Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post Reply

Najbolje rezultate na izborima 2016. ostvarit će:

Poll ended at 21/04/2016 21:36

SDA-
39
46%
HDZ-
6
7%
SDS-
0
No votes
DF-
9
11%
SNSD-
5
6%
SDP-
12
14%
BPS-
1
1%
SBB-
2
2%
SBiH-
2
2%
NS-
9
11%

Total votes: 85

mario001

#101 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by mario001 »

putokaz1 wrote:Da li su SBB otpisani?

Ne vidim gdje u KS mogu dobiti nacelnika, bez Starog Grada su vec ostali...za ostale kantone ne znam
El_comadante

#102 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by El_comadante »

mario001 wrote:
putokaz1 wrote:Da li su SBB otpisani?

Ne vidim gdje u KS mogu dobiti nacelnika, bez Starog Grada su vec ostali...za ostale kantone ne znam
ma teško u bilo kom kantonu. u goraždu su imali načelnika ali je i on istupio iz stranke... teško oni mogu do načelnika
putokaz1

#103 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

Koliko je važno da kandidat za načelnika bude aktuelni načelnik?
mario001

#104 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by mario001 »

putokaz1 wrote:Koliko je važno da kandidat za načelnika bude aktuelni načelnik?
Jako, najteze je promjeniti nacelnika...ima onaj u Konjicu , frajer je nacelnik od 97 godine
Bosanski_kralj

#105 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by Bosanski_kralj »

Načelnici su jedini izabrani predstavnici koji koliko-toliko i nešto rade u ovoj državi. Treba sa kantona na općine prebaciti neke nadležnosti, puno bi bolje rezultate imali. Ali dobro to nije tema ove emisije.
jasko_ba

#106 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by jasko_ba »

Nadati se sto boljim rezultatima SDP-a, DF-a i Nase stranke.
Al' narod je glup opcenito pa me i ne bi iznenadilo da SDA i HDZ uzmu lopatama :(
fosna2014

#107 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by fosna2014 »

jasko_ba wrote:Nadati se sto boljim rezultatima SDP-a, DF-a i Nase stranke.
Al' narod je glup opcenito pa me i ne bi iznenadilo da SDA i HDZ uzmu lopatama :(
Oni imaju svoje konstantne glasace. Problem je u ovima sto ne izadju. Oni donose prevagu. U dosta opcina ce kandidovati zajednickog kandidata za nacelnika, tako da mislim da ce napraviti dobar rezultat.
jasko_ba

#108 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by jasko_ba »

fosna2014 wrote:
Oni imaju svoje konstantne glasace. Problem je u ovima sto ne izadju. Oni donose prevagu. U dosta opcina ce kandidovati zajednickog kandidata za nacelnika, tako da mislim da ce napraviti dobar rezultat.
Ma nedavno sam na drugoj temi govorio kako zeleni dobijaju redovno izbore u Zenici, Banovicima, Zavidovicima itd. Pojedina mjesta gdje maltene sa osvojenih 4-5 hiljada glasova mozes pobjediti. Izlaznost nikakva, tzv. "urbana" populacija nedjelju prespava, ili ode pa ponisti listic, ili pak u zadnji cas "otkrije" razlog da ipak treba glasati za zelene, iako su im u prethodne cetiri godine jebavali sve po spisku.
mario001

#109 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by mario001 »

jasko_ba wrote:
fosna2014 wrote:
Ma nedavno sam na drugoj temi govorio kako zeleni dobijaju redovno izbore u Zenici, Banovicima, Zavidovicima itd. Pojedina mjesta gdje maltene sa osvojenih 4-5 hiljada glasova mozes pobjediti. Izlaznost nikakva, tzv. "urbana" populacija nedjelju prespava, ili ode pa ponisti listic, ili pak u zadnji cas "otkrije" razlog da ipak treba glasati za zelene, iako su im u prethodne cetiri godine jebavali sve po spisku.

U Zenici je nacelnik dobio 26.000 glasova ako se ne varam, ne znam odakle vadite te vase podatke???
Roccohljup

#110 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by Roccohljup »

ma standardno nacionalisti će pokupiti gro kajmaka, sa tim da mislim da će u nekim opštinama i DF imati dobre rezultate.
putokaz1

#111 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

Da li će i ovaj put biti predizbornih spektakularnih hapšenja?
jasko_ba

#112 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by jasko_ba »

mario001 wrote:
jasko_ba wrote:Ma nedavno sam na drugoj temi govorio kako zeleni dobijaju redovno izbore u Zenici, Banovicima, Zavidovicima itd. Pojedina mjesta gdje maltene sa osvojenih 4-5 hiljada glasova mozes pobjediti. Izlaznost nikakva, tzv. "urbana" populacija nedjelju prespava, ili ode pa ponisti listic, ili pak u zadnji cas "otkrije" razlog da ipak treba glasati za zelene, iako su im u prethodne cetiri godine jebavali sve po spisku.
U Zenici je nacelnik dobio 26.000 glasova ako se ne varam, ne znam odakle vadite te vase podatke???
Ne mislim na nacelnike i ne shvacaj bukvalno. Za tacne podatke, idi na izbori.ba i mozes naci takve pobjednike koje bi jedna zgrada u sarajevu poklopila, a sve zbog mizerne izlaznosti.
putokaz1

#113 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

Da npr Dobretići,Ravne i slično gdje je 100 glasova dovoljno
Ne zaostaju mnogo BPK,Bosanski Petrovac,Domaljevac,Usora oba Doboja u FBIH ...
...
staž ima dug i načelnik Teočaka
...
Što se tiče glasača starci i oni koji ih uvode (uglavnom sda) glasaju prije podne i uvjek izađu , dovučeni budu milom ili silom,dok tzv ''Lijevi'' izlaze na izbore popodne ali ne uvjek, nekad stvarno prespavaju
...
OVAJ PUT NIŠTA SE NE MIJENJA-u svim aspektima
...
Ko će pobjediti u tzv ''Srpskim'' Opštinama u FBIH?
putokaz1

#114 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

nekoliko dana preizborne šutnje
bezobzira na sve ,sve ostaje isto
Officer Crabtree

#115 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by Officer Crabtree »

Ljudi iz većih gradova u BiH, naročito ovi iz Sarajeva, uvijek naprave pogrešnu pretpostavku kada (vjerovatno) iz stanovništa svoga grada analiziraju biračko tijelo i stranačko tijelo u drugim manjim mjestima.

Ako je takav profil stranačkih kadrova i glasača kao što navodite u Sarajevu, ni blizu nije u manjim mjestima.

Ovdje velike razlike nema između birača SDA i SDP, kao i stranačkih kadrova i ljudi na listama SDA i SDP, te drugih značajnih stranaka, po bilo kojem osnovu to uzimali...

Kod nas su podjele lokalne, po selima, odnosno MZ-ima, ljudi su grupisani u interesne blokove, vezane za privredne subjekte ili sportske timove, ovdje se izbori dobivaju infrastrukturom i nečime što se graniči sa kupovinom na veliko... ideološka, obrazovna, kulturalna, nacionalna struktura, to ovdje ne važi.

Sada je kod nas (u TK) na vlasti SDA, koliko oni mogu uzet reona toliko će glasova i dobiti, s druge strane Općina je SDP, koliko oni sad ulože toliko će oni dobiti... SDP konstantno ovdje pada, SDA jača zbog katastrofalne politike SDP-a na višem nivou (TK) u prošloj Vladi (ne u operativnom smislu, nego što je lokalni premijer najmanje gledao u svoju općinu) i zasićenja od načelnikovanja (ovo bi bio 4 mandat)...

U Gračanici će za vijeće pobijediti SDA (i partneri) a za načelnika zavisi od kandidata. Ukoliko bude ozbiljna osoba mogli bi uzeti i to mjesto.
putokaz1

#116 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

SDP je znao bit jak u Miričini,Orahovic,Rašljevi... ali mislim da nisu sad jaki,ima natpisa Daso Staljine i sl...
Ah taj Čauš,loša priča
Daso je pobjedjivao stalno a ponekad tijesno,blago padanje popularnosti i afere u stranci(da li je tačno)
I meni se čini da će SDA pojedinačno pobjedit
Kakvi su dole SBB(kome se okreću sad?),DF(?),SBIH(?) a čuo sma da dole ima i NS te neke manje stranke BPS?
Na čijoj su strani Gračanički privrednici da li ucjenjuju radnike na izborima tipa Širbegović,Vegafruit,Aka Metal,Fortuna da li rade kao Muhamed Murselović zvano Holc iz SDA koji ucjeni radnika po 20 glasova svaki mora donijet,imal tih ucjena u Gračanici?
Officer Crabtree

#117 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by Officer Crabtree »

SDA i sada ima većinu u Vijeću, mada se kod nas zna reći da nema opozicije jer odluke koje se usvajaju su uvijek jednoglasne :)

DF je bio jak na prošlim opštim, al rasuo se (parlamentarci prešli u SDA). BPS je imao 3 vijećnika a onda je predsjednik (sa par značajnijih članova) te stranke prešao da bude predsjednik SBiH. NS jedan glas i funkcionišu ko neko udruženje... SBB je bio slab, sad i ne zna se ko je u toj stranci...

Ne zna se ovdje ko pije a zna ko plaća. Privrednici nemaju presudan utjecaj. Direktor Fortune je vijećnik SDA.

Vegafruita više nema, Širbeg se zabavio sam sobom ali podržava SDA.

Privrednici su razjedinjeni. Oni koji su se malo formalno ujedinili su više za SDA (odnosno protiv načelnika jer im ne odgovara baš), oni ostali neformalno ujedinjeni su za načelnika i nesvrstani.

Kod nas je sve biznis, svi su razbacani, u porodicama imaš braću i sestre u različitim strankama na poziciji, dio SDA koji lobira za načelnika SDP... ma show :D
putokaz1

#118 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

Hvala,Mogla bi da pozeleni crvena načelnička fotelja,da i tu u gradu pobjede ''crveni'' a po selima'' zeleni'',koja sela odluče,da li gradi i radi smao pred izbore,inače Čaršija je prelijepa
zunazu

#119 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by zunazu »

Sda je otvoreno pokazala i mnogima koji ranije nisu vidjeli da je najgori nepismeni i lopovski šljam u državi. Nadam se povratku SDP-a i ja im sve opraštam i halalim.
zunazu

#120 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by zunazu »

I dabogda mu se ruka papanska osušila ko glasa za sda.
putokaz1

#121 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

zunazu wrote:I dabogda mu se ruka papanska osušila ko glasa za sda.
Zamisli da radiš na određeno ili na crno a to ti jedini izvor prihoda a šef iz sda te ucjeni 20 glasova ili otkaz
što je normalna pojava kod nas Bošnjaka
Nažalost
mario001

#122 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by mario001 »

putokaz1 wrote:
zunazu wrote:I dabogda mu se ruka papanska osušila ko glasa za sda.
Zamisli da radiš na određeno ili na crno a to ti jedini izvor prihoda a šef iz sda te ucjeni 20 glasova ili otkaz
što je normalna pojava kod nas Bošnjaka
Nažalost
Gluposti, pa ne glasaju ljudi samo za SDA, kao da SDP ili DF nije dobio svoju sansu..
SDP-u polazi za rukom da izgubi nacelnika, sto se fakat ne desava cesto
KB9

#123 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by KB9 »

znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozali
mario001

#124 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by mario001 »

KB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozali
U Sarajevu posebno, ne znam gdje mogu imati nacelnika u KS
baxul

#125 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by baxul »

putokaz1 wrote:Hvala,Mogla bi da pozeleni crvena načelnička fotelja,da i tu u gradu pobjede ''crveni'' a po selima'' zeleni'',koja sela odluče,da li gradi i radi smao pred izbore,inače Čaršija je prelijepa
u 1 na 1 fajtu SDP nema sanse da izgubi nacelnicko mjesto, posebno jer 50% SDA-a nije uopšte zainteresovano da vlada jer bi im poremetilo unutarstranački koncept, a nemaju koga ni ponudit, prošli put su ponudili osuđivanog kriminalca koji je uspio izoraganizirati strašnu logistiku i podršku određenih privrednika, sad neće imati ni to. u gradu ih nema nigdje. SDP je zreo da trehne a niko ništa nema da ponudi.
Post Reply