Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post Reply
zateznistub

#101 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by zateznistub »

Drinski wrote:Kada sam ja davno napisao da ima masa ljudi koji su nezadovoljni svojim ratnim i poratnim statusom, pa otuda srdžba.
Kako nećeš biti neazdovoljan, dok su jedni jeli polukuhan krompir i meso u tragovima drugi zgrtali bogatstva i imanja a sve na račun odbrane i patriotizma i naravno...bošnjaštva. i oda dođu i kažu kako je on odatle pa je to biva modus vivendi uspjeha...
oridjidji

#102 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ćevapska politika SDA opet dolazi do izražaja. Idiotskim saopćenjem su elegantno pucali u koljena Sudu i Tužilaštvu BIH za čije se postojanje i nezavisnost šatro zalažu, a istovremeno iznose optužbe identične onima koje na Sud BiH stavljaju iz RS-a.

To je strašno. Vidim, raskokodakale se i facebook, ali i forumske patriote, u pokušaju da sad Sud BiH pokažu kao anti-bosansku instituciju, i još nas koji podržavamo pravosuđe i uspostavu pravne države u BiH, optužuju da, pazite ironije, "nikad nećemo imati državu", a oni, uz asistenciju srpskih i hrvatskih patriota, spalili bi je do temelja dok im dirneš u "ratne ciljeve".

Eh, patriJote, patriJote... Država nije mahanje Ljiljanima i pjevanje Merlina, ali valjda će svijest o tome nekad doći i do patriotskog Sandžaka ili Gratza.

Zločina u zoni odgovornosti Sakiba Mahmuljina je bilo. Oni su dokumentovani, izjave svjedoka postoje, a o njima se govorilo vrlo otvoreno za vrijeme rata. Mahmuljin ima čitav jedan sudski proces da dokaže kako o njima ništa nije znao i kako ih nije mogao spriječiti.

I selektivna pravda je bolja od nepravde.
Fiat iustitia et peraet mundus.
Svaka čast :thumbup:
Ako je to logika kojom se trebamo voditi, sta onda reci za generala VRS Manojla Milovanovica? Aj dokazi da nije imao odgovornost za nesto sto se desilo Bosnjacima i Hrvatima u RS, a bio je nacelnik generalstaba VRS i dobro je jurisao na svoga protivnika Dudakovica. Nije bilo ni pomena njemu da se sudi. :)
BHCluster

#103 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

Drinski wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote:
A ciji je uopće bio stan?
Stanarsko pravo na ime moje majke.
pa kako su onda mislili da to urade? hadj, da je bio privremeno napušteni stan i sl.
Pa vidis da su pokusali kriminalci da to urade silom.
Drinski

#104 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Drinski »

No, bez obzira, na nezadovoljstvo poratnim statusom, ratne zločine (koji jesu ili nisu učinjeni), izbacivanja iz stana, izgrađene kuće i vile, i sl., nema osnova za hapšenja. Ni na ovoj temi ga niko nije još iznio osim sto se međusobno časte smajlijima. A neće ga niti iznijeti.
Last edited by Drinski on 08/12/2015 15:12, edited 1 time in total.
BHCluster

#105 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

oridjidji wrote:
ultima_palabra wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ćevapska politika SDA opet dolazi do izražaja. Idiotskim saopćenjem su elegantno pucali u koljena Sudu i Tužilaštvu BIH za čije se postojanje i nezavisnost šatro zalažu, a istovremeno iznose optužbe identične onima koje na Sud BiH stavljaju iz RS-a.

To je strašno. Vidim, raskokodakale se i facebook, ali i forumske patriote, u pokušaju da sad Sud BiH pokažu kao anti-bosansku instituciju, i još nas koji podržavamo pravosuđe i uspostavu pravne države u BiH, optužuju da, pazite ironije, "nikad nećemo imati državu", a oni, uz asistenciju srpskih i hrvatskih patriota, spalili bi je do temelja dok im dirneš u "ratne ciljeve".

Eh, patriJote, patriJote... Država nije mahanje Ljiljanima i pjevanje Merlina, ali valjda će svijest o tome nekad doći i do patriotskog Sandžaka ili Gratza.

Zločina u zoni odgovornosti Sakiba Mahmuljina je bilo. Oni su dokumentovani, izjave svjedoka postoje, a o njima se govorilo vrlo otvoreno za vrijeme rata. Mahmuljin ima čitav jedan sudski proces da dokaže kako o njima ništa nije znao i kako ih nije mogao spriječiti.

I selektivna pravda je bolja od nepravde.
Svaka čast :thumbup:
Ako je to logika kojom se trebamo voditi, sta onda reci za generala VRS Manojla Milovanovica? Aj dokazi da nije imao odgovornost za nesto sto se desilo Bosnjacima i Hrvatima u RS, a bio je nacelnik generalstaba VRS i dobro je jurisao na svoga protivnika Dudakovica. Nije bilo ni pomena njemu da se sudi. :)
Poenta je da je diJaspora problem.
Fudo387

#106 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Fudo387 »

oridjidji wrote:Ako je to logika kojom se trebamo voditi, sta onda reci za generala VRS Manojla Milovanovica? Aj dokazi da nije imao odgovornost za nesto sto se desilo Bosnjacima i Hrvatima u RS, a bio je nacelnik generalstaba VRS i dobro je jurisao na svoga protivnika Dudakovica. Nije bilo ni pomena njemu da se sudi.
Pa lijepo ti napisao da je selektivna pravda njemu prihvatljiva.
BHCluster

#107 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

Drinski wrote:No, bez obzira, na nezadovoljstvo poratnim statusom, ratne zločine (koji jesu ili nisu učinjeni), izbacivanja iz stana, kuće i vile, i sl., nema osnova za hapšenja. Ni na ovoj temi ga niko nije još iznio osim sto se međusobno časte smajlijima. A neće ga niti iznijeti.
Da Batica se inace kaci na ovakve teme kako bi iskoristio to sto se njemu desavalo da bih blatio druge i ako moze sve probleme prebacio na diJasporu. Kontas
oridjidji

#108 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

BHCluster wrote:
oridjidji wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Sto bi neko roknuo/gazao, u to doba- dijete, cija su oba roditelja bila u ABiH?
Pa sto bi ih tjerali iz stana, ako su bili u ABIH?

I da nbisu bili u ABiH ako je njihov stan sta ih ima ko dirati?
Pitanju mome si dao drugi smjer. On je spomenuo situaciju u jednoj recenici, deder nek je opise kako treba.

Pa nisam pobornik tog diranja, ali jbg neki su u ratu zasluzili dobre batine, udjes mu u kucu, tamo stek oruzja za cijeli vod. Otkud ti? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#109 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote:
pa kako su onda mislili da to urade? hadj, da je bio privremeno napušteni stan i sl.
Sluzbeno objasnjenje je da je vojnik pogrijesio stan, trebao je u napusteni stan ispod ili u drugom ulazu, ne sjecam se sad. Uglavnom dama bliska lokalnom komadantu se uselila u nasu zgradu nekad odmah poslije, pa sad.

Uglavnom scena je bila jako mucna, vojnik izuzetno grub i nepristojan iako se ophodio prema zeni i djetetu od 5 godina. Kad je majka pokazala sluzbenu iskaznicu, ploca se promijenila.

Moram biti iskren i reci da mi se mijesaju licna sjecanja (a siguran sam da bih ga prepoznao i likom i glasom i mirisom i imao sam poprilicnu traumu od toga) i prepicavanja, ali dobro znam da je vrlo brzo otisao cim je vidio iskaznicu.
BHCluster

#110 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

Pa dobro da onda zavrsimo sa pricom. Postupak protiv gen Mahmuljina pa i Orica ce zavrsiti kao i protiv Gotovine.
Drinski

#111 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote:
Sluzbeno objasnjenje je da je vojnik pogrijesio stan, trebao je u napusteni stan ispod ili u drugom ulazu, ne sjecam se sad. Uglavnom dama bliska lokalnom komadantu se uselila u nasu zgradu nekad odmah poslije, pa sad.

Uglavnom scena je bila jako mucna, vojnik izuzetno grub i nepristojan iako se ophodio prema zeni i djetetu od 5 godina. Kad je majka pokazala sluzbenu iskaznicu, ploca se promijenila.

Moram biti iskren i reci da mi se mijesaju licna sjecanja (a siguran sam da bih ga prepoznao i likom i glasom i mirisom i imao sam poprilicnu traumu od toga) i prepicavanja, ali dobro znam da je vrlo brzo otisao cim je vidio iskaznicu.
dobro, sad, ne sumnjam da je bilo toga, ali ti si imao masu osoba mobilisanu, bude tu svakakvog svijeta, od hulja do narkomana.
BHCluster

#112 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote:

Znaci u pitanju je bila greska.
travnik

#113 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by travnik »

Je li bilo zločina? Jeste. Da li za učinjene zločine treba odgovarati? Da. Kako doći do toga? Propisanim postupcima pred sudskim organima. Onaj 'ko je odgovoran za ratne zločine, dakle 'ko je ratni zločinac, neka odgovara. U BiH brojni zločinci slobodno hodaju i vjerojatno će crknuti, a neće odgovarati za zlodjela. Onaj 'ko je nevin, Sud je mjesto gdje tu nevinost treba dokazati. 'Ko je kriv, mrš u zatvor.
Drinski

#114 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Drinski »

travnik wrote:Je li bilo zločina? Jeste. Da li za učinjene zločine treba odgovarati? Da. Kako doći do toga? Propisanim postupcima pred sudskim organima. Onaj 'ko je odgovoran za ratne zločine, dakle 'ko je ratni zločinac, neka odgovara. U BiH brojni zločinci slobodno hodaju i vjerojatno će crknuti, a neće odgovarati za zlodjela. Onaj 'ko je nevin, Sud je mjesto gdje tu nevinost treba dokazati. 'Ko je kriv, mrš u zatvor.
pa opet nema osnova za hapšenje.
oridjidji

#115 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

Drinski wrote:No, bez obzira, na nezadovoljstvo poratnim statusom, ratne zločine (koji jesu ili nisu učinjeni), izbacivanja iz stana, izgrađene kuće i vile, i sl., nema osnova za hapšenja. Ni na ovoj temi ga niko nije još iznio osim sto se međusobno časte smajlijima. A neće ga niti iznijeti.
Ah motivi ce biti iskljucivo vezani ko da gledam za akciju Vozuca i mudzahedine jer su oni pored vojnika, navodno ubili i mnoge civile (ovo je upitno jer se radi o zoni koja je iskljucivo obezbjedjivana od stran vojske) jer sam neke video materijale pregledao sto na 60 minuta sto na internetu koji pokazuju da je par pojedinaca iz toga odreda ubijalo zarobljene srpske vojnike.Dugo je taj snimak bio dostupan na internetu, kad pred akciju jedan od mudzahedina mase sjekirom pred akciju, a potom isti sjece glave jednom vojniku njome, dok to biljezi kamera.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#116 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote:
dobro, sad, ne sumnjam da je bilo toga, ali ti si imao masu osoba mobilisanu, bude tu svakakvog svijeta, od hulja do narkomana.
Ma jasna stvar drug, ali danas sretnes na ulici covjeka koji je to naredio, on baja u gradu, sve svoje pozaposljavao u telekom i ministarstva, pozdravlja mi mater, kad je sretne na ulici, ko da nista nije bilo. I tako...Svi sve znaju, svi se osmjehuju na javnom mjestu, a misljenje cuvaju za 4 zida.

U tom kontekstu sam spomenuo to, a isprovociran pricom o "uspjehu".

Sto se Mahmuljina tice, ako su ga stvarno privodili u fantomkama, smatram da je bespotrebno. Takodjer smatram da je sudski postupak najbolji nacin za utvrdjenje istine.
beniciodeltoro

#117 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by beniciodeltoro »

It_is_a_Leclerc wrote:I selektivna pravda je bolja od nepravde.
Selektivna pravda je nepravda.
A ubuduće ako već postavljaš latinske citate bar onda to pravilno napiši :D
PM72

#118 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by PM72 »

Drinski wrote:
travnik wrote:Je li bilo zločina? Jeste. Da li za učinjene zločine treba odgovarati? Da. Kako doći do toga? Propisanim postupcima pred sudskim organima. Onaj 'ko je odgovoran za ratne zločine, dakle 'ko je ratni zločinac, neka odgovara. U BiH brojni zločinci slobodno hodaju i vjerojatno će crknuti, a neće odgovarati za zlodjela. Onaj 'ko je nevin, Sud je mjesto gdje tu nevinost treba dokazati. 'Ko je kriv, mrš u zatvor.
A zapovjedna odgovornost? Nije ništa uradio ili učinio da se zločini kazne i sankcionišu.
AntiKrist

#119 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by AntiKrist »

Ziv i zdrav Generale Mahmuljin bio,i sto prije da dokazes svoju nevinost, u koju ja licno uopste ne sumnjam!
oridjidji

#120 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

BHCluster wrote:Pa dobro da onda zavrsimo sa pricom. Postupak protiv gen Mahmuljina pa i Orica ce zavrsiti kao i protiv Gotovine.
Nije to hasko pravosudje, ovo je Tuzilastvo BiH, ocekujem da ce pritisaka biti, a bome i kazni, pa makar i male bile.
Drinski

#121 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Drinski »

PM72 wrote:
Drinski wrote:
A zapovjedna odgovornost? Nije ništa uradio ili učinio da se zločini kazne i sankcionišu.
ti bi trebao da znas, da mozda ima osnova za optuznicu, ali nema za hapšenje tj. ne hapsi se svaki počinilac kriv. djelo uvijek niti ima potrebe za tim.
oridjidji

#122 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

AntiKrist wrote:Ziv i zdrav Generale Mahmuljin bio,i sto prije da dokazes svoju nevinost, u koju ja licno uopste ne sumnjam!
+1
PM72

#123 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by PM72 »

I ja ne sumnjam da je lično naredio neko ubistvo ili zločin ali zapovjedna odgovornost je čudo!
Fudo387

#124 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Drinski wrote:
Pa sto onda ne hapse kompletan oficirski kadar vrs i hvo?
A, da, selektivna pravda je ok.
PM72

#125 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by PM72 »

Pohapsili su skoro sav generallštab VRS i HVO.Slabo koji je umakao.Ja bih volio da su ih sve pobili.
Post Reply