EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- micko green eyes
#101 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Sve ove repke sto su igri su jednako jake a tako i slabe, definitivno ukjucujuci nas. Budimo realni, tu smo gdje smo, igra nam je bezveze, nit smrdi nit mirise.
Isto tako vidim Dansku, Sloveniju, Irsku i Norvesku (valjda su ove u igri protiv nas, tako svi pisu osim BH portala gdje stoji Madjarska na mjestu Danske, WTF).
Samo mi smeta sto nasi izgledaju ko trutovi na terenu (cast izuzecima), zato se bojim malo vise ovih "agresivnijih" i fizicki spremnijih ekipa kao sto su Noveska, Danska i Irska.
Slovenija ko i mi, nit smrdi nit mirise, al ako se popravimo u ovih 30 tak dana, oboricemo ih lako.
Fakat neizvjesno.
Isto tako vidim Dansku, Sloveniju, Irsku i Norvesku (valjda su ove u igri protiv nas, tako svi pisu osim BH portala gdje stoji Madjarska na mjestu Danske, WTF).
Samo mi smeta sto nasi izgledaju ko trutovi na terenu (cast izuzecima), zato se bojim malo vise ovih "agresivnijih" i fizicki spremnijih ekipa kao sto su Noveska, Danska i Irska.
Slovenija ko i mi, nit smrdi nit mirise, al ako se popravimo u ovih 30 tak dana, oboricemo ih lako.
Fakat neizvjesno.
-
emmir1
#102 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Altsa wrote:ispravka...Madarska umjesto Danskeemmir1 wrote:1. Slovenija
2. Norveška
3. Irska
4. Danska
Mislim da smo bolji od sve 4 ove reprezentacije.
Treba malo pogledat ima li povređenih, suspendiranih i slično.
Mi nemamo suspendiranih i nadam se ako Bog da će svi biti zdravi.
O'Shea je u Irskoj dobio crveni zadnju utakmicu a on im je jako bitan igrač, mislim i kapiten.
Ako je Mađarska onda bih njih volio da dobijemo
- shake69
#103 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Ako skysport kaze da su Madjari nosioci, neces valjda vjerovati bh. forumu i portalu!emmir1 wrote:Altsa wrote:ispravka...Madarska umjesto Danskeemmir1 wrote:1. Slovenija
2. Norveška
3. Irska
4. Danska
Mislim da smo bolji od sve 4 ove reprezentacije.
Treba malo pogledat ima li povređenih, suspendiranih i slično.
Mi nemamo suspendiranih i nadam se ako Bog da će svi biti zdravi.
O'Shea je u Irskoj dobio crveni zadnju utakmicu a on im je jako bitan igrač, mislim i kapiten.
Ako je Mađarska onda bih njih volio da dobijemo
- agent_zero
#104 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Kao što sam već pisao, igra nam ne valja ništa, ali eto nekako smo uspjeli, Milan i Medo su nas spasili u ove dvije utakmice. Škripi na sve strane u vezi i odbrani.
Sad treba pružiti podršku igračima i stučnom štabu, ali svakako ponovo ukazati na propuste i nedostatke, jer sa ovakvom igrom nemamo šta u baražu da tražimo. Ne možemo očekivati da nas neko uvijek vadi, protivnici će detaljno pročiti našu igru.
Od protivnika bih volio Sloveniju. I ne zavaravajte se za Norvežane, gledao sam ih u tri utakmice ovih kvalifikacija, ljudi igraju odlično, pogotovo u zadnje vrijeme. Hrvatsku su k'o slinu otresli u Oslu, a Italija se mučila do 85te minute.
Irci (kao i Mađari) tradicionalno neugodni, sjetite se samo Francuza i Njemaca, a ionako nam ne leži niti jedna ostrvska ekipa.
Sad treba pružiti podršku igračima i stučnom štabu, ali svakako ponovo ukazati na propuste i nedostatke, jer sa ovakvom igrom nemamo šta u baražu da tražimo. Ne možemo očekivati da nas neko uvijek vadi, protivnici će detaljno pročiti našu igru.
Od protivnika bih volio Sloveniju. I ne zavaravajte se za Norvežane, gledao sam ih u tri utakmice ovih kvalifikacija, ljudi igraju odlično, pogotovo u zadnje vrijeme. Hrvatsku su k'o slinu otresli u Oslu, a Italija se mučila do 85te minute.
Irci (kao i Mađari) tradicionalno neugodni, sjetite se samo Francuza i Njemaca, a ionako nam ne leži niti jedna ostrvska ekipa.
-
Proposition Joe
#105 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
I sta bi na kraju, jel Mađarska ili Danska nosioc?
Ja koliko vidim i znam, Mađarska je nosioc...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#106 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Moramo popraviti defanzivni segment igre. Ako budemo ovako suplji ko protiv prosjecnog Kipra, cemu se nadati.
U sustini, cudan je sastav bio. Zadnji vezni, klasicni, nije ni postojao. Milion nekih kao stopera nest
Mislim da sa Besicem ce to puno bolje izgledati. I Dzeko ako se vrati...odmah smo dva segmenta bolji.
Slovenija, mislim da bi sa njima najlakse igrali. Al se ne treba bojati bilo koga.
I naravno zelja mi je da drugu utakmicu igramo kod nas.
U sustini, cudan je sastav bio. Zadnji vezni, klasicni, nije ni postojao. Milion nekih kao stopera nest
Mislim da sa Besicem ce to puno bolje izgledati. I Dzeko ako se vrati...odmah smo dva segmenta bolji.
Slovenija, mislim da bi sa njima najlakse igrali. Al se ne treba bojati bilo koga.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#107 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Irci i Madjari ne mogu nikako u jedan kos.
Kakvi crni Madjari, kad su oni zadnji put bili na nekom prvenstvu?! A i ako igraju kao protiv Grcke, onda su definitivno protivnik za pozeljeti.
Kakvi crni Madjari, kad su oni zadnji put bili na nekom prvenstvu?! A i ako igraju kao protiv Grcke, onda su definitivno protivnik za pozeljeti.
- A1fa
#108 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
UEFA se (namjerno) jos nije izjasnila. Svi stavljaju Madjarsku jer su (ne znam zbog cega) uvjereni da ce UEFA gledati trenutnu rang listu. Postavio sam vam screnshot ili ako hocete proguglajte kako je za prosli Euro baraz odlucivano ko je nositelj, iako to nije garancija da ce se isto i ovaj put uraditi.Proposition Joe wrote:I sta bi na kraju, jel Mađarska ili Danska nosioc?
Ako budu isti princip primjenjivali, Danska je ispred Madjarske....
- shake69
#109 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
KOliko znam, pravilo je da seeded ima povlasten polozaj pa prvu igra na strani a revans kuci!-LIBERO- wrote:Moramo popraviti defanzivni segment igre. Ako budemo ovako suplji ko protiv prosjecnog Kipra, cemu se nadati.
U sustini, cudan je sastav bio. Zadnji vezni, klasicni, nije ni postojao. Milion nekih kao stopera nest![]()
Mislim da sa Besicem ce to puno bolje izgledati. I Dzeko ako se vrati...odmah smo dva segmenta bolji.![]()
- p206
#110 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
ako dobijemo Slovence, halalio bi im EP za Tinu Maze 
- micko green eyes
#111 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Fakat, ima i ta mjestap206 wrote:ako dobijemo Slovence, halalio bi im EP za Tinu Maze
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#112 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
realno gledaju stvari...ko nebi poželio ekipu kojoj amaterski Kipar uvali 4 komada u dvije tekme i ekipu kojoj propala Grčka, koja je u čitavom ciklusu zabila 3 gola (mimo zadnje tekme sa Mađarima), uvali 4 komada u jednoj utakmicialphonse kauders wrote:Na forumu Irske, mole Boga da izvuku nas ili Mađare - http://www.ybig.ie/forum/play-off-draw_topic52626.html
Od 8 ekipa u baražu možda je jedino Slovenija po trenutnoj formi gora kanta, ali ne treba zaboraviti da Slovenci imaju veoma uspješno iskustvo baraža.
Vego samo vičite : Tako mlada a već Madžarica
- cpu_fan
#113 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Da ne bi naglabali je li Mađarska ili Danska, ipak je Mađarska među nosiocima. Jedini mjerodavni :
http://www.uefa.com/uefaeuro/qualifiers ... 92989.html
U svakom slučaju bi volio da izbjegnemo Norvežane. Hrvatsku su ubili šakama sad u kvalifikacijama.
U svakom slučaju bi volio da izbjegnemo Norvežane. Hrvatsku su ubili šakama sad u kvalifikacijama.
-
incognito071
#114 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
nije tako, ako te izvuku prvog igras prvu tekmu kucishake69 wrote:KOliko znam, pravilo je da seeded ima povlasten polozaj pa prvu igra na strani a revans kuci!-LIBERO- wrote:Moramo popraviti defanzivni segment igre. Ako budemo ovako suplji ko protiv prosjecnog Kipra, cemu se nadati.
U sustini, cudan je sastav bio. Zadnji vezni, klasicni, nije ni postojao. Milion nekih kao stopera nest![]()
Mislim da sa Besicem ce to puno bolje izgledati. I Dzeko ako se vrati...odmah smo dva segmenta bolji.![]()
- agent_zero
#115 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Razočarali su me ovi Irci s komentarima, svaki drugi "fuck Bosnia" ili "fuck Croatia".alphonse kauders wrote:Na forumu Irske, mole Boga da izvuku nas ili Mađare - http://www.ybig.ie/forum/play-off-draw_topic52626.html
Kakvi bolesnici, a smatrao sam ih simpatičnim narodom, a vidim pokupili glupi engleski mentalitet.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#116 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
BARAŽ MUBAREK OLSUN: 'Zmajevi' 
- dakine
#117 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Uzvratnu utakmicu igramo kuci.
-
ketronsd1
#118 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Danci su ispuhali dobro zadnjih godinaLogovan wrote:Mislim da bi prošli Irsku. Slovenija može. Danska ne valja. Norveška tu i tamo.alphonse kauders wrote:Potencijalni protivnici:
Irska - ne d'o Bog;
Slovenija -![]()
Danska -![]()
Norveška - 'nako
Norveška trenutno ima mnogo bolju momčad
Tako da radije Dance nego norvezane
- cpu_fan
#119 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
To se još ne zna.dakine wrote:Uzvratnu utakmicu igramo kuci.
- golfiista
#120 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Ja pročitaH cijeli podforum i niko nas ne želi, čak se i tješe da nismo mnogo bolji od njih i da su šanse 50/50.alphonse kauders wrote:Na forumu Irske, mole Boga da izvuku nas ili Mađare - http://www.ybig.ie/forum/play-off-draw_topic52626.html
Last edited by golfiista on 14/10/2015 11:55, edited 1 time in total.
-
north
#121 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
cpu_fan wrote:Da ne bi naglabali je li Mađarska ili Danska, ipak je Mađarska među nosiocima. Jedini mjerodavni :
Hrvatska je njih ubila i šakama i nogama sa 5-1 kad je imala zdravu atmosferu
Dansu i Irsku bi valjalo izbjeći, iako i tu imamo računicu ako budemo kako treba i nije to toliko prestrašno ko što se predstavlja od pojedinih....slovenci i norvežani baš po mjeri..
- cpu_fan
#122 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Ma ja govorim sa aspekta gdje nama 80% reprezentativaca ne igra, gdje ovo što i igra ne igra na zadovoljavajućem nivou.north wrote:cpu_fan wrote:Da ne bi naglabali je li Mađarska ili Danska, ipak je Mađarska među nosiocima. Jedini mjerodavni :
Hrvatska je njih ubila i šakama i nogama sa 5-1 kad je imala zdravu atmosferu...izgubili su 2-0 od norvežana kada je nastao raskol sa selektorom i kada im je atmosfera bila u qrcu, a u tim okolnstima bi zijanili i od Škotske (ko što i jesu sa Štimcem ranije kvalifikacije) ili još neke slabije repke...Tako da tu pobjedu Norvežana nad hrvatima ne bih ja uzimao kao relevatan faktor njihove snage....Ne bi ja imao ništa protiv norvežana, ne kažem da bi ih razbucali, ali sigurno ne bi bili autsajderi ni sekunde, pogotovo akoo svi budu spremni...
Dansu i Irsku bi valjalo izbjeći, iako i tu imamo računicu ako budemo kako treba i nije to toliko prestrašno ko što se predstavlja od pojedinih....slovenci i norvežani baš po mjeri..
-
north
#123 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Pa i ja kažem, ako ćemo defanzivno dekocentrisani biti otpozada ko sinoć, mi ni slovence ne možemo proći...ali ne treba misliti kako je ovo sinoć nešto što će nam biti praksa za ubuduće, u baražu, pa sad su nam male šanse....Može se to zategnuti da bude dosta čvršće, a to je posao stručnog štaba za naredni dvomeč...
Nije baš 80% da ne igra....Begović, Šunjić, Spahić, Lulić, Pjanić, Višća, Mujdža, Hadžić, Džeko, Ibišević...svu su skoro standardni u svojim klubovima...problem je što ne pružaju svi u repki koliko mislimo da bi trebalo, ali ne mislim ja da su oni puno bolji u svojim klubovima (možda izuzetak Pjanić) a opet su tamo standardni...Realno nijedna od 4 ekipe koje na mmogu doći nije puno jača od Walesa (Slovenija i Norveška su sigurno slabije) kojeg smo mi u nikakvoj igri uzeli 2 razlike, a nisu baš došli da izgube....
Nije baš 80% da ne igra....Begović, Šunjić, Spahić, Lulić, Pjanić, Višća, Mujdža, Hadžić, Džeko, Ibišević...svu su skoro standardni u svojim klubovima...problem je što ne pružaju svi u repki koliko mislimo da bi trebalo, ali ne mislim ja da su oni puno bolji u svojim klubovima (možda izuzetak Pjanić) a opet su tamo standardni...Realno nijedna od 4 ekipe koje na mmogu doći nije puno jača od Walesa (Slovenija i Norveška su sigurno slabije) kojeg smo mi u nikakvoj igri uzeli 2 razlike, a nisu baš došli da izgube....
- shake69
#124 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Steta bi bilo u barazu ne imati Besica a na zvanicnoj uefa stranici pise samo dvije utakmice zabrane sto bi znacilo da ce igrati oba susreta!? Mozda je Slavica Punto uspjela s prigovorom, a i ne bi bilo cudno jer je Muhamedu to prvi crveni karton u reprezentaciji! Ipak, malo je nejasno.
- Logovan
#125 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Dobio je tri utakmice zabrane, neće igrati prvu utakmicu.shake69 wrote:Steta bi bilo u barazu ne imati Besica a na zvanicnoj uefa stranici pise samo dvije utakmice zabrane sto bi znacilo da ce igrati oba susreta!? Mozda je Slavica Punto uspjela s prigovorom, a i ne bi bilo cudno jer je Muhamedu to prvi crveni karton u reprezentaciji! Ipak, malo je nejasno.