Isplati li se

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#101 Re: Isplati li se

Post by insomnia78 »

Niposto
Najbolje da se zappslis, za cetiri glave, u kakvom granapu tu oko kuce
Mozes, doduse i sklapati nakit kod kuce, da ne mrdas nigdje :-)
MAN-lion's coach

#102 Re: Isplati li se

Post by MAN-lion's coach »

Autorica moze probati obije varijante i da vozari i da se preseli , pa neka vidi šta joj više odgovara.
Ako bude vozarila mora biti svjesna da će se dosta umoriti.
Ja bi prije odselila tamo , jer poslije posla , ako će raditi 5 dana neće joj biti nikakav problem da dođe kući za sat i da već u ponedjeljak ode na posao iz SA.
merlinka37

#103 Re: Isplati li se

Post by merlinka37 »

Chmoljo wrote:očito nije udata, pa što se kaže, ni kučeta ni mačeta... ako neće sada ganjati iskustvo u struci, praviti korake koji traže odricanje, poslije tek neće moći kada dođe vlastita porodica.

što je neko već govorio, nek se usavrši, a uvijek može tražiti posao ovdje. ja znam da u njenoj situaciji ja bih. ali isto tako znam da ne bi bilo baš lako. što kažeš, promjena je, al sreća što opet Zenica nije mali grad. ima se gdje izaći, veći izbor pri kupovini, ako je kao ja, neće je toliko mučiti osjećaj klaustrofobičnosti kada se bude duže vremena u malom gradiću...
Da, i sama sam svjesna da mi je ovo posljednja prilika za usavršavanje i to me dodatno pokreće. A klaustrofobičnost ako me uhvati onda mi je kraj, ali neće sigurna sam, ipak Zenica nije mala a nisam ni ja više mala NAŽALOST. :lol:
vjesticanametli

#104 Re: Isplati li se

Post by vjesticanametli »

Eggsy wrote:zar ima ikakva razlika izmedju manjih i vecih vukojeb..u BiH.. i da ne mozes kupiti eko papriku u jednoj, druga vukojeb.. ti je u satak voznje tu..
cuj da probas zivot u Zenici :-) kao najbitnije na pocetku da savladas jezik i obicaje tog naroda

umrla sam od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

merlinko kad se preselis red je pozvat nas na kafu :mrgreen:
merlinka37

#105 Re: Isplati li se

Post by merlinka37 »

_BataZiv_0809 wrote: P.S. Za pokretacicu teme jos jedan savjet iz licnog iskustva. Zivot na dvije adrese zna biti mnogo komplikovan. Sve moras imati duplo, a sanse da nesto izgubis i zaboravis su povelike. Stoga odredi gdje ti vazne stvari stoje, probaj na jednom stosu imati sve kljuceve i kad imas nesto za ponijeti, obavezno odmah stavljaj u torbu, jer ces, u suportnom, zaboraviti 90% :D
:thumbup: Ovo je 100% tačno. Još pogotovo sad kad sam rasijana i ne znam jesam li pošla ili došla, najbolje mi je zapisivati na papirić i što kažeš odmah stvari ubacivati u tašnu.
merlinka37

#106 Re: Isplati li se

Post by merlinka37 »

vjesticanametli wrote:
Eggsy wrote:zar ima ikakva razlika izmedju manjih i vecih vukojeb..u BiH.. i da ne mozes kupiti eko papriku u jednoj, druga vukojeb.. ti je u satak voznje tu..
cuj da probas zivot u Zenici :-) kao najbitnije na pocetku da savladas jezik i obicaje tog naroda

umrla sam od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

merlinko kad se preselis red je pozvat nas na kafu :mrgreen:
Ide kafica obavezno. Puno vam hvala na savjetima. :kiss:
mayab

#107 Re: Isplati li se

Post by mayab »

Sarajevo - Zenica je stvarno smijesna udaljenost, čak i za nase prilike, i uz to povezani najbrzom cestom u drzavi, tako da, pogotovo ako si porodično " bez obaveza", samo "razguli" i sretno.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Edin H.

#108 Re: Isplati li se

Post by Edin H. »

mayab wrote:Sarajevo - Zenica je stvarno smijesna udaljenost, čak i za nase prilike, i uz to povezani najbrzom cestom u drzavi, tako da, pogotovo ako si porodično " bez obaveza", samo "razguli" i sretno.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Sto reko Bake - brze ceste :izet:

:D
Jack Be Nimble

#109 Re: Isplati li se

Post by Jack Be Nimble »

Ljudi mijenjaju drzave/kontinente radi posla/skolovanja a tebi problem grad. Ako jedna osoba moze da zivi sa tom platom onda se fataj kofera i samostalnosti. Barem 3 godine izdrzi pa onda misli gdje ces dalje ako bude drugi ponuda.

Sarajevo - Zenica 70KM, ako imas kola ne moras se ni seliti.
LikoZeko

#110 Re: Isplati li se

Post by LikoZeko »

Pozdrav svima,trebala bi mi vasa pomoc, naravno ukoliko mi mozete pomoci.

Naime, trebao bih uskoro poceti raditi u Zenici a zivim u Sarajevu.

Da li ima neko ovde, ili poznajete nekog ko vozari na toj relaciji, a da mu je potrebno drustvo i novcana naknada.

Bio bih vam puno zahvalan na pomoci.
drndalo

#111 Re: Isplati li se

Post by drndalo »

Jesi li probao na FB naci onu grupu trazim/nudim prevoz?

Voz, autobus?
LikoZeko

#112 Re: Isplati li se

Post by LikoZeko »

drndalo wrote:Jesi li probao na FB naci onu grupu trazim/nudim prevoz?

Voz, autobus?
hvala, dobra grupa.
ExNihilo

#113 Re: Isplati li se

Post by ExNihilo »

Šta bi s merlinkom? One year later... :D
KB9

#114 Re: Isplati li se

Post by KB9 »

cuj da li se isplati a zivis u minijaturi od drzave koju mozes bukvalno citavu obic za dan :lol:
Post Reply