ne piše.Ginulo se i sakatilo za kurčevo zdravlje!!
:thumbup: apsolutno

vazda preko leđa onih što najmanje imaju

evo najbolji pokazatelj, što sam spominjao, svi kukaju kriza, nema se para, treba štediti i nas na reviziju, a sebi nova auta kupuju

ne bi tu meni problem bio da kupuju npr. Oktavije ili Superb spakovane u Vogošći, jer se realno i vozni park mora obnavljati, nego što ovi kupuju Paytone, Audije A8 i ostala sranja...među njima fukara Pasata službeno voza :-)
Danguba

#119 Re: PROTESTI BORACA

Post by Danguba »

dobojlija81 wrote:https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57ADFB64

gdje se nakoti ovih 300k i kusur
:D

nista, treba nas ponovo postrojiti pa da vidimo gdje ko pripada... :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#120 Re: PROTESTI BORACA

Post by pici »

umenemi komšija taxista čitav rat predbijo na prvoj crti u bašči usebe i enga nosa akredtaciju zelene beretke prvoborac... zet umenemi biJo namjenska proizvodnja en ga demobilisani ratnik...itd itd... SDA DEMONKRATIJAAAAA :bih:

i sad kad me iz dijaspore pitaju de nam reci kako bi na treski, nišičima, žuči, špici, nedjaričima, igmanu, poljinama itd itd...počnem ti ja... skuHa se Hagra i metnem u manjerku pa na crtu obrane... :mrgreen:
bumerangss

#121 Re: PROTESTI BORACA

Post by bumerangss »

KB9 wrote:pa kolko to ima ovih udruzenja? :-)
u kantonu sarajevo ima oko 110 a u federaciji preko 1000 jer svako udruzenje sehida i palih boraca, udruženje zelenih beretki, udruženjeRVI, udruženje demobilisani boraca, udruzenje RVI 100% paraplegicari, dobitnici ratnih priznanja, udruzenje maloljetnih pripadnika ARBiH, udruženje vojnih osiguranika i vojnih penzionera, udruzenje viteške one pa ove... i jos mnogo njih! Problem je sto sva ta udruzenja imaju na kantonalnom i jos i na opstinskom nivou i sva imaju predsjednika zamjenika, nadzorne odbore, delegate skupstine... i svi imaju kancelarije koje se finansiraju iz opstinskih budjeta i svi imaju sekretare udruenja kojima je to radno mjesto i maju platu, topli, kupon... i sva udruzenja dobijaju grantove i iz kantonalnih i opstinskih budjeta za fol neke projekte, obiljezavanja datuma... i na sve to se godisnje troši oko 120 miliona!

Treba osnovati jedno boracko udruzenje!!!
bumerangss

#122 Re: PROTESTI BORACA

Post by bumerangss »

bingov buraz wrote:Ucesce u odbrani drzave je obaveza.
Dezertere nije niko krivicno gonio a ozbiljne drzave to rade pa su i demobilisani ufatili fursata.Jebi ga jedan se pati razvlaci od datuma do datuma a njegov komsija koji je zbrisao nakon prvog pucnja dodje novim vozilom u novu kucu i bar hvala da kaze ovome sto je branio i njegovo,tako da je ogorcenost razumljiva ali ne moze se ionako krhku privredu opterecavati novim nametima ili unucad zaduzivati kod MMF.
zbog ovih boraca i svih koji vec primaju a ne primaju bas neke pare (80KM prima roditelj ozenjenog šehida a ne oženjenog 360KM koliko prima i supruga šehida) ne treba uvoditi nove namete niti se zaduzivati kod MMF-a nego vlast treba da se odrekne brojnih pogodnosti kao sto su odvojeni zivot, naknade za komisije odbore, sluzbene vozace... federacija BiH ima oko 10000 sluzbenih vozila cije samo odrzavanje kosta 60 miliona godišnje!!! Treba obustaviti zaposljavanje u administraciju jer moratorij je samo izgovor... i jos svasta nesta. skocio mi je pritisak! :-x
bumerangss

#123 Re: PROTESTI BORACA

Post by bumerangss »

Ocito nisi informisan jer da jesi znao bi da je Zvizdic postigao dogovor sa MMF-om o milijardu i 50 miliona KM koje ce BiH "dobiti" uskoro a to je samo do izbora da se sve drzi na infuziji a onda ce poslije oktobra biti krkljanca
O'zone
Globalni moderator

#124 Re: PROTESTI BORACA

Post by O'zone »

bumerangss wrote:

Ocito nisi informisan jer da jesi znao bi da je Zvizdic postigao dogovor sa MMF-om o milijardu i 50 miliona KM koje ce BiH "dobiti" uskoro a to je samo do izbora da se sve drzi na infuziji a onda ce poslije oktobra biti krkljanca
Zvizdic "misli" da će to dobiti a dok MMF ne aminuje od toga nema ništa. Dogovor će navodno biti finaliziran tokom ovog mjeseca ali dok se to ne desi......
L u c i f e r

#125 Re: PROTESTI BORACA

Post by L u c i f e r »

bumerangss wrote:
L u c i f e r wrote:Ja hocu da mi cuna bidne jos veca
Ja bih volio da ti je veci IQ
Al na iq ne mogu nabit protestante i tebe zajedno :/
Post Reply