nego sha bi snimistel ona jfilm ibrina vremena...?
Jadransko more - vasa ocjena
-
sumirprimus
#101 Re: Jadransko more - vasa ocjena
o oo deni jes to ti?
- HAVANA
#102 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Nisam
deni je u cikagu.
-
sumirprimus
#103 Re: Jadransko more - vasa ocjena
ma znam upratijo sam sa vruceg asfalta il kako vec teme..
al na taj fazon...
al na taj fazon...
-
Hadzi Lojo
#104 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Havana, mozda smo se nekad i mimoisli u ovim ulicicama na slikama!
Ja sam se prebacio zadnje tri godine gore na sjeverne otoke, jer u povratku volim da skoknem i na Velebit!
Ja sam se prebacio zadnje tri godine gore na sjeverne otoke, jer u povratku volim da skoknem i na Velebit!
- hrle1976
#105 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Broj turista u Hrvatskoj kad bi dali u omjer jedne Spanije ili Franucke je mala sasa. Kad bi Hrvatska bila velicine Spanije i imala isti broj km obale i ostalo. Opet bi za 54% imala manje turista nego Spanija. Jednostavno dostupnost tj. transport je znatno laksi i bolji do Spanije nego do Hrvatske. Povoljnij. Smjestaj isto je povoljnij i sl.
Grcka je toliko jeftina da avio karata na popustu iznosi skoro istu cijenu koliko tri-dana nocenja u manjim hotelima.
Prijateljica otisla na Santorini sa letom nije i 7 dana, jela pila, suncala se nije ni 500€ potrosila.
Grcka je toliko jeftina da avio karata na popustu iznosi skoro istu cijenu koliko tri-dana nocenja u manjim hotelima.
Prijateljica otisla na Santorini sa letom nije i 7 dana, jela pila, suncala se nije ni 500€ potrosila.
- dildi
#106 Re: Jadransko more - vasa ocjena
u pravu sihrle1976 wrote:Broj turista u Hrvatskoj kad bi dali u omjer jedne Spanije ili Franucke je mala sasa. Kad bi Hrvatska bila velicine Spanije i imala isti broj km obale i ostalo. Opet bi za 54% imala manje turista nego Spanija. Jednostavno dostupnost tj. transport je znatno laksi i bolji do Spanije nego do Hrvatske. Povoljnij. Smjestaj isto je povoljnij i sl.
Grcka je toliko jeftina da avio karata na popustu iznosi skoro istu cijenu koliko tri-dana nocenja u manjim hotelima.![]()
-
frngla
#107 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Mislio sam da je Jadransko more top kad se pogleda čistoća i ostalo dok nisam otišao u Grčku na Jonsko. Isfurao sam se bukvalno kolika je razlika.
Od tada Jadran ćao. Skuplje me izašao aranžman od 7 dana u Makarskoj u hotelu s 3 zvjezdice, nego u Grčkoj 10 dana sa prevozom u hotelu s tri zvjezdice i bazenom.
Od tada Jadran ćao. Skuplje me izašao aranžman od 7 dana u Makarskoj u hotelu s 3 zvjezdice, nego u Grčkoj 10 dana sa prevozom u hotelu s tri zvjezdice i bazenom.
-
FreakyStyley
#108 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Hrvati su preskupi s obzirom na ono sto nude.
- Doda37
#109 Re: Jadransko more - vasa ocjena
frngla wrote:Mislio sam da je Jadransko more top kad se pogleda čistoća i ostalo dok nisam otišao u Grčku na Jonsko. Isfurao sam se bukvalno kolika je razlika.
Pa gdje ces Makarsku i cistocu u istu recenicu staviti
- HAVANA
#110 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Onog trena kad na peljescu,korculi... niknu betonske skalamerije sa 400 soba,kad pocnu hodati neki cudni ljudi sa narukvicama na rukama i sva im potrosnja bude ono sto su platili za aranzman...Tad ce biti i jeftiniji aranzmani,al tad to nece vise biti peljesac i korcula koju volim.Gdje u 6h ustanem da odem na kafu,iscekujem ribara hoce li sta donijeti,da ugrabim dok se ne razgrabi,da kucu i basticu ne zakljucavam skoro nikako,gdje u dva ujutro da ne smetam komsijama odem sa gitarom i gajbom na plazu da sviram...Gdje je sve i danas skoro isto kao davno prije,autenticno i lijepo.Sa dusom...
-
gurabija78
#111 Re: Jadransko more - vasa ocjena
HAVANA wrote:Onog trena kad na peljescu,korculi... niknu betonske skalamerije sa 400 soba,kad pocnu hodati neki cudni ljudi sa narukvicama na rukama i sva im potrosnja bude ono sto su platili za aranzman...Tad ce biti i jeftiniji aranzmani,al tad to nece vise biti peljesac i korcula koju volim.Gdje u 6h ustanem da odem na kafu,iscekujem ribara hoce li sta donijeti,da ugrabim dok se ne razgrabi,da kucu i basticu ne zakljucavam skoro nikako,gdje u dva ujutro da ne smetam komsijama odem sa gitarom i gajbom na plazu da sviram...Gdje je sve i danas skoro isto kao davno prije,autenticno i lijepo.Sa dusom...
- pojedinac
#112 Re: Jadransko more - vasa ocjena
+gurabija78 wrote:HAVANA wrote:Onog trena kad na peljescu,korculi... niknu betonske skalamerije sa 400 soba,kad pocnu hodati neki cudni ljudi sa narukvicama na rukama i sva im potrosnja bude ono sto su platili za aranzman...Tad ce biti i jeftiniji aranzmani,al tad to nece vise biti peljesac i korcula koju volim.Gdje u 6h ustanem da odem na kafu,iscekujem ribara hoce li sta donijeti,da ugrabim dok se ne razgrabi,da kucu i basticu ne zakljucavam skoro nikako,gdje u dva ujutro da ne smetam komsijama odem sa gitarom i gajbom na plazu da sviram...Gdje je sve i danas skoro isto kao davno prije,autenticno i lijepo.Sa dusom...
- dulekrele
#113 Re: Jadransko more - vasa ocjena
A ne nude nista osim mora i zraka. Ali blizina je jedina stvar zbog koje jos uvijek idem.FreakyStyley wrote:Hrvati su preskupi s obzirom na ono sto nude.
-
FreakyStyley
#114 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Pa vecina raje i ide bas zbog blizine. Ne stigne se isplanirat odmor na vrijeme, kad se zivi od danas do sutra, a ni nemamo naviku da unaprijed bukiramo i rezervisemo smjestaj, planiramo odmore, pogotovo vani. Pa ono, hajmo na more jbg.dulekrele wrote:A ne nude nista osim mora i zraka. Ali blizina je jedina stvar zbog koje jos uvijek idem.FreakyStyley wrote:Hrvati su preskupi s obzirom na ono sto nude.
Ja sam stvarno godinama dozivljavao puno lijepog u Dalmaciji, ali cinjenica je da za pare koje potrosis tamo, a spavas na madracu iz 65.-e i baba zakljucava vrata iza 11, mozes otici negdje drugo, da ti sve bude bolje.
Dalmosi misle da je dovoljno sto su na moru i da tu sve prestaje.
Mada eto, cuo sam da je Istra drugacija i puno ljepsa, ali i skuplja od makarske rivijere.
- dječak sa šibicama
#115 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Da mi je marka za svaku izvalu "joj jarane da vidis u Grckoj i Turskoj, jeftino, za 50 eura jedes pijes koliko hoces, nosaju te, jebo ba Jadran skupo nista ne valja" koju sam cuo, bio bi milioner.
Ili ovo "skupo je za ono sta nude". A u Turskoj ti daju nesto dzaba bezbeli
ono naplate ti spavanje i rucak a dobijes wellnes i 3 sata tenisa. Jest al u kurcu, sta platis, koliko platis, toliko i dobijes. Na Jadranu, Turskoj, Grckoj, Spaniji ili nekoj 5 pi materini.
Ili ovo "skupo je za ono sta nude". A u Turskoj ti daju nesto dzaba bezbeli
- HAVANA
#116 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Al ja stvarno ne kontam sta je skupo
Konkretno na peljescu spavaju za 10 eura po krevetu,piva u kafani 12 do 15 kuna,cedevita 10,kafa 6 do 8,pica 35 do 50 kuna,ribe od ribara po 20,30,50 kuna...vina...Blizu,mali troskovi.Ja vise para u sarajevu potrosim.Pa ne idu valjda svi u dubrovnik ljetovat,zna se sta je dubrovnik i kako se ide u dubrovnik.Sta je to jeftino u turskoj,pa onaj ti vrti onaj sladoled,sega,sala i ako ga pustis uzme te ko levata,tako i za hranu,garderobu,taxi...za sve.Moras cetvero ociju otvoriti...Al sta,moze im se i uzimaju,neka uzimaju koga mogu.Bio sam i u grckoj i turskoj sa zenom i djecom.Sto sam bio desetak dana, mogo sam mjesec ostat na peljescu,a i ljepse mi.Jeste jeftinije i privuku te aranzmanom,ima povoljnih...a vanpasionska potrosnja,deranje...O turskoj bi mogo knjige pisat i cirkusima njihovim sa cijenama i deranjem.Ne smijes ni sladoled liznut da ne pitas koliko je.Taxi jebeni do taksima mi raspon cijene bio i do skoro tri puta veci...Isto sir oliver i alan ford.Sto se tice usluznosti u hotelima i hrane,svaka im cast.Vise sa skupo mi mozak popise,pa trazite skupo,idete na ta naka mjesta izvikana.Nisam lud da pijem kafu svako jutro u veneciji na trgu za 13 eura ili koliko mi je vec oteo.U firenci mi za pivu uze 13 eura...svi deru kad mogu i na odredjenim mjestima.Izvikana mjesta me i ne zanimaju osim da vidim,jedno 2 do 3 dana i cao...Sve ima svoju cijenu,i u belgiji kola u basti i kola unutra.Hoces u basti,plati sine...Kome se placa plati,nema price ko kod nas.Kod nas kolo price oko svega.Skupa ti korcula,idi u prigradicu,skup ti cavtat,idi negdje drugo...Imam mi drug hotel mali u sred cavtata, na sred rive,zara...I treba da je zara,lijepo a uvijek puno.I ja bi zario,libo me taki.
-
kakonako
#117 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Havana,tako nekako...i sam sam slicno iskusio.Peljesac i ne idi dalje.
- Connaisseur Karlin
#118 Re: Jadransko more - vasa ocjena
HAVANA,koliko je kostala lezaljka na plaziHAVANA wrote:Al ja stvarno ne kontam sta je skupoKonkretno na peljescu spavaju za 10 eura po krevetu,piva u kafani 12 do 15 kuna,cedevita 10,kafa 6 do 8,pica 35 do 50 kuna,ribe od ribara po 20,30,50 kuna...vina...Blizu,mali troskovi.Ja vise para u sarajevu potrosim.Pa ne idu valjda svi u dubrovnik ljetovat,zna se sta je dubrovnik i kako se ide u dubrovnik.Sta je to jeftino u turskoj,pa onaj ti vrti onaj sladoled,sega,sala i ako ga pustis uzme te ko levata,tako i za hranu,garderobu,taxi...za sve.Moras cetvero ociju otvoriti...Al sta,moze im se i uzimaju,neka uzimaju koga mogu.Bio sam i u grckoj i turskoj sa zenom i djecom.Sto sam bio desetak dana, mogo sam mjesec ostat na peljescu,a i ljepse mi.Jeste jeftinije i privuku te aranzmanom,ima povoljnih...a vanpasionska potrosnja,deranje...O turskoj bi mogo knjige pisat i cirkusima njihovim sa cijenama i deranjem.Ne smijes ni sladoled liznut da ne pitas koliko je.Taxi jebeni do taksima mi raspon cijene bio i do skoro tri puta veci...Isto sir oliver i alan ford.Sto se tice usluznosti u hotelima i hrane,svaka im cast.Vise sa skupo mi mozak popise,pa trazite skupo,idete na ta naka mjesta izvikana.Nisam lud da pijem kafu svako jutro u veneciji na trgu za 13 eura ili koliko mi je vec oteo.U firenci mi za pivu uze 13 eura...svi deru kad mogu i na odredjenim mjestima.Izvikana mjesta me i ne zanimaju osim da vidim,jedno 2 do 3 dana i cao...Sve ima svoju cijenu,i u belgiji kola u basti i kola unutra.Hoces u basti,plati sine...Kome se placa plati,nema price ko kod nas.Kod nas kolo price oko svega.Skupa ti korcula,idi u prigradicu,skup ti cavtat,idi negdje drugo...Imam mi drug hotel mali u sred cavtata, na sred rive,zara...I treba da je zara,lijepo a uvijek puno.I ja bi zario,libo me taki.
-
frngla
#119 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Doda37 wrote:Pa gdje ces Makarsku i cistocu u istu recenicu staviti
Ne stavljam Makarsku kao pojam čistoće već cijene, a za čistoću općenito poredim Jadransko i Jonsko more.
Edit: Ovi što im je beton na Pelješcu, vjerovatno dalje od istog nikad nisu ni dobacili pa im je dobro.
Edit2: Je li normalno da je jedna plastična ležaljka u Makarskoj skuplja od dvije ležaljke i suncobrana, te stolića (dodatni plus je konobar na plaži) nego na Zakynthos-u?
Last edited by frngla on 13/04/2016 15:41, edited 2 times in total.
-
gurabija78
#120 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Jadransko more nije potez Gradac-Makarska....
- HAVANA
#121 Re: Jadransko more - vasa ocjena
U makarskoj sam samo 2 puta bio,proseto i noga.Inace gdje vidim masovni turizam,narukvice,bjezim trkom,jebi ga,ne volim,sta cu.Kako majke vam ikako zapamtite koliko je lezaljka,eto jedino sam je na rhodosu iznajmio,veze nemam koliko je bila,ako sebi mogu priustiti rhodos,priusticu i lezaljku,da pojedem,popijem sta mi je ceif...Ako ne mogu,necu nikako ni otici.frngla wrote:Doda37 wrote:Pa gdje ces Makarsku i cistocu u istu recenicu staviti
Ne stavljam Makarsku kao pojam čistoće već cijene, a za čistoću općenito poredim Jadransko i Jonsko more.
Edit: Ovi što im je beton na Pelješcu, vjerovatno dalje od istog nikad nisu ni dobacili pa im je dobro.
Edit2: Je li normalno da je jedna plastična ležaljka u Makarskoj skuplja od dvije ležaljke i suncobrana, te stolića (dodatni plus je konobar na plaži) nego na Zakynthos-u?
A sta fali peljescu,korculi? Poznajes dobro,reci? Prosle godine sam maksuz zapuco za 1 maj u cinque terre,divno izgleda na slikama,i jeste lijepo ali sam poslije sat jebavanja gdje cu se parkirati,pa sa onih vrhova pjeske do dole...Reko,zeno...imam ja ovo sve na peljescu vako...

Evo haj sta je to ljepse u cinque terre,sebe sam odrezo

nego na peljescu

-
detroit-mercy
#122 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Sta drugi nude u cijenu osim mora i zraka. Nikako mi nije jasno ovo ne nude nista. Moze li neko definisati sta se smatra pod ne nude nista i nude nesto.dulekrele wrote:A ne nude nista osim mora i zraka. Ali blizina je jedina stvar zbog koje jos uvijek idem.FreakyStyley wrote:Hrvati su preskupi s obzirom na ono sto nude.
-
detroit-mercy
#123 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Mislim da nece dolaziti jos prilicno vremena, jebe ih sezona koja je na Jadranu ipak prilicno kratka. I u pravu si, onog momenta kad niknu rezorti, mozes se pozdraviti sa onim rustikalnim turizmom.HAVANA wrote:Onog trena kad na peljescu,korculi... niknu betonske skalamerije sa 400 soba,kad pocnu hodati neki cudni ljudi sa narukvicama na rukama i sva im potrosnja bude ono sto su platili za aranzman...Tad ce biti i jeftiniji aranzmani,al tad to nece vise biti peljesac i korcula koju volim.Gdje u 6h ustanem da odem na kafu,iscekujem ribara hoce li sta donijeti,da ugrabim dok se ne razgrabi,da kucu i basticu ne zakljucavam skoro nikako,gdje u dva ujutro da ne smetam komsijama odem sa gitarom i gajbom na plazu da sviram...Gdje je sve i danas skoro isto kao davno prije,autenticno i lijepo.Sa dusom...
- HAVANA
#124 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Mislim da nece takvo nesto ni dozvoliti,nisu ludi.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#125 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Citav zivot sam u 95% slucajeva bio na moru na potezu od Baske vode do Peljesca
Mozda cu biti malo subjektivan
,ali kako sam poceo ici u Istru zadnjih 5 godina (zena je iz Pule i gore joj zive njeni plus tatin brat,odnosno njen amidža),ne bih vise dole na Makrasku rivijeru,kad ne bih mora vidio 
Mozda cu biti malo subjektivan
Last edited by mali_milojica on 13/04/2016 18:55, edited 1 time in total.