Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?

Da li smatrate osnivanje Ureda hrvatskog člana predsjedništva korak ka formiranju novog entiteta?

Poll ended at 18/04/2016 14:04

Da.
18
38%
Ne.
10
21%
Čin predizborne kampanje.
10
21%
Svejedno.
9
19%

Total votes: 47

tututuuuu

#101 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:Image
Toliko o sekularnoj drzavi... :run:
Ne znas ti sta to znaci.
BHCluster

#102 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
BHCluster wrote:Image
Toliko o sekularnoj drzavi... :run:
Ne znas ti sta to znaci.
Napisala osoba koja "velica nacizam"... :lol:
Moenx

#103 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?

Post by Moenx »

Sve ovo, uz nizslicnih dogadjaja ili ti incidenata ,poteza,govori samo jedno Bosnjaci da se manu ove vlasti ili politickog kursa tacnije stava koji se zove-- SDA
Mislim bar u ova vremena
Cini se da i Bosnjacima ali i BiH treba onaj dzoker , nazovi politicka alternativa koja je primjerice postojala za vrijeme dvojca Alija Zlatko
Takvo sto bi dalo velike mogucnosti politickih manevara i u ovakvim primjerima bhpolitika ne bi bila mutava naprotiv da je ljevica na vlasti dosad bi pljustale ostre note ilobiranja da se ovakvi pokusaji slome u nastajanju
Ocito je dakle da je uzrok mutavosti bh politike upravo sto nemamo konzistentnost u onom povracanju na sve sto je nacionalno, sto je dosad najbolje radila SDP. Bar u nekim vremenima ili ti pak bar neki njezini pojedinci
Ponavljam to je ocito, i ta ocitost nema alternativu u zakljucku
Politika na osovini Bakir SDA mozda nam je (mislim na Bosnjake) dala neku slobodu i volju, no da li nam je dala snagu, tu snagu koja je cini se dominantno prisutna kao rijec uvokablaru gosn Bakira
Imao sam cesto pozitivan stav prema SDA i citava kampanja je bas bila bombasticna ita kampanja bi bila OK da zivimo recimo u SAD , gdje politicki kandidati u srzi svoje kampanje imaju namjeru da ubijede glasace kakoje upravo on taj iz svijeta americkih snova i fantazija
Ali mi nismo SAD i Baketov svijet fantazije mogao bi malo da stane
NIje poeta primjetimo , u aktualnompolitickom i povijesnom trenu, pri definiranju drzavnog neprijatelja tog neprijatelja definirati kaone znam ne jedinstvo (citaj,sta znamSBiH SDP ili SBB) nego definirati kao i inace upravoagresivni ibahati nacionalizam koji ne stuje BH drustvo
Ionako Bakir je cini se cak i umoran tako da smjena politika nije zgoreg
To se meni cini
agent_zero

#104 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?

Post by agent_zero »

Šuti li šuti usrani Kakir Izmet i njegova pogana SDA... odvija se sve po njihovom monstruznom fašističkom planu, drug Dragan mu otvara ured trećeg entiteta, ovaj ima svoj fildžan ured u Sarajevu i ovce na broju...
prohujalosvihorom

#105 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?

Post by prohujalosvihorom »

hizo ramidovic wrote:Човек који преда апликацију за чланство у ЕУ заслужује овакву резиденцију, колико год вам било криво и колико год били завидни.
Ово би требала бити престоница трећег (хрватског) ентитета. Јер Хрвати (а ни Срби) више не могу трпити овакав турски зулум.
Остало је још да се Срби и Хрвати договоре колико ће процената територије дати тзв. бошњацима и где ће бити седиште будуће муслиманске државице.
Aplikacija za članstvo EU........ Mani se ti pisanja o ovoj temi. Da bar nešto znaš o istoj znao bi šta čeka Srbe, Hrvate i Bošnjake u pregovaranju. Slovenija koja nije pretrpila ratna razaranja, razvoj privrede milionima svjetlosnih godina ispred naše, sređeni svi segmenti društva i debelo se namučila u pregovaranju. Ali, zašto bi ti razmišljao o tome lakše je sanjati snove o daljnoj teritorijalnoj podjeli BiH i dogovorima oko iste. Dakle samo ti sanjaj lijepe snove ja te ne bih budila iz njih. Iz njih će te vrlo brzo probuditi prazan stomak osim ako ti parče velelepne rezidencije ne otkine Čović.
Grean

#106 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?

Post by Grean »

Black swan wrote:pa hrvati i srbi bi se u bosni doghovorili 1991 i ne bi bilo rata to je jasno jos od 1991.
mozda nesto ograniceno na nekoliko ratista
Uz ispravku da je to jasno jos od 1939.
Post Reply