Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hrle1976

#101 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by hrle1976 »

Drinski wrote:Ma daj, pa nas hrle ili rene ili kako se vec zove hoce da se bavi pravom a ne zna sta je podstrekavanje. U americi liku blokirali racun jer su mislili da je na ceku napisao ISIL a nas ovdje kolega ubjedjuje da bi neko mogao slobodno kazati i pozvati na klanje zahrdjalim nozevima francuza ili ciscenje belgije ili ovo sa iskakanjem ociju.
Opet blokiranje racuna je samo-inicjativa banke. A nije drzavni tuzilac blokirao racun. Sasavi si za prava. To sto ti pominjes nekoga nema nista sa pravom vec je mozda pravilnik jedne banke. Ako ce ga banka tuziti zbog sto je napisao ISIL pravo me zanima kako to misli izvesti i naravno navesti zbog cega. On jedino moze tuziti banku, jer mu je zakljucala racun a ako nije nigdje pisalo da to moze uciniti ako se njegove akcije kose s pravilnikom banke. Pa da ta spada u to ili da se lagano moze tumaciti u tacki bla bla pravilnika banke. Onda bi se tako mogla banka braniti. A da banka nekome zakljuca racun zbog cetri slova jer i jos da ga tuze zvuci siromasno na sudu. Osim ako ta cetri slova su razlog tolikoj steti, toj banci, pa da traze odstetu. Znaci banka mu mora izdati novcanu kaznu za krsenje pravila banke, pa ako nece da plati da ga gone na sudu zbog nakrande kazne i troskskova naravno. Ili da je on to napisao i negdje objavio da ova banka podrzava isis i tako nanjeo stetu istoj pa da traze odstetu. A ako si samo htjeo napisati nesto vezano za isil onda ti je tvoj primjer mjesanje kruski i jabuka vezano za Seseljev postupak u Haagu.

Ja na primjer mogu javno reci da mislim da je Hitlerova bio dobro namjerna osoba. I nema sanse da me moze iko osuditi pravno gledano zbog te izjave. Mozes me narod osuditi ono po pitanju pljivanja to da. Ali pravno nema nikakve osnove. Moja izjava nije nikakvo krivicno dijelo.

I molim te reci mi ko ti je Rene?
Zoya

#102 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Zoya »

PM72 wrote:Vojo je rođeni sarajlija
Ozbiljno? Ja sam bila sigurna da je iz Crne Gore.
mO k3

#103 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by mO k3 »

Zoya wrote:
Najveći cetnici su u Bosni rođeni
LSD

#104 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by LSD »

hrle1976 wrote: Jeftina ili ne, na sudu mnogo sta porlazi jer se sve okrece oko dokaza i pravnih tumacenja. I vidis i sam da su Seseljevu idelogiju opisali kao prirodnu reakciju na situaciju u 1991 god. Jel ideologija krivicno djelo = nije. Nemozes reci jedna je druga nije. Ili je ono sto defirnira ideologiju nebitno koju krivicno dijelo ili nije. Nema tu nesto izmedju. Jebiga tako ti je to u pravnom pogledu a to je sto najvise i vazi u ovom slucaju. Opet kazem on je budala za moj ukus, ali je jako pametan po pitanju prava i oprezan, oni koji ga slusaju su jos vece budale.
Zavisi na kojem sudu ;-) to je stvar percepcije.... na ovom haškom cirkusantskom sudu (kojeg je Šešelj ismijao i razjebao) je sve moguce - pa i da se ne sudi njegovoj zločinačkoj ideologiji u kojoj poziva na istrebljenje hrvata i bošnjaka.

Ali npr. 1983 u sarajevskom procesu Mladim muslimanima su Alija Izetbegović i njegova družina osuđeni za ideologiju i ležali u prdekanama po 10 godina.
Last edited by LSD on 31/03/2016 22:29, edited 1 time in total.
mali_balon

#105 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by mali_balon »

Kako necu biti odusevljen, dobro ne bas skroz odusevljen ali da kazem neka doza odusevljenja...ono hladno kaze u hagu da mu se napuse kite i oslobode ga...pa onda fino kaze da je pametniji...pa da im otkirva imena zasticenih svjedoka itd itd itd....i fino reko da je dosao da se zajebaje....prca ih u zdrav mozak cijelo vrijeme, puste ga na slobodu.....sad ce ih jos i tuziti....jedina nada je zalba....
vješalica

#106 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by vješalica »

PM72 wrote:
palermo wrote:Smatrati Šešelja pametnim ili diuhovitim je naprosto nedostatak osnovne ljudske pristojnosti i ukusa.
Po onoj staroj "nema budale do školovane budale".Nijedan čoban sa Bjelašnice ne bi od sebe pravio pajaca kao što je to radio doktor...
paaa
ima zločinaca u ovom ratu koji imaju profil veselina vlahovića- 4 razreda osnovne
+ neke pjandure iz rusije i ukrajine itd :mrgreen:

naravno nećemo zaboraviti bilju plavšić koja da je bila pametna i imala zavidnu karijeru, mogla je biti ugledna profesorica na unsa umjesto što se uhvatila politike i sranja 90tih
što ti je kretenluk :mrgreen:
Last edited by vješalica on 31/03/2016 22:34, edited 1 time in total.
vješalica

#107 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by vješalica »

mO k3 wrote:
Zoya wrote:
Najveći cetnici su u Bosni rođeni
npr Mladić iz Božanovića - Kalinovik itd
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#108 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by mali_milojica »

LSD wrote:
hrle1976 wrote: Jeftina ili ne, na sudu mnogo sta porlazi jer se sve okrece oko dokaza i pravnih tumacenja. I vidis i sam da su Seseljevu idelogiju opisali kao prirodnu reakciju na situaciju u 1991 god. Jel ideologija krivicno djelo = nije. Nemozes reci jedna je druga nije. Ili je ono sto defirnira ideologiju nebitno koju krivicno dijelo ili nije. Nema tu nesto izmedju. Jebiga tako ti je to u pravnom pogledu a to je sto najvise i vazi u ovom slucaju. Opet kazem on je budala za moj ukus, ali je jako pametan po pitanju prava i oprezan, oni koji ga slusaju su jos vece budale.
Zavisi na kojem sudu ;-) to je stvar percepcije.... na ovom haškom cirkusantskom sudu (kojeg je Šešelj ismijao i razjebao) je sve moguce - pa i da se ne sudi njegovoj zločinačkoj ideologiji u kojoj poziva na istrebljenje hrvata i bošnjaka.

Ali npr. 1983 u sarajevskom procesu Mladim muslimanima su Alija Izetbegović i njegova družina osuđeni za ideologiju i ležali u prdekanama po 10 godina.
Hocemo li se posrati i na odluke suda gdje su dokazani i osuđeni ljudi za genocid,za zlocine protiv covjecnosti,za opsadu Sarajeva,za protjerivanja nesrpskog stanovnistva,za logore itd itd...kad se vec seremo po ovoj (iako se i ja ne slazem sa njom)?
LSD

#109 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by LSD »

mali_milojica wrote:
LSD wrote:

Hocemo li se posrati i na odluke suda gdje su dokazani i osuđeni ljudi za genocid,kad se vec seremo po ovoj (iako se i ja ne slazem sa njom)?
Pogrešna percepcija....međutim, stvari ovako stoje:

Sa ovom komičnom presudom četničom monstrumu Hag se posrao sam po sebi i po svim tim ostalim presudama :!: makar one bile i pravedne... e to je prava prica.

Jesi li ti svjestan da je Hag danas nagradio obilato četničku zločinačku ideologiju i ponovo oživio projekat "Velike Srbije" :? znaci, Hag je danas aminovao zločine Šešeljeve koljačke garde....rekli Aferim i svaka cast majstore, samo to fino upakovali u šiku.

I ko nakon toga može smatrati taj sud normalnim :? realno, niko ozbiljan
Last edited by LSD on 31/03/2016 22:49, edited 1 time in total.
Ripicipi

#110 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Ripicipi »

vješalica wrote: npr Mladić iz Božanovića - Kalinovik itd
Mladic se nikada nije izjasnjavao kao cetnik.
Cak ih je po svjedocenjima tjerao da skidaju kokarde.
Jara

#111 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Jara »

Zoya wrote:
Draga, možda zbog Karadžića, "povuklo" te.
Vidi ovu raspravu u skupštini, jednom ranije dok je bio u vlasti: :lol: :-)
https://www.youtube.com/watch?v=P4ax5gts124
:lol: :lol:
hrle1976

#112 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by hrle1976 »

LSD wrote:

To drugo je bilo u Jugi i zatvorenom sistemu. I kao sto sam kazes zavisi na kojem sudu. Ako hoces neke ne "labave" mjere i da se pita sakica kako i sta onda i sam znas kakva je to drzava i sud. Ja mislim da je isto cinio 1983, ono sto je 1991 na protesima, kako snimci pokazuju, da bi isto sljedilo. Mozda i ne. Ko ce ti znati. Znas i sam da svaki ustanak protiv SFRJ je celicnom sakom bio mljeven.
hrle1976

#113 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by hrle1976 »

LSD wrote:
mali_milojica wrote:
LSD wrote:

Hocemo li se posrati i na odluke suda gdje su dokazani i osuđeni ljudi za genocid,kad se vec seremo po ovoj (iako se i ja ne slazem sa njom)?
Pogrešna percepcija....međutim, stvari ovako stoje:

Sa ovom komičnom presudom četničom monstrumu Hag se posrao sam po sebi i po svim tim ostalim presudama :!: makar one bile i pravedne... e to je prava prica.

Jesi li ti svjestan da je Hag danas nagradio obilato četničku zločinačku ideologiju i ponovo oživio projekat "Velike Srbije" :? znaci, Hag je danas aminovao zločine Šešeljeve koljačke garde....rekli Aferim i svaka cast majstore, samo to fino upakovali u šiku.

I ko nakon toga može smatrati taj sud normalnim :? realno, niko ozbiljan
Ja opet ne kontam koju razliku pravi ova presuda i ono da su ga pustili da ide kuci i da ga zapravo nisu ni trazili nazad vec su mediji samo nagadjali kako bi praznine u novinama popunili. I da su ga osudili na nekih 5 godina ili 10, opet bi bio vani jer sudjenje je trajalo ako se ne varam 10-11 godina. I da su ga osudili na 20 godina opet bi bio manje vise vani za koju godinu zbog onog 2/3 pravila kojim se koriste. Vecina ljudi gleda sa moralnog pogleda, a sa pravnog mislim da mu tesko sta su mogli dokazati. Kako ispade uopste nisu nista dokazali. Pa hajmo poceti jel tuzba bila tako losa? Mozda zapravo je. I na tuzbi je da dokaze da je kriv. Ja se pitam kako im nije uspjelo? Izvini ali dovoditi nekog cicu iz nekog sela ili roma koji sam sebe tokom izjave kontradiktira 3-4 puta jbg. sta za ocekivati. Kad ti svjedoci koji grade tvoju tezu da je optuzeni kriv, je kvare. Pogledo sam neke vido klipove. I moram reci da selekcija svjedoka protiv njega je bila i susvise siromasna. Ako su ono svjedoci bili za njegova cuda nije ni cudo d aje oslobodjen. I sad kazu da ce procuiti da vidi imali sta da pokrenu zalbu na osloboadjanje. Naravno da ce to reci i da je tu kraj prici.
insomnia78

#114 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by insomnia78 »

Ripicipi wrote:
vješalica wrote: npr Mladić iz Božanovića - Kalinovik itd
Mladic se nikada nije izjasnjavao kao cetnik.
Cak ih je po svjedocenjima tjerao da skidaju kokarde.
:lol: :lol: :lol:
Paul F.

#115 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Paul F. »

palermo wrote:Smatrati Šešelja pametnim ili diuhovitim je naprosto nedostatak osnovne ljudske pristojnosti i ukusa.
Izvini kolega al šta kažeš na ovo ? Neki naš kabadahija koji je bio zarobljen i pretučen svjedoči protiv Šešelja pa ga sad ovaj unakrsno ispituje i proglašava likom međunarodne pravde.
https://www.youtube.com/watch?v=wFHqM6Ej6gQ
Paul F.

#116 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Paul F. »

evilbaby wrote:nadprosjecno inteligentne osobe mogu biti jako dobri manipulatori. a smisao za humor kod seselja je jedan vid manipulacije.
Na neki način da. On je u hagu na suđenju koristio humor da poveća gledanost pa da u svemu tome može odaslati poruke koje hoće. Zato su mnogi i pratili njegovo suđenje. Karadžić to nije uspio.
Paul F.

#117 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Paul F. »

Šešelj kaže da je trebo dobit barem malo kazne da ne bjesne srpski neprijatelji.
Ja mislim da nije loše što je oslobođen da ne bjesne srbi kako je taj sud nepravedan.
Drinski

#118 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Drinski »

hrle1976 wrote:
Opet blokiranje racuna je samo-inicjativa banke. A nije drzavni tuzilac blokirao racun. Sasavi si za prava. To sto ti pominjes nekoga nema nista sa pravom vec je mozda pravilnik jedne banke. Ako ce ga banka tuziti zbog sto je napisao ISIL pravo me zanima kako to misli izvesti i naravno navesti zbog cega. On jedino moze tuziti banku, jer mu je zakljucala racun a ako nije nigdje pisalo da to moze uciniti ako se njegove akcije kose s pravilnikom banke. Pa da ta spada u to ili da se lagano moze tumaciti u tacki bla bla pravilnika banke. Onda bi se tako mogla banka braniti. A da banka nekome zakljuca racun zbog cetri slova jer i jos da ga tuze zvuci siromasno na sudu. Osim ako ta cetri slova su razlog tolikoj steti, toj banci, pa da traze odstetu. Znaci banka mu mora izdati novcanu kaznu za krsenje pravila banke, pa ako nece da plati da ga gone na sudu zbog nakrande kazne i troskskova naravno. Ili da je on to napisao i negdje objavio da ova banka podrzava isis i tako nanjeo stetu istoj pa da traze odstetu. A ako si samo htjeo napisati nesto vezano za isil onda ti je tvoj primjer mjesanje kruski i jabuka vezano za Seseljev postupak u Haagu.

Ja na primjer mogu javno reci da mislim da je Hitlerova bio dobro namjerna osoba. I nema sanse da me moze iko osuditi pravno gledano zbog te izjave. Mozes me narod osuditi ono po pitanju pljivanja to da. Ali pravno nema nikakve osnove. Moja izjava nije nikakvo krivicno dijelo.

I molim te reci mi ko ti je Rene?
krenućemo od ovoga
http://www.avaz.ba/clanak/228118/kako-j ... mu-oba-oka

pa da ne spamamo bezze, reci ovako: kada bi neko kazao (dakle, odrzao samo govor, nista drugo ne bi morao uraditi) da je pripadnik ISIL-a (ISIL uzimamo kao primjer samo zbog aktuelnosti), da francuze treba klati zahrđalim kašikama, da mnogi belgijanci i danci ne spavaju mirno u svojim kućama, da kada metak pogodi belgijanca u glavu iskoče mu oba oka, a kada ga rafal pogodi u vrat, glava mu otpadne pa ga se ne mora ni klati itd., ti tvrdis da ne bi tamo odgovarao jer se radi o slobodi izražavanja mišljenja?

također, bilo bi lijepo da se javis ovom ameru zbog savjeta sta da uradi:
http://source.ba/clanak/Zanimljivo/3992 ... egovog-psa

inače, prije par godina, neposredno poslije nekog masakra u americkim skolama, sam čitao vijest da je neki đak u USA prepravio igricu Counter strike tako da se odigravaju borbe na maketi njegove skole (inače, sasvim različite od ove gdje je bio napad), da bi ga odmah nakon toga ljudi izbacili iz te skole.
Last edited by Drinski on 01/04/2016 08:32, edited 2 times in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#119 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by plain vanilla »

Pa gdje je primjer tog humora, pa da glasamo je li smijesno ili nije?

Jedino sam primijetila sale na Seseljov racun, sto nije isto...
sinuhe

#120 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by sinuhe »

Pa vole ga Srbi jer je psovac a Hrvati i Bosnjaci jer im takvi Srbi najvise odgovaraju pa mu onda prate svaku rijec.
Na obe strane isti tip ljudi.
Paul F.

#121 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Paul F. »

Odakle to izvuče, živ bio . :-)
murathans

#122 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by murathans »

plain vanilla wrote:Pa gdje je primjer tog humora, pa da glasamo je li smijesno ili nije?

http://www.avaz.ba/clanak/227945/vojisl ... u-u-zatvor
Vojislav Šešelj, lider SRS, tvrdi da sutra neće pratiti presudu koju će mu izreći Haški tribunal, da se nimalo ne plaši ishoda, ali i da porodica jedva čeka da ga se otarasi. Dosadio im je, kaže, jer ih svakog jutra maltretira.

- Možete li vi mene da zamislite da strepim? Evo, sav drhtim, ne mogu ni da radim, ni da jedem, ni da spavam. A i šta me briga koliko će mi godina dati - rekao je Šešelj za Kurir.

Možda je briga vašu porodicu?

- Šta i njih briga? Pa oni jedva čekaju da ja odem, svima sam nepodnošljiv. I Jadranki, i djeci, i unucima. Čuj, da ja strepim. Pa ja sam, bre, četnički vojvoda!

Ajde sada ozbiljno, koliko godina zatvora očekujete?

- Sto! Kad može Radovan 40 ni za šta, što ne bih ja mogao sto.

Znači, ima razloga da vas osude? Za šta konkretno?

- Za razne stvari. Nema šta nisam radio. Kako se vi ne bojite da razgovarate sa mnom?

Posao mi je da razgovaram s raznima.

- A meni je posao da robijam.

Iako se šalite, vjerovatno vašoj porodici nije prijatno?

- Ma oni jedva čekaju da me se otarase, ali stvarno. Da ih ne budim ujutro u pola šest. Svako jutro ustajem u pola šest i odmah iz sveg glasa pjevam „Sprem‘te se, sprem‘te, četnici“.

Jadni ljudi.

- Pa eto, zato jedva čekaju da odem u Hag.

Hoćete li ipak pratiti presudu preko video-linka?

- Ne pada mi na pamet. Nisam se predomislio.

Nedavno ste rekli da znate da će vas osuditi na 25 godina.

- Ma to je onaj špijun Bruno Vekarić rekao Hrvatima.

Odležali ste već 12, znači, robijat ćete još 13.

- Tako je. Nije to ništa za mene - kazao je za kraj Šešelj.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#123 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by plain vanilla »

murathans wrote:
plain vanilla wrote:Pa gdje je primjer tog humora, pa da glasamo je li smijesno ili nije?

http://www.avaz.ba/clanak/227945/vojisl ... u-u-zatvor
Vojislav Šešelj, lider SRS, tvrdi da sutra neće pratiti presudu koju će mu izreći Haški tribunal, da se nimalo ne plaši ishoda, ali i da porodica jedva čeka da ga se otarasi. Dosadio im je, kaže, jer ih svakog jutra maltretira.

- Možete li vi mene da zamislite da strepim? Evo, sav drhtim, ne mogu ni da radim, ni da jedem, ni da spavam. A i šta me briga koliko će mi godina dati - rekao je Šešelj za Kurir.

Možda je briga vašu porodicu?

- Šta i njih briga? Pa oni jedva čekaju da ja odem, svima sam nepodnošljiv. I Jadranki, i djeci, i unucima. Čuj, da ja strepim. Pa ja sam, bre, četnički vojvoda!

Ajde sada ozbiljno, koliko godina zatvora očekujete?

- Sto! Kad može Radovan 40 ni za šta, što ne bih ja mogao sto.

Znači, ima razloga da vas osude? Za šta konkretno?

- Za razne stvari. Nema šta nisam radio. Kako se vi ne bojite da razgovarate sa mnom?

Posao mi je da razgovaram s raznima.

- A meni je posao da robijam.

Iako se šalite, vjerovatno vašoj porodici nije prijatno?

- Ma oni jedva čekaju da me se otarase, ali stvarno. Da ih ne budim ujutro u pola šest. Svako jutro ustajem u pola šest i odmah iz sveg glasa pjevam „Sprem‘te se, sprem‘te, četnici“.

Jadni ljudi.

- Pa eto, zato jedva čekaju da odem u Hag.

Hoćete li ipak pratiti presudu preko video-linka?

- Ne pada mi na pamet. Nisam se predomislio.

Nedavno ste rekli da znate da će vas osuditi na 25 godina.

- Ma to je onaj špijun Bruno Vekarić rekao Hrvatima.

Odležali ste već 12, znači, robijat ćete još 13.

- Tako je. Nije to ništa za mene - kazao je za kraj Šešelj.
Ovdje vidim samo pokusaj da bude smijesan. Mozda je uzivo smijesno jer ne zna reci R, a smatra se nakim vojvodom, pa izgleda kao da je ispao iz Nadrealista, ali meni ovo stvarno nije smijesno. Vise jadno...
Thorgerson

#124 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by Thorgerson »

hrle1976 wrote: On je "budala" ili bolje receno vecini je budala, ali mu nitko parvni genij nemoze oduzeti. Moze se reci da je najjaci proizvod pravnog Fakulteta u Sarajevu. On je sve smisljeno radio i drzao se u sivoj zoni. Zato nije ni dokaza bilo. Ici na mitinge i govoriti treba nekoga popbiti je hamo reci prijetnja, na to mu ne mogu nista, mogu mu samo reci tim kojim prijetis nema pravo prici na 200m. Da neke budale ga poslusaju i to ucine sto on govori je druga prica i opet pravno gledano nije on pocinio ako ga neko iz mase poslisa i ucini a nema dokaza da je on dao direktno naredbu i upravlji pociniocom. I ona njegova grada ili sta vec je bila bez kartorteke niti se znako ko je dio ni nista - ni ko pije ni ko placa - sve vjesto. Ako je zagovrarao veliku Srbiju, to nije kriminalno, vec politicko pitanje. Da je bio predsjednik bi bilo nesto drugo a posto je bio piun pola njegovih govora se pravno nemogu uzeti ozbiljno, jer nije imao moc naredbe u tolikoj moci. Ono sto je on laprdo mozemo i mi isto a ako ti se odlucis poslusas moje budalestine to je tvoja stvar. Ja nemogu biti kriv ako ti kazem kradja je nesto dobro i tebe uhvate da krades. Ja imam pravo na misljenje tako, dok god ne pocim sam ili dok god ti ne pocinis za mene to uz moju direktnu naredbu ja sam cist. I ako sam te mozda podrzo u tome, jer sam indirektno ti rekao kradja je nesto dobro u nekom konteksu koji se nije bio da meni to treba. To ga je oslobodilo. Zato sto je drzao se u sivoj zoni citavo vrijeme tokom rata. Jel svejsno (ja mislim da je) sve tako vjesto cinio sa pravnog pogleda. Kao da je znao da ce biti tribunal otvoren, a znao je, jer i poslje 2SV je bio tribunal otvoren. Znaci, sigurno je preucio neka oslobadjana iz Nürnberga, kako i sta pa se izracuno kako da postupa ako bi zavrsio na sudu da opet bude oslobodljen. On je za nas ukus budala, ali ipak je jeben sahista.
Iskreno, ovo je totalna suplja.

Husein Bosnic dobi 7 godina jel ono. Za sta? Jer je vrbovao mlade ljude i slao ih u Siriju. I jer je laprdao.
Sta je Seselj radio? Pa skupljao dobrovoljce u Srbiji i slao ih na strano ratiste tj. u BiH. I sam je dolazio ovdje i drzao zapaljive govore.

Jednostavno situacija je jasna. Da je sudija Harhoff bio tu, seselj bi bio osudjen. Nek se zahvali budaletini antonetiju i onom anonimus senegalcu koji btw je ubacen tu ko marioneta, znaci lik blage veze nema ni ko je seselj, niti je prisustvovao sudjenju.
upsy_daisy

#125 Re: Oduševljenje na Šešeljev ''humor''?

Post by upsy_daisy »

hrle1976 wrote:
Drinski wrote:@ hrle
Pa recimo : kad Isil baci bombu da belgijancima iskacu oci i da treba belgiju ocistiti od hriscana, i tako jedno pet sest izjava. Tako ces dokazati i ti da si pravni genije.
Isil javno kaze da preuzima odgovornost. To je izjava zvanicna od njih i to se uzima u razmatranje. Da isil kaze treba sav svjet da bude pod serijatom. I da neki muslim to poslusa i ucini sto ucini po vlastitom djelu i da niko iz isila ne kaze da preuzima odgovornost. Onda to ostaje djelo onog ko je izvrisio.

Ili cinis po vlastitom nalogu ili cinist po necijem nalogu. Mozes u oba slucaja odgovarat a mozes u drugom primjeru biti oprosten ako se dokaze da si vrsio po nalogom i nisi imao izbora. Ako nisi u stanju da dokaze da si vrsio pod nalogom onda se ti licno teretis ako ono sto si pocinio je tako tesko da ti se u tim mjerama moze teretit. Ako neko preko TV prodaje ideologiji i ti tu budalu poslusa i ucinis nesto ruzno. Nije onaj kriv vec ti. A ti ako se branis da si po nalogu radio i nisi imao izbora onda moras moci dokazati da onaj sto je laprdo po tv je zapravo bio vladar nad tvojim zivotom. Seselj jeste budala za moj ukus, ali jos vece su budale oni koji su nasjedali na njegove jako dobro promisljene parole.
A kako to nije isto u slučaju Bilal Bosnić?
Ne branim Bosnića, ali isto je i on radio, čak u blažoj-puno blažoj verziji.Pričao ljudima da treba da idu da pomognu braći muslimanima, itd, isl.
Eh sad što su ga neki poslušali.... nije odgovaran jel'da?
Ali eno ga sude mu.I vidjećeš koliko će dobiti.
Daj ba, glupi smo mi ako nam nije jasno kako stoje stvari.

edit: u isto vrijeme sam postavila post kao i prethodni forumaš, tako da se izvinjavam što ponavljam, neću brisati, neka ostane isto mišljenje zapisano.

nisam znala da je već osuđen?
Locked