Djed mi je bio heroj CCCP-a i Juge a majka mi je klanjala 5 puta dnevno, nikad problema nisu imali. Stara mi je bila direktor jedne jugoslavenske firme, otac joj bio sindikalista a mati joj klanjala, da je meni da me tako tlače, dajdža materin bio direktor nekog prehrambenog kombinata, doktor nauka i išo u džamiju, nemoj srat hljeba ti....kritichar wrote:ugađanje se odnosi na sve one koji su protiv ispravnog islamskog djelovanja, ponašanja, javne priče i sl.cyprus wrote:Upadam padobranski, ali moram priupitat... Pod ovim ''ne pokušava nikome da ugađa", podrazumijevaš ''ne pokušava da ćafirima ugađa'' ili ''ne pokušava stvarno nikome da ugađa, uključujući i sve grupacije bošnjačkih kleronacionalista''? Nešto mi govori da podrazumijevaš ovu prvu varijantu...kritichar wrote: Kad bi ti nabrajao imena istaknutih bosanskih muslimana, ni jedan koji jasno i glasno iznosi svoje mišljenje i ne pokušava nikome da ugađa, ne bi valjao. Svi oni koji su zatvoreni u džamije i pričaju samo o onom svijetu oni su OK.
Meni je recimo Amila Kahrović-Posavljak tipski primjer bosanske muslimanke koja ne pokušava da ugađa doslovno nikome... Doduše, taj zaključak crpim iz tek nekoliko medijskih istupa, što je možda nedovoljno za generalan zaključak... Šta ti misliš o njoj?
u tome kod nas prednjače neokomunisti, da ih tako nazovem.
za vrijeme prošlog sistema, biti musliman je značilo biti građanin drugog reda, ako si htio biti primarno musliman (ne Musliman), nisi mogao
iz razloga što je to vrijeme prošlo, gdje se morao rep podviti da bi se islam očuvao, sada možemo slobodnije raditi i djelovati
Rad dotične gospođe ne pratim da bih mogao konkretno o njoj nešto reći.
Fatmir vs Velić
-
Heller
#101 Re: Fatmir vs Velić
- omega369
#102 Re: Fatmir vs Velić
realno, prostr'o ga fatmir k'o ponjavu, ali basdeyoo wrote:
a da ce kmeri kmecati
- kritichar
#103 Re: Fatmir vs Velić
a znalo se i popit, ono meraklijski, pa se prostre meza, pa se zapjeva, eh kad se sjetim, to je bio život.......Heller wrote:
Djed mi je bio heroj CCCP-a i Juge a majka mi je klanjala 5 puta dnevno, nikad problema nisu imali. Stara mi je bila direktor jedne jugoslavenske firme, otac joj bio sindikalista a mati joj klanjala, da je meni da me tako tlače, dajdža materin bio direktor nekog prehrambenog kombinata, doktor nauka i išo u džamiju, nemoj srat hljeba ti....
-
Heller
#104 Re: Fatmir vs Velić
Prvi djed umro s glavom u tanjiru i čašom u ruci, neki problem?kritichar wrote:a znalo se i popit, ono meraklijski, pa se prostre meza, pa se zapjeva, eh kad se sjetim, to je bio život.......Heller wrote:
Djed mi je bio heroj CCCP-a i Juge a majka mi je klanjala 5 puta dnevno, nikad problema nisu imali. Stara mi je bila direktor jedne jugoslavenske firme, otac joj bio sindikalista a mati joj klanjala, da je meni da me tako tlače, dajdža materin bio direktor nekog prehrambenog kombinata, doktor nauka i išo u džamiju, nemoj srat hljeba ti....
- limeni
#105 Re: Fatmir vs Velić
Nevjerovatno je kolika je moc vehabija kod nas kada niko javno ne smije progovoriti o njima.
Nama se smijesi ista sudbina kao i u vecini muslimanskih zemalja kroz ovaj ubaceni element koji truje sve zivo oko sebe, skupina zlih ljudi okuplja bivse klosare, kriminalce, oturenike, placenike, narkomane i neljude svih vrsta da bi smetali upravo onima koji su 500 godina stub odbrane Islama u Evropi, one koji su civilizovani od vecine naroda u istocnoj Evropi.
Koga ce oni pobiti kada postave nesto u Sarajevu? Mi smo njihova meta a ne cetnici i ustase.
Nikada nije bilo vise "vjernika" a veci jaz medju Bosnjacima se ne pamti, veci lopovluk i smutnja nije bila.
Ljudi dragi mirite se medjusobno umjesto svadje, bacite osmjeh umjesto teleceg pogleda, nahranite sirotinju ako mozete, prijavite kradju ako je vidite, pomozite starim ljudima, obradite njive. Obnovimo veze, ojacajmo zajednistvo jer nam je to duznost.
Podrska Velicu, Fatmiru zelim da mu dobrota udje u dusu!
Nama se smijesi ista sudbina kao i u vecini muslimanskih zemalja kroz ovaj ubaceni element koji truje sve zivo oko sebe, skupina zlih ljudi okuplja bivse klosare, kriminalce, oturenike, placenike, narkomane i neljude svih vrsta da bi smetali upravo onima koji su 500 godina stub odbrane Islama u Evropi, one koji su civilizovani od vecine naroda u istocnoj Evropi.
Koga ce oni pobiti kada postave nesto u Sarajevu? Mi smo njihova meta a ne cetnici i ustase.
Nikada nije bilo vise "vjernika" a veci jaz medju Bosnjacima se ne pamti, veci lopovluk i smutnja nije bila.
Ljudi dragi mirite se medjusobno umjesto svadje, bacite osmjeh umjesto teleceg pogleda, nahranite sirotinju ako mozete, prijavite kradju ako je vidite, pomozite starim ljudima, obradite njive. Obnovimo veze, ojacajmo zajednistvo jer nam je to duznost.
-
aldinjo
#106 Re: Fatmir vs Velić
limeni wrote:Nevjerovatno je kolika je moc vehabija kod nas kada niko javno ne smije progovoriti o njima.
-
sarajevoxxxx
#107 Re: Fatmir vs Velić
Ma nije niko nikoga prostro.omega369 wrote:
realno, prostr'o ga fatmir k'o ponjavu, ali bas![]()
![]()
a da ce kmeri kmecati, pa i za najmanje sitnice i manje bitne događaje, jasno ko dan
Meni je žao kako u Bosni nema više slobodnih ljudi, da slobodno mogu govoriti o svim stvarima po svojoj savjesti, ne po tome gdje će ih i u kom pravcu odrediti njihov komentar.Sigurno da ima dosta pametnih, vrijednih, znaju pametno govoriti bez da ikoga uvrijede, ali u ovom silnom sivilu su nestali, i kao da su izgubili volju da išta govore.
Neko je spomenuo etiketiranje, mržnju prema jednom narodu (genocidan, poremećen, otpad civilizacije) mislim da su to katastrofalni stavovi i da je bilo i ljudski i svakako po vjeri, da se osude takve izjave, ma od koga one dolazile. To nikome ne treba, to su nezdravi stavovi, nezdrave ideje, nezdravi ljudi, da ne upotrijebim teži izraz, i to nikuda ne vodi, osim u još dublji jaz, i u još veće sivilo.
- kritichar
#108 Re: Fatmir vs Velić
pitaj djeda jel problemHeller wrote:Prvi djed umro s glavom u tanjiru i čašom u ruci, neki problem?kritichar wrote:a znalo se i popit, ono meraklijski, pa se prostre meza, pa se zapjeva, eh kad se sjetim, to je bio život.......Heller wrote:
- arzuhal
#109 Re: Fatmir vs Velić
E, čuj, Fatmir vs. Velić Muhamed...Tugo pregolema...Kad pogledam, naprimjer, raskošnu srbijansku scenu i sve mogućnosti njihovih versusa, duboko me ražalosti na šta smo mi spali...Nemojte me više ništa pitat, ne mogu više... 
- piupiu
#110 Re: Fatmir vs Velić
Je l' ovo ozbiljno neko pustio u TV program?deyoo wrote:
Kakva elokventna, paradigmatična i nadasve nadahnjujuća šanerska debata - 'jaraneeee, ljudi prićaju', 'ko prića?'' ne znam ja ko prića, jaaaaraaaaneeee' ...
- piupiu
#111 Re: Fatmir vs Velić
arzuhal wrote:E, čuj, Fatmir vs. Velić Muhamed...Tugo pregolema...Kad pogledam, naprimjer, raskošnu srbijansku scenu i![]()
sve mogućnosti njihovih versusa, duboko me ražalosti na šta smo mi spali...Nemojte me više ništa pitat, ne mogu više...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- muha_sa
#113 Re: Fatmir vs Velić
ovo je ozbiljna teVlizijapiupiu wrote:Je l' ovo ozbiljno neko pustio u TV program?deyoo wrote:![]()
Kakva elokventna, paradigmatična i nadasve nadahnjujuća šanerska debata - 'jaraneeee, ljudi prićaju', 'ko prića?'' ne znam ja ko prića, jaaaaraaaaneeee' ...