Gradnja kuce ili kupovina stana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
krater

#101 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by krater »

madner wrote:Auto je tako i tako potreba, trosak goriva stoji. No zato se ne gura covjek u GRASu. :D
:mrgreen:
mO k3

#102 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by mO k3 »

ko ima para gradi kucu , ko nema uzima stan ...
krater

#103 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by krater »

mO k3 wrote:ko ima para gradi kucu , ko nema uzima stan ...
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#104 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by _BataZiv_0809 »

Kako ljudi po sebi ravnaju to je cudo :-)
prog321

#105 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by prog321 »

Ko ima para ne bira izmedju.
Napravis kucu negdje u Hadzicima i kupis stan u centru :-D
512MB

#106 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by 512MB »

_BataZiv_0809 wrote:Pa dje se onda smije staviti klima, satelitska antena i ostalo?
Uz odobrenje stanara smijes sve. Preporucio bi svima koji kupuju stan da se dobro informisu, da nebi ko jedan mi jaran skupu ogradu ponovo moro skidat :)
512MB

#107 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by 512MB »

Klasicno balkansko razmisljanje :zoka:
mO k3

#108 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by mO k3 »

512MB wrote:
nije ...
ako nemas zemljiste moras kupiti , onda ti treba dozvola i neznam sam vise sta jos .
Kada to sve izganjas onda pocinjes kucu praviti , ako naletis na "majstora" onda ce te jos skuplje izaci .
Pokrijes kucu , ide ti stolarija , grijanje instalacije , malterisanje , estrih , podovi , ovo ono ....
Ujedno koliko zivaca sjebes to se i ne broji
i kada sve to uradis onda razmislja sta bi mogao promjenuti :mrgreen:
Nisi nikad pravio pa i neznas :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#109 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by Truba »

512MB wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pa dje se onda smije staviti klima, satelitska antena i ostalo?
Uz odobrenje stanara smijes sve. Preporucio bi svima koji kupuju stan da se dobro informisu, da nebi ko jedan mi jaran skupu ogradu ponovo moro skidat :)
ja ne znam gdje ti živiš ali kod nas u centru seljakluka na ilidzi :D
lik je skupljao potpise stanara za preuređenje balkona

i naravno svi su potpisali

još je bolje uradio sada nego što je bilo uopće se ne vidi jer je koristio istu ciglu i materijal i gabarite
sumirprimus

#110 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by sumirprimus »

_BataZiv_0809 wrote:
sumirprimus wrote: aaaaa ti si taj.

e pa komsija vidimo se danas poslje posla!
:evil:
:stasreko:
AL zamisli vako nagovoris se a lik skonta preko foruma :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#111 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by _BataZiv_0809 »

sumirprimus wrote: AL zamisli vako nagovoris se a lik skonta preko foruma :lol: :lol:
Joj bila je tako zajebancija na Pik prevare temi. Neki lik se zalio da je prevaren i stavljao screenshot profila lika koji ga je valjda zeznuo.

I javi se Kinaski i kaze "to je moj profil. neces nikad dobit pare nazad a i naci cu te za ovo prozivanje" :lol:
512MB

#112 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by 512MB »

mO k3 wrote: nije ...
ako nemas zemljiste moras kupiti , onda ti treba dozvola i neznam sam vise sta jos .
Kada to sve izganjas onda pocinjes kucu praviti , ako naletis na "majstora" onda ce te jos skuplje izaci .
Pokrijes kucu , ide ti stolarija , grijanje instalacije , malterisanje , estrih , podovi , ovo ono ....
Ujedno koliko zivaca sjebes to se i ne broji
i kada sve to uradis onda razmislja sta bi mogao promjenuti :mrgreen:
Nisi nikad pravio pa i neznas :mrgreen:
Pravio kucu id 180qm i kupio stan od 80qm, i obadvoje me isto izaslo. Po kvadratu stan dakle izadje skuplji. Tako da ti ta predpostavka nestima. Bruka ljudi kupuje stanove, i cak placaju vise nego bi kuca kostala, samo da su centralno i da nemaju zajebancije i posla oko kuce. Komsija mi zamjenio kucu sa bazenom za stan.
Niemand

#113 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by Niemand »

Mene sto se tice-stan. Koji sprat vise, blindirana vrata i rahat, a oko kuce bi se vazda sekirala i nikad ne bi bila rahat. Sve je to fino stvarno, rostilj i uzivancija, al to nije svakodnevnica vec vise neki izuzetak, ne znam nikog da rostilja svaki dan. Al fino je vako procitati, djeluje ko utopija neka. Meni vala ne bi bila. Drugima vjerovatno jest.

Kad razmislim, kad se i ako se ostari, kako cu oko kuce ista uraditi il ocistiti kucu jer su kuce puno vece od stanova, pa snijeg cistiti, pa i troskovi veci il grijanje npr ako je plin-bice skupo pravo, ako je pelet il drva il sta tako, valja s tim u starosti deverati a ne mozes ceker nositi. Nece covjek uvijek biti mlad i rostiljati pred kucom i saditi cvijece.

Treba tu zivaca i vala to nije za mene. Par zidova, prozora i vrata, sta ce mi vise. Sve ostalo cu naci, ako mi je do baste, ima ih hejbet, ako mi je do rostilja, ima i to, oticu nedje il cu se uvaliti kome na rostilj :mrgreen: :lol:

Jedino sto mi je glupo na ovoj temi su ovi neki kompleksi dje zive "oni sto imaju" i tako ta neka prica. Ljudi su fakat optereceni. Zivis za sebe a ne da ugodis narodu i da bi ti neko dao potvrdu jesil il nisi "ekonomski uspio" u zivotu. Svasta.
512MB

#114 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by 512MB »

Stan uglavnom znaci manje posla i vise slobodnog vremena, uostalom je bolja investicija
mO k3

#115 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by mO k3 »

512MB wrote:Stan uglavnom znaci manje posla i vise slobodnog vremena, uostalom je bolja investicija
Zavisi kakav si tip covjeka sve ima svoje prednosti kako stan tako i kuca , neki forumas prije napisa da mu komsija iznad citavo vrijeme iznad trubi pa ti izvoli pa se buni zovi policiju ....
fortaleza

#116 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by fortaleza »

Moji u Dojčlandu je drže u jednoj sobi, doslovno antena dominira prostorijom. Da ne kažem da je ilegala (CS) u pitanju, a na tv-u drma Pink. :D

Ne znam kako su riješili klimu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#117 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by _BataZiv_0809 »

fortaleza wrote:
Moji u Dojčlandu je drže u jednoj sobi, doslovno antena dominira prostorijom. Da ne kažem da je ilegala (CS) u pitanju, a na tv-u drma Pink. :D

Ma pitao sam za Bej Ha, Dojcland me plaho ne interesuje. :kiss: Mislim znam da se kod nas vjesa sve zivo, ali me zanima gdje se po pravilu stavlja satelitska ili kompresor od klime?
mO k3

#118 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by mO k3 »

fortaleza wrote:

:lol:

Sto seres.... imam i ja vani satelitsku postavitu i zamisli imam i CS kakve ima jedno sa drugim veze ... pises gluposti

Izgleda da ne smije postaviti antenu
fortaleza

#119 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by fortaleza »

mO k3 wrote:
fortaleza wrote:

:lol:

Sto seres.... imam i ja vani satelitsku postavitu i zamisli imam i CS kakve ima jedno sa drugim veze ... pises gluposti

Izgleda da ne smije postaviti antenu
Zašto misliš da su gluposti? Situacija je upravo onakva kako sam je opisao. Koliko sam upratio iz priče da ne smiju općenito imati antenu postavljenu na fasadi zgrade uopće, a o tome se i govorilo, jel. CS sam dodatno spomenuo.

@bata Mislio sam da ne pitaš za BiH, my bad.
bumerangss

#120 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by bumerangss »

Ko zeli dobro i sebi i djeci uzet ce stan a ne kucu! Mnogo ugodniji i jeftiniji zivot je u stanu, pogotovu zimi kad te griju toplane a ne da ti uzimas 10 metara drva sto kosta oko 700 800 KM pa ih slaži, unosi u šupu pa zimi prvo lopataj snijeg ujutru da dodjes do šupe da uzmeš drva pa patnja sa loženjem hocel planuti ili nece, daj novine za potpale, puši... pa jednom u 15 dana cisti spore ako neces da ti ucadi do Nove godine, peri store svako 10 dana jer upiše dim iz šporeta jer si ljetos zaboravio zvati dimljacara da ocisti ili nisi imao 25 KM da mu plati... kreciti moras svake godine. Nemas problema sa komšijama ispod i inad ali imas okolo jer desni komsija drži kokoške pa te uguši smrad i cumeza a lijevi ima malu djecu cuja lopta preleti par puta dnevno u tvoj cvijetnjak i polomi ti sve cvijece. i kad ocistis svoju avliju onda ako imas auto moras i ulicu lopatati a oni koji nemaju auto ti se smiju na prozoru :D

A Ako imas vise spratova i više dijece, pogotovo sinova onda kad se žene problem koji ce u koji sprat, treba još jedna garaža, jetrve se posvadjale a ti i žena ko svekar i svekrva završite u najboljem slucaju u potkrovlju ili u podrumu :D

Stan je zakon! :thumbup:
MOSALJOZE

#121 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by MOSALJOZE »

bumerangss wrote:Ko zeli dobro i sebi i djeci uzet ce stan a ne kucu! Mnogo ugodniji i jeftiniji zivot je u stanu, pogotovu zimi kad te griju toplane a ne da ti uzimas 10 metara drva sto kosta oko 700 800 KM pa ih slaži, unosi u šupu pa zimi prvo lopataj snijeg ujutru da dodjes do šupe da uzmeš drva pa patnja sa loženjem hocel planuti ili nece, daj novine za potpale, puši... pa jednom u 15 dana cisti spore ako neces da ti ucadi do Nove godine, peri store svako 10 dana jer upiše dim iz šporeta jer si ljetos zaboravio zvati dimljacara da ocisti ili nisi imao 25 KM da mu plati... kreciti moras svake godine. Nemas problema sa komšijama ispod i inad ali imas okolo jer desni komsija drži kokoške pa te uguši smrad i cumeza a lijevi ima malu djecu cuja lopta preleti par puta dnevno u tvoj cvijetnjak i polomi ti sve cvijece. i kad ocistis svoju avliju onda ako imas auto moras i ulicu lopatati a oni koji nemaju auto ti se smiju na prozoru :D

A Ako imas vise spratova i više dijece, pogotovo sinova onda kad se žene problem koji ce u koji sprat, treba još jedna garaža, jetrve se posvadjale a ti i žena ko svekar i svekrva završite u najboljem slucaju u potkrovlju ili u podrumu :D

Stan je zakon! :thumbup:
Glupo mi je ovo reći,s obzirom o kakvoj se temi radi,ali post je cista predrasuda.
Slažem se oko tog loženja,ali evo analiziram moju ulicu,i os nekih 40 kuća,25-30 loži pelet,5 na plin,i 5 na drva.
Ovo oko "grijanja" toplana :D Pa ljudi ispisali stotine stranica,kako ih toplane "kvalitetno" griju nema šta.

Ako imaš više spratova,ne moraš se brinuti gdje će ti sutra sinovi živjeti,i svoju djecu odgajati.Kad si u stanu,dok napuni 18,razmišljaj kako ćeš dalje i sta ćeš.Ili sebe zavaliti u kredit od 90-120k km,ili u najboljem slučaju(jako su rijetki)djete će se zaposliti i vraćati kredit.
Niemand

#122 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by Niemand »

Najbolje i praunuce odma obezbjediti.
Bradafilozof

#123 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by Bradafilozof »

vješalica wrote:
Bradafilozof wrote: teoretski je to i ovdje tako. Ne smijes mijenjati prozore i time narusiti izgled zgrade.
daj tu odredbu sa stolarijom boga ti

ne smiješ stavljati antenu satelitsku,žicu za sušenje veša,klima uređaj(vanjsku jedinicu)
Ma to za tebe ne vazi. Ko ce tebi govorit kakve ces metnut prozore na svom stanu. Ako treba metnut ces i zelene, izbit dodatni prozor i srusit koju prezidu.

nije to ovo gras šefice.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#124 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by Matijevic_Vlado »

Vjesalica je nesto kao onomad Jusuf Barcic sto nije ni semofor htio postovati :mrgreen:
Danguba

#125 Re: Gradnja kuce ili kupovina stana

Post by Danguba »

512MB wrote:
klasicno balkansko razmisljanje. :D
Last edited by Danguba on 27/04/2016 21:19, edited 1 time in total.
Post Reply