Nikad samljeti.
Bilo bi interesantno u nekoj emisiji spojiti njega i Eminu Ganić.
Koji bi to maraton bio...
Ma znam sve, ali od necega se mora poceti. Mada ovo ne bi trebalo biti ni medju prvih 100 stvari za rjesavanje, ali eto.LSD wrote:sve je to tacno, ali džuma i tih pola sata ili sat - je najmanji problem ove države.channel10 wrote:To je to. Zato imamo situaciju da i oni koji ni ne vide dzamije, "odu na dzumu".
Toga cemo imati sve vise i vise. I onda se cudimo sto propadamo na sve moguce nacine. Da je love, a da se krivine fataju i nista ne radi.
Što mi ne vidimo i ne znamo, gdje se milioni kradu, vara narod na mnogo vecem nivou, gdje nepotizam, rodbinske veze i štela vladaju
Ti nisi glup covjek, znaš i sam da je ovaj "problem" džume minoran i smiješan u odnosu pravu pricu, gdje se pljacka na sve strane. Da ne pominjem nacionalizam i šovinizam po cemu je najviše poznata ova država.
Pricati o džumi pored svih sranja koja se svakodnevno dešavaju u ovoj državi je zaglupljivanje naroda.
Klasika je kada neko ukazuje koliko se sati ukradu sedmično a ne zna ni koliko je džuma sati "sedmično"channel10 wrote:Ti se dohvatio dzamahirije, a o postu nista. Klasika.beniciodeltoro wrote:Džamahirijachannel10 wrote:Tu brate kradju od 5000 radnih dana i to "ako treba" jer nije vise bratstvo i jedinstvo okaci macku o rep. To "ako treba" mogu samo hodze i ostali "dzamijski radnici" jer su oni placeni od te iste dzamije, dok ostali radnici su uposlenici raznoraznih firmi koje nemaju veze sa tom dzamijom i njihovim sistemom.
Covjek je sto posto u pravu sto se tice te price, ma koliko to nekome smetalo.
Nije ti ovo druze dzamahirija niti ce to biti.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jesi li to ti Besime, samo što zvuči arapski ne mora značiti da je to zlo i da ima veze sa ISILom![]()
Pa obično takvi kao Spahić ili ti što pričaju o satima na džumi ili džamahiriji dokazuju da nemaju blage veze.
Nađi na Google šta znači džamahirija pa se vrati i izvini
Eto pogrijesio sam, nije dzamahirija. Sta cemo sa ostatkom posta?
Ruzno je vidjeti neku osobu zadojenu mrznjom...channel10 wrote:Kasnis brate. Eto vidis da je gore rijeseno sve i mozes slobodno ici na dzumu bez toga da te bude strah da ti nece biti placeno. Imas lafo pauze da spajas i slobodan si pola petka. Sve ostalo isto,a sve rijeseno. To samo kod nas ima.
Kojom bolan mržnjom?Capajebo wrote:Ruzno je vidjeti neku osobu zadojenu mrznjom...channel10 wrote:Kasnis brate. Eto vidis da je gore rijeseno sve i mozes slobodno ici na dzumu bez toga da te bude strah da ti nece biti placeno. Imas lafo pauze da spajas i slobodan si pola petka. Sve ostalo isto,a sve rijeseno. To samo kod nas ima.
Kojeg crnog pola petka? Kojom matematikom si dos'o do tog zakljucka?channel10 wrote:Kojom bolan mržnjom?Capajebo wrote:Ruzno je vidjeti neku osobu zadojenu mrznjom...channel10 wrote:Kasnis brate. Eto vidis da je gore rijeseno sve i mozes slobodno ici na dzumu bez toga da te bude strah da ti nece biti placeno. Imas lafo pauze da spajas i slobodan si pola petka. Sve ostalo isto,a sve rijeseno. To samo kod nas ima.
Matzan wrote:Melje...melje... melje...
Nikad samljeti.
Bilo bi interesantno u nekoj emisiji spojiti njega i Eminu Ganić.
Koji bi to maraton bio...
Jest a na dzumu se teleportirasCapajebo wrote: Kojeg crnog pola petka? Kojom matematikom si dos'o do tog zakljucka?
2 pauza po 30 min = 60 minuta, a dzuma u prosjeku traje 30 min, osim ako ne ostanes do samog kraja (sto ne spada pod obavezu dzume) onda je 60 minuta. Tako da fkt ne znam sta je sad problem?
Pa jos uvijek ima ljudi koji tvrde kako je snimak Amstronga koji skace po povrsini Mjeseca napravljen u studiju i isti se takode pozivaju na neki snimak koji niko nikad nije vidio. Sto se tice Srebrenice "profesor" onim: "nije to Mladic naredio" aludira da Srbi nisu uopce odgovorni za planiranje genocida vec neki svemoguci planeri haosa sa strane,citava ublehaska prica je u duhu tvrdnje kako su "strane sile" planirale i rat i zlocine,u biti svi su krivi osim Srba kojima je "napakovano",zavera pa to ti je.Btw., koje to sluzbe osim srbijanske su upetljane u planiranje genocida,da nisu one o kojima biulazni onaj Jugoslav Petrusic?Zokipfc wrote:Licemjernost medija iz RS-a... Kad nadju Bosnjaka koji ima bilo kakvu poziciju i koji govori bilo sta pozitivno o Srbima, kace se na njega kao paraziti.
Nego, zanima me ovaj dio intervjua.
Moze li mi neko vise ispricati o ovome?Muslimanima ne možeš objasniti i za to snimak postoji da je Alija Izetbegović rekao Srbi moraju dobiti svoj dio BiH. Rekao je kako će muslimani imati onaj centralni dio, jer su tu većinski narod. Ovom narodu treba svaki dan puštati snimak gdje su Izetbegović i Karadžić i Kljujić zagrljeni i srećni sa idejom samo da se sruši komunizam.
I ne, ne vjerujem da je Mladic isplanirao genocid u Srebrenici. Ne zato sto je dobrica (naprotiv, gadi mi se lik totalno), nego sto je ocigledno da su se svakakve sluzbe mjesale u to. A pogotovo Srbijanska DB sa Stanisicem na celu. Uostalom, planovi masovnih egzekucija i logora sa skoro uvijek pravili politicari i ljudi i inf. sluzbi.
Najbolje bi bilo dzumu s petka pomjeriti na nedelju jer u principu pravom vjerniku i nije bitno kada je, pravom vjerniku je bitno da moze ispostovati i ispuniti svoje vjerske obaveze i ubjedjenja.Capajebo wrote:Ruzno je vidjeti neku osobu zadojenu mrznjom...channel10 wrote:Kasnis brate. Eto vidis da je gore rijeseno sve i mozes slobodno ici na dzumu bez toga da te bude strah da ti nece biti placeno. Imas lafo pauze da spajas i slobodan si pola petka. Sve ostalo isto,a sve rijeseno. To samo kod nas ima.
Ne bih rekao da vrti istu pricu jer ne vidjeh nigdje kako doticna tvrdi: "nije to Mladic isplanirao,to moze uraditi samo neko ko mrzi Srbe".piupiu wrote:Pa, s obzirom da Spahić priča o Šok doktrini, očito je kojoj intelektualnoj školi naginje. To bi bar trebalo biti relativno indikativno u smislu kontekstualiziranja priče, al' dobro, kod nas na forumu slabo ko priča o svjetskim intelektualnim trendovima, fercera samo 'il' si s nama, il' si s njima', diskurs o "djikanima", nadji žrtvu da se nagovoriš da se bolje spava ... i slabo šta izmedju i van toga.Black swan wrote: ajd ako pređemo preko glasa srpske kojeg ne bi ni za toaleta koristio, vjerojatno su uzeli što su htjeli iz šire priče
može se reći da su nečinjenjem rat s vana projektirali, vjerovali smo UNu barem jai moji, vjerovali smo i čekali iskrcavanje stranaca
![]()
mislili smo da smo bitni i da svijet neće dozvoliti neki veći sukobnaivni mi
ALI vjerujem da je postojalo neko vijeće bitnih generala u EU i USA i ljudi koji su mogli sa dva tri poteza zaustaviti rat dok se još nije zaholcao
srpske zločine ništa ne može saprati pogotovo u zaštićenim enklavama
...
da se vratimo na besima
shvatam što on priča i misli...slušao sam ga 3 godine na faxu
to se ne može prenijeti drugimana takav način
spoznao si sam istinu... niko ti je nije rekao... ok pusti da i drugi spoznaju sami...većina neće nikad ni uz tvoje intervencije![]()
Evo, Hartmanova promoviše knjigu, čini mi se po ovom tekstu da govori otprilike isto što i Spahić. E, sad, je l' to za nju dobro ili loše, ne bih znala reći.![]()
ki,ljigavo
http://www.radiosarajevo.ba/novost/205964/
Prije ce biti da tebi treba terapija - 3 x Besim Spahic, prije jela...Leons wrote:Besim je budaletina kojoj je potreban neki oblik psihoterapije.
Ja ne pricam o sto i jednoj temi odjednom.dustaban wrote:Prije ce biti da tebi treba terapija - 3 x Besim Spahic, prije jela...Leons wrote:Besim je budaletina kojoj je potreban neki oblik psihoterapije.
Jebiga, covjek zna i umije...Leons wrote:Ja ne pricam o sto i jednoj temi odjednom.dustaban wrote:Prije ce biti da tebi treba terapija - 3 x Besim Spahic, prije jela...Leons wrote:Besim je budaletina kojoj je potreban neki oblik psihoterapije.
Ma, gdje si to pročitaoLBVIEW wrote:
Ne bih rekao da vrti istu pricu jer ne vidjeh nigdje kako doticna tvrdi: "nije to Mladic isplanirao,to moze uraditi samo neko ko mrzi Srbe".![]()
MIslim da nisi u pravu, ja to nikada iz njegovih usta nisam čula u onim izjavama koje su bile direktne i neposredne (na pr živi intervju). Napisati ti svaki novinar može šta hoće, i izvrnuti kontekst, i dodati i interpretirati i oduzeti u svim posrednim intervjuima, tako da ne bih interpretirala dok ne čujem da to iz njegovih usta izlazi.Hartman pod lupu stavlja ponasanje "velikih sila" i njihovu ulogu u nesprijecavanju genocida i prepustanju zasticene enklave Srbima, ne dovodeci u pitanje ko je za genocid odgovoran,za razliku od profesora ublehasa koji pokusava oprati Srbe i njihovu politiku od odgovornosti za isti.
Ni ovdje ja ne mislim da on govori na taj način (možda ga nisam dovoljno gledala i slušala), a da je definitivno od te neke fele koja stavlja rat u te neke globalno neokolonijalističke okvire - čini mi se da jeste, i s time se ja, na primjer, apsolutno ne slažem.Ako su Amerikanci,Francuzi i Britanci,iz svojih interesa(kako bi okoncali rat i prekompoziciju teritorija) necinjenjem "asistirali" Mladicu & co to ne znaci da ovi nisu planirali i izvrsili genocid.Po ublehasu Spahicu,sta ja znam,Jugoslavu Petrusicu i drugim serpskim analiticarima,svi drugi,osim Srba naravno,su bili planeri,oni jadni sta ce kud ce,kad su se vec tu nasli sa oruzjem i dobili moc raspolaganja tudim zivotima,ni krivi ni duzni moradose pobiti onoliki svijet.Odvratno,degutantno,mazohisticki, ljigavo...
![]()
Ne znam zaista, nisam ga pratila, ali znam da je bio jedan od najcjenjenijih profesora i intelektualaca u Sarajevu bar kod onih starijih čijem sudu vjerujem.Dalje,da bi tog profesora bilo ko uzimao za ozbiljno glede njegove kritike drustvenih pojava,doticni bi trebao imati kakav rekord iste i u proslom sistemu,makar pred sam njegov kraj kad je mogao laprdati.Nesto se ne sjecam da je tad bio aktivan, a ne sjecam se vala ni da je digao svoj glas protiv serpskog genocidnog plana 90-tih,ono kad se vec dotice bosnjackog nacionalizma trebao bi se prvo baviti onim so je pokrenulo "lavinu".
Dobro je, Besime.dustaban wrote:Prije ce biti da tebi treba terapija - 3 x Besim Spahic, prije jela...Leons wrote:Besim je budaletina kojoj je potreban neki oblik psihoterapije.
Prof. Spahic ima jednu ogromnu manu a to je da nije minderas te mu prvi saf to nikako ne moze oprostiti. A covjek je intelktualna gromada za raznorazne Jahice, Pasice i BANU akademike!!!piupiu wrote:Ma, gdje si to pročitaoLBVIEW wrote:
Ne bih rekao da vrti istu pricu jer ne vidjeh nigdje kako doticna tvrdi: "nije to Mladic isplanirao,to moze uraditi samo neko ko mrzi Srbe".![]()
- ja stvarno ne vjerujem da je on ozbiljno rekao bilo šta u tom smislu - čak i sa njegovim tokom svijesti mislim da on baš ne lupa gluposti tog tipa, posebno što mi to zvuči kao ona tipično dječija nacionalistička logika ... nismo mi, smjestili nam!
MIslim da nisi u pravu, ja to nikada iz njegovih usta nisam čula u onim izjavama koje su bile direktne i neposredne (na pr živi intervju). Napisati ti svaki novinar može šta hoće, i izvrnuti kontekst, i dodati i interpretirati i oduzeti u svim posrednim intervjuima, tako da ne bih interpretirala dok ne čujem da to iz njegovih usta izlazi.Hartman pod lupu stavlja ponasanje "velikih sila" i njihovu ulogu u nesprijecavanju genocida i prepustanju zasticene enklave Srbima, ne dovodeci u pitanje ko je za genocid odgovoran,za razliku od profesora ublehasa koji pokusava oprati Srbe i njihovu politiku od odgovornosti za isti.
Ni ovdje ja ne mislim da on govori na taj način (možda ga nisam dovoljno gledala i slušala), a da je definitivno od te neke fele koja stavlja rat u te neke globalno neokolonijalističke okvire - čini mi se da jeste, i s time se ja, na primjer, apsolutno ne slažem.Ako su Amerikanci,Francuzi i Britanci,iz svojih interesa(kako bi okoncali rat i prekompoziciju teritorija) necinjenjem "asistirali" Mladicu & co to ne znaci da ovi nisu planirali i izvrsili genocid.Po ublehasu Spahicu,sta ja znam,Jugoslavu Petrusicu i drugim serpskim analiticarima,svi drugi,osim Srba naravno,su bili planeri,oni jadni sta ce kud ce,kad su se vec tu nasli sa oruzjem i dobili moc raspolaganja tudim zivotima,ni krivi ni duzni moradose pobiti onoliki svijet.Odvratno,degutantno,mazohisticki, ljigavo...
![]()
Ne znam zaista, nisam ga pratila, ali znam da je bio jedan od najcjenjenijih profesora i intelektualaca u Sarajevu bar kod onih starijih čijem sudu vjerujem.Dalje,da bi tog profesora bilo ko uzimao za ozbiljno glede njegove kritike drustvenih pojava,doticni bi trebao imati kakav rekord iste i u proslom sistemu,makar pred sam njegov kraj kad je mogao laprdati.Nesto se ne sjecam da je tad bio aktivan, a ne sjecam se vala ni da je digao svoj glas protiv serpskog genocidnog plana 90-tih,ono kad se vec dotice bosnjackog nacionalizma trebao bi se prvo baviti onim so je pokrenulo "lavinu".