Prije 20+ god

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#101 Re: Prije 20+ god

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote:
Mislim da je Bertonea kaznije "preuzeo" Rus Salispahic. Inace ja sam dugo imao garazu u istom redu garaza, samo dijagonalno od njegove. U tom redu je bila jos jedna plava 33-ica 1,5 Milka Muse.
Inace prvu 33-cu u Sarajevu je oko Olimpijade, koliko znam, vozio slikar S. Hasanefendic, smedja 1,5, drveni volan, prozori na struju...
mislim da je njegov x1/9 otisao u njemacku s njim i da ga jos posjeduje,kod mene je zavrsio rus-ov...bio je bas u ocajnom stanju....

Image
tempuser

#102 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

Vrlo moguce, a ovo za Rusa sam ili cuo od nekog ili mi sam jednostavno povezao u glavi zbog konincidencije.
Ja se sjecam tog Bertonea da je bio grobast jos dok ga je Rus vozio, vec taj je bio zamrljan, dok ga je neko lakirao farbom zahvatio rubove prozora itd...

Ti bi se mogao sjecati Mazde RX7 kod dzamije u Hrasnom, ispred zgrade gdje nekad bila Nolitova knjizara, kasnije vulkanizer, prodavnica autodijelova...
Last edited by tempuser on 30/04/2016 10:24, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#103 Re: Prije 20+ god

14 farbi je bilo na njemu....smetljarnik....

Image

izvorno je bio ove boje...

Image
tempuser

#104 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

mali_milojica wrote: Suad Hota je svoju trkacu Lanciu ispocetka radio po njegovim uputama,vjerovatno su i sada u kontaktu jer znam da su se druzili gore u DE dok je Hota bio u Kolnu. Znam da je preko nj nabavio elektroniku od Nikole Radenkovica (mislim da se tako covjek zove,nisam siguran)
164-ku je prodao Zimicu, gdje zavrsi njegova zuta GTV?
Neki da pricam s nekim likom i spomenem kako je Hota odmah poslije povratka iz DE radio kod Billya u servisu, kaze lik nikad u zivotu! :-)
tempuser

#105 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:14 farbi je bilo na njemu....smetljarnik....

Image
K'o da ga je Mestrovic izvajao! :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#106 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:
mali_milojica wrote: Suad Hota je svoju trkacu Lanciu ispocetka radio po njegovim uputama,vjerovatno su i sada u kontaktu jer znam da su se druzili gore u DE dok je Hota bio u Kolnu. Znam da je preko nj nabavio elektroniku od Nikole Radenkovica (mislim da se tako covjek zove,nisam siguran)
164-ku je prodao Zimicu, gdje zavrsi njegova zuta GTV?
Neki da pricam s nekim likom i spomenem kako je Hota odmah poslije povratka iz DE radio kod Billya u servisu, kaze lik nikad u zivotu! :-)
Zutu GTV prodao Zimicu,koju je isti guzicom zabio u banderu. Kasnije je on prodao,pa se nikad nije napravila,pa je opet Zimic otkupio,nasao neku na stranim tablicama i napravio limarske radove,ali nikad je nije provozao. Sad je opet kod Suada gdje se on zadao oko nekog projekta oko nje,ali ne znam dokle je dosao. Znam samo da je ofarbana u Maserati bijelu boju.
Hota sigurno radio kod Bilija gore,dok nije sebi otvorio servis,mozda godinu,plafon dvije. Radio je Suad i u ASI,bio je sef servisa cini mi se,ali se nije dugo zadrzao.
tempuser

#107 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

Znam ja tacno gdje je sve radio nego sto "znalci"ne znaju! :lol:
Znam da je 164-ku prodao Zimicu, nisam znao da mu je i GTV liferovao?!
Od nas koji smo za vrijeme i neposredno poslije rata bili u Sa, sjeca li se neko crvene Lancie beta Coupe (imala je zute table, dal NL ili GB ne mogu da se sjetim) iza nebodera u F. Lehara ili zutog Peugeota 504 Coupe?
citroen xm

#108 Re: Prije 20+ god

Post by citroen xm »

Taj P504 je ja mislim završio u BL. Vrtio se u spotu nekog posljeratnog BH pjevača.

Bitango, šta bi sa ovim X1/9?
tempuser

#109 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

Ciji je bio zeleno - zuti "Dobre vibracije" Yugo uradjen za trke koji se vozao u ratu po Sarajevu?
Nekad 94-95 ga je vozio neki izvjesni Zoka sto je drzao neku kafanu u A fazi, a zavrsio je skupa sa svim gradskim olupinama na otpadu u Halilovicima.
tempuser

#110 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Taj P504 je ja mislim završio u BL. Vrtio se u spotu nekog posljeratnog BH pjevača.

Na kilo pa presa.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#111 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:Znam ja tacno gdje je sve radio nego sto "znalci"ne znaju! :lol:
Znam da je 164-ku prodao Zimicu, nisam znao da mu je i GTV liferovao?!
Od nas koji smo za vrijeme i neposredno poslije rata bili u Sa, sjeca li se neko crvene Lancie beta Coupe (imala je zute table, dal NL ili GB ne mogu da se sjetim) iza nebodera u F. Lehara ili zutog Peugeota 504 Coupe?
Bio sam i ja u pregovorima sa njim oko 164 Q4 kad je bila aktuelna prodaja. Dao mi je i fer ponudu sto se para tice,ali i prijateljski me savjetovao da je auto za nekoga ko ce znati raditi oko nje,jer je stvarno skupa za odrzavanje. Mislim da je taj auto napravljen u manje od 1000 kom. Plus potrosnja,koja se po Suadovim rijecima kretala oko 18 lit ljeti,pa sve i do 23 zimi,a tad gorivo vec otislo :-)
Onda je otisla Zimicu,a nedugo za tim je motor malo prolupao,sto je Zimic napravio. Ako se ne varam,a mozda grijesim,kako sam cuo zavrsila je u HR u Rijeci.
NediM17

#112 Re: Prije 20+ god

Post by NediM17 »

tempuser wrote:
NediM17 wrote:Sto ti je kad se skola izuci pred garazama na Cengic Vili. :thumbup:

Cini mi se da ga je rat docekao sa Fiatom Bertoneom, a odlicno se sjecam njegovog bijelog Prinza. Znam samo da se frajer jezio od Francuza i kad bi se neko pojavio sa francuskim autom samo je govorio "jebo li te Fransoa Miteran".
Mislim da je Bertonea kaznije "preuzeo" Rus Salispahic. Inace ja sam dugo imao garazu u istom redu garaza, samo dijagonalno od njegove. U tom redu je bila jos jedna plava 33-ica 1,5 Milka Muse.
Inace prvu 33-cu u Sarajevu je oko Olimpijade, koliko znam, vozio slikar S. Hasanefendic, smedja 1,5, drveni volan, prozori na struju...
Moja garaza nije bila u tom dijelu nego malo dalje iza ove "nove zgrade" u novom redu garaza napravljenih da stablilizuju brdo, dakle u podnozju Aneksa/Svrakinog. Kupljena je u sestom mjesecu 84te godine, "petrolio verde" boja, sto bi trebala da bude petrolej zelena, ali po meni je vise bila tamno plava. Motor je bio 1.3 boxer, 79ks. Nije puno vozana po gradu, posto je uvijek bio u pogonu jos jedan mali gradski auto (Yugo 45, Renault 4, 126p). Rat je docekala u Visokom skupa sa mnom i kasnije prodata sa cirka 30kkm na satu.

Image

Evo jedna slika koju sam sad na brzinu uspio naci.
LeKo

#113 Re: Prije 20+ god

Post by LeKo »

Dobri ste pa se sjećate svih auta i raje. Ja sam se malo kasnije aktivirao, "trovač" generacija. Sjećam se one slalom utrke kod H.Inn-a, možda je bila '95. Tada sam s Mikijem Kurspahićem radio na njegovoj 128.

Od tada, manje više šarafao oko tatinog 101, dok mi nije kupio GII GT ('99). Onda nastupa era kod mosta Suade i Olge, pa onda trovač.

Tamno plavi Yugo s motorom od Ritma - njega sam dobro zapamtio :D
Malo poslije znam da nas je (mene i raju s OK autima) redovno otresao crveni 16v s C. Vile, čini mi se da se momak Vanja zvao.

Ostalo, manje više se završavalo na relacijama Hadžići - Malo polje :)

I sada bi ja "izvukao" ovu relaciju, po starom principu, buđenje u 5, Hadžići u 6, Igman u 6 i xx, ali TDI nije za tog posla :run:
commendatore

#114 Re: Prije 20+ god

Post by commendatore »

Image

kakva je raga bio 1,7d..... :-) :thumbup: puko remen - nabaci novi promijeni filtere ulja pumpu i vozi dalje :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#115 Re: Prije 20+ god

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Taj P504 je ja mislim završio u BL. Vrtio se u spotu nekog posljeratnog BH pjevača.

D
Jedno duze vrijeme taj 504 coupe je bio u servisu 206 na stupu, al' ima tome par godina. Ne znam da li je mafko tad bio vlasnik istog, al' dugo je bio kod njega.
Eh kako je to lijep auto, elegancija cista. :thumbup:
citroen xm

#116 Re: Prije 20+ god

Post by citroen xm »

Da, prelijep. Vrtio se jedno vrijeme i na PIK-u. Izgledao je kao da je baš daleko od top forme i da mu treba potpuna restauracija.

Evo i spota u kome se pojavljuje

https://www.youtube.com/watch?v=Fznu2dKm4d4
bitanga_sa_otesa

#117 Re: Prije 20+ god

zuti
LeKo wrote: Tamno plavi Yugo s motorom od Ritma - njega sam dobro zapamtio :D
moj skolski drug điđi :)

zuti 504 coupe je bio smece raspadnuto,imao farove stojadinove naprijed lijepljene silikonom...unutra i pod haubom da ne govorim...s obzirom koji ga je smetljar posjedovao nije mi to bilo cudno...odlican je to auto..2.0 mehanicko ubrizgavanje...ali uvijek su prave stvari u krivim rukama....
tempuser

#118 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:zuti
LeKo wrote: Tamno plavi Yugo s motorom od Ritma - njega sam dobro zapamtio :D
moj skolski drug điđi :)

zuti 504 coupe je bio smece raspadnuto,imao farove stojadinove naprijed lijepljene silikonom...unutra i pod haubom da ne govorim...s obzirom koji ga je smetljar posjedovao nije mi to bilo cudno...odlican je to auto..2.0 mehanicko ubrizgavanje...ali uvijek su prave stvari u krivim rukama....
I kad se pojavio na Mdvoru poslije rata je djelovao grobasto, zastavini farovi, jos svega necega je tu bilo...
bitanga_sa_otesa

#119 Re: Prije 20+ god

tempuser wrote: I kad se pojavio na Mdvoru poslije rata je djelovao grobasto, zastavini farovi, jos svega necega je tu bilo...
oLtajmer...
Last edited by bitanga_sa_otesa on 04/05/2016 13:36, edited 1 time in total.
citroen xm

#120 Re: Prije 20+ god

Post by citroen xm »

Ne znam šta je u pitanju, ali i u ovom spotu dimi kao dizel. :-)
bitanga_sa_otesa

#121 Re: Prije 20+ god

citroen xm wrote:Ne znam šta je u pitanju, ali i u ovom spotu dimi kao dizel. :-)
ili se pravis da ne znas :-D
tempuser

#122 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

Dok je PG bio aktivan bila je tema gdje je lik obnovio bijelog Golfa GTI Mk1. Auto sam vidjao parkiran kod novih zgrada u A. Smajlovica na Tranzitu. Odavno ga nisam vidio, zna li neko nesto o tom autu i gdje je zavrsio?
bitanga_sa_otesa

#123 Re: Prije 20+ god

sjecam se i ja tog auta,esso bi mogao znati mozda sta je s tim...
citroen xm

#124 Re: Prije 20+ god

Post by citroen xm »

Ako je to taj Golf, ne mogu se tačno sjetiti vremena, ali recimo prije dvije godine(nema više) sam ga vidio u garaži na tranzitu, odmah prije skretanja za vraca kada se ide od Bistrika. Bijeli GTI, neko je tada čeprkao nešto, garaža bila otvorena. Tu je stajao napolju i žuti američki kombi, mislim neki Chevrolet.
bitanga_sa_otesa wrote: ili se pravis da ne znas :-D
Tuga za onakvim autom...
tempuser

#125 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

To je ta lokacija, nove zgrade u A. Smajlovica, ali ga nisam vidio puno duze od 2 god, a tu imam garazu 3 god! Mozda jednostavno nemam srece da sam tu kad su mu vrata od garaze otvorena ili kad je ispred garaze.
Post Reply