Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
esmasaric

#101 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Kako je krenulo neko će puškom pse po mahalama ganjati, ako mu napadnu dijete. A što je najgore, i neću ga kriviti...
Staklo + meso se već odavno primjenjuje u nekim naseljima.
A onda odeš izvan grada, nigdje psa na vidiku, a prije ih je bilo mnogo na okolnim planinama i brdima.
I što je najgore i kad hvataju pse, niko neće da uhvati agresivnog, nego štence, mirne, bolesne...
kolegione

#102 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kolegione »

esmasaric wrote:Kako je krenulo neko će puškom pse po mahalama ganjati, ako mu napadnu dijete. A što je najgore, i neću ga kriviti...
A onda odeš izvan grada, nigdje psa na vidiku, a prije ih je bilo mnogo na okolnim planinama i brdima.
I što je najgore i kad hvataju pse, niko neće da uhvati agresivnog, nego štence, mirne, bolesne...
Stsklo i meso kazes, zanimljivo potrazi strucnu pomoc , imas simptome klasicnog psihopate.
I svi koji takav nacin podrzavaju, treba izvrsiti ciscenje ako vec nema niko da ih udomi, u razumnom roku, ali pricati o staklu i mesu....
vjesticanametli

#103 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vjesticanametli »

Ma cuj a vi ste kao normalni hahahha naravno da ce ih ljudi potr9vati sta ocekujete... da hodam ulicom ulicom s vukovima.... tog trovanja ce biti sve vise i tako ti je
Tirkiz

#104 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tirkiz »

pse treba hraniti i nece nikoga napadati....

najbolje ih je hraniti salamom i staklom( fino usitnjeno)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#105 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

oldtajmer wrote:mogli su zenu priklati za cas posla,daj Boze da samo neko dijete ne naleti na ovaj copor
evo ovdje se još bolje vidi sa nadzorne kamere i nikom ništa, portali šute pod potkroviteljsvom dogmoneyovaca... šta da su ženu rastrgali, onda bi bila udarna vijest i to napad pomahnitale žene na jadne tužne okice...nosite ih sebi kučama ako vam ih je žao...

Image
esmasaric

#106 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

kolegione wrote:
esmasaric wrote:Kako je krenulo neko će puškom pse po mahalama ganjati, ako mu napadnu dijete. A što je najgore, i neću ga kriviti...
Stsklo i meso kazes, zanimljivo potrazi strucnu pomoc , imas simptome klasicnog psihopate.
I svi koji takav nacin podrzavaju, treba izvrsiti ciscenje ako vec nema niko da ih udomi, u razumnom roku, ali pricati o staklu i mesu....
Ja ne podržavam taj način suzbijanja čopora i agresivnih životinja u gradu.
Ali se to koristi, i to sam upravo saznala preko organizacija za zaštitu životinja, i pojedini portali su krcati životinjama koje su ubijene na ovaj način.
Sama sam vlasnica psa, nasilje nad životinjama ne podržavam, ali se ono primjenjuje htjeli mi to ili ne.
Malo istraži prije nego nekoga optužiš za mentalne probleme :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

manite se trovanja i stavljanja stakla u meso... to da životinja pati nebih mogao ni za kakve pare al ove čopore moramo maknut sa ulice i to pod hitno... to eutanazija i mirna bosna nikakvi azili i pizde materine, kad izbiju se pare ovim dogmoneyovcima onda cemo šetat ulicama ko ljudi, sve dotle dok su u opticaju pare i ljudi ovo će nam biti, ne iživljivajte se nad životinjama one su ovdje najmanje krive... Molim vas.
Nepass

#108 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

pici wrote:
oldtajmer wrote:mogli su zenu priklati za cas posla,daj Boze da samo neko dijete ne naleti na ovaj copor
evo ovdje se još bolje vidi sa nadzorne kamere i nikom ništa, portali šute pod potkroviteljsvom dogmoneyovaca... šta da su ženu rastrgali, onda bi bila udarna vijest i to napad pomahnitale žene na jadne tužne okice...nosite ih sebi kučama ako vam ih je žao...

Image
Jeli ovo na kovacima?
Nepass

#109 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

undefined007 wrote:Pa ko god je bio na Kovačima u skorije vrijeme mogao je ovo očekivati. Nimalo ugodno se ne osjećaš kad vidiš pse kako se izležavaju, seru i pišaju po groblju i okolini. Prosto te uhvati neka jeza, još ako si sam u jutarnjim i večernjim terminima, haos.

Brz oporavak gospođi. :thumbup:
Ja prestao ici uz nadmline, dva puta me napali.

@pici
Vidim sad da je o kovacima rijec
Tomahawk11
Globalni moderator

#110 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

pici wrote:manite se trovanja i stavljanja stakla u meso... to da životinja pati nebih mogao ni za kakve pare al ove čopore moramo maknut sa ulice i to pod hitno... to eutanazija i mirna bosna nikakvi azili i pizde materine, kad izbiju se pare ovim dogmoneyovcima onda cemo šetat ulicama ko ljudi, sve dotle dok su u opticaju pare i ljudi ovo će nam biti, ne iživljivajte se nad životinjama one su ovdje najmanje krive... Molim vas.
:thumbup:
Samo sto to ide malo teze u praksi.
Nece niko da radi konkretan posao, jer je previse onih kojima odgovara stanje kakvo jeste.
undefined007

#111 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by undefined007 »

Ma dok neko ne zaplati glavom nece se nista poduzeti ... Gluho bilo ...
Naslovnica

#112 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Prejak je to lobi.
Kada je trebalo da se promjeni samo jedna rečenica u postojećem zakonu (da se uvede eutanazija nakon vremenski određenog roka ako pas ne bude usvojen, da bi se time ukinulo doživotno držanje pasa u azilu), tadašnji britanski ambasador je reagovao u Parlamentu, skoro pa zaprijetio da se zakon ne smije mijenjati.
Naravno, pseći lobi je podmazao neodlučne parlamentarce, i zakon nije prošao.
Dokle god imamo ljigave PIČKE od političara koji nemaju svoje ja i koje kupiš za koju hiljadarku, nama nema naprijed.
Ovo je sve dio udruženog zločinačkog poduhvata, tj pravljenja Palestine i slično na ovih 20 i kusur procenata gdje su Bošnjaci većina.
Zašto problem sa lutalicama postoji samo u većinski bošnjačkim kurtonima, pogotovu na potezu Sa-Ze-Tz?!
Nemojmo biti smiješni, sve je ovo smišljeno, paščad je samo dio te ublehe.
HAVANA

#113 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by HAVANA »

Znaci vau-vau zavjera.
HAVANA

#114 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by HAVANA »

A inace kod nas je sve problem,ne znaju oni ni jedan problem rijesiti.Zivimo u top listi nadrealista ,pa me vise nista i ne cudi.Zao mi i ljudi i zivotinja.
esmasaric

#115 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Na koji način su "očistili" grad od lutalica kad je bila posjeta Pape (mislim da je on dolazio, mada nisam sigurna)?
Da li su ih samo odvezli na planine, pa su se vremenom vratili agresivniji? :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#116 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

esmasaric wrote:Na koji način su "očistili" grad od lutalica kad je bila posjeta Pape (mislim da je on dolazio, mada nisam sigurna)?
Da li su ih samo odvezli na planine, pa su se vremenom vratili agresivniji? :(
Sto se ne vrate oni kad ih kombijem u i oko Sarajeva ostavljaju? Pa samo osvane novi copor....
Zastozato

#117 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Zastozato »

Naslovnica wrote:Prejak je to lobi.
Kada je trebalo da se promjeni samo jedna rečenica u postojećem zakonu (da se uvede eutanazija nakon vremenski određenog roka ako pas ne bude usvojen, da bi se time ukinulo doživotno držanje pasa u azilu), tadašnji britanski ambasador je reagovao u Parlamentu, skoro pa zaprijetio da se zakon ne smije mijenjati.
Dokle god imamo ljigave PIČKE od političara koji nemaju svoje ja i koje kupiš za koju hiljadarku, nama nema naprijed.
Ovo je sve dio udruženog zločinačkog poduhvata, tj pravljenja Palestine i slično na ovih 20 i kusur procenata gdje su Bošnjaci većina.
Zašto problem sa lutalicama postoji samo u većinski bošnjačkim kurtonima, pogotovu na potezu Sa-Ze-Tz?!
Svaka cast! Upotpunosti se slazem. Konacno neko da napise ono sto je ocigledno. Ovo se samo naivnom Bosnji moze servirati, i ovo se radi ciljano, samo sto vecina nije skontala, razlog je boldirano. Covjece, ovo traje vec 7 godina. Djeca koja su tad rodjena vec su posla u skolu i ne znaju da nekad nije bilo copora pasa na ulicama. Neka Dog Trust proba Dodiku reci sta da radi u Banja Luci recimo. Zasto niko iz Dog Trust-a nije reagovao kad je u Bratuncu ubijeno stotine pasa. Niko od njih (dogtrastovaca) ni repom nije mrdnuo. Kod njih tamo lovci redovno zavrsavaju posao.
zekoslav85

#118 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by zekoslav85 »

ma jest da sam se dobro izvukao ali sad svakog psa gledam drugacije samo cekam kad ce zalajati ili sta vec....danas sutra opet kad budem prolazio, ponijet ciglu za svaki slucaj i ako ga vidim i opet cu ga opaliti nema mi drugacije nego da ih otjeram iz te ulice...
dezurni_ucenik

#119 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by dezurni_ucenik »

Naslovnica wrote:Prejak je to lobi.

Od nedavno, i u Banja Luci (kako sam cuo, nisam 100% siguran). Nije ti drugacija situacija ni u Beogradu, i tamo ides Knez Mihajlovom, pored tebe prodje copor od 10 kerova.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#120 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

ne znam kad ustajete..ali zimi u recimo pola 6 oni su gospodari ulice...proci ne smijes gdje su copori ja s kamncinom hodam
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#121 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

ljudi ne shvacaju da je njima u krvi lupam milijun godina borbe za opstanak i evolucije
i samo nekoliko tisuca godina "pripitomljenosti"

samo sto smo visi i obuceni te imamo duge ruke ih sprecava da te napadne za vrat
a i zubi im nisu kao vučji
hAZNADAR

#122 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by hAZNADAR »

dezurni_ucenik wrote:

Od nedavno, i u Banja Luci (kako sam cuo, nisam 100% siguran). Nije ti drugacija situacija ni u Beogradu, i tamo ides Knez Mihajlovom, pored tebe prodje copor od 10 kerova.
Nema ih u Banjaluci, rijetko koji,.. cak ih ima manje nego prije rata. Medjed navrati tu i tamo, ali pasa nema ni izbliza kao u Sarajevu.

U Sarajevu je problem odredjena doza mazohizma u mentalitetu ljudi. Osjeti se to i u politici pa i u poimanju svakodnevice, okruzenja,... Ovi sto brane pse lutalice nebi popustili ni da svakodnevno djeca ginu,.... tako da je dizanje drame, postiranje primjera i realnih slika opasnosti,... gubljenje vremena.

Mentalitet,.. hebiga
Nanananana

#123 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

zekoslav85 wrote:ma jest da sam se dobro izvukao ali sad svakog psa gledam drugacije samo cekam kad ce zalajati ili sta vec....danas sutra opet kad budem prolazio, ponijet ciglu za svaki slucaj i ako ga vidim i opet cu ga opaliti nema mi drugacije nego da ih otjeram iz te ulice...
Evo sad zaganjase covjeka, uleti u haoustor k'o furija.
Htjeli su u par navrata zvati sintore, al' nista od toga.
vješalica

#124 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Zastozato wrote:Prilog sa snimkom napada pasa pocinje na 14 min. i 11 sek videa. Evo sad vidim da to nije bio policajac, pogresno sam informisan.

Ne mogu da vjerujem da sebi dozvoljavamo da nam se ovo svakodnevno dogadja. Boze sacuvaj kakvu vlast imamo.

nema odgovora od dogzšit udruženja
tako su meni počeli srati,sreća je bila da sam kupila džoger i istukla štetočine po bubreGima...

šta da ti kažem možda je ova pakosnica izazivala pse svašta je moguće :mrgreen: :run: :skoljka:
forest gump

#125 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by forest gump »

Još kukate o kerovima. Oj zemljo otvori se.
Post Reply