arzuhal wrote:Kada već pominjete multikulturalizam, neki dan sam čitao neke izjave (ili je bio intervju), ne mogu sad da se sjetim o kome je riječ da me ubiješ, samo znam vrlo dobro da je neki nacionalista sa dna kace i da nije domaći (pri tome mislim na prostor ex-Yu)...I lik potcrta ono što je i naš Dodik toliko puta naveo, a riječ je o rečenici frau Merkel po kojoj će ona izgleda ostati zapamćena najviše, osim ako nešto krupnije ne izrekne do smrti:
Multikulturalismus ist in der BRD absolut gescheitert!
Nema, dakle, tog nacionaliste i šoviniste danas a koji neće iskoristiti autoritet Kancelarke i kazat: Pa Angela Merkel je priznala kako je multikulturalizam - mrtav koncept! I šta onda tražimo?!
Neki poslanik u hrvatskom saboru iz stranke HRAST, relevantan po pitanju multikulturalizma u pičku materinu.
Multikulturalizam može uništiti jedino satiranje civilizacije.
Fazon je u tome kako naći modalitete da relativnu većinu boli neka stvar šta radi relativna manjina i obratno, jer jedno drugom ne škodi, samo što to niko nije zvanično objavio.
Multikulturalizam je naseljavanje Amerika, trgovanje Osmaskog carstva sa Dubrovačkom republikom, doseljavanje ljudi iz sjeverne Afrike u Francusku, iz Indije i Pakistana u Veliku Britaniju, emigracija iz Meksika...