BiH i borba protiv terorizma

Post Reply
tututuuuu

#101 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

ma izvini ti. :D ali ja stvarno ne znam o cemu ti pricas. tututuuuuu haha a joj. :lol: ozbiljno, pojma ja nemam o cemu ti vise, al ocito je da te nesto zasmetalo.
Kikibombona

#102 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

ruud wrote:E pa drugovi koji potvrdiste da sam ja u pravu sa računicom, istom to računicom dolazimo do broja ratnika iz francuske i belgije, koji je znatno znatno veći od našeg, a nije da je broj muslimana tamo zanemariv. Tako da iskreno, i ne čudi me ovaj broj boraca iz Bosne, s obzirom koga sve imamo i nemamo ovdje. Opet s obzirom da smo muslimanska zemlja.
U Francuskoj zivi 3-4 puta vise muslimana nego u BiH ako se ne varam. Uz to, vecina muslimana u Evropi su Arapi, koji su neuporedivo religiozniji (pa ako hoces i radikalniji) od bosanskih muslimana. Kada se sve to uzme u obzir cifre su porazavajuce.

Mi ovdje imamo ozbiljan problem na koji zmirimo i koji smo ocigledno nesposobni rijesiti.
ruud

#103 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

Upravo, al' ti muslimani koje ti smatraš radikalnijim od mirnih, staloženih, pravih i iskrenih muslimana Bosne, koje i pored patnji kroz historiju koje su proživljavali nikad nisu poletili za zlom i osvetom, haman da i nisu puno radikalnijih od ovih infiltriranih, novopečenih velikih muslimana koji se talože kod nas. Problem očigledno postoji, al' kad ja recimo za primjer pitam šta rade vojnici u kladionici, mene ljudi osude da branim zločince, dok je realni bekgraund pitanja taj da kad bi naša službena lica i rad državne službe bio na nivou barem nekog minimalnog eforta i profesionalizma, bilo bi dosta bolje, al' dok nam isti ovi na državnim jaslama ispijaju, ručke i klade se, šta da očekujemo?

ps. nemoj ti da sudiš, a pogotovo generalizuješ, ko je pobožniji odnosno religiozniji, to nije na nama da sudimo.
Kikibombona

#104 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
O cemu ti pricas? Buncas ili si zlonamjeran.

I da postoji 300 ekstremista na 3,5 miliona stanovnika. To jeste zabrinjavajuce ali nije nikakva prijetnja da bi mase mogle da im se pridruze.

Sto neko rece, necete to docekati koliko god to prizeljkivali.
Tebi nije zabrinjavajuce sto je BiH cetvrata na svjetskoj listi po broju dobrovoljaca u najvecem monstrumu danasnjice?? :shock: :shock: :shock: :shock:

Ispred smo Afganistana, Jemena, Alzira, Egipta, Omana, Katara, Kuvajta, Pakistana, Kazahstana, Turske, Malezije, Sudana... itd.................

I da stvar bude cudnija, vise nasih ljudi ide 'pomoci' (klati, ubijati) Arapima nego sto ide samih Arapa po glavi stanovnika... i to postane jos cudnije ako znamo da su Arapi
religiozniji... po pitanju vjere radikalniji...

Pa ovu su sokantni pokazatelji!

I nije problem tih 300. Problem je veliki broj onih koji ih ovdje podrzavaju.

Pogledaj samo koliko pregleda imaju njihovi video klipovi na youtube

https://www.youtube.com/watch?v=6nhm3GRAtKo

Ovaj lik je u Zenici dupke napunio dvoranu dva puta. Pa nema boga bogovog da bi je napunio neki umjetnik.

U Moaci ih ima saka jada pa nasa murija tamo ne smije prismrditi. Sta bi bilo da ih ima 5 000 na nekoj lokaciji? Ni vojska ne bi smjela tamo njusku proviriti.

U Tuzli imas zastavu Kavkaskog emirata. Smije li je iko pipnuti?

Zivim ovdje i vidim da ih se nasi ljudi plase. Sutra da dvojica-trojica prosetaju sa zastavom ISILa kroz grad niko ih pogledati ne bi smjeo. A sve ih je vise jarane. Regrutuju nove ljude i ne osipaju se. Ko jednom zagrize, tesko da ikada pusti. U narednom periodu ce ih biti sve vise i vise...

A vi samo zmirite i pravdajte, tako je najlakse!
Kikibombona

#105 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

ruud wrote:Upravo, al' ti muslimani koje ti smatraš radikalnijim od mirnih, staloženih, pravih i iskrenih muslimana Bosne, koje i pored patnji kroz historiju koje su proživljavali nikad nisu poletili za zlom i osvetom, haman da i nisu puno radikalnijih od ovih infiltriranih, novopečenih velikih muslimana koji se talože kod nas. Problem očigledno postoji, al' kad ja recimo za primjer pitam šta rade vojnici u kladionici, mene ljudi osude da branim zločince, dok je realni bekgraund pitanja taj da kad bi naša službena lica i rad državne službe bio na nivou barem nekog minimalnog eforta i profesionalizma, bilo bi dosta bolje, al' dok nam isti ovi na državnim jaslama ispijaju, ručke i klade se, šta da očekujemo?

ps. nemoj ti da sudiš, a pogotovo generalizuješ, ko je pobožniji odnosno religiozniji, to nije na nama da sudimo.
Jarane, u Ceceniji selefizma nije bilo. Najuticajniji je bio sufizam koji vazi za miroljubiv pravac u islamu. Kroz par decenija je doslo do toga da su selefije dominantne u odnosu na ostale islamske grupacije... Kod nas nece biti nikada, makar ja tako mislim... al ih se moze skupiti dovoljno da nam naprave ZESTOKE probleme.
Danguba

#106 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

Kikibombona wrote: ...
U Tuzli imas zastavu Kavkaskog emirata. Smije li je iko pipnuti?

Zivim ovdje i vidim da ih se nasi ljudi plase. Sutra da dvojica-trojica prosetaju sa zastavom ISILa kroz grad niko ih pogledati ne bi smjeo. A sve ih je vise jarane. Regrutuju nove ljude i ne osipaju se. Ko jednom zagrize, tesko da ikada pusti. U narednom periodu ce ih biti sve vise i vise...

A vi samo zmirite i pravdajte, tako je najlakse!
Gdje je ovo tacno?

Ostalo, dramatizujes.
seoBIH

#107 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by seoBIH »

Pa u "srcu" Bosne i Hercegovine imas zastavu Turske, Sprbije, Hrvatske, Saudijske Arabije. Pa šta?
Kikibombona

#108 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Gdje je ovo tacno?

Ostalo, dramatizujes.
Nadam se da je tako, mada mislim suprotno...

Za zastavu, neka neko od Tuzlaka odgovori...

Evo je

Image
Kikibombona

#109 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

seoBIH wrote:Pa u "srcu" Bosne i Hercegovine imas zastavu Turske, Sprbije, Hrvatske, Saudijske Arabije. Pa šta?
Sa tom razlikom sto su nabrojane priznate drzave a Kavkaski emirat teroristicka organizacija.

Al' aje, 'ta ima veze baaa, jebes zastavu...

To je nas pristup svakom problemu.
Kikibombona

#110 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

Evo i ovdje Danguba, pa prepoznaj ako mozes

Image
seoBIH

#111 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by seoBIH »

Gori sam i ja što se zamaram bilo čim u ovoj tvorevini. Ne možeš ti ispranom mozgu ništa objasniti.
Danguba

#112 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:Evo i ovdje Danguba, pa prepoznaj ako mozes

Image
Pretpostavio sam da ces postaviti ovu sliku koja je vjerovatno foto montaza. Znam tacno ovo mjesto(Simin Han pored Kalesija prometa). Tu prolazim svaki dan i nikada tu zastavu nisam vidio. vjerovatno da ju je neko izmontirao.
Ludzak

#113 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Ludzak »

I treba li da vam govorim razloge sto sam ateista??
Kikibombona

#114 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

Danguba wrote: Pretpostavio sam da ces postaviti ovu sliku koja je vjerovatno foto montaza. Znam tacno ovo mjesto(Simin Han pored Kalesija prometa). Tu prolazim svaki dan i nikada tu zastavu nisam vidio. vjerovatno da ju je neko izmontirao.
U međuvremenu, na putu od Husina ka Šićkom brodu prema Tuzli reporter RSE fotografisao je u srijedu zastave militanatne grupe Kavkaski emirati, aktivne u Rusiji i bliske Al-Kaidi.

Iz MUP-a Kantona Tuzla su potvrdili da se između ova dva naselja već dvije godine "nalaze crna i zelena zastava na kojima su arapskim slovima ispisani citati iz Kur'ana".

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić agencijama je izjavio da nije riječ o obilježjima bilo koje militantne grupe o kojima se u posljednje vrijeme govori, dok zastava koju smo fotografisali jasno pokazuje zastavu militantne grupe Kavkaski emirati.

I mještani Husina su nam rekli da se zastave i obilježja na ovom području nalaze već neko vrijeme te da u objektu pored mjesta gdje je postavljena žive pripadnici vehabijskog pokreta.

Mještani ovog naselja javno su prije dva dana u otvorenom pismu pozvali nadležne institucije da uklone sva obilježja i zastave koje podsjećaju na ona pod kojim se na Bliskom istoku i sjevernoj Africi događaju veliki zločini.

I u tuzlanskom naselju Pasci prije nekoliko dana istaknuta je zastava s istim obilježjima. O tome tko je postavio zastavu i tko živi tu, u četvrtak nam od mještana koje smo sreli nitko nije želio govoriti.
http://www.slobodnaevropa.org/content/t ... 86430.html

Bila je tema na Klixu, neki Tuzlaci su potvrdili da je zastava duze vrijeme tu. Dakle, istina je! Zalosna istina.
kecher II

#115 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by kecher II »

Danguba wrote:

Image
Pretpostavio sam da ces postaviti ovu sliku koja je vjerovatno foto montaza. Znam tacno ovo mjesto(Simin Han pored Kalesija prometa). Tu prolazim svaki dan i nikada tu zastavu nisam vidio. vjerovatno da ju je neko izmontirao.
ma ja ba fotomontaza, 'dje bi ba to bosnjo okacio, merhametli cojk pa bomba u bugojnu, vitezu, pobijena katolicka porodica.... pucnjava po US ambasadi, zvorniku, sarajevu.... mislim ima l' smisla opravdavat to
zagortenej

#116 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by zagortenej »

Danguba wrote:

Image
Il' je S.Han il' je Husino :roll:
Danguba

#117 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

zagortenej wrote:
Danguba wrote:

Image
Za ovu odgovorno tvrdim da je nikada nisam vidio a nalazi se tacno iza one pijace u S.Hanu gdje se nastavlja Kalesija promet.

Dobro poznam ovu narandzastu kucu preko puta jer je promijenila boju(ranije bila zelena).

Ostalo nista ne opravdavam. Sve te zastave treba popaliti.
prog321

#118 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by prog321 »

Ravnogorski pokret vjesi zastave, isto rade -U- po Srednjoj Bosni pa i Hercegovini.
Zašto zabraniti samo jednu vrste zastava?
animals

#119 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

prog321 wrote:Ravnogorski pokret vjesi zastave, isto rade -U- po Srednjoj Bosni pa i Hercegovini.
Zašto zabraniti samo jednu vrste zastava?
U pravu si..
Treba zabranitiTurske i Arapske zastave i u Srednjoj Bosni.. :mrgreen:
oridjidji

#120 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by oridjidji »

KO IMA VOLJE NEK PROCITA...

Sta Islam zahtijeva od muslimanskih vojnika, a kako to Isis i neke druge teroristicke organizacije tumace vidimo i sami...

Image

Kad se prica na temu bliskosti selefijskog tumacenja vjere i podvarijacija tog pravca u Islamu, kao sto je vehabizam ili ono sto je djelimicno proisteklo iz toga jer ima pojedine dodirne tacke sa tim pravcem poput Tekfirija, postoji veliko raslojavanje upravo prema nacinu kako upotrebljavaju jedan segment Islama, a to je tekfir ili proglašavanje muslimana nevjernikom onda kada isti zanegira ono sto je temelj islama, to jest ono sto je propisano Kur`anom ili ono sto je potvrđeno sunnetom tj. praksom poslanika s.a.v.s. tj. mutevatir hadisima ili neoborivim hadisima oko kojih postoji složnost islamske uleme ili koncenzus. To nije nesto nepoznato Islamu, ali nacin na koji se primjenjuje upravo odvaja normalno od nenormalnog, tj. one koji ga primjenjuju na nacin na koji Islam zapovjeda i na nacin na koji to Islam brani, tako da su ovi prvi u okvirima vjere, a drugi zbog pretjerivanja u tome koje ruse granice Islama i izlaze sami iz njega.

Pošto se selefizam razvio naslanjajući se na hanbelijski mesheb, u doba kada je islamsko carstvo napadnuto od strane Tatara i kada se uzrok raspada carstva trazio i među samim muslimanima, taj pravac Islama čiji je začetnik Ibn Tejmije ponjeo se revizionistički prema muslimanima, nastojeci da ozivi praksu vracanja muslimanima izvorima svoje vjere i njenim temeljima. Tada nastaje jedan težak period smutnje i međusektaškog optuživanja za uzroke sloma carstva, gdje se zbog novih praksi u vjeri i nacinima njene interpretacije, tekfirom tj. proglasavanjem muslimana nevjernicima pokusalo vratiti korijenima tj. profiltrirati muslimansko tkivo od svih zabluda koje su pojedine sekte sa svim raslojavanjima od umjerenog, normalnog, dozvoljenog do nenormalnog i zabranjenog prelazile. Postoji podjeljenost u interpretaciji toga perioda, pa se uspjesi Ibn Tejmije mogu smatrati polovicnim bez obzira sto je kraj njegovog zivotnog puta skoncan na jedan ruzan nacin. Isti je umro u zatvoru zbog jedne od svojih fetvi vezano za razvod od zene koja je bila u sukobu sa konsenzusom tadasnje uleme. Zbog toga poslje svoje smrti nije ukopan u zajednicko muslimansko groblje.Ocito je i on potpao pod tekfir tadasnje uleme. Neko ce reci da su njegovi rezultati bili kontraproduktivni jer su produbili podjeljenost izmedju nekih frakcija u Islamu, npr. izmedju Sunnita i Siija ili umjerenih Sufija i onih ekstremnih pravaca koji su zglajzali na stranputicu. Ali elem on je bitan da bi se razumila priroda nastanka selefizma. Sve se to prostorno razvijalo na prostorima danasnje Iraka, Sirije i Egipta , gdje je cesto boravio Ibn Tejmije. Najvise svog vremena je proveo u Siriji i Damasku.

Ono sto je interesantno, mnogi muslimanski pokreti i organizacije su se upravo djelimicno oslonili na njegovo ucenje, upravo zbog izazova koji su pratili islamsko drustvo tj. drzavu. Kada se krenulo raspadati osmansko carstvo, ucenje Ibn Tejmije koje nikada nije zamrlo u potpunosti, pocelo se vracati na scenu. Jedan od najpresudnijih momenata je bio kada je Muhammed ibn Abdul Vehab, vjerski reformator, poducavan u Basri, vratio u rodni Nedžd i polako usao u sukob sa ulemom tada, upravo jer je prigrlio selefizam kao normu svoga dijelovanja, ono sto je interesantno, gdje god je dosao upao je u raskol sa tadasnjom ulemom, medjutim susret sa Muhammedom Bin Saudom, vladarom tadasnje Darije koja je bila u unutrasnjosti arabijskog poluostrtva i taj vjersko-politicki tandem tada stupa na scenu, ubrzo nakon toga nastaje sukob Sauda sa ostalim plemenskim drzavama i nastaje prva saudijska drzava u unutrasnjosti ostrva. Medjutim sa smrcu Muhammeda ibn Abdul Vehaba ambicije Sauda se sire na Hidzaz tj. pojas zapadne Saudijske Arabije koji obuhvata i dva sveta grada u Islamu Meku i Medinu i tada dolazi do bjesnih među muslimanskih ratova koji nisu bili prvi ratovi te prirode u historiji Islama. Tekfir postaoje prvo vjersko-politicko sredstvo prije sablji koji je na novo razarao prilike u osmanskoj drzavi. Upravo tu prvu Saudijsku drzavu su prekratile Osmanlije. Tada se izrodila saudijska verzija selefizma poznata kao vehabizam, koja se sa stvaranjem nove države Sauda reinkarnirala i raširila cijelim arabijskim poluostrvom sa pronalaskom nafte i jačanjem te države i na ostale zemlje svijeta.

Međutim u drugim zemljama, poput Egipta, najvise kroz pera islamskih knjizevnika Mevdudija, Nedevija i Sejd Kutba, interpretacija islama dobila je oblik selefizma, iako pomenuti nisu bili selefije, njihova pisanja dobila su takav obris, pogotovo jer su sva ta pisanja bila potaknuta vjersko-politickim prilikama u Egiptu. Upravo se kroz to knjizevno-vjersko-politicko djelovanje pomenutih izrodilo i pretjerivanje u tekfiru. Recimo Sejd Kutb je imao vaznu rolnu u Muslimanskom Bratstvu ciji je clan demokratski izabrani predsjednik Egipta Mursi kojeg su opet povezali sa radikalizmom i optuzili za pokusaj uvodjenja serijata u Egipat.

Recimo u Indiji takodjer postoji jedan slican pravac selefizmu u Islamu, jednako ostar zove se deobandizam.

Upravo se da primjetiti da su prilike koje su vladale oko njih, gradili i odnos tih muslimana prema tumacenju islamskog vjerovanja i toga ko je vjernik i ko ne, prema tome tekfir je postao vjersko-politicko sredstvo zloupotrebe.

Demokratija je donjela novi izazov, pa se zbog toga sto je ona suprotna islamskom zakonu i kao takva nametnula muslimanima iznad zakona kojim su se oni vodili , otvorila nove polemike o tome da li je musliman koji zivi u demokratskim drzavama musliman ako podrzava, bira, vlada se i sprovodi zakon koji nije islamski. Dok su jedni konsenzusom se usaglasili da je musliman koji zivi u sredinama u kojima nema islamskog zakona musliman ogranicen (ne)mogucnostima i da on treba i mora da zivi u skladu sa islamskim zakonima prema mogucnostima koje ima, ali isto tako i da postuje drustvo u kojem je, kao i zakonske principe (misljenje vecine islamske uleme od istoka do zapada), drugi su otisli u pretjerivanje i takve ljude progasili nevjernicima ukoliko biraju takvu vlast, podrzavaju je, vladaju po tim zakonima ili sprovode taj zakon cime su sebe udaljili od idzme svih muslimana i odveli van okvira islama. Problem nije samo u tome sto su ovi zadnji poznatiji kao tekfirije, ljude poput nas muslimana Bosne proglasili nevjernicima radi toga, vec sto su otisli u drugu krajnost, pa su ohalalili oduzimanje nasih zivota, casti, imovine, do te mjere su obezvrijedili nasu krv, cast, imovinu, vjeru, da nas zbog toga i ubijaju najcesce terorom koji su izabrali kao svoje vjersko politicko sredstvo. Recimo za njih je IZBIH nevjernicka institucija.

Najcesce ovi pokreti imaju veze sa aktuelnim desavanjima u svijetu, prvi su misionari militarizma i terorizma, imaju imidz selefija, parcijalno dijele principa tekfira sa selefijama, ali sami nisu selefije iako im je vanjski imidz isti, principi im se upravo razlikuju prema nacinu na koji interpretiraju islamsko vjerovanje, tekfir i pravila o odnosu prema muslimanima i nemuslimanima koji izvode iz toga. Spomenuo sam neke od njihovih principa.

U proslosti Islama, tekfirije bi se mogli usporediti sa haridzijama, prvom sektom koja se pojavila medju muslimanima i koja je ubila treceg i cetvrtog pravovjernog halifu tj. druga i zeta poslanika Muhammeda a.s. tj. Osmana r.a. i njegovog amidzica Aliju r.a. jer su izuzetno kruti i imaju vlastitu interpretaciju Islama koja nije u okvirima Islama i rusi postulate nase vjere. Kud vise upravo su oni jedne od najboljih poslanikovih ucenika Islama i njegovih vjernih pratilaca poput pomenutih halifa proglasili nevjernicima i ubili i pridonjeli stvaranju smutnje i razdora medju muslimanima tada. Oni sebe smatraju najboljih muslimanima i najvjerodostojnijim, a ciljano kao Isil provociraju sumnju i namecu svoje nove vrijednosti muslimanima, provocirajuci pricu o njihovoj ispravnosti i ispravnosti njihovih odluka. Na primjeru Isila to se najbolje vidi u njihovom propagandnom materijalu, poput krvolocnih ubistava koje opravdavaju hadisima koje izvlace iz cijelina i argumentuju svoje cinove. Recimo kada su zapalili jordanskog pilota, iako je u Islamu zabranjeno kaznjavati i ubijati ljude vatrom, oni su iz mora hadisa koji govore o tome, izvukli jedan u kome se govori ukoliko vas neko napadne necim, tim necim mu mozete uzvratiti i kazniti. Umjesto da to izazove revolt muslimana prema Isilu, to je isprovociralo teoloske rasprave o tome medju jednim dijelom uleme, a i obicnog puka iako je jasno da je to protivno Islamu.

Nema potrebe govoriti o tome kako terorizam nije nacin borbe u Islamu, ma koliko ga neko pokusao opravdati. Islam ima i svoj kodeks ratovanja i terorizam mu je protivan. Slika je samo pokazala neke od osnova toga kodeksa.

Nasim obavjestajnim strukturama savjetujem da zakucaju na vrata IZ BiH i od nasih islamskih autoriteta koji su upoznati sa ovom tematikom, traze poduku o Tekfirijama i njihovoj ideologiji jer savremeni islamski terorizam jednostavno ide ruku pod ruku s njima. Smjesno je da jedan Galijasevic biva vecim ekspertom od nekoga ko o ovome fenomenu puno vise zna jer se kontinuirano vec godinama bori da se ta vjersko-ideoloska svita ne rasiri u BiH.

Evo vam par primjera retorike tekfirija:
https://www.youtube.com/watch?v=xXiMmTGVeOU
https://youtu.be/1YL5AaOL80A
Last edited by oridjidji on 21/11/2015 01:19, edited 2 times in total.
Arteta

#121 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Arteta »

zagortenej wrote:
Danguba wrote:

Image
Ovaj natpis "I bojte se Allaha" 100% postoji u Husinu, ali ne mogu se tacno sjetiti za zastavu, ima jos par natpisa tu.
oridjidji

#122 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by oridjidji »

Trebali ljiljane zapaliti? Ta zastava je za vecinu Srba i Hrvata nacionalista u BiH zastava drzave i armije koja ih je ubijala na celu sa Izetbegovicem kojeg su mrzili...
animals

#123 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

oridjidji wrote:Trebali ljiljane zapaliti? Ta zastava je za vecinu Srba i Hrvata nacionalista u BiH zastava drzave i armije koja ih je ubijala na celu sa Izetbegovicem kojeg su mrzili...
Pa kad on poredi zastave islamske drzave sa legitimnim zastavama Hrvatskog naroda..Provokator..
desni

#124 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by desni »

Danguba wrote:

Image
Nije Simin Han nego na onoj uzbrdici od Šićkog prema Husinu.Nije fotomontaža :D
kecher II

#125 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by kecher II »

oridjidji wrote:Image
i pridrzavaju li se ovog dzihadisti danasnjice, koji za sebe kazu da se bore na bozijem putu, niko njma ne namece da su oni islamski borci, dzihad ratnici vec to oni sami za sebe govore.
i 10 bozijih zapovijedi zvuce bajno i dobro ali nesto ne znam da su ih krstasi u svoje vrijeme postovali.

religija koju danas poznajemo i upraznjavamo, narocito krscanstvo a kasnije i islam i zbog koje ratujemo zadnjih 2015 godina je najvece zlo covjecanstva.
Post Reply