Khm khm khmmm... da, bas to znaci jer to je citav smisao te rijeci... A za "volim te dok ne dodje drugi...." se koristi neki drugi izrazsheilak wrote: svako ima pravo zavoljeti nekog drugog i ako neko kaze da te voli ne znaci da imas pravo na tu ljubav zauvijek. ili da imas pravo zgaziti tu osobu autom. ili bagerom.
Pate li muskarci nakon prekida?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Walther
#101 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
-
almir90
#102 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Misliš ovako?sheilak wrote: de se ba uozbilji.![]()
al pitam ovo jer dosta muskaraca ima tendenciju raditi ovo nakon prekida, pa me zanima zasto i sta kontaju time postici?![]()
jer fakat rade budalu samo od sebe.a ne od objekta patnje. so lejm, gajs.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#103 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Ne znam te, čak ni iz forumskih priča, pa bi bilo glupo da dajem takve ocjene o tebi.

Valjda nikada ne dođeš u takvu sitaciju, jer ima situacija koje mogu da pravo bole.
I ne mislim na prevaru, to je više postalo toliko uobičajeno da rijetko koga toliko boli. 
Blago tebi, iskreno...sheilak wrote:al, ok, sorry. razumijem sto hoces reci. ja sam racionalna osobaa lazem, nisam
al racio preuzme kontrolu jako brzo u momentima afekta. zato to i tako promatram. ili me niko nije toliko povrijedio da izazov pijanu, razjarenu zvijer u meni.
Valjda nikada ne dođeš u takvu sitaciju, jer ima situacija koje mogu da pravo bole.
- sheilak
#104 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
ma je bilo takvih situacija.Velkoski wrote:Ne znam te, čak ni iz forumskih priča, pa bi bilo glupo da dajem takve ocjene o tebi.![]()
Blago tebi, iskreno...sheilak wrote:al, ok, sorry. razumijem sto hoces reci. ja sam racionalna osobaa lazem, nisam
al racio preuzme kontrolu jako brzo u momentima afekta. zato to i tako promatram. ili me niko nije toliko povrijedio da izazov pijanu, razjarenu zvijer u meni.
Valjda nikada ne dođeš u takvu sitaciju, jer ima situacija koje mogu da pravo bole.I ne mislim na prevaru, to je više postalo toliko uobičajeno da rijetko koga toliko boli.
- sheilak
#105 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
nesto slicno.almir90 wrote: Misliš ovako?![]()
-
almir90
#106 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Ma ovo su specijalni pacijenti, mislim da nema ni na Jagomiru dovoljno stručnih da ih liječe.sheilak wrote: nesto slicno.
- dječak sa šibicama
#107 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Ne znam, glupo je reci "ja sam savrsen, ona je za sve kriva", u svakoj vezi ima i ovoga i onoga.
Ali eto ako je vec tema patimo li nakon raskida, da, patim. Ako ja nisam kriv, a ako sam ja kriv ili sam ja nju ostavio, onda ne patim, logicno
Jedino mi mozda bude zao... ako sam nesto krivo uradio.
Elem, ne mogu ja ono filmski "ostanimo prijatelji". To moze samo ako se oboje u jednom momentu pogledamo i shvatimo da nema smisla da nastavljamo dalje, ono, nismo jedno za drugo ne gledaj me predugo.
Ali eto ako je vec tema patimo li nakon raskida, da, patim. Ako ja nisam kriv, a ako sam ja kriv ili sam ja nju ostavio, onda ne patim, logicno
Jedino mi mozda bude zao... ako sam nesto krivo uradio.
Elem, ne mogu ja ono filmski "ostanimo prijatelji". To moze samo ako se oboje u jednom momentu pogledamo i shvatimo da nema smisla da nastavljamo dalje, ono, nismo jedno za drugo ne gledaj me predugo.
- hadzinicasa
#108 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
ko god ulazi cista srca, "nevino" u bilo kakav odnos, pa ga u istome siluju, izgubio je, povrijedjen je i pati.
altruizmu tu nema mjesta, on je samo zamjena za mazohisticne epizode samosazaljevanja.... i prebacivanja krivice na visu silu (oslobadjanja sebe od krivice ili ublazivanje iste).... jer mi sami sebe ipak najvise volimo, sta god govorili i prema sebi smo najblazi, sebe tetosimo i sebi oprastamo i nalazimo nezamislive izgovore ... cast izuzecima. a u biti mi smo u svemu svojevoljno ucestvovali. i dec it. (ako govorimo, naravno o odraslim osobama)
a da patimo - patimo svi i sve. pati dusa, srce, ego, koza, oci, sve pati. i nema tu razlike. nekad nam ta patnja pomuti mogucnost rasudjivanja, pa radimo sulude stvari, kao i kad volimo. milion puta cu prije izabrati to nego kalkuliranje - (necu sad, kasnije cu, a necu toliko, ovoliko cu, itd, itd), makar je iskreno.
altruizmu tu nema mjesta, on je samo zamjena za mazohisticne epizode samosazaljevanja.... i prebacivanja krivice na visu silu (oslobadjanja sebe od krivice ili ublazivanje iste).... jer mi sami sebe ipak najvise volimo, sta god govorili i prema sebi smo najblazi, sebe tetosimo i sebi oprastamo i nalazimo nezamislive izgovore ... cast izuzecima. a u biti mi smo u svemu svojevoljno ucestvovali. i dec it. (ako govorimo, naravno o odraslim osobama)
a da patimo - patimo svi i sve. pati dusa, srce, ego, koza, oci, sve pati. i nema tu razlike. nekad nam ta patnja pomuti mogucnost rasudjivanja, pa radimo sulude stvari, kao i kad volimo. milion puta cu prije izabrati to nego kalkuliranje - (necu sad, kasnije cu, a necu toliko, ovoliko cu, itd, itd), makar je iskreno.
- dječak sa šibicama
#109 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Ja sam samo primjetio da sada puno racionalnije razmisljam, i da i tu patnju famoznu reduciram, nego kad sam bio balavac od 20 i kusur godina.
Nekako, skontas da nije vrijedno, i furas dalje. Jest klishe reci, ali tako je kako je.
Jedino muski ego nikada ne odrasta
Nekako, skontas da nije vrijedno, i furas dalje. Jest klishe reci, ali tako je kako je.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#110 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Pa da budemo realni... Odmah nakon prekida misliš da više nikada nećeš naći takvu i to je uzrok sve patetike. A ima i one 'forever alone' retorike, zavisi od personalitijadječak sa šibicama wrote:Ja sam samo primjetio da sada puno racionalnije razmisljam, i da i tu patnju famoznu reduciram, nego kad sam bio balavac od 20 i kusur godina.
Onda naleti ona sa boljim sisama i sve bude ok.
-
prog321
#111 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Sto vise opcija imas uz to manje patis.
Najvise pate oni muskarci koji misle da im je bivsa najbolja pizza koji su mogli dobiti
Najvise pate oni muskarci koji misle da im je bivsa najbolja pizza koji su mogli dobiti
- dječak sa šibicama
#112 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Meni najvise zao potrosenog/izgubljenog vremena... (neko ce reci "i para" ali ja necu, da me ne proglase materijalistom
)
- dječak sa šibicama
#113 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Salu na stranu, nije problem ni u onome sto ostajes sam, sam sam se i rodio i jebat ga... nego, ako volis nekoga jebote, odjednom ona tebe vise ne voli. Kako ne patiti, ljubav je to, nije paradajz.
-
almir90
#114 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
dječak sa šibicama wrote:Ja sam samo primjetio da sada puno racionalnije razmisljam, i da i tu patnju famoznu reduciram, nego kad sam bio balavac od 20 i kusur godina.
I ja sam na sebi primijetio zadnjih godinu dana, drastična razlika u razmišljanju o svemu i ponašanje, u odnosu kakav sam bio u periodu 20-24. Nije to neki period duži, al' dešavaju se velike promjene u glavi, puno se racionalnije razmišlja. Bude nekako lakše kad čovjek pođe gledati kako da sebe promijeni i shvatiš da je greška u tebi, ne u onim oko tebe. Da ne davim dalje.
- sheilak
#115 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
jel kod tebe ono, vrati mi novac za kafu koju sam ti platio?dječak sa šibicama wrote:Meni najvise zao potrosenog/izgubljenog vremena... (neko ce reci "i para" ali ja necu, da me ne proglase materijalistom)
a niko ne kaze da se ne smije patiti i da je to nenormalno i gdje ces to badječak sa šibicama wrote:Salu na stranu, nije problem ni u onome sto ostajes sam, sam sam se i rodio i jebat ga... nego, ako volis nekoga jebote, odjednom ona tebe vise ne voli. Kako ne patiti, ljubav je to, nije paradajz.
-
prog321
#116 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
A koliko pate oni koji znaju da ih zena/djevojka vara ali se boje konfrontacije da je ne bi izgubili ?
Poznajem jedan slucaj.
Poznajem jedan slucaj.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#117 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Ih... Poznajem više slučajeva, pa čak i ovih u braku.prog321 wrote:A koliko pate oni koji znaju da ih zena/djevojka vara ali se boje konfrontacije da je ne bi izgubili ?
Poznajem jedan slucaj.
@sheila
Kažem ti... Sve zavisi od 'težine izdaje'.
-
prog321
#118 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Znaci, normala.
- Ramzess Veliki
#119 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Nemaš žensku - patiš.
Imaš jednu - haman k'o podnošljivo stanje.
Imaš dvije - ideš gradom sa zagonetnim osmijehom.
Imaš tri - ideš gradom sa kezom k'o da te grč uhvatio i svakoga gledaš sa visine.
Znači što više žena ima, muškarac je sretniji.
Glas za legalizaciju poligamije ...
Imaš jednu - haman k'o podnošljivo stanje.
Imaš dvije - ideš gradom sa zagonetnim osmijehom.
Imaš tri - ideš gradom sa kezom k'o da te grč uhvatio i svakoga gledaš sa visine.
Znači što više žena ima, muškarac je sretniji.
Glas za legalizaciju poligamije ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#120 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Trpiti jednu - donekle podnošljivo
Trpiti dvije - potrebne droge
Trpiti tri - na putu za Jagomir
...

Trpiti dvije - potrebne droge
Trpiti tri - na putu za Jagomir
...
- Ljakan
#121 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Za cim da pate?Pa svaki pravi muskarac ima dvije tri trebe u steku,kakva patnja...aminchev2 wrote:Pitam zato sto sam radoznala.
-
aminchev2
#122 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Uvijek ima znatizeljnih pitanja.manijak1 wrote:Ima li još koje znatiželjno pitanje?aminchev2 wrote:Pitam zato sto sam radoznala.
Odgovor na ovo možeš dobiti po ličnom iskustvu onih koji se ulove na ovu temu![]()
pate ali dostojanstvenije nego trebe
![]()
Javi koliko da postavim, i odmah ce se dogotiti.
-
aminchev2
#123 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Dvije ili tri?Ljakan wrote:Za cim da pate?Pa svaki pravi muskarac ima dvije tri trebe u steku,kakva patnja...aminchev2 wrote:Pitam zato sto sam radoznala.
Zar vam nije pametnije nauciti kako jednu da zadovoljite, a kamo li 2 ili 3.
LOL
-
maida95
#124 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Pate sigurno ako su voljeli barem malo
samo oni to u tišini rade i ne baš neki dug period
Svi ovi koji pate više nego što je "normalno" trebaju uputnicu za psihijatra da se vidi šta nije uredu sa njima
Svi ovi koji pate više nego što je "normalno" trebaju uputnicu za psihijatra da se vidi šta nije uredu sa njima
- Ljakan
#125 Re: Pate li muskarci nakon prekida?
Zavisi od raspolozenja,znas kako kazu jedna ko nijedna,sta je danas zadovoljit jednu zenu,maciji kasalj....aminchev2 wrote:Dvije ili tri?Ljakan wrote:Za cim da pate?Pa svaki pravi muskarac ima dvije tri trebe u steku,kakva patnja...aminchev2 wrote:Pitam zato sto sam radoznala.
Zar vam nije pametnije nauciti kako jednu da zadovoljite, a kamo li 2 ili 3.
LOL