Jadransko more - vasa ocjena

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Jadransko more - vasa ocjena

Poll ended at 13/06/2016 11:46

1 apokalipticno lose
11
10%
2 cista voda - ostalo je katastrofalno
19
17%
3 svaka druga stvar je dobra
10
9%
4 sve ok ali ima mjesta za unapredjenje
57
50%
5 idealno nema potrebe da se sta doda ili oduzme
17
15%

Total votes: 114

sumirprimus

#101 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by sumirprimus »

o oo deni jes to ti? :P
nego sha bi snimistel ona jfilm ibrina vremena...?
HAVANA

#102 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

Nisam :lol: deni je u cikagu.
sumirprimus

#103 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by sumirprimus »

ma znam upratijo sam sa vruceg asfalta il kako vec teme..
al na taj fazon... :D
Hadzi Lojo

#104 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by Hadzi Lojo »

Havana, mozda smo se nekad i mimoisli u ovim ulicicama na slikama!
Ja sam se prebacio zadnje tri godine gore na sjeverne otoke, jer u povratku volim da skoknem i na Velebit!
hrle1976

#105 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by hrle1976 »

Broj turista u Hrvatskoj kad bi dali u omjer jedne Spanije ili Franucke je mala sasa. Kad bi Hrvatska bila velicine Spanije i imala isti broj km obale i ostalo. Opet bi za 54% imala manje turista nego Spanija. Jednostavno dostupnost tj. transport je znatno laksi i bolji do Spanije nego do Hrvatske. Povoljnij. Smjestaj isto je povoljnij i sl.

Grcka je toliko jeftina da avio karata na popustu iznosi skoro istu cijenu koliko tri-dana nocenja u manjim hotelima. :D
Prijateljica otisla na Santorini sa letom nije i 7 dana, jela pila, suncala se nije ni 500€ potrosila. :-)
dildi

#106 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by dildi »

hrle1976 wrote:Broj turista u Hrvatskoj kad bi dali u omjer jedne Spanije ili Franucke je mala sasa. Kad bi Hrvatska bila velicine Spanije i imala isti broj km obale i ostalo. Opet bi za 54% imala manje turista nego Spanija. Jednostavno dostupnost tj. transport je znatno laksi i bolji do Spanije nego do Hrvatske. Povoljnij. Smjestaj isto je povoljnij i sl.

Grcka je toliko jeftina da avio karata na popustu iznosi skoro istu cijenu koliko tri-dana nocenja u manjim hotelima. :D
Prijateljica otisla na Santorini sa letom nije i 7 dana, jela pila, suncala se nije ni 500€ potrosila. :-)
u pravu si
frngla

#107 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by frngla »

Mislio sam da je Jadransko more top kad se pogleda čistoća i ostalo dok nisam otišao u Grčku na Jonsko. Isfurao sam se bukvalno kolika je razlika.
Od tada Jadran ćao. Skuplje me izašao aranžman od 7 dana u Makarskoj u hotelu s 3 zvjezdice, nego u Grčkoj 10 dana sa prevozom u hotelu s tri zvjezdice i bazenom.
FreakyStyley

#108 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by FreakyStyley »

Hrvati su preskupi s obzirom na ono sto nude.
Doda37

#109 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by Doda37 »

frngla wrote:Mislio sam da je Jadransko more top kad se pogleda čistoća i ostalo dok nisam otišao u Grčku na Jonsko. Isfurao sam se bukvalno kolika je razlika.
Od tada Jadran ćao. Skuplje me izašao aranžman od 7 dana u Makarskoj u hotelu s 3 zvjezdice, nego u Grčkoj 10 dana sa prevozom u hotelu s tri zvjezdice i bazenom.

Pa gdje ces Makarsku i cistocu u istu recenicu staviti
HAVANA

#110 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

Onog trena kad na peljescu,korculi... niknu betonske skalamerije sa 400 soba,kad pocnu hodati neki cudni ljudi sa narukvicama na rukama i sva im potrosnja bude ono sto su platili za aranzman...Tad ce biti i jeftiniji aranzmani,al tad to nece vise biti peljesac i korcula koju volim.Gdje u 6h ustanem da odem na kafu,iscekujem ribara hoce li sta donijeti,da ugrabim dok se ne razgrabi,da kucu i basticu ne zakljucavam skoro nikako,gdje u dva ujutro da ne smetam komsijama odem sa gitarom i gajbom na plazu da sviram...Gdje je sve i danas skoro isto kao davno prije,autenticno i lijepo.Sa dusom...
gurabija78

#111 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by gurabija78 »

HAVANA wrote:Onog trena kad na peljescu,korculi... niknu betonske skalamerije sa 400 soba,kad pocnu hodati neki cudni ljudi sa narukvicama na rukama i sva im potrosnja bude ono sto su platili za aranzman...Tad ce biti i jeftiniji aranzmani,al tad to nece vise biti peljesac i korcula koju volim.Gdje u 6h ustanem da odem na kafu,iscekujem ribara hoce li sta donijeti,da ugrabim dok se ne razgrabi,da kucu i basticu ne zakljucavam skoro nikako,gdje u dva ujutro da ne smetam komsijama odem sa gitarom i gajbom na plazu da sviram...Gdje je sve i danas skoro isto kao davno prije,autenticno i lijepo.Sa dusom...
:thumbup:
pojedinac

#112 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by pojedinac »

gurabija78 wrote:
HAVANA wrote:Onog trena kad na peljescu,korculi... niknu betonske skalamerije sa 400 soba,kad pocnu hodati neki cudni ljudi sa narukvicama na rukama i sva im potrosnja bude ono sto su platili za aranzman...Tad ce biti i jeftiniji aranzmani,al tad to nece vise biti peljesac i korcula koju volim.Gdje u 6h ustanem da odem na kafu,iscekujem ribara hoce li sta donijeti,da ugrabim dok se ne razgrabi,da kucu i basticu ne zakljucavam skoro nikako,gdje u dva ujutro da ne smetam komsijama odem sa gitarom i gajbom na plazu da sviram...Gdje je sve i danas skoro isto kao davno prije,autenticno i lijepo.Sa dusom...
:thumbup:
+ :thumbup:
dulekrele

#113 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by dulekrele »

FreakyStyley wrote:Hrvati su preskupi s obzirom na ono sto nude.
A ne nude nista osim mora i zraka. Ali blizina je jedina stvar zbog koje jos uvijek idem.
FreakyStyley

#114 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by FreakyStyley »

dulekrele wrote:
A ne nude nista osim mora i zraka. Ali blizina je jedina stvar zbog koje jos uvijek idem.
Pa vecina raje i ide bas zbog blizine. Ne stigne se isplanirat odmor na vrijeme, kad se zivi od danas do sutra, a ni nemamo naviku da unaprijed bukiramo i rezervisemo smjestaj, planiramo odmore, pogotovo vani. Pa ono, hajmo na more jbg.

Ja sam stvarno godinama dozivljavao puno lijepog u Dalmaciji, ali cinjenica je da za pare koje potrosis tamo, a spavas na madracu iz 65.-e i baba zakljucava vrata iza 11, mozes otici negdje drugo, da ti sve bude bolje.

Dalmosi misle da je dovoljno sto su na moru i da tu sve prestaje.

Mada eto, cuo sam da je Istra drugacija i puno ljepsa, ali i skuplja od makarske rivijere.
dječak sa šibicama

#115 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by dječak sa šibicama »

Da mi je marka za svaku izvalu "joj jarane da vidis u Grckoj i Turskoj, jeftino, za 50 eura jedes pijes koliko hoces, nosaju te, jebo ba Jadran skupo nista ne valja" koju sam cuo, bio bi milioner.

Ili ovo "skupo je za ono sta nude". A u Turskoj ti daju nesto dzaba bezbeli :-) ono naplate ti spavanje i rucak a dobijes wellnes i 3 sata tenisa. Jest al u kurcu, sta platis, koliko platis, toliko i dobijes. Na Jadranu, Turskoj, Grckoj, Spaniji ili nekoj 5 pi materini.
HAVANA

#116 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

Al ja stvarno ne kontam sta je skupo :? Konkretno na peljescu spavaju za 10 eura po krevetu,piva u kafani 12 do 15 kuna,cedevita 10,kafa 6 do 8,pica 35 do 50 kuna,ribe od ribara po 20,30,50 kuna...vina...Blizu,mali troskovi.Ja vise para u sarajevu potrosim.Pa ne idu valjda svi u dubrovnik ljetovat,zna se sta je dubrovnik i kako se ide u dubrovnik.Sta je to jeftino u turskoj,pa onaj ti vrti onaj sladoled,sega,sala i ako ga pustis uzme te ko levata,tako i za hranu,garderobu,taxi...za sve.Moras cetvero ociju otvoriti...Al sta,moze im se i uzimaju,neka uzimaju koga mogu.Bio sam i u grckoj i turskoj sa zenom i djecom.Sto sam bio desetak dana, mogo sam mjesec ostat na peljescu,a i ljepse mi.Jeste jeftinije i privuku te aranzmanom,ima povoljnih...a vanpasionska potrosnja,deranje...O turskoj bi mogo knjige pisat i cirkusima njihovim sa cijenama i deranjem.Ne smijes ni sladoled liznut da ne pitas koliko je.Taxi jebeni do taksima mi raspon cijene bio i do skoro tri puta veci...Isto sir oliver i alan ford.Sto se tice usluznosti u hotelima i hrane,svaka im cast.Vise sa skupo mi mozak popise,pa trazite skupo,idete na ta naka mjesta izvikana.Nisam lud da pijem kafu svako jutro u veneciji na trgu za 13 eura ili koliko mi je vec oteo.U firenci mi za pivu uze 13 eura...svi deru kad mogu i na odredjenim mjestima.Izvikana mjesta me i ne zanimaju osim da vidim,jedno 2 do 3 dana i cao...Sve ima svoju cijenu,i u belgiji kola u basti i kola unutra.Hoces u basti,plati sine...Kome se placa plati,nema price ko kod nas.Kod nas kolo price oko svega.Skupa ti korcula,idi u prigradicu,skup ti cavtat,idi negdje drugo...Imam mi drug hotel mali u sred cavtata, na sred rive,zara...I treba da je zara,lijepo a uvijek puno.I ja bi zario,libo me taki.
kakonako

#117 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by kakonako »

Havana,tako nekako...i sam sam slicno iskusio.Peljesac i ne idi dalje.
Connaisseur Karlin

#118 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:Al ja stvarno ne kontam sta je skupo :? Konkretno na peljescu spavaju za 10 eura po krevetu,piva u kafani 12 do 15 kuna,cedevita 10,kafa 6 do 8,pica 35 do 50 kuna,ribe od ribara po 20,30,50 kuna...vina...Blizu,mali troskovi.Ja vise para u sarajevu potrosim.Pa ne idu valjda svi u dubrovnik ljetovat,zna se sta je dubrovnik i kako se ide u dubrovnik.Sta je to jeftino u turskoj,pa onaj ti vrti onaj sladoled,sega,sala i ako ga pustis uzme te ko levata,tako i za hranu,garderobu,taxi...za sve.Moras cetvero ociju otvoriti...Al sta,moze im se i uzimaju,neka uzimaju koga mogu.Bio sam i u grckoj i turskoj sa zenom i djecom.Sto sam bio desetak dana, mogo sam mjesec ostat na peljescu,a i ljepse mi.Jeste jeftinije i privuku te aranzmanom,ima povoljnih...a vanpasionska potrosnja,deranje...O turskoj bi mogo knjige pisat i cirkusima njihovim sa cijenama i deranjem.Ne smijes ni sladoled liznut da ne pitas koliko je.Taxi jebeni do taksima mi raspon cijene bio i do skoro tri puta veci...Isto sir oliver i alan ford.Sto se tice usluznosti u hotelima i hrane,svaka im cast.Vise sa skupo mi mozak popise,pa trazite skupo,idete na ta naka mjesta izvikana.Nisam lud da pijem kafu svako jutro u veneciji na trgu za 13 eura ili koliko mi je vec oteo.U firenci mi za pivu uze 13 eura...svi deru kad mogu i na odredjenim mjestima.Izvikana mjesta me i ne zanimaju osim da vidim,jedno 2 do 3 dana i cao...Sve ima svoju cijenu,i u belgiji kola u basti i kola unutra.Hoces u basti,plati sine...Kome se placa plati,nema price ko kod nas.Kod nas kolo price oko svega.Skupa ti korcula,idi u prigradicu,skup ti cavtat,idi negdje drugo...Imam mi drug hotel mali u sred cavtata, na sred rive,zara...I treba da je zara,lijepo a uvijek puno.I ja bi zario,libo me taki.
HAVANA,koliko je kostala lezaljka na plazi :lol:
frngla

#119 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by frngla »

Doda37 wrote:Pa gdje ces Makarsku i cistocu u istu recenicu staviti

Ne stavljam Makarsku kao pojam čistoće već cijene, a za čistoću općenito poredim Jadransko i Jonsko more.

Edit: Ovi što im je beton na Pelješcu, vjerovatno dalje od istog nikad nisu ni dobacili pa im je dobro.

Edit2: Je li normalno da je jedna plastična ležaljka u Makarskoj skuplja od dvije ležaljke i suncobrana, te stolića (dodatni plus je konobar na plaži) nego na Zakynthos-u?
Last edited by frngla on 13/04/2016 15:41, edited 2 times in total.
gurabija78

#120 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by gurabija78 »

Jadransko more nije potez Gradac-Makarska....
HAVANA

#121 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

frngla wrote:
Doda37 wrote:Pa gdje ces Makarsku i cistocu u istu recenicu staviti

Ne stavljam Makarsku kao pojam čistoće već cijene, a za čistoću općenito poredim Jadransko i Jonsko more.

Edit: Ovi što im je beton na Pelješcu, vjerovatno dalje od istog nikad nisu ni dobacili pa im je dobro.

Edit2: Je li normalno da je jedna plastična ležaljka u Makarskoj skuplja od dvije ležaljke i suncobrana, te stolića (dodatni plus je konobar na plaži) nego na Zakynthos-u?
U makarskoj sam samo 2 puta bio,proseto i noga.Inace gdje vidim masovni turizam,narukvice,bjezim trkom,jebi ga,ne volim,sta cu.Kako majke vam ikako zapamtite koliko je lezaljka,eto jedino sam je na rhodosu iznajmio,veze nemam koliko je bila,ako sebi mogu priustiti rhodos,priusticu i lezaljku,da pojedem,popijem sta mi je ceif...Ako ne mogu,necu nikako ni otici.
A sta fali peljescu,korculi? Poznajes dobro,reci? Prosle godine sam maksuz zapuco za 1 maj u cinque terre,divno izgleda na slikama,i jeste lijepo ali sam poslije sat jebavanja gdje cu se parkirati,pa sa onih vrhova pjeske do dole...Reko,zeno...imam ja ovo sve na peljescu vako... :D Sta je to bolje,naravno da ima i bolje i ljepse ali pristupacnije lokacijski,emocionalno draze,meni licno nema...Tako i u bodrum odoh,kaze mondensko mjesto,jebo mu monden mater,upalu uha na bazenu dobio,u moru se jednom okupo,hodo 7 dana,uvaljivali mi nake kaise,majice...To nije odmor koji ja volim i sta cu.Ko voli nek ide.Nema potrebe da imas taj podcijenjivacki ton.Svi mi volimo razlicite stvari.Zamisli da u provansi napravis betonsku skalameriju sa 400 soba u ovom ambijentu,ne ide...A meni je peljesac,korcula u tom folu i volim ga...
Image

Evo haj sta je to ljepse u cinque terre,sebe sam odrezo :D
Image

nego na peljescu
Image
detroit-mercy

#122 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by detroit-mercy »

dulekrele wrote:
Sta drugi nude u cijenu osim mora i zraka. Nikako mi nije jasno ovo ne nude nista. Moze li neko definisati sta se smatra pod ne nude nista i nude nesto.
detroit-mercy

#123 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by detroit-mercy »

Mislim da nece dolaziti jos prilicno vremena, jebe ih sezona koja je na Jadranu ipak prilicno kratka. I u pravu si, onog momenta kad niknu rezorti, mozes se pozdraviti sa onim rustikalnim turizmom.
HAVANA

#124 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

Mislim da nece takvo nesto ni dozvoliti,nisu ludi.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#125 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by mali_milojica »

Citav zivot sam u 95% slucajeva bio na moru na potezu od Baske vode do Peljesca
Mozda cu biti malo subjektivan :D ,ali kako sam poceo ici u Istru zadnjih 5 godina (zena je iz Pule i gore joj zive njeni plus tatin brat,odnosno njen amidža),ne bih vise dole na Makrasku rivijeru,kad ne bih mora vidio :D
Last edited by mali_milojica on 13/04/2016 18:55, edited 1 time in total.
Post Reply