http://forum.bljesak.info/index.php?sho ... ntry238207
koji tek treba da nastane
A sto se tice ovog gore...winetou wrote:
Tako da ako Bošnje hoće praviti patike za još manju platu od Burmanaca možda oživi i ta industrija u Bosni
amIRCerka wrote:JA ne znam dokle ide vasa naivnost? fakat vjerujete da 1 svj.rata ne bi bilo da Gavrilo nije upucao Franca????
i onda meni kazete da sam ja naivna i da ja pojma nemam....
o Boze mili.....
nego, da se vratimo u sadasnjost:
Mi smo Ivini , Ivo je nas!
odo se spremat laganini na utakmicumozda bude minuta cutnje za Tita
Klon wrote:BigusDickus wrote:Iskreno, ne zalim ni za njim, a posebno ne za "onim" vremenom, tzv. blagostanja, za rezimom u kojem ne smijes ispricati vic u vezi sa Titom, mentalitetom koji mi jos u obdanistu napravi belaj zato sto su mi doq..ile jedne te iste pjesmice o Titu, pa se ja pozalio (citaj, opsovah Tita...oops) a moj stari zamalo nije zaglavio radi toga.
Kakvo blagostanje? Koja su to dostignuca "onog" vremena? Mislim da je puno vise stvari propusteno, nego sto je uradjeno, samo da bi se stvarala nekakva fol-socijalna drzava. Pretjerano se ulagalo u razvoj vojske i vojne industrije, a onda se to moralo negdje upotrijebiti i upotrijebilo se, svi znaju gdje i kako.
Nije mi ga zao, jer je zajahao na vlast nakon rata i nije sjahao do svoje smrti, sto samo po sebi nije bas najnormalnije. Ni njemu, a samim tim ni rezimu koji je vodio, nije palo na pamet da pita narod je li zadovoljan, sto politikom, sto ekonomijom, sto ljudskim pravima i slobodama. Sve se to moglo i trebalo brze razvijati, da su na vrijeme sjahali s vlasti. Pa ako je i trebao biti rat, opet je bolje bilo da se s tim zavrsilo prije, nego sto se ovako cekalo da se ima sta unistavati.
On svakako ima svoje mjesto u istoriji ovih prostora, ali to nikako nije mjesto "najveceg velikana". Njegov bezobzirni nacin vodjenja zemlje i politicko-ekonomska kratkovidnost, imaju za rezultat da smo danas pri dnu svih listi razvijenosti (osim po kriminalu, tu mozemo parirati bilo kome).
De ba Strahinja ohladi. Gdje si ti prije drko? Ja ti gore ispricah nekoliko viceva iz Titova vakta i nikad me niko ne optuzi za kontrarevoluciju. A znas li ti ikog da nije drko, bez obzira na politicko uredjenje.**strahinja** wrote:Klon wrote:BigusDickus wrote:Iskreno, ne zalim ni za njim, a posebno ne za "onim" vremenom, tzv. blagostanja, za rezimom u kojem ne smijes ispricati vic u vezi sa Titom, mentalitetom koji mi jos u obdanistu napravi belaj zato sto su mi doq..ile jedne te iste pjesmice o Titu, pa se ja pozalio (citaj, opsovah Tita...oops) a moj stari zamalo nije zaglavio radi toga.
Kakvo blagostanje? Koja su to dostignuca "onog" vremena? Mislim da je puno vise stvari propusteno, nego sto je uradjeno, samo da bi se stvarala nekakva fol-socijalna drzava. Pretjerano se ulagalo u razvoj vojske i vojne industrije, a onda se to moralo negdje upotrijebiti i upotrijebilo se, svi znaju gdje i kako.
Nije mi ga zao, jer je zajahao na vlast nakon rata i nije sjahao do svoje smrti, sto samo po sebi nije bas najnormalnije. Ni njemu, a samim tim ni rezimu koji je vodio, nije palo na pamet da pita narod je li zadovoljan, sto politikom, sto ekonomijom, sto ljudskim pravima i slobodama. Sve se to moglo i trebalo brze razvijati, da su na vrijeme sjahali s vlasti. Pa ako je i trebao biti rat, opet je bolje bilo da se s tim zavrsilo prije, nego sto se ovako cekalo da se ima sta unistavati.
On svakako ima svoje mjesto u istoriji ovih prostora, ali to nikako nije mjesto "najveceg velikana". Njegov bezobzirni nacin vodjenja zemlje i politicko-ekonomska kratkovidnost, imaju za rezultat da smo danas pri dnu svih listi razvijenosti (osim po kriminalu, tu mozemo parirati bilo kome).
potpisujem i jos bih samo dodao da se nije moglo ni posteno izdrkati a da te neko ne optuzi za kontrarevoluciju
Ja nisam nikad imao partijsku knjizicu i pricao sam viceve. Imao si knjizicu dok ti je valjala, a onda kad si skontao da se stvari mjenjaju i onda si izdrk'o na nju. Hajde nekom drugom supljiraj. Kako to svi prezivjeste taj teror i oiptuzbe za kontrarevoluciju i slicno. Nikoga da kaze: "Ja sam lezao zato i zato" Ma jok sve supljeri i uvlakaci trenutnim vladarima.**strahinja** wrote:drug moj,ja sam izdrk'o na partijsku knjizicu (slucajno nisam vidioda je na dometu haubice ) i odmah me optuzise da drkam po titovom liku i djelu
drug,ja nisam rekao da je bila moja partijska knjizicameatoverhere wrote:Ja nisam nikad imao partijsku knjizicu i pricao sam viceve. Imao si knjizicu dok ti je valjala, a onda kad si skontao da se stvari mjenjaju i onda si izdrk'o na nju. Hajde nekom drugom supljiraj. Kako to svi prezivjeste taj teror i oiptuzbe za kontrarevoluciju i slicno. Nikoga da kaze: "Ja sam lezao zato i zato" Ma jok sve supljeri i uvlakaci trenutnim vladarima.**strahinja** wrote:drug moj,ja sam izdrk'o na partijsku knjizicu (slucajno nisam vidioda je na dometu haubice ) i odmah me optuzise da drkam po titovom liku i djelu
....sini kaore ni juci si tuki kaodr...**strahinja** wrote:drug,ja nisam rekao da je bila moja partijska knjizicameatoverhere wrote:Ja nisam nikad imao partijsku knjizicu i pricao sam viceve. Imao si knjizicu dok ti je valjala, a onda kad si skontao da se stvari mjenjaju i onda si izdrk'o na nju. Hajde nekom drugom supljiraj. Kako to svi prezivjeste taj teror i oiptuzbe za kontrarevoluciju i slicno. Nikoga da kaze: "Ja sam lezao zato i zato" Ma jok sve supljeri i uvlakaci trenutnim vladarima.**strahinja** wrote:drug moj,ja sam izdrk'o na partijsku knjizicu (slucajno nisam vidioda je na dometu haubice ) i odmah me optuzise da drkam po titovom liku i djelu
Niko to i nije pomislio:Strahinja : drug,ja nisam rekao da je bila moja partijska knjizica
kazu,SD-6 wrote:...Tito je umro kao Musliman...kako je posvjedocio beogradski muftija(bila je i tema o tome)...najvaznije je da se dozvo tobekad je trebalo preselit...stoga Respect! i
![]()
El-FATIHA...braco poravnajte safove![]()
Strahinja sjedi "JEDAN" zakasnio si na cas i nakupilo ti se gradiva. A otkud ti da drkas na tudju knjizicu? Imas sad i lose vladanje. I jos nesto, nisam ja tebi drug niti bih ikad mogao biti.meatoverhere wrote:Cuj nisi smio pricat viceve? Nisi smio uzet megafon i izac na ulicu i pricat. A pricalo se i o Titu i o partiji. Evo nekoliko asocijacija, ko se sjeca: "Nisam reko nilskog, reko sam bijelog konja", "E da sam znao da je zadnji partijski sastanak, vala bi bas dosao", "Tito, nemoj mi Kardeljevih folova".... I niko ne ode u zatvor zbog doticnih, ukljucujuci i mene, a licno sam ih prepricavao s rajom. Tako da mozete tu pricu o "teroru" macku o rep okacit.
cuj nisi mi drug?meatoverhere wrote:Strahinja sjedi "JEDAN" zakasnio si na cas i nakupilo ti se gradiva. A otkud ti da drkas na tudju knjizicu? Imas sad i lose vladanje. I jos nesto, nisam ja tebi drug niti bih ikad mogao biti.meatoverhere wrote:Cuj nisi smio pricat viceve? Nisi smio uzet megafon i izac na ulicu i pricat. A pricalo se i o Titu i o partiji. Evo nekoliko asocijacija, ko se sjeca: "Nisam reko nilskog, reko sam bijelog konja", "E da sam znao da je zadnji partijski sastanak, vala bi bas dosao", "Tito, nemoj mi Kardeljevih folova".... I niko ne ode u zatvor zbog doticnih, ukljucujuci i mene, a licno sam ih prepricavao s rajom. Tako da mozete tu pricu o "teroru" macku o rep okacit.
A jesu nam se drugovi napalili?SD-6 wrote:...aha ...sabljom
Nije trebao u zatvor !!BigusDickus wrote:...mentalitetom koji mi jos u obdanistu napravi belaj zato sto su mi doq..ile jedne te iste pjesmice o Titu, pa se ja pozalio (citaj, opsovah Tita...oops) a moj stari zamalo nije zaglavio radi toga.
Ja sam mu rekao da bi ga zato trebalo u zatvor, ali sivonja zadro; nije mogao pricat viceve i tacka. A vidis i u sta je izrastao i sta je radio sa tudjim partijskim knjizicama?Fair Life wrote:Nije trebao u zatvor !!BigusDickus wrote:...mentalitetom koji mi jos u obdanistu napravi belaj zato sto su mi doq..ile jedne te iste pjesmice o Titu, pa se ja pozalio (citaj, opsovah Tita...oops) a moj stari zamalo nije zaglavio radi toga.
Imati nevaspitanog sina u predskolskom uzrastu nije krivicno djelo.