Opet blokiranje racuna je samo-inicjativa banke. A nije drzavni tuzilac blokirao racun. Sasavi si za prava. To sto ti pominjes nekoga nema nista sa pravom vec je mozda pravilnik jedne banke. Ako ce ga banka tuziti zbog sto je napisao ISIL pravo me zanima kako to misli izvesti i naravno navesti zbog cega. On jedino moze tuziti banku, jer mu je zakljucala racun a ako nije nigdje pisalo da to moze uciniti ako se njegove akcije kose s pravilnikom banke. Pa da ta spada u to ili da se lagano moze tumaciti u tacki bla bla pravilnika banke. Onda bi se tako mogla banka braniti. A da banka nekome zakljuca racun zbog cetri slova jer i jos da ga tuze zvuci siromasno na sudu. Osim ako ta cetri slova su razlog tolikoj steti, toj banci, pa da traze odstetu. Znaci banka mu mora izdati novcanu kaznu za krsenje pravila banke, pa ako nece da plati da ga gone na sudu zbog nakrande kazne i troskskova naravno. Ili da je on to napisao i negdje objavio da ova banka podrzava isis i tako nanjeo stetu istoj pa da traze odstetu. A ako si samo htjeo napisati nesto vezano za isil onda ti je tvoj primjer mjesanje kruski i jabuka vezano za Seseljev postupak u Haagu.Drinski wrote:Ma daj, pa nas hrle ili rene ili kako se vec zove hoce da se bavi pravom a ne zna sta je podstrekavanje. U americi liku blokirali racun jer su mislili da je na ceku napisao ISIL a nas ovdje kolega ubjedjuje da bi neko mogao slobodno kazati i pozvati na klanje zahrdjalim nozevima francuza ili ciscenje belgije ili ovo sa iskakanjem ociju.
Ja na primjer mogu javno reci da mislim da je Hitlerova bio dobro namjerna osoba. I nema sanse da me moze iko osuditi pravno gledano zbog te izjave. Mozes me narod osuditi ono po pitanju pljivanja to da. Ali pravno nema nikakve osnove. Moja izjava nije nikakvo krivicno dijelo.
I molim te reci mi ko ti je Rene?