Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
- Miss_E25
#101 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Luxembourg definitivno
Za njega je Bratislava Las Vegas.
Uzasno su dosadni i Brisel i Oslo, na Balkanu Zagreb i Sarajevo katastrofa 
- Henry Chinaski
#102 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Koliko sam skontao, ovdje ljudi nabrajaju gradove u kojima su jedino bili ili željeli da budu?
- adda_sa
#103 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
pa valjda gdje smo biliHenry Chinaski wrote:Koliko sam skontao, ovdje ljudi nabrajaju gradove u kojima su jedino bili ili željeli da budu?
kako bi inace znali jesu li dosadni
- KUZNETSOV
#104 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
gruzijac koji uze prezime sa slavenskim nastavkom INkaranana wrote:cuj gruzijci nisu ucestvovali u krojenju evropske istorije a jedan od najuticajnijih ljudi 20 vijeka u evropi je bio gruzijac.
- bersK
#105 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Po onim srednjoskolskim i osnovnoskolskim ekskurzijama po Italiji reći ću da su Lido di Jesolo i Rimini DVA JEBENO IDENTINČNA GRADA. Znači, ko da je neko prekopirao izgled svake jebene ulice, sokaka, drveća, trake na ulici, bandere, svega živog. Dva jebote identična grada.
Jedino u Riminiju ima onaj Carnaby disko i partijanje na plaži i to je to. A za Veneciju da kažem, europska napucana skalamerija. Svuda okolo fol mostovi i komadi drveća i dasaka, cijene za bosansko pitanje bolje kupit tri gajbe pive nego kupit onu jebenu mornarsku kapu tamo. Od gradova u Bosni, špica mi je Neum al ga jebu Ustaše i njihovo napucavanje na Hrvatizam. Blagaj je špica gradić.
Da dodam, bio sam i u Čitluku. Za grad u kojem su sjedište našli Ledo, Premier i tako to je obična rupeštija u koju ulaziš preko nekog jebenog brda, gore nego kad ideš preko Svitave na onu bosansku baru koju spomenuh maloprije. Kladanj sam isto tako posjetio, ništa posebno, prosječni bosanski gradić
Al' eto volio bih da odem u BG, to mi je san. Što zbog svoje historije i ljudi koji su tamo, što zbog različitosti od nas.
EDIT: San Marino, ha država ha grad, je isto tako ekstra mjesto tj. brdo, nešto ko Mojmilo+Kinošvra al zato svaka treća radnja prodaje pištolje i puške, municiju i slično.
Jedino u Riminiju ima onaj Carnaby disko i partijanje na plaži i to je to. A za Veneciju da kažem, europska napucana skalamerija. Svuda okolo fol mostovi i komadi drveća i dasaka, cijene za bosansko pitanje bolje kupit tri gajbe pive nego kupit onu jebenu mornarsku kapu tamo. Od gradova u Bosni, špica mi je Neum al ga jebu Ustaše i njihovo napucavanje na Hrvatizam. Blagaj je špica gradić.
Da dodam, bio sam i u Čitluku. Za grad u kojem su sjedište našli Ledo, Premier i tako to je obična rupeštija u koju ulaziš preko nekog jebenog brda, gore nego kad ideš preko Svitave na onu bosansku baru koju spomenuh maloprije. Kladanj sam isto tako posjetio, ništa posebno, prosječni bosanski gradić
Al' eto volio bih da odem u BG, to mi je san. Što zbog svoje historije i ljudi koji su tamo, što zbog različitosti od nas.
EDIT: San Marino, ha država ha grad, je isto tako ekstra mjesto tj. brdo, nešto ko Mojmilo+Kinošvra al zato svaka treća radnja prodaje pištolje i puške, municiju i slično.
-
bumerangss
#106 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Za Osmake prvi put cujemspreca wrote:Izbaci Kalesiju ubaci Osmakeinsomnia78 wrote:Izbaci Gracanicu, umjesto nje stavi Vares i to je todječak sa šibicama wrote:Kalesija, Breza, Gracanica, Siroki, Kladanj, los nocni zivot.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#107 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
a) Krakov (Poljska), mada lijep i povjesni grad sa velikom kulturnom baštinom i jedinstvenim zamkom, jako deprimentan, dosadan...
b)Limerick (irska), dosadan, kišan, vlažan, siromašan, jako depresivan.
c) Cordoba (Španjolska), malen, simpatičan radi arapske ostavštine, ali toliko topao bez rijeke, jezera, mora da se istopiš od vreline , muke i jada. Dvije zabave u cijelom gradu. Pamtim ga kao dosadnog.
d) Larisa(Grčka), nešto kao Cordoba, topla, vrela bez vode, mora, sunce izaziva veliku agresivnost i nervozu. Dosada ubi..
e)Reading (Engleska), dosadan, dosadan, dosadan..
b)Limerick (irska), dosadan, kišan, vlažan, siromašan, jako depresivan.
c) Cordoba (Španjolska), malen, simpatičan radi arapske ostavštine, ali toliko topao bez rijeke, jezera, mora da se istopiš od vreline , muke i jada. Dvije zabave u cijelom gradu. Pamtim ga kao dosadnog.
d) Larisa(Grčka), nešto kao Cordoba, topla, vrela bez vode, mora, sunce izaziva veliku agresivnost i nervozu. Dosada ubi..
e)Reading (Engleska), dosadan, dosadan, dosadan..
- Šveđanin
#108 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Sto se najdosadnijih gradova tice, Kalix, to jeste gradic, eventualno Pajala, ali to je vise selo.
Tesko je i opisati koliko je dosadno, doduse pod uslovom da racunamo ove prirodno dosadne sredine, a ne ekonomski razorena podrucja tipa Varesa i dosta gradova sl tranzicijskih sudbina koje se ovdje navode..
Tesko je i opisati koliko je dosadno, doduse pod uslovom da racunamo ove prirodno dosadne sredine, a ne ekonomski razorena podrucja tipa Varesa i dosta gradova sl tranzicijskih sudbina koje se ovdje navode..
- spreca
#109 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Slabo ti ja rane poznas svoju domovinubumerangss wrote: Za Osmake prvi put cujemgdje je to, to nije grad
-
FARMAS
#110 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
1. Puracic
2. Kalesija
3. Praca
4.Gornji Rahic
5.Umoljani
Poslije 18.h nemeres nigdje pive popit, kaku khuravu zghuzit nit dje sjest, sve mrka kapa ...
2. Kalesija
3. Praca
4.Gornji Rahic
5.Umoljani
Poslije 18.h nemeres nigdje pive popit, kaku khuravu zghuzit nit dje sjest, sve mrka kapa ...
- Logovan
#111 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
1. Livno
2. Čapljina
3. Orašje
4. Žepče
5. Vareš
2. Čapljina
3. Orašje
4. Žepče
5. Vareš
- cyprus
#112 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Daleko od toga da je dosadno, ali Livno me baš negativno iznenadilo... Ove godine sam bio prvi put tamo, i za nekih sat- sat ipo provedenih tu, na potezu centar - Duman - centar usred bijela dana nisam sreo više od 20-tak ljudiLogovan wrote:1. Livno
2. Čapljina
3. Orašje
4. Žepče
5. Vareš
- Ajatolah_
#113 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Otić' u Beograd san?bersK wrote:Al' eto volio bih da odem u BG, to mi je san.
- spreca
#114 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
U Kalesiji nemas gdje pivu popiti posle 18..............ajd ne lazi.FARMAS wrote:1. Puracic
2. Kalesija
3. Praca
4.Gornji Rahic
5.Umoljani
- Zox
#115 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Meni cinjenica da po prvi put vidim neki grad po defaultu ne moze biti dosadna. Jedino sto mogu reci da me Rijeka malo razocarala, ocekivao sam rockerski grad.
Malo me cudi i zabrinjava sto neko spomenu Rigu, ja bas sad namjeravam ici tamo, cuo sam da je super. Osim toga, provescu par sedmica u gradicu na sjeveru Poljske pa vam javim, sve su sanse da bi to mogao biti sampion dosade.
A za ovo nabrajanje manjih gradova u Bosni, imao bih vam nabrojati i vecih gradova recimo u Italiji koji su dosadniji. Recimo, zivio sam nekoliko godina u Comu i izrazito je dosadan, mada se naravno ima sta vidjeti, ali sami penzioneri i englezi. I jezero. A meni su jezera malo nekakva dosadnjikava. Ok, ne mozes porediti Como i Kalesiju
ali, Faenzu i kalesiju mozes 
Malo me cudi i zabrinjava sto neko spomenu Rigu, ja bas sad namjeravam ici tamo, cuo sam da je super. Osim toga, provescu par sedmica u gradicu na sjeveru Poljske pa vam javim, sve su sanse da bi to mogao biti sampion dosade.
A za ovo nabrajanje manjih gradova u Bosni, imao bih vam nabrojati i vecih gradova recimo u Italiji koji su dosadniji. Recimo, zivio sam nekoliko godina u Comu i izrazito je dosadan, mada se naravno ima sta vidjeti, ali sami penzioneri i englezi. I jezero. A meni su jezera malo nekakva dosadnjikava. Ok, ne mozes porediti Como i Kalesiju
- spreca
#116 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Zox wrote:Meni cinjenica da po prvi put vidim neki grad po defaultu ne moze biti dosadna. Jedino sto mogu reci da me Rijeka malo razocarala, ocekivao sam rockerski grad.
A za ovo nabrajanje manjih gradova u Bosni, imao bih vam nabrojati i vecih gradova recimo u Italiji koji su dosadniji. Recimo, zivio sam nekoliko godina u Comu i izrazito je dosadan, mada se naravno ima sta vidjeti, ali sami penzioneri i englezi. I jezero. A meni su jezera malo nekakva dosadnjikava. Ok, ne mozes porediti Como i Kalesijuali, Faenzu i kalesiju mozes
-
paladinka
#117 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Bila prosle godine u jednom gradicu na sjeveru Poljske , jest bilo dosadno jedva sam cekala da spakujem kofere i odemZox wrote:Meni cinjenica da po prvi put vidim neki grad po defaultu ne moze biti dosadna. Jedino sto mogu reci da me Rijeka malo razocarala, ocekivao sam rockerski grad.
A za ovo nabrajanje manjih gradova u Bosni, imao bih vam nabrojati i vecih gradova recimo u Italiji koji su dosadniji. Recimo, zivio sam nekoliko godina u Comu i izrazito je dosadan, mada se naravno ima sta vidjeti, ali sami penzioneri i englezi. I jezero. A meni su jezera malo nekakva dosadnjikava. Ok, ne mozes porediti Como i Kalesijuali, Faenzu i kalesiju mozes
- mousstapha
- hrle1976
#119 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Zox wrote:Meni cinjenica da po prvi put vidim neki grad po defaultu ne moze biti dosadna. Jedino sto mogu reci da me Rijeka malo razocarala, ocekivao sam rockerski grad.
Bio sam u Rigi. Poprilicno dosadan grad. Nakrcana autima preko dana a po noci pun sumljivih tipova koji ti pokusavaju prodati kilu soli i hodaju za vratom. Jednostavno poslje 22:30 kod zeljeznicke stanice i preko puta mini bus stanice nemas sta traziti. Za pogledati samo mogu preporuciti stari gard te pokoji muzej, inace grad ko grad. Druga stvar, u Rigi dosta zivi Latvijskih-Rusa koje je Staljin tokom svojih orgija rasporedio tamo. Prakticno grad je dvojezican. Cijene su nad onim sto ces naci u Ceskoj, Madjarskoj, Poljskoj ili Slovackoj. Zbog ogromnog broja Skandinavskih turista koji prkaticno dodju zbog kontrole zuba, ocnih zahvata i sl. stvari, cijene su nabijene abnormalno u bilo kojem uljudnijem lokalu. Litvanija je znatno jeftinija po pitanju dzepa.
-
Nadzorna_ploca
#120 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Jaro moj nisi ti bio u Puracicu na vaseru pa tako pricas.
-
Android Knego
#121 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
nijedan grad nije dosadan ako postoji besplatan vajrles... 
-
Emirpitanje
#122 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Sarajevo
Sarajevo
Sarajevo
Sarajevo
Zagreb
Sarajevo
Sarajevo
Sarajevo
Zagreb
-
Android Knego
#123 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
zar se ne traze gradovi?FARMAS wrote:1. Puracic
2. Kalesija
3. Praca
4.Gornji Rahic
5.Umoljani
- bersK
#124 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ajatolah_ wrote:Otić' u Beograd san?bersK wrote:Al' eto volio bih da odem u BG, to mi je san.Daj ba podigni malo te ambicije.
Pa eto, nabrojaću ti - St. Tropez, Monaco, Rejkjavik, Kishniev, Baku :O, Prishtinu, Serres (Grčka), Bruxelles, Eindhoven, Atina, a dalje od Europe - Brooklyn, Cape Town, Bangkok i Maldivi
Eto ti duzi spisak zelja, al BeGe je BeGe. Nas narod sve fol nema para a gledaj im planova po postovima, neki ce ic u Rigu, Krakov i tako dalje. Ja kad odem do Trnova, meni to plafon.
- Zox
#125 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ok, ovo je bilo korisno, hvalahrle1976 wrote:Zox wrote:Meni cinjenica da po prvi put vidim neki grad po defaultu ne moze biti dosadna. Jedino sto mogu reci da me Rijeka malo razocarala, ocekivao sam rockerski grad.
Bio sam u Rigi. Poprilicno dosadan grad. Nakrcana autima preko dana a po noci pun sumljivih tipova koji ti pokusavaju prodati kilu soli i hodaju za vratom. Jednostavno poslje 22:30 kod zeljeznicke stanice i preko puta mini bus stanice nemas sta traziti. Za pogledati samo mogu preporuciti stari gard te pokoji muzej, inace grad ko grad. Druga stvar, u Rigi dosta zivi Latvijskih-Rusa koje je Staljin tokom svojih orgija rasporedio tamo. Prakticno grad je dvojezican. Cijene su nad onim sto ces naci u Ceskoj, Madjarskoj, Poljskoj ili Slovackoj. Zbog ogromnog broja Skandinavskih turista koji prkaticno dodju zbog kontrole zuba, ocnih zahvata i sl. stvari, cijene su nabijene abnormalno u bilo kojem uljudnijem lokalu. Litvanija je znatno jeftinija po pitanju dzepa.