Iron Maiden

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#101 Re: Iron Maiden

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
ExNihilo wrote:Sve sam sigurniji da je ova Bloo muško i da nas trolla. Žensko koje voli SW, Iron Maiden, Dylan Doga, Tarantina, science fiction, Usagija, video igre, etc...? I don't think so. :lol:
I want to believe! :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:

ma daaaaaj...nakon svih ovih godina, opet moram prolaziti kroz isto :mrgreen: ko ne vjeruje meni, neka pita respu :mrgreen:
i ne, ne šaljem slike sisa kao dokaz
:sad: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#102 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
:shock:
et tu Dale, et tu

Zar ne vidite pomalo diskriminatorski odnos prema ženama u svojim komentarima :-? . Da ne pitam sa kakvim se to primjercima ženskog roda družite.
Bloo
Globalna šefica

#103 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

prva pjesma maidena koju sam čula u životu i tada je ljubaF rođena :)

dale cooper

#104 Re: Iron Maiden

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
:shock:
et tu Dale, et tu

Zar ne vidite pomalo diskriminatorski odnos prema ženama u svojim komentarima :-? . Da ne pitam sa kakvim se to primjercima ženskog roda družite.
Ja konto' da tebi pokažem svoje u zamjenu. :mrgreen: :|

Ženski rod? Zar tebi ljudi koji ganjaju SW, Iron Maiden, Dylan Doga, Tarantina, science fiction, Usagija, video igre izgledaju kao da imaju
vremena za ženski rod? :mrgreen: Šala mala. :oops: :mrgreen:

Bloo, ako si neki moj post shvatila kao diskriminatorski prema ženama onda se izvinjavam. Nije bila namjera.
Bloo
Globalna šefica

#105 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

dale cooper wrote: Ja konto' da tebi pokažem svoje u zamjenu. :mrgreen: :|

Ženski rod? Zar tebi ljudi koji ganjaju SW, Iron Maiden, Dylan Doga, Tarantina, science fiction, Usagija, video igre izgledaju kao da imaju

Bloo, ako si neki moj post shvatila kao diskriminatorski prema ženama onda se izvinjavam. Nije bila namjera.
Nisam ja uvrijeđena, no worries, nego samo dumam na glas. :D
shvatam ja da se vi zajebavate, ali nije prvi put da se moj spol dovodi u pitanje (pričanje o overclockingu ne pomaže :D), pa samo kontam sa kim se družite :D

dlakave sise ftw :D
dale cooper

#106 Re: Iron Maiden

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote: Ja konto' da tebi pokažem svoje u zamjenu. :mrgreen: :|

Nisam ja uvrijeđena, no worries, nego samo dumam na glas. :D
shvatam ja da se vi zajebavate, ali nije prvi put da se moj spol dovodi u pitanje (pričanje o overclockingu ne pomaže :D), pa samo kontam sa kim se družite :D

dlakave sise ftw :D
Nisam znao za to. :D Ali priznaćeš da u dobrom dijelu pripadnice ženskog roda i ne dijele baš isti entuzijazam za
ove stvari koje smo gore spomenuli. Mislim ima ih, ti si živi primjer, ali nisu tako učestale, bar po mom nekom
iskustvu.
Bloo
Globalna šefica

#107 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

Bitno je da se svi slažemo i slušamo maiden i igramo HOMM 3 :mrgreen:
ExNihilo

#108 Re: Iron Maiden

Post by ExNihilo »

To tame a land. Besmrtni klasik smješten u Dune univerzum. Legenda kaže da se pjesma trebala zvati "Dune", ali je autor Frank Herbert odbio dozvoliti korištenje imena, pojašnjavajući da "mrzi muziku, a naročito metal muziku". :lol:

Ispod je cover u sjajnoj izvedi DT-a. Ili, što bi Bloo rekla, awesome mashup. :D

Bloo
Globalna šefica

#109 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

DT sam tek načela sa slušanjem...treba ih u malim dozama konzumirati :D
Bacim oko, ipak su Dunes u pitanju :D
LSD

#110 Re: Iron Maiden

Post by LSD »

https://en.wikipedia.org/wiki/Best_of_the_'B'_Sides

https://www.youtube.com/watch?v=da5Mszz ... PCdgl-y48X

Maidenove obrade :kontrabas: ima tu svega : Montrose, jethro tull, nektar, led zeppelin, golden earring, budgie itd
annoy

#111 Re: Iron Maiden

Post by annoy »

Žene gledaju samo Slatke male lažljivice i romantične komedije, slušaju Vandu Winter, a omiljeni im hobiji uključuju uglavnom francusku manikuru i sadnju krastavaca
Dok je muški rod masovno glazbeno, filmski i na sve druge načine produhovljen :zzzz:

Ontopic
Volim par albuma :zoka:
ExNihilo

#112 Re: Iron Maiden

Post by ExNihilo »

I ti si mi sumnjiva, annoy. Previše visiš na onaj Walking Dead temi.... :D :D
annoy

#113 Re: Iron Maiden

Post by annoy »

Jedino što mi se može spočitat u vezi toga je mazohizam :D
agnostic_front

#114 Re: Iron Maiden

Post by agnostic_front »

LSD samo kontrira, na temama o PLBiH ga podržavam :D :thumbup: a na ovim muzičkim i ne baš :D
Bloo
Globalna šefica

#115 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

annoy wrote:Žene gledaju samo Slatke male lažljivice i romantične komedije, slušaju Vandu Winter, a omiljeni im hobiji uključuju uglavnom francusku manikuru i sadnju krastavaca
Dok je muški rod masovno glazbeno, filmski i na sve druge načine produhovljen :zzzz:

Ontopic
*gleda svoje nokte razočarano*
ih odakle izvuče Vandu Winter :D

Slažem se sa gornjim, dok ako i postoji ženski jedinka sa sličnim hobijima kao i oni onda spada u neke od kategorija:
a) ako je lijepa, onda se fura
b) ružna je, ne bih je ni briferom
c) asocijalni čudak
d) fura se na to lažno in general
e) ako stvarno voli nešto od "muškijeh" stvari (strip, muziku, filmove, igre itd), onda nije true ako ne zna sav moguć historijat nečega
banjaluka078
Moderator

#116 Re: Iron Maiden

Post by banjaluka078 »

ExNihilo wrote:Sve sam sigurniji da je ova Bloo muško i da nas trolla. Žensko koje voli SW, Iron Maiden, Dylan Doga, Tarantina, science fiction, Usagija, video igre, etc...? I don't think so. :lol:
Au, pa nemoj tako, ima nas, ima... U stvari, jedino sam s igricama malo "tanka", može bit' zbog godišta, ali ko me zna, zna da mi se u stripove, SF i metal (ok, sad me "u godinama" jako privlači blues) ne dira. :)

Neke davne osamdesete, nastavnica muzičkog naredi da svako donese ploču ili kasetu po izboru, da predstavimo svoj muzički ukus. Normalne djevojčice su donijele Danijela Popovića, Plavi orkestar, Magazin, šta li već, a ja Maidenov Piece of Mind. Nakon što je pogledala omot ( http://www.romebywild.it/wp-content/upl ... aiden3.jpg ) i pustila pola minute prve pjesme, ugasila je, kasnije razgovarala s razrednicom i predložila da malo pedagog popriča sa mnom, jer joj nije išlo u glavu da neko ko ima sve petice sluša "satanističku i kanibalističku muziku". :D
Bloo
Globalna šefica

#117 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

čuj godišta :lol: :lol: :lol: kojeg :D?
btw nije ni meni 13 :mrgreen:

prljave metalike united :mrgreen:
ja bih sad dijete odvela pedagogu ako slusa niki minaj
Kombat

#118 Re: Iron Maiden

Post by Kombat »

banjaluka078 wrote:
Au, pa nemoj tako, ima nas, ima... U stvari, jedino sam s igricama malo "tanka", može bit' zbog godišta, ali ko me zna, zna da mi se u stripove, SF i metal (ok, sad me "u godinama" jako privlači blues) ne dira. :)

Neke davne osamdesete, nastavnica muzičkog naredi da svako donese ploču ili kasetu po izboru, da predstavimo svoj muzički ukus. Normalne djevojčice su donijele Danijela Popovića, Plavi orkestar, Magazin, šta li već, a ja Maidenov Piece of Mind. Nakon što je pogledala omot ( http://www.romebywild.it/wp-content/upl ... aiden3.jpg ) i pustila pola minute prve pjesme, ugasila je, kasnije razgovarala s razrednicom i predložila da malo pedagog popriča sa mnom, jer joj nije išlo u glavu da neko ko ima sve petice sluša "satanističku i kanibalističku muziku". :D

:lol: :lol:

ne daj se Ines!!!
Kombat

#119 Re: Iron Maiden

Post by Kombat »

Anthem for Doomed Youth od Wilfreda Owena je koristena kao uvod za Paschendale na DoD>>>>jeste da je proslo 100 godina kako je napisana u rovovima Francuske i Belgije, ali za stvari koje je moja generacija prosla i te kako aktuelna...

What passing-bells for these who die as cattle?
Only the monstrous anger of the guns.
Only the stuttering rifles' rapid rattle
No mockeries now for them no prayers nor bells
Nor any voice of mourning save the choirs
The shrill, demented choirs of wailing shells

Cruelty has a human heart
Every man does play his part
Terror of the men we kill
The human heart is hungry still
dale cooper

#120 Re: Iron Maiden

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
annoy wrote:Žene gledaju samo Slatke male lažljivice i romantične komedije, slušaju Vandu Winter, a omiljeni im hobiji uključuju uglavnom francusku manikuru i sadnju krastavaca

Ontopic
*gleda svoje nokte razočarano*

Slažem se sa gornjim, dok ako i postoji ženski jedinka sa sličnim hobijima kao i oni onda spada u neke od kategorija:
c) asocijalni čudak
e) ako stvarno voli nešto od "muškijeh" stvari (strip, muziku, filmove, igre itd), onda nije true ako ne zna sav moguć historijat nečega
Nije vam lako. :|
annoy

#121 Re: Iron Maiden

Post by annoy »

Bloo wrote: *gleda svoje nokte razočarano*

c) asocijalni čudak
I ako nedajbože priznaš da uživaš i u nekim tipično "ženskim" stvarima, slijedi trenutna diskvalifikacija i povratak u kategoriju furanja

Ah, prokletstva, posjedovanje vagine i dobar ukus jednostavno u jednoj duši ne mogu koegzistirati...
ExNihilo

#122 Re: Iron Maiden

Post by ExNihilo »

Sluša li ko Maiden United ? Akustične obrade Maiden pjesama. Mnogo dobro.

Bloo
Globalna šefica

#123 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

Bum poslusal...nisam cula prije :mrgreen:
Mada akusticni plus glas?
Bloo
Globalna šefica

#124 Re: Iron Maiden

Post by Bloo »

@ExNihilo

ove akustične su awesome