Najbolje da se zappslis, za cetiri glave, u kakvom granapu tu oko kuce
Mozes, doduse i sklapati nakit kod kuce, da ne mrdas nigdje
Da, i sama sam svjesna da mi je ovo posljednja prilika za usavršavanje i to me dodatno pokreće. A klaustrofobičnost ako me uhvati onda mi je kraj, ali neće sigurna sam, ipak Zenica nije mala a nisam ni ja više mala NAŽALOST.Chmoljo wrote:očito nije udata, pa što se kaže, ni kučeta ni mačeta... ako neće sada ganjati iskustvo u struci, praviti korake koji traže odricanje, poslije tek neće moći kada dođe vlastita porodica.
što je neko već govorio, nek se usavrši, a uvijek može tražiti posao ovdje. ja znam da u njenoj situaciji ja bih. ali isto tako znam da ne bi bilo baš lako. što kažeš, promjena je, al sreća što opet Zenica nije mali grad. ima se gdje izaći, veći izbor pri kupovini, ako je kao ja, neće je toliko mučiti osjećaj klaustrofobičnosti kada se bude duže vremena u malom gradiću...
Eggsy wrote:zar ima ikakva razlika izmedju manjih i vecih vukojeb..u BiH.. i da ne mozes kupiti eko papriku u jednoj, druga vukojeb.. ti je u satak voznje tu..
cuj da probas zivot u Zenicikao najbitnije na pocetku da savladas jezik i obicaje tog naroda
_BataZiv_0809 wrote: P.S. Za pokretacicu teme jos jedan savjet iz licnog iskustva. Zivot na dvije adrese zna biti mnogo komplikovan. Sve moras imati duplo, a sanse da nesto izgubis i zaboravis su povelike. Stoga odredi gdje ti vazne stvari stoje, probaj na jednom stosu imati sve kljuceve i kad imas nesto za ponijeti, obavezno odmah stavljaj u torbu, jer ces, u suportnom, zaboraviti 90%
Ide kafica obavezno. Puno vam hvala na savjetima.vjesticanametli wrote:Eggsy wrote:zar ima ikakva razlika izmedju manjih i vecih vukojeb..u BiH.. i da ne mozes kupiti eko papriku u jednoj, druga vukojeb.. ti je u satak voznje tu..
cuj da probas zivot u Zenicikao najbitnije na pocetku da savladas jezik i obicaje tog naroda
umrla sam od smijeha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
merlinko kad se preselis red je pozvat nas na kafu
mayab wrote:Sarajevo - Zenica je stvarno smijesna udaljenost, čak i za nase prilike, i uz to povezani najbrzom cestom u drzavi, tako da, pogotovo ako si porodično " bez obaveza", samo "razguli" i sretno....![]()
![]()
![]()
hvala, dobra grupa.drndalo wrote:Jesi li probao na FB naci onu grupu trazim/nudim prevoz?
Voz, autobus?