Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post Reply
klavirdžija

#101 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by klavirdžija »

Spojiti s onom o nakurnjacima, da formulišemo zajedničku direktivu.
Drvosjeca iz Dejcica

#102 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arzuhal wrote:
kamberovica polje wrote:Što se časne sestre ne bune ? Ah,da zaboravio sam one ne mogu postati sutkinje.
A fakat, koja je to naša muslimanka s hidžabom sutkinja, jel se spominjala neka, imal slika?
Nema ni jedna.
kakavdanakneiskustvu

#103 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bobi wrote:SToP...sad vidjeh...ima već tema o ovome..moram ovu zatvoriti ili da je spojim sa starom...sta vi mislite :D?

spoji,lakse ce biti pratiti
arzuhal

#104 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by arzuhal »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
arzuhal wrote:
kamberovica polje wrote:Što se časne sestre ne bune ? Ah,da zaboravio sam one ne mogu postati sutkinje.
A fakat, koja je to naša muslimanka s hidžabom sutkinja, jel se spominjala neka, imal slika?
Nema ni jedna.
..al' to nikad nije bila prepreka našem čojku da zaprđuje malo, navika je gadna stvar :mrgreen:
klavirdžija

#106 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by klavirdžija »

Vala baš, i tako još od prvotnih mitologija. :D
Danguba

#107 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Danguba »

klavirdžija wrote:
45cents wrote:Image

Ali gospoDŽa sa najboljim vezama ne treba maHramu za karijeru ....
Njoj nije bog naredio. :D

Koji je Bake licemjer i šupljator, samo ga je ZlajO prevazišao...
Image

Image

dodje vrijeme ''ko treba i ko ne treba''. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#108 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

arzuhal wrote:
..al' to nikad nije bila prepreka našem čojku da zaprđuje malo, navika je gadna stvar :mrgreen:
Jebi ga u ovoj zemlji žive muslimani, gotovo pa većinsko stanovništvo, država ima ugovore sa vjerskim institucijama sva tri naroda i sada je eto problem hidžab. Po meni ako želimo biti sekularna država, a to danas nismo, teba ukinuti te ugovore sa vjerskim institucijama, protjerati vjeronauku iz škola, križeve i ikone iz javnih institucija a ne samo hidžab.
Drvosjeca iz Dejcica

#109 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Danguba wrote:
klavirdžija wrote:
45cents wrote:Image

Ali gospoDŽa sa najboljim vezama ne treba maHramu za karijeru ....
Njoj nije bog naredio. :D

Koji je Bake licemjer i šupljator, samo ga je ZlajO prevazišao...
Image

Image

dodje vrijeme ''ko treba i ko ne treba''. :D
Maja Gojković tokom posjete Iranu. :mrgreen:

Image
klavirdžija

#110 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by klavirdžija »

Al tad ne bi ovih boraca za ljucka prava da ukažu na činjenicu da nije pravedno da mora. :D
AzerVisoko

#111 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by AzerVisoko »

Sta veli narod? :D

S*mir M*sić: e moj brate znas onu amerika cemerika sve to oni doniraju i jevreji para busi gdje burgija nece,a mi samo gledamo i tlak povisujemo

H*run Nune H*run H*lic : svugde je vlast protiv nas zato sto se pitaju zidovi i masoni bolje biti siromah a imati ciste ruke no biti bogat a imati ko oni krvave ruke i to bogastvo im je od muslimanskih drzava otimajnje nafte ruda

H*mza B*sniaqus: To je propast demokratije ,kad narod donosi zakone i tako kad se uveze u lanac bosna podlijeze eu , eu americi amerika cionistima... dok je boziji zakon ,zakon blagostanja

https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/?fref=ts
klavirdžija

#112 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by klavirdžija »

Nema šta, vidi se zašto smo kao narod odavno nadaleko poznati baš po inteligenciji.
sunceKOtepsija

#113 Re: "Šorc, moje pravo- moj izbor"

Post by sunceKOtepsija »

Bloo wrote:
Bobi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

i atletska majica i sandale
Joooj, ne prizivaj Bloo..uspali se odmah :lol:
treba li još nekom oprat zavjese na ruke :D ja oprala sve svoje
samo da kazem da od ovog nema nista :lol: obecanje ludom radovanje, ko ima masinu nek ne ceka ja vec ukljucio :D
Nero Histrion

#114 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Nero Histrion »

Image

A bi li mogla the Queen pod mahramom u sudnicu?
dustaban

#115 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by dustaban »

Znate sta, hajmo se ko ljudi pogledati u oci... zar ovo nije NAZADNO ?!
Mene je sramota.

Image
Grean

#116 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Grean »

Jebem ti drzavu, jedan cijeli entitet ima krsnu slavu, na svakom grbu opstine gdje Bosnjaci nisu vecina prikacen je krst ili kriz ali sve to nije problem nego je problem ako je uposlenica suda odlucila da se pokrije.

btw, a onaj @izzet je takav perfidan muslimanomrzac, kojem se dozvoljavaju takve bljuvotine na svim temama da je to nevjerovatno. Sta kaze covjek, pobornice njihove "profasisticke" ideologije.
kamberovica polje

#117 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by kamberovica polje »

Grean wrote:Jebem ti drzavu, jedan cijeli entitet ima krsnu slavu, na svakom grbu opstine gdje Bosnjaci nisu vecina prikacen je krst ili kriz ali sve to nije problem nego je problem ako je uposlenica suda odlucila da se pokrije.

btw, a onaj @izzet je takav perfidan muslimanomrzac, kojem se dozvoljavaju takve bljuvotine na svim temama da je to nevjerovatno. Sta kaze covjek, pobornice njihove "profasisticke" ideologije.
Republika Dodikstan je priča za sebe ali tamo nažalost neamamo nikakvog utjecaja.
klavirdžija

#118 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by klavirdžija »

Protofašističke, i ja se, evo, slažem s njim. Činjenica da bi vi banovali sve koji se s vama ne slažu i nazivaju stvari pravim imenom je dovoljan dokaz date tvrdnje.
AzerVisoko

#119 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by AzerVisoko »

Grean wrote:Jebem ti drzavu, jedan cijeli entitet ima krsnu slavu, na svakom grbu opstine gdje Bosnjaci nisu vecina prikacen je krst ili kriz ali sve to nije problem nego je problem ako je uposlenica suda odlucila da se pokrije.

Ono sto cetnici nisu mogli unistiti unistiti cemo mi sami ako ovako nastavimo. Ovo napisano ne vazi za marame jer su ovim slucajem ne slazem sa VSTV, ali je dovoljno pogledati komentare naseg naroda. U velikoj smo krizi.
Connaisseur Karlin

#120 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Connaisseur Karlin »

GeeTnT wrote:
This hijab of eyes is similar to the teaching of Jesus where he says, “You have heard that it was said by them of old time, you shall not commit adultery. But I say unto you, That whosoever looks on a woman to lust after her has committed adultery with her already in his heart.”1 So if you see a Muslim casting his/her eyes downwards when he/she is talking to a member of opposite sex, this should not be considered as rude or an indication of lack of confidence — he/she is just abiding by the Qur’anic as well as Biblical teaching.
Svete Knjige ne pisu o pravilima nosenja marame kao obaveze ili propisa! Propisi su napisali muskarci! Zene nisu imale prava tokom formiranja i pisanja zakona u monoteistickim religijama,
mirza_15

#121 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by mirza_15 »

dustaban wrote:Znate sta, hajmo se ko ljudi pogledati u oci... zar ovo nije NAZADNO ?!
Mene je sramota.

Image
Zaboli me q sto je tebe sramota. Ja sam na te zene ponosan. A sramota me je takvih kao sto si ti. Mrznja prema svemu sto ima veze sa islamom ti izbija iz svakog komentara. Stidi se! Takvihkao sto si ti treba da nas je sramota.
zagortenej

#122 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by zagortenej »

Na slijedečim slikama su prikazani poznati egipatski ucenjaci sa svojim porodicama, nijedna žena ne nosi maranu. Slikano prije 70-tak godina.

Image

Image

Image
zagortenej

#123 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by zagortenej »

Connaisseur Karlin wrote:
GeeTnT wrote:
This hijab of eyes is similar to the teaching of Jesus where he says, “You have heard that it was said by them of old time, you shall not commit adultery. But I say unto you, That whosoever looks on a woman to lust after her has committed adultery with her already in his heart.”1 So if you see a Muslim casting his/her eyes downwards when he/she is talking to a member of opposite sex, this should not be considered as rude or an indication of lack of confidence — he/she is just abiding by the Qur’anic as well as Biblical teaching.
Svete Knjige ne pisu o pravilima nosenja marame kao obaveze ili propisa! Propisi su napisali muskarci! Zene nisu imale prava tokom formiranja i pisanja zakona u monoteistickim religijama,
:thumbup: upravo tako
Grean

#124 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Grean »

dustaban wrote:Znate sta, hajmo se ko ljudi pogledati u oci... zar ovo nije NAZADNO ?!
Mene je sramota.
Ne znam prijatelju, niko u blizoj familiji nije pokriven, cak i rahmetli majka koja je klanjala svaki namaz nije bila pokrivena osim na namazu ali to ne znaci da treba osporavati pravo onima koji to zele da budu.

Ne znam za tebe, ali mene je vise stid onih sto se jebu po gradu za dva koktela sa bjelosvjetskim ili sa domacim olosem, onima koje se ponasaju kao bijelo roblje i nemaju mrvu samopostovanja prema sebi i zenskom rodu.
sandromen

#125 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by sandromen »

zagortenej wrote:Na slijedečim slikama su prikazani poznati egipatski ucenjaci sa svojim porodicama, nijedna žena ne nosi maranu. Slikano prije 70-tak godina.

Image

Image

Image

Egipćani su to ba, u najboljim godinama kada su bili sila s Jugoslavijom i Indijom. :thumbup:
Ne ko danas. :(

Hala se smije o pomisli da se to nosi po Egiptu.
Godina 1956. u Egiptu. Tako bilo i u Siriji i Iraku. A vidi ih danas na šta su spali u ovim boljim vremenima 2016. kada su "veči muslimani".

2016. Sarajevo
1956. Sarajevo

Otišli 200 godina unazad mjesto 60 unaprijed.
Last edited by sandromen on 07/02/2016 23:48, edited 1 time in total.
Post Reply