tututuuuu wrote:zeina wrote:
a nego kako ce zivjeti, kako ne mogu?
govorimo o zagadjenosti zraka, ne bi niko zagadjivao da ima bolje rjesenje, a sto se tice konkretno ovog slucaja nek mi samo neko kaze na koji je nacin ovih par metara drva koji su tu ostali sat -dva ugrozio bilo koga?
Naravno da ima bolje rjesenje, i to prilicno jednostavno rjesenje.
Mislim da sama cinjenica da je Sarajevo najzagadjeniji grad u Europi (i jedan od najzagadjenijih u svijetu) govori dovoljno. Sarajevo koje jedva da ima 500.000 stanovnika.
Rjesenje je da ako ne mozes si osigurati kvaliteno grijanje izvoli pa napravi manju kucu, ili si kupi stan. Al ne, hoce to da zivi u sred grada, u kuci i da se grije na drva/ugalj.
Sto ne bi rekli tim, kako ti meni reci ako mi se ne svidja da selim, da odu zivjeti negdje gdje je normalno se grijati na drvai ugalj? mislim da grad to bas i nije.
ajde sta si se raspekmezio tu ko kakva...
sta je problem, drva u centru Sarajeva? nije tu stvar do seljaka kako ti potenciras vec do zgrade odnosno stanova koji su ocito predvidjeni nekad kad su se gradili da se griju tako-na drva. sta ti zamisljas, u 9 stanova zivi gospoda koja se grije na centralno grijanje i onaj jedan seljak i primitivac koji je počupao radijatore i izbacio ror kroz prozor? prilično glupo i površno razmišljaš za nekog odraslog čovjeka kakvim se predstavljas.
dalje, zagađenost Sarajeva općenito. Šta će ga zagaditi bolan? Gdje su predratni giganti da zagade zrak i rijeku? Šuma isto, vjeruj mi da šume ima kao nikad prije tako da ti neće nestati kisika. Imas li ti kakav dokaz za ovo boldirano ili onako lupas?
Dalje, firma koja isporučuje ogrijevno drvo krajnjem kupcu šalje kamion, on istovara na odredištu i ide dalje, ta nece on jednu turu odraditi dnevno. Ako si kad imao priliku uzeti drvo u ruku, znao bi da je teško i da čovjeku treba najmanje 5 sati samo da premjesti kamion ovih drva u svoje dvorište.
Napisa roman nenadano jbt..sad mi zao vremena koje uzalud potroši