Fatmir vs Velić

Heller

#101 Re: Fatmir vs Velić

Post by Heller »

kritichar wrote:
cyprus wrote:
kritichar wrote: Kad bi ti nabrajao imena istaknutih bosanskih muslimana, ni jedan koji jasno i glasno iznosi svoje mišljenje i ne pokušava nikome da ugađa, ne bi valjao. Svi oni koji su zatvoreni u džamije i pričaju samo o onom svijetu oni su OK.
Upadam padobranski, ali moram priupitat... Pod ovim ''ne pokušava nikome da ugađa", podrazumijevaš ''ne pokušava da ćafirima ugađa'' ili ''ne pokušava stvarno nikome da ugađa, uključujući i sve grupacije bošnjačkih kleronacionalista''? Nešto mi govori da podrazumijevaš ovu prvu varijantu...

Meni je recimo Amila Kahrović-Posavljak tipski primjer bosanske muslimanke koja ne pokušava da ugađa doslovno nikome... Doduše, taj zaključak crpim iz tek nekoliko medijskih istupa, što je možda nedovoljno za generalan zaključak... Šta ti misliš o njoj?
ugađanje se odnosi na sve one koji su protiv ispravnog islamskog djelovanja, ponašanja, javne priče i sl.
u tome kod nas prednjače neokomunisti, da ih tako nazovem.
za vrijeme prošlog sistema, biti musliman je značilo biti građanin drugog reda, ako si htio biti primarno musliman (ne Musliman), nisi mogao

iz razloga što je to vrijeme prošlo, gdje se morao rep podviti da bi se islam očuvao, sada možemo slobodnije raditi i djelovati

Rad dotične gospođe ne pratim da bih mogao konkretno o njoj nešto reći.
Djed mi je bio heroj CCCP-a i Juge a majka mi je klanjala 5 puta dnevno, nikad problema nisu imali. Stara mi je bila direktor jedne jugoslavenske firme, otac joj bio sindikalista a mati joj klanjala, da je meni da me tako tlače, dajdža materin bio direktor nekog prehrambenog kombinata, doktor nauka i išo u džamiju, nemoj srat hljeba ti....
omega369

#102 Re: Fatmir vs Velić

Post by omega369 »

deyoo wrote:
realno, prostr'o ga fatmir k'o ponjavu, ali bas :D :D

a da ce kmeri kmecati :P , pa i za najmanje sitnice i manje bitne događaje, jasno ko dan 8-)
kritichar

#103 Re: Fatmir vs Velić

Post by kritichar »

Heller wrote:
Djed mi je bio heroj CCCP-a i Juge a majka mi je klanjala 5 puta dnevno, nikad problema nisu imali. Stara mi je bila direktor jedne jugoslavenske firme, otac joj bio sindikalista a mati joj klanjala, da je meni da me tako tlače, dajdža materin bio direktor nekog prehrambenog kombinata, doktor nauka i išo u džamiju, nemoj srat hljeba ti....
a znalo se i popit, ono meraklijski, pa se prostre meza, pa se zapjeva, eh kad se sjetim, to je bio život.......
Heller

#104 Re: Fatmir vs Velić

Post by Heller »

kritichar wrote:
Heller wrote:
a znalo se i popit, ono meraklijski, pa se prostre meza, pa se zapjeva, eh kad se sjetim, to je bio život.......
Prvi djed umro s glavom u tanjiru i čašom u ruci, neki problem? :cry:
limeni

#105 Re: Fatmir vs Velić

Post by limeni »

Nevjerovatno je kolika je moc vehabija kod nas kada niko javno ne smije progovoriti o njima.
Nama se smijesi ista sudbina kao i u vecini muslimanskih zemalja kroz ovaj ubaceni element koji truje sve zivo oko sebe, skupina zlih ljudi okuplja bivse klosare, kriminalce, oturenike, placenike, narkomane i neljude svih vrsta da bi smetali upravo onima koji su 500 godina stub odbrane Islama u Evropi, one koji su civilizovani od vecine naroda u istocnoj Evropi.
Koga ce oni pobiti kada postave nesto u Sarajevu? Mi smo njihova meta a ne cetnici i ustase.
Nikada nije bilo vise "vjernika" a veci jaz medju Bosnjacima se ne pamti, veci lopovluk i smutnja nije bila.
Ljudi dragi mirite se medjusobno umjesto svadje, bacite osmjeh umjesto teleceg pogleda, nahranite sirotinju ako mozete, prijavite kradju ako je vidite, pomozite starim ljudima, obradite njive. Obnovimo veze, ojacajmo zajednistvo jer nam je to duznost.
Podrska Velicu, Fatmiru zelim da mu dobrota udje u dusu!
aldinjo

#106 Re: Fatmir vs Velić

Post by aldinjo »

limeni wrote:Nevjerovatno je kolika je moc vehabija kod nas kada niko javno ne smije progovoriti o njima.
Nama se smijesi ista sudbina kao i u vecini muslimanskih zemalja kroz ovaj ubaceni element koji truje sve zivo oko sebe, skupina zlih ljudi okuplja bivse klosare, kriminalce, oturenike, placenike, narkomane i neljude svih vrsta da bi smetali upravo onima koji su 500 godina stub odbrane Islama u Evropi, one koji su civilizovani od vecine naroda u istocnoj Evropi.
Koga ce oni pobiti kada postave nesto u Sarajevu? Mi smo njihova meta a ne cetnici i ustase.
Nikada nije bilo vise "vjernika" a veci jaz medju Bosnjacima se ne pamti, veci lopovluk i smutnja nije bila.
Ljudi dragi mirite se medjusobno umjesto svadje, bacite osmjeh umjesto teleceg pogleda, nahranite sirotinju ako mozete, prijavite kradju ako je vidite, pomozite starim ljudima, obradite njive. Obnovimo veze, ojacajmo zajednistvo jer nam je to duznost.
Podrska Velicu, Fatmiru zelim da mu dobrota udje u dusu!
:lol: :lol: :lol: :run: Ti nisi stid u putu sreo. :roll:
sarajevoxxxx

#107 Re: Fatmir vs Velić

Post by sarajevoxxxx »

omega369 wrote:
realno, prostr'o ga fatmir k'o ponjavu, ali bas :D :D

a da ce kmeri kmecati :P , pa i za najmanje sitnice i manje bitne događaje, jasno ko dan 8-)
Ma nije niko nikoga prostro.

Meni je žao kako u Bosni nema više slobodnih ljudi, da slobodno mogu govoriti o svim stvarima po svojoj savjesti, ne po tome gdje će ih i u kom pravcu odrediti njihov komentar.Sigurno da ima dosta pametnih, vrijednih, znaju pametno govoriti bez da ikoga uvrijede, ali u ovom silnom sivilu su nestali, i kao da su izgubili volju da išta govore.

Neko je spomenuo etiketiranje, mržnju prema jednom narodu (genocidan, poremećen, otpad civilizacije) mislim da su to katastrofalni stavovi i da je bilo i ljudski i svakako po vjeri, da se osude takve izjave, ma od koga one dolazile. To nikome ne treba, to su nezdravi stavovi, nezdrave ideje, nezdravi ljudi, da ne upotrijebim teži izraz, i to nikuda ne vodi, osim u još dublji jaz, i u još veće sivilo.
kritichar

#108 Re: Fatmir vs Velić

Post by kritichar »

Heller wrote:
kritichar wrote:
Heller wrote:
Prvi djed umro s glavom u tanjiru i čašom u ruci, neki problem? :cry:
pitaj djeda jel problem
arzuhal

#109 Re: Fatmir vs Velić

Post by arzuhal »

E, čuj, Fatmir vs. Velić Muhamed...Tugo pregolema...Kad pogledam, naprimjer, raskošnu srbijansku scenu i sve mogućnosti njihovih versusa, duboko me ražalosti na šta smo mi spali...Nemojte me više ništa pitat, ne mogu više... :mrgreen:
piupiu

#110 Re: Fatmir vs Velić

Post by piupiu »

deyoo wrote:
Je l' ovo ozbiljno neko pustio u TV program? :lol:

Kakva elokventna, paradigmatična i nadasve nadahnjujuća šanerska debata - 'jaraneeee, ljudi prićaju', 'ko prića?'' ne znam ja ko prića, jaaaaraaaaneeee' ... :-)
piupiu

#111 Re: Fatmir vs Velić

Post by piupiu »

arzuhal wrote:E, čuj, Fatmir vs. Velić Muhamed...Tugo pregolema...Kad pogledam, naprimjer, raskošnu srbijansku scenu i :lol: :lol: sve mogućnosti njihovih versusa, duboko me ražalosti na šta smo mi spali...Nemojte me više ništa pitat, ne mogu više... :mrgreen:
:lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#112 Re: Fatmir vs Velić

Post by Chmoljo »

:lol:
muha_sa

#113 Re: Fatmir vs Velić

Post by muha_sa »

piupiu wrote:
deyoo wrote:
Je l' ovo ozbiljno neko pustio u TV program? :lol:

Kakva elokventna, paradigmatična i nadasve nadahnjujuća šanerska debata - 'jaraneeee, ljudi prićaju', 'ko prića?'' ne znam ja ko prića, jaaaaraaaaneeee' ... :-)
ovo je ozbiljna teVlizija :D
Post Reply