Zasto je smijenjen Mario drmac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#101 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by muha_sa »

black wrote:kaze dajdza jedan od razloga je 'nezadovoljstvo repertoarom', cije nezadovoljstvo?, njegovo ili publike, jel nedje iskazano to nezadovoljstvo?
koliko znam mario je krenuo od nule i uradio dosta dobrih stvari u pozoristu ali dajdzi nesto ne pase, vjerovatno treba da uhljebi nekog svog

Na netom završenoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo, a na prijedlog Ministarstva kulture KS, za predsjednika UO Pozorišta mladih izabran je poznati bh. glumac Slaven Vidak, a za nove članove Lejla Panjeta, poznati teatrolog, rediteljica i profesorica filmskih studija i vizuelnih komunikacija, i Miralem Ovčina, teatrolog i dugogodišnji urednik dramskog programa BH Radija. Četvrti član UO ostao je Ismir Fazlić. Koliko je javnosti poznato, nijedan od novoimenovanih članova nije pripadnik nijedne bh. stranke.
palermo

#102 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

muha_sa wrote:
black wrote:kaze dajdza jedan od razloga je 'nezadovoljstvo repertoarom', cije nezadovoljstvo?, njegovo ili publike, jel nedje iskazano to nezadovoljstvo?
koliko znam mario je krenuo od nule i uradio dosta dobrih stvari u pozoristu ali dajdzi nesto ne pase, vjerovatno treba da uhljebi nekog svog

Na netom završenoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo, a na prijedlog Ministarstva kulture KS, za predsjednika UO Pozorišta mladih izabran je poznati bh. glumac Slaven Vidak, a za nove članove Lejla Panjeta, poznati teatrolog, rediteljica i profesorica filmskih studija i vizuelnih komunikacija, i Miralem Ovčina, teatrolog i dugogodišnji urednik dramskog programa BH Radija. Četvrti član UO ostao je Ismir Fazlić. Koliko je javnosti poznato, nijedan od novoimenovanih članova nije pripadnik nijedne bh. stranke.
:? bit će bolje sad u pozorištu ?? Zaista mi nije jasno šta poručuješ ovim
muha_sa

#103 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by muha_sa »

palermo wrote:
muha_sa wrote:

:? bit će bolje sad u pozorištu ?? Zaista mi nije jasno šta poručuješ ovim
ne porucujem ja ništa--ja sam obicni zanatlija :)
procitah da je završeno i sad možemo do sudnjeg dana naprdivat na forumu--kakve fajde :?
FrozenCastle

#104 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by FrozenCastle »

Šta je završeno? Ovo je priča oko Upravnog odbora koji je dao otkaz zbog solidarnosti sa Mariom a ne zbog Kurića. Tema nije pokrenuta zbog upravnog odbora već zbog pozicije direktora Pozorišta mladih za koju javnost još ništa ne zna.
SerijeSync

#105 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by SerijeSync »

FrozenCastle wrote:Šta je završeno? Ovo je priča oko Upravnog odbora koji je dao otkaz zbog solidarnosti sa Mariom a ne zbog Kurića. Tema nije pokrenuta zbog upravnog odbora već zbog pozicije direktora Pozorišta mladih za koju javnost još ništa ne zna.
doće neko iz SDA ili SBB u čemu je problem?
muha_sa

#106 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by muha_sa »

FrozenCastle wrote:Šta je završeno? Ovo je priča oko Upravnog odbora koji je dao otkaz zbog solidarnosti sa Mariom a ne zbog Kurića. Tema nije pokrenuta zbog upravnog odbora već zbog pozicije direktora Pozorišta mladih za koju javnost još ništa ne zna.
a u upravnom odboru ne sjede varioci, stolari, vodoinstalateri vec ljudi od struke---il sam nešto pogrešno skonto :?
FrozenCastle

#107 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by FrozenCastle »

Upravni odbor nije ni bio tema. Skreće se fokus sa prave teme. Znao je Kurić i za prethodni upravni odbor ko je i šta je. Data je saglasnost/imenovanje za isti od Ministarstva. I sad isti taj Kurić otvara oči ili šta već? Po direktoru će saznati čemu je ovo sad kompenzacija.
addem

#108 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by addem »

FrozenCastle wrote:Upravni odbor nije ni bio tema. Skreće se fokus sa prave teme. Znao je Kurić i za prethodni upravni odbor ko je i šta je. Data je saglasnost/imenovanje za isti od Ministarstva. I sad isti taj Kurić otvara oči ili šta već? Po direktoru će saznati čemu je ovo sad kompenzacija.
Ma ovo mjesto je pripalo SBBu kao sto je bilo prije DF. Nema nikakve filozofije. Clanovi upravnog odbora koji su dali ostavke su svi iz DF. Izborni plijen i to je to. Krivo mi je zbog Maria sto se bezze nalozio a moro je znati kad se u blatu igras moras da se isprljas.
mirsek

#109 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by mirsek »

bumerangss wrote:
Pitar s Kariba wrote:http://www.ekskluziva.ba/galerija/DA-LI ... 203/474431

dobra vjerenica :thumbup:

a raja konta mario voli muške :skoljka:
Nije Marijo jedini kojem je vjerenica maska :D eh da samo znate... koliko u ovom gradu ima "muškarcina" koji imaju djevojku, vjerenicu pa cak i ženu samo radi reda a imaju muskarce s kojim se tajno sastaju :run:
Npr. poznati novinar sa inicijalima O.K. :D :skoljka: :run:
dobojlija81

#110 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by dobojlija81 »

zbog pi.ke su padala carstva, a kamoli jedan direktor
njena je dlaka jača od brodskog užeta :D

a dobra je sto jest jest
Goldenhand

#111 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Goldenhand »

Gledao sad ovu temu dana na be ha te u. Ovo ne smije proći kao i druge stvari oko kojih se digne prašina, ali nažalost će biti tako.
radiša

#112 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by radiša »

Nije hapo dovoljno pa ga smijenili.
artime

#113 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by artime »

Dolazi neko iz SBB ili SDA, eto saznat ce se. Ja zelim Mariu novo pozoriste. Ovo je zaista dzungla i po ovome se vidi da je svaka insititucija pod lupom. Ne daju mladom momku i talentu disati.
KB9

#114 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by KB9 »

slabo radio i dobio nogu, jedini valjan razlog
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#115 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by -LIBERO- »

KB9 wrote:slabo radio i dobio nogu, jedini valjan razlog
Jeste. To kod nas tako ide. Ko i sa direktorima Telekoma, EP., ministrima raznim, drzavnim preduzecima i sl.
Slabo rade, prave gubitke i sl.i visokomoralna svijest nasih politicara, vladara, to smijeni sve. :zzzz: :mrgreen:
KB9

#116 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by KB9 »

-LIBERO- wrote:
KB9 wrote:slabo radio i dobio nogu, jedini valjan razlog
Jeste. To kod nas tako ide. Ko i sa direktorima Telekoma, EP., ministrima raznim, drzavnim preduzecima i sl.
Slabo rade, prave gubitke i sl.i visokomoralna svijest nasih politicara, vladara, to smijeni sve. :zzzz: :mrgreen:
pa ja, to bi bio jedini valjan razlog, e sad druga je stvar sto valjan razlog nije garant :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#117 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by -LIBERO- »

Ma jeste ba. Visokomoralni standardi naseg drustva...politike i naredbodavaca.

Moral, etika, produktivnost, zarada....sve nam je u toj formi. :thumbup: :skoljka:
KB9

#118 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by KB9 »

ma pusti to, imal dje maraka kupit? :mrgreen:
Altsa

#119 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Altsa »

Jo Maria naivca. sve je politika pa tako i teatar. kako politicki dodes na polozaj tako i odes. ako mu to nije po volji onda se nije trebao ni fatati pozicije.na zalost to je tako. a i nije u dure da trebu gura da glumi. zena je za kuce. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#120 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by pici »

Posto sam i ja teatarski coek mogu su pravom reci da je kultura politizovana kao i sve u ovoj zemlji, sudstvo, policija, skole, zrak, ptice, kurtoni itd itd... jad i bijeda, mi smo drustvo brez icega u sluzbi smo feudalaca i suti i trpi, Marija ne znam a Mirvada znam kad je tek stigao u teatar fin momak raja sada ga nebi ni pljuno sta politika i pare urade od ljudi, ma FUJ
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#121 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:
VjecitiStudent wrote:Mario ili nemario, ako će od nas ikada išta nešto bolje biti, jednog dana će neko morati početi postavljati najbolje direktore.

Ovo jednostavno ne vodi nigdje, ne smijemo se naviknuti na ovo.
To i jeste glavna poenta.
A vidim mnogi prihvataju kao nesto normalno, to da stranka kao izborni plijen ima sve. Od portira do rukovodioca. Tipa - sta je, izgubila ti stranka, dovidjenja.

Pa ne radi se o fudbalskim klubovima, navijanju tog tipa i sl.

Devijacija BH drustva, a ocito i prihvacenog sistema 'vrijednosti'. Dok ne pocnemo diskutovati o licnim KVALITETIMA, licnoj ADEKVATNOSTI i STRUCNOSTO...do tada ce nam biti ovako.

Evo ja pezirem SDA, to i ne krijem, to svako na ovom forumu zna...al mi je sasvim ok da Hadzihafizbegovic bude direktor Kamernog, jer je jako dobar glumac..i to mu je profesija, koju odlicno radi. Bez obzira sta mislim o njemu kao clanu meni mrske stranke.

E dok tako svi, i kvalitetnije, ne pocnemo rezonovati, i taj princip podrzavati, bicemo vjecno u ovom blatu u kojem smo sada.

Vezano za konkretan slucak. Mario je od studentskih dana bio u lutkarstvu, pozoristu i predstavama za djecu, i bio sam na dvije predstave od kada je na ovoj poziciji, jer je i glumio pored funkcije koju je imao, i jako je dobar glumac.
:? eto Sebije...sto si moderiro moderiro si :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#122 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by hrasno38 »

Ima tu vjerovatno masa stvari koja bi se mogla navoditi kao razlog medjutim svidjelo se to nekome ili ne Sarajevo se vec postalo obicna mahala gdje nebosnjaci tesko da mogu dobiti neku ozbiljniju sansu. Po tom pitanju Sarajevo, Banja Luka i Mostar mogu pod ruku. I ne samo nebosnjaci nego i Bosnjaci koji ne razmisljaju glavom SDA a evo sad i SBB-a. Poneki incident se zna provuci ali se bas moze nazvati incidentom jer znam ono bas podosta primjera gdje su nebosnjacke porodice boraca A BiH konkretno u Sarajevu dozivljavale sudbine Maria Drmaca. Ja sam covjek depolitizovan sa nekim simpatijama koje nisu zabetonirane ali ovo sto se sad desava u ovom mandatu SDA moze se nazvati cistom tiranijom sire porodice Izetbegovic i njihovih istomisljenika. Svo ti Drmaci (figurativno) su valjali dok su se poeni skupljali na ono multi-kulti i da bi se pokazalo kao je SDA moderna partija modernih shvatanja medjutim sada 20 godina poslije SDA je cisto zlo koje je dobilo podrsku SBB-a jer je jednostavno logicna i vracanje Radoncicevih dugova porodici Izetbegovic.
Drmaci (nebosnjaci) ovdje u Sarajevu i u ovakvoj politickoj postavi na sceni nemaju nikakvu sansu jer to je partija koja danas slavi negdje u Sanskom Mostu pobjedu Osmanlija nad vojskom bosanskog kraljevstva sto dovoljno govori u kakvoj drzavi zivimo i kolika nas govna vode.
Sarajevo, moj rodni grad iz koje nikad nisam i neciu otici je postalo kopija Banja Luke u ovim stvarima i kad skontam sad za koji sam se kurac borio momentalno me pocne glava boljeti. Borio sam se da porodica Izetbegovic uziva sve moguce blagodeti ovoga svijeta i od srica im zelim najtezu bolest i 100% nezaposlenost u citavoj porodici!!!
SerijeSync

#123 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by SerijeSync »

hrasno38 wrote:Ima tu vjerovatno masa stvari koja bi se mogla navoditi kao razlog medjutim svidjelo se to nekome ili ne Sarajevo se vec postalo obicna mahala gdje nebosnjaci tesko da mogu dobiti neku ozbiljniju sansu. Po tom pitanju Sarajevo, Banja Luka i Mostar mogu pod ruku. I ne samo nebosnjaci nego i Bosnjaci koji ne razmisljaju glavom SDA a evo sad i SBB-a. Poneki incident se zna provuci ali se bas moze nazvati incidentom jer znam ono bas podosta primjera gdje su nebosnjacke porodice boraca A BiH konkretno u Sarajevu dozivljavale sudbine Maria Drmaca. Ja sam covjek depolitizovan sa nekim simpatijama koje nisu zabetonirane ali ovo sto se sad desava u ovom mandatu SDA moze se nazvati cistom tiranijom sire porodice Izetbegovic i njihovih istomisljenika. Svo ti Drmaci (figurativno) su valjali dok su se poeni skupljali na ono multi-kulti i da bi se pokazalo kao je SDA moderna partija modernih shvatanja medjutim sada 20 godina poslije SDA je cisto zlo koje je dobilo podrsku SBB-a jer je jednostavno logicna i vracanje Radoncicevih dugova porodici Izetbegovic.
Drmaci (nebosnjaci) ovdje u Sarajevu i u ovakvoj politickoj postavi na sceni nemaju nikakvu sansu jer to je partija koja danas slavi negdje u Sanskom Mostu pobjedu Osmanlija nad vojskom bosanskog kraljevstva sto dovoljno govori u kakvoj drzavi zivimo i kolika nas govna vode.
Sarajevo, moj rodni grad iz koje nikad nisam i neciu otici je postalo kopija Banja Luke u ovim stvarima i kad skontam sad za koji sam se kurac borio momentalno me pocne glava boljeti. Borio sam se da porodica Izetbegovic uziva sve moguce blagodeti ovoga svijeta i od srica im zelim najtezu bolest i 100% nezaposlenost u citavoj porodici!!!
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#124 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Truba »

ko se mača laća i od mača gine

ko sa đavolom tikve sadi...

ušao je u vrzino kolo dok je njegova muzika svirala...

sad izlazi kad se promijenila ploča

znao je u što se petlja
Dr. Kuca

#125 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Dr. Kuca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Može li neko potvrditi ili demantovati ove navode jer Mario na pressu nije demantovao.
"Dva člana Upravnog odbora Pozorišta mladih čine automehaničar i menadžer u kafani, te oni nemaju nikakve veze sa kulturom. Novi upravni odbor čine osobe koje su iz struke i koje nisu članovi nijedne političke stranke i tako ćemo se ubuduće ponašati", kazao je Kurić i dodao kako vršilac dužnosti ovog pozorišta može biti samo neko ko je dio ove kuće, a ne neko sa strane.

Istina. Ovaj mi auto popravljao par puta. radio u skodinom salonu na AP-u.
Post Reply