Muskarci nakon 30te

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
walter kurtz

#101 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

sheilak wrote:
walter kurtz wrote:Ja sam sa 30 skontao da zenu treba kao pravu damu tretirati i postovati u zivotu a kao drolju u krevetu :mrgreen:
eno sad.

hey, al ok, al uz dozu njeznosti. :D

a sad cemu pretjerivanje kad se radi o muskarcima u 30tim...ok su oni, naravno sve zavisi od osobe. no je primijetno smirivanje kod njih u tim godinama, ovo kad se radi o libidu i kad ih se usporedi sa muskarcem u 20tim. recimo ovako da je malo teze ocekivati od njih tri puta u toku dana, a kamoli tri puta zaredom. :D no zna se desiti, ali ne tako cesto kao sa muskarcem u 20tim. kao da im je malo teze drzati korak sa zenom koja ima zdrav sexualni apetiti.

no muskarci u 30tim su odlicni za vezu, posjeduju zrelost i smirenost, fokusiranost i suverenost koji mladjim muskarcima fale. recimo to ovako, muskarci u 30tim su za vodjenje ljubavi, vezu, brak, a muskarci u 20tim za ove druge fun stvari. :D

ali sad ih proglasavati otpadom i pominjati bioloski sat, bez veze je.
Bgm ako je zena dovoljno submisivna mogu i pet x ako nije da je victorijin andjeo jednom i gotovo :mrgreen:
sheilak

#102 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

walter kurtz wrote: Bgm ako je zena dovoljno submisivna mogu i pet x ako nije da je victorijin andjeo jednom i gotovo :mrgreen:
pa ti si drugaciji od drugih, waltere. to smo vec skontali. :D
velikibrnjo

#103 Re: Muskarci nakon 30te

Post by velikibrnjo »

gospodo nemojte zaboraviti da ne mogu svi 40godisnjaci pokupiti one od 20tak

ne zanosite se :D
nemate svi jahte, firme i porsea u garazi :D
walter kurtz

#104 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

sheilak wrote:
walter kurtz wrote: Bgm ako je zena dovoljno submisivna mogu i pet x ako nije da je victorijin andjeo jednom i gotovo :mrgreen:
:roll: :mrgreen:
yoda82

#105 Re: Muskarci nakon 30te

Post by yoda82 »

aminchev2 wrote:Da pocnem, jer ste svi stali.

Zasto smatraju muskarci preko 30te, ili cak 40te, da im je dobra ideja da se zabavljaju sa osobom koja je minimum 10 godina mladja od njih?
da li to znaci da su mentalno 10 godina mladji od zena?
Muškarci generalno smatraju da se dobro zabavljati sa svakom ženskom osobom koja ih na neki način privlači, bez obzira na godine :wink:
Ramzess Veliki

#106 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote: a sad cemu pretjerivanje kad se radi o muskarcima u 30tim...ok su oni, naravno sve zavisi od osobe. no je primijetno smirivanje kod njih u tim godinama, ovo kad se radi o libidu i kad ih se usporedi sa muskarcem u 20tim. recimo ovako da je malo teze ocekivati od njih tri puta u toku dana, a kamoli tri puta zaredom. :D no zna se desiti, ali ne tako cesto kao sa muskarcem u 20tim. kao da im je malo teze drzati korak sa zenom koja ima zdrav sexualni apetiti.

no muskarci u 30tim su odlicni za vezu, posjeduju zrelost i smirenost, fokusiranost i suverenost koji mladjim muskarcima fale. recimo to ovako, muskarci u 30tim su za vodjenje ljubavi, vezu, brak, a muskarci u 20tim za ove druge fun stvari. :D

:twisted:
Zavisi od dame. Nedavno mi jedan prijatelj, inače stari švaler kojem je žena interesantna samo 2-3 mjeseca dok ne nađe drugu, pokazivao slike neke naše koja živi u Danskoj, a došla ga obići preko odmora sa komentarom:
- Gledaj je kako izgleda, nije mi se spuštao deset dana dok je bila tu. Čim obavimo, samo je pogledam a on spreman, pa sve tako ...

Tipu su 52-je, a i meni se digao čim sam vidio kako dama izgleda.

Znači, celulit na dupetu obrnuto utiče na spolnu moć.
Euridika
Globalna šefica

#107 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

nightvision wrote:
Euridika wrote:Pa toliko o muškom biološkom satu...
Inace je puno vise starijih zena koje postaju majke nego je starijih muskaraca koji postaju ocevi. :mrgreen:
Spominjao sam i ranije, znam covjeka koji je sa sedamdeset ozenio zenu nije imala ni trideset, dobili dijete sasvim regularno, sve normalno... Pa onda jos jedan slucaj muza od pedeset i nesto koji je dobio dijete sa curom od dvadeset i nesto.
Istovremeno, koliko zena ima da radja poslije npr. cetrdeset i pete? Danas rijetko, a i kada se desi to je medicinski potpomognuta trudnoca, dok je prije to bio cesci slucaj. Moja nena je zadnje dijete rodila u kasnim cetrdesetim a imala ih je copor citav i to nije bio usamljen slucaj ali su tada zene radjale od 16-17 i imale zdrav reproduktivni zivot, sto i jeste cijela poenta ove price o medjusobnom odredjivanju vrijednosti zena i muskaraca.
Mi ovde ne pricamo o mentalno-duhovnoj vrijednosti vec zapravo o reproduktivnoj sposobnosti, a ta sposobnost kod zena se smanjuje puno brze nego kod muskaraca, plus kod muskaraca traje puno duze. To su cinjenice koje su opstepoznate i opstepriznate, i nema svrhe negirati ih. Majka priroda se pobrinula da to tako bude i sasvim sigurno postoje razlozi zasto je to dobro. I da jos kazem, prije nego se neko uFati toga, moderna medicina svakako ima nacina da pomogne zenama u tom segmentu ali isto tako pomaze i muskarcima pa je rezultat isti, reproduktivna vrijednost i sposobnost jednostavno ne prati starosnu dob i zato je pozeljno da postoji dobna razlika izmedju zena i muskaraca, a to je ujedno i odogovor otvaracici teme.
Muskarci traze mladje zene jer znaju da mladja zenka ima vise sansi da mu obezbjedi potomstvo. A zato i mladja zenka u pravilu trazi starijeg muskarca, jer zna, da je kao iskusniji, sposobniji da njenom potomstvu obezbjedi existenciju i produzetak vrste. Sve je to u nasim genima, ne znam odakle potreba da se to negira i da se bjezi od toga.
Danas mozda imamo situaciju da se taj reproduktivni nagon sakriva iza sexualnih potreba pa je to skoro kao pitanje da li je starija kokos ili jaje, ali svakako da je nagon za reprodukcijom stariji i samo je zamaskiran u sexualne potrebe jer one i postoje kao rezultat reproduktivnog nagona. Zato je sasvim normalno da se mladje zenke vlaze na sposobne muskarce. U pravilu, to su nekada bili stariji, iskusni i sposobni muzijaci. U moderno doba, akumuliranje bogatstva izmijenilo je prirodan tok stvari i omogucilo je neposobnim a pocesto i nepozeljnim pripadnicima nase vrste da uzivaju paznju i zainteresovanost zenki iako to nikako nisu zasluzili. Ovo se odnosi na sinove raznoraznih i kojekakvih "baba" koji su otpad ljudske vrste ali im je materijalna situiranost omogucila da svoje degenericne gene prenose dalje. Posljedice toga vidljive su i u nasem drustvu.

Dakle, da rezimiram, stariji muskarac iz prvog posta uvijek ce traziti sto mladju zenku radi njene reproduktivne sposobnosti. Dakako, mladja zenka ima tvrdje sise koje bolje stoje, ima tvrdje dupe, utegnuta je i ima manje celulita i samim tim je sexualno pozeljnija od starije zenke ali to je samo taj reproduktivni nagon zamaskiran u sexualni. I ja se uopste ne osjecam krivim radi toga. :mrgreen:
Napisa ti traktat... a pročitala sam ga skroz. :D

Izgleda su onaj moj post svi (muški) pogrešno protumačili. Ja nisam ono pisala u kontekstu da pravdam ili blatim muške godine ili dobnu razliku žene i muškarca, već da navedem da i za vas postoji biološki sat, koji se može kvantificirati. Inače, ako si imalo pratio moje dosadašnje pisanje po forumu, znaš da su meni dobne odrednice za oba spola poprilično smiješne, meni je mnogo važnije šta čovjek nosi u glavi i duši.

Vezano za odabir partnerke u skladu sa reproduktivnim nagonima: Pa, bujrum, ako ti je to prevashodni kriterij, samo izvoli. Ali, nemojte, molim vas, onda kukati za 5-10 godina: kurva, prevarila me, ostavila me, ne sluša me, ne radi itd. i na kraju razvod. I onda po forumu izljevi žuči kakve su današnje žene. Pa, šta birate?
Još jedan podatak: ja sam tokom svojih trudnoća morala jedno vrijeme ležati u bolnici. Tu sam se sretala sa raznim ženama, koje su isto tako iz raznih razloga čuvale trudnoću. Većina ih je bila starosti do 25 godina :shock: . Ima medicinsko objašnjenje za to: ratne i rane poratne generacije i sl., a tu je i novi standard života, curice hodaju polugole, a sutra kad treba iznijeti trudnoću, bubrezi i jajnici u fazi raspadanja... :( . Ali, ono što me je iznenadilo su bile žene koje su začele putem vještačke oplodnje. U 80% slučajeva, sterilnost je bila na muškoj strani :roll: . Naravno, da ovo nisu jedini slučajevi, ekstrema imaš na obje strane, samo govorim da ni vama statistike ne idu u prilog.

Zato, molim vas, ogradite se od geralizacija, glupe su, ne služe svrsi i samo produbljuju jaz među polovima. :thumbup:
sheilak

#108 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote:
sheilak wrote: a sad cemu pretjerivanje kad se radi o muskarcima u 30tim...ok su oni, naravno sve zavisi od osobe. no je primijetno smirivanje kod njih u tim godinama, ovo kad se radi o libidu i kad ih se usporedi sa muskarcem u 20tim. recimo ovako da je malo teze ocekivati od njih tri puta u toku dana, a kamoli tri puta zaredom. :D no zna se desiti, ali ne tako cesto kao sa muskarcem u 20tim. kao da im je malo teze drzati korak sa zenom koja ima zdrav sexualni apetiti.

:twisted:
Zavisi od dame. Nedavno mi jedan prijatelj, inače stari švaler kojem je žena interesantna samo 2-3 mjeseca dok ne nađe drugu, pokazivao slike neke naše koja živi u Danskoj, a došla ga obići preko odmora sa komentarom:
- Gledaj je kako izgleda, nije mi se spuštao deset dana dok je bila tu. Čim obavimo, samo je pogledam a on spreman, pa sve tako ...

Tipu su 52-je, a i meni se digao čim sam vidio kako dama izgleda.

Znači, celulit na dupetu obrnuto utiče na spolnu moć.
ramzesse, ne kazem ja da se muskarcim u 30tim i starijim :D ne moze dici-no sve ostalo sto ide nakon erekcije, ide malo teze. em odrzati erekciju, em ucestalost erekcije u odredjenom periodu (par sati recimo), etc. zelje su jedno i ne sporim da zelja postoji, al mogucnosti su drugo. no, naravno, nije sad to katastrofa kao kod nekog u 50tim recimo, pretpostavljam. :D jos su to mladi muskarci i pozeljni (vecinom). i potentni (vecinom). no kazem da je primjetno smirivanje. ne znam kako drugacije da se izrazim. ne samo u tom segementu. no taj mi je segment bitan, pa ga zato spominjem. :D
Ramzess Veliki

#109 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:
Nije, samo britkije govori. :thumbup:

To vs one koja misli da ne mora biti fit, trpa kolače u sebe, hoda sa razmrljanom šminkom i prigovara mužu da je ne gleda dovoljno poželjno.
sheilak

#110 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote:
sheilak wrote:
Nije, samo britkije govori. :thumbup:

To vs one koja misli da ne mora biti fit, trpa kolače u sebe, hoda sa razmrljanom šminkom i prigovara mužu da je ne gleda dovoljno poželjno.
nije, walter je zivlji nekako. :D

a ko voli uopce takve zene, pa ni one sebe ne vole. ne znam odakle vam takva predodzba o zenama u braku. ako su vase takve bile ili jesu (ne mislim sad na tebe konkretno, ramzesse, vec opcenito), nisu sve takve. zena prvo sebe samu mora uzbuditi, sebi biti pozeljna, da bi to mogla biti i muskarcu.
walter kurtz

#111 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

Problem jeste kad se zamijeni ono sto sam maloprije rekao ne postuje je u rl a onda je jebe kao damu tu se zena i zapusti :mrgreen: da vidite moju zenu ko bombona po danu kuham perem peglam :mrgreen: a navecer samaram cim stignem :mrgreen:
sheilak

#112 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

za navecer ti je ispravan stav, waltere. :D no nemoj prat i peglat, to te kastrira. :D
Ramzess Veliki

#113 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

walter kurtz wrote:Problem jeste kad se zamijeni ono sto sam maloprije rekao ne postuje je u rl a onda je jebe kao damu tu se zena i zapusti :mrgreen: da vidite moju zenu ko bombona po danu kuham perem peglam :mrgreen: a navecer samaram cim stignem :mrgreen:
Takve su sve moje ljubavnice, eno ih stoje u redu ispred firme da ih zadovoljim, treba im motivacija da odu kući kuhat' peglat' muževima. :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#114 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote: a ko voli uopce takve zene, pa ni one sebe ne vole. ne znam odakle vam takva predodzba o zenama u braku. ako su vase takve bile ili jesu (ne mislim sad na tebe konkretno, ramzesse, vec opcenito), nisu sve takve. zena prvo sebe samu mora uzbuditi, sebi biti pozeljna, da bi to mogla biti i muskarcu.
Previše komplikuješ i tražiš opravdanja. Da nisi malo punija i nezadovoljna svojim izgledom? 8-)
Ne stižeš od obaveza, i tako ti neki izgovori? 8-)
walter kurtz

#115 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

sheilak wrote:za navecer ti je ispravan stav, waltere. :D no nemoj prat i peglat, to te kastrira. :D
Karikiram radi poente :mrgreen:
ultima_palabra

#116 Re: Muskarci nakon 30te

Post by ultima_palabra »

sheilak wrote:

ramzesse, ne kazem ja da se muskarcim u 30tim i starijim :D ne moze dici-no sve ostalo sto ide nakon erekcije, ide malo teze. em odrzati erekciju, em ucestalost erekcije u odredjenom periodu (par sati recimo), etc. zelje su jedno i ne sporim da zelja postoji, al mogucnosti su drugo. no, naravno, nije sad to katastrofa kao kod nekog u 50tim recimo, pretpostavljam. :D jos su to mladi muskarci i pozeljni (vecinom). i potentni (vecinom). no kazem da je primjetno smirivanje. ne znam kako drugacije da se izrazim. ne samo u tom segementu. no taj mi je segment bitan, pa ga zato spominjem. :D
Smirio se, nema potrebu za dokazivanjem i sad konta što bi svoju snagu u tuđe guzove trošio više puta, kad mu je dovoljno jednom :D
Ramzess Veliki

#117 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

ultima_palabra wrote:
sheilak wrote:

Smirio se, nema potrebu za dokazivanjem i sad konta što bi svoju snagu u tuđe guzove trošio više puta, kad mu je dovoljno jednom :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sheilak

#118 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

ultima_palabra wrote:
sheilak wrote:

eh, ali nije zeni mu. :D i onda vika, kad si ona ode to namirit negdje drugo. :D

nije lose ni jednom. al eto nek onda bude barem svaki dan. ta se zrtva moze podnijeti. :D
Euridika
Globalna šefica

#119 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

Ode tema u odron... očekivano... :(

Gdje je sada Matzan, da mi postavi sliku Marije Šerifović... Sad mi baš izgleda poželjno... :D .
Ima li koja od žena s foruma zainteresirana za žensko-ženski odnos? :D
sheilak

#120 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote:
sheilak wrote: a ko voli uopce takve zene, pa ni one sebe ne vole. ne znam odakle vam takva predodzba o zenama u braku. ako su vase takve bile ili jesu (ne mislim sad na tebe konkretno, ramzesse, vec opcenito), nisu sve takve. zena prvo sebe samu mora uzbuditi, sebi biti pozeljna, da bi to mogla biti i muskarcu.
Previše komplikuješ i tražiš opravdanja. Da nisi malo punija i nezadovoljna svojim izgledom? 8-)
Ne stižeš od obaveza, i tako ti neki izgovori? 8-)
:lol: e jbg sad. nije fakat to u pitanju. ja ovo ozbiljno mislim da zena mora biti zgodna, uredna (to se valjda ne treba ni spomenuti), pozeljna i sebi prije no sto pomisli da bi ju neko drugi trebao htjeti.

u biti se slazem s tobom, ne znam sto mi se protivis. :D
sheilak

#121 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

walter kurtz wrote:
sheilak wrote:za navecer ti je ispravan stav, waltere. :D no nemoj prat i peglat, to te kastrira. :D
Karikiram radi poente :mrgreen:
al ipak nek (ti) stoji...moj savjet. :D
sheilak

#122 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

Euridika wrote:Ode tema u odron... očekivano... :(

Gdje je sada Matzan, da mi postavi sliku Marije Šerifović... Sad mi baš izgleda poželjno... :D .
Ima li koja od žena s foruma zainteresirana za žensko-ženski odnos? :D
a sto ode tema u odron? tema je glupa sama po sebi ako joj je cilj da se muskarci koji su, kako sam rekla, jos sasvim mladi, potentni, a koji su iskustvom stekli i druge pozeljne karakteristike, blate i ubijaju u pojam. jer je to glupost. pa nismo maleni gabrielo. :D a svaka tema kad tad ode u off top.

ja sam iznijela tek ono sto sam primijetila-bez namjere da ikoga blatim . niti cu to na ovoj temi uraditi.
ultima_palabra

#123 Re: Muskarci nakon 30te

Post by ultima_palabra »

sheilak wrote:
ultima_palabra wrote:
sheilak wrote:

eh, ali nije zeni mu. :D i onda vika, kad si ona ode to namirit negdje drugo. :D

nije lose ni jednom. al eto nek onda bude barem svaki dan. ta se zrtva moze podnijeti. :D
Eh Sheki, pa nema svaka zdrav apetit kao ti :D Meščini da se obično muškarci žale na slabu frekventnost snošaja...
walter kurtz

#124 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

Ako se ja i sheila upoznamo ikad neko nece ziv napustiti sobu :mrgreen:
sheilak

#125 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

ultima_palabra wrote: Eh Sheki, pa nema svaka zdrav apetit kao ti :D Meščini da se obično muškarci žale na slabu frekventnost snošaja...
:D :lol: ma ima, samo se snebivaju. :D

a ne zalim se ja, bar ne toliko. moj bi nekad se radije samo mazio... :D al to nakon 2. puta.

al boze moj... :D
Post Reply