Smrcak15 wrote:patriot_1 wrote:Ponekad se molim Ocu,ponekad Isusu,nema za mene razlike,oni su jedno kako on sam reče!
Isus ti kaze moli se Ocu a ti , ma jok sta isus zna, malo cu ocu malo cu Isusu
...Ovako dakle molite se vi: Oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime tvoje; Da dođe carstvo tvoje; da bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu, hljeb naš potrebni daj nam danas; I oprosti nam dugove naše kao i mi što opraštamo dužnicima svojijem; I ne navedi nas u napast; no izbavi nas od zla. Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava vavijek. Amin." (Matej 6:5-13)
Ako je isus Bog , zasto onda zabranjuje da se narod moli njemu ili da ga obozava, pa kaze da treba obozavati samo Boga
Otkrivenje 19:10 I ja padoh na njegove noge da ga obožavam. I on reče meni: "Pogledaj, ali ne čini: ja sam tvoj sluga, i tvoje braće koji imaju svjedočanstvo o Isusu: obožavaj Boga."
ovdje se Isus distancira da mu se neko klanja i naredjuje da se klanja Bogu.
Isus:": “I što god zamolite u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ma što me zamolili u moje ime, ja ću to učiniti.”
Ja se molim Bogu a Isus je Bog!Što ti nije jasno?
Molitva je pozornost; obraćanje pažnje Bogu.
Molitva je razgovor s Bogom pri kojem uz traženje i utjehu izražavamo svoju zahvalnost, vjeru, pouzdanje, poniznost i poštovanje.
"Moliti ne znači tražiti. Molitva je sjedinjenje s Bogom – to je razgovor s Bogom." - Sundar Singh
Orkut Scraps - Religious"Molitva je više od samog 'razgovora' sa Bogom. Molitva je otvaranje (prema) Bogu, susret s Bogom, susret koji se događa na svim zamislivim nivoima." - John Wesley
Molimo se kako bismo pokazali Bogu da vjerujemo u njega i da vjerujemo kako će on odgovoriti i blagosloviti naše živote.
Molitva je ključ koji otvara vrata i omogućuje pristup blagostanju i/ili blaženom stanju. Moliti se znači dopustiti Bogu da uđe u naše srce.
U situacijama kada ne znamo što je točno Božja volja, molitva je način razlučivanja Božje volje. Prilikom molitve proradi nam savjest kroz koju Bog objavljuje svoju volju.
Molitva nas preobražava, ako se molimo od srca. I taj preobražaj donosi uslišanje. Bit molitve je u tome da nas ona mijenja, da ne budemo isti kao ranije.
Prema Katekizmu Katoličke Crkve: „Molitva je zanos srca, jednostavan pogled bačen prema nebu, usklik zahvalnosti i ljubavi u kušnji, kao i u radosti. Molitva je uzdignuće duše k Bogu ili traženje dobara od Boga“.