Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#101 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by Edin H. »

tututuuuu wrote:
muha_sa wrote:
što Hrvoje :? --nek se mali Mustafa zove :D
Ne moze, latin je zagondjija i latin bira. Hrvoje. :D

Uostalom, to je bas lijepo bosanskohercegovacko ime, bez ikakvih vjerskih konotacija. :D Dakle, ja predlazem ime za malog da bude Hrvoje. A moze i Tvrtko :D
A sta ako je pishulja? :D
XXS

#102 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by XXS »

MJAU - da wrote:eh... nekad tako dođu dani šok za škom. Cura, akademnski obrazovana, zaposlena 28, muslimanka ono po nazivu. Lik akademski obrazovan, zaposlen, katolik, zapalo ga po rođenju. Sarajevska raja, konzerve im strane (osim roditelja njenih). Šta savjetovati? Molim vas, ovo je baš problem odvratni, kad ni sama (a vakona pamenta :D ) ne merem pomoći.
Samo analno dok se ne vjencaju i nek' joj stavi peskir preko glave.
republikauzicka

#103 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by republikauzicka »

muha_sa wrote:
republikauzicka wrote:hahahahahaa "Ona bosanka, on katotilik " :lol:
a teme i p. m.............
:lol: :lol: oboje iz Sarajeva
WOW

:lol:
muha_sa

#104 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:
tututuuuu wrote:
muha_sa wrote:

Uostalom, to je bas lijepo bosanskohercegovacko ime, bez ikakvih vjerskih konotacija. :D Dakle, ja predlazem ime za malog da bude Hrvoje. A moze i Tvrtko :D
onda medjunarodno--Hasna
vjesticanametli

#105 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by vjesticanametli »

XXS wrote:
MJAU - da wrote:eh... nekad tako dođu dani šok za škom. Cura, akademnski obrazovana, zaposlena 28, muslimanka ono po nazivu. Lik akademski obrazovan, zaposlen, katolik, zapalo ga po rođenju. Sarajevska raja, konzerve im strane (osim roditelja njenih). Šta savjetovati? Molim vas, ovo je baš problem odvratni, kad ni sama (a vakona pamenta :D ) ne merem pomoći.
Samo analno dok se ne vjencaju i nek' joj stavi peskir preko glave.
i pogacu na glavu :lol: tema je mrak ....i cuj iz sarajva su ojjjjjj :mrgreen:
tututuuuu

#106 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by tututuuuu »

zeina wrote:
tututuuuu wrote:
zeina wrote:Ovdje su roditelji podbacili samo tako, sada im se vraca kao bumerang...ako vec imaju takva shvatanja trebali su kcerku usmjeravati i odgajati tako da ne dodje u situaciju u kojoj se nasla...a roditelji ocito ni sada ne znaju razgovarati na racionalan nacin sa kcerkom, zabrana je najgora stvar jer to neminovno vodi ka prici o Romeu i Juliji kako njih dvoje sada sebe dozivljavaju, a to samo pogorsava stvari, ne daj Boze tragedije kakve
Halo, rijec je o osobi s nekih 27, 28 godina. :D Ko sta roditelje pita, meni je to smijesno. Samo nek se mali zove Hrvoje i sve ce biti O.K. :D
Mislim da nije smijesno ukoliko ti roditelji kazu: "Ili mi, ili on" ili slicne ucjene, a ti volis i roditelje i njega...bila sam u slicnoj situaciju samo sto je moj decko stranac ali je musliman ali je mojim roditeljima ipak smetalo, takve situacije nisu ni malo bezazlene, ali razgovorom se moze sve rijesiti....nek pusti malo da se smire i roditelji a i djevojka, alkoholom nece nista rjesiti to je samo bjezanje od problema....nek pusti malo i roditelje da se dohavizaju, mozda i promijene plocu, strpljenje cini cuda
Pa nije ugodno, znam ljude koji su bili u takvim situacijama, i na kraju bi roditelji uvijek popustili i prihvatili i njega i djecu eventualnu. Al to su sve bili mladji ljudi, 20, 21 god., koji su jos i financijski ovisni. A za nekog od 28 koji uz to i zaradjuju mi je malo sva ta drama smijesna. Naravno, ukoliko je ovo sve istina. Mozda njenoj prijateljici zapravo smeta, mozda... Ko zna...
muha_sa

#107 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by muha_sa »

jel se akademska gradjanka dohavizala od alkohola :? :?
tututuuuu

#108 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by tututuuuu »

Edin H. wrote:
tututuuuu wrote:
muha_sa wrote:

Ma mi latini u ovakvim situacijama samo muske stancamo. :D
palestinka

#109 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by palestinka »

Vjerujem da je postavljačica teme ozbiljna, ali ismijah se;-);-)zapalo ga:-), akademske konzerve, brkanje vjere, nacije, raja...karikatura:-)
brinem se sad za momka, znali on šta ga je hudóg zapalo :skoljka: spava li mlada još:-)?
zeina

#110 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by zeina »

Bodkin wrote: Il su roditelji nenormalne konzerve ili ta osoba nije dobra u glavu pa da joj/mu sa 28 stave takav ultimatum.

Inace, jel ko skontao poentu teme?
Takvih roditelja ima koliko hoces i nisu uopste rijetkost, najcesce im je najmanje bitni je li kcerka sretna nego sta ce komsiluk i rodbina reci

Skontala sam ja temu, prijateljica od pokretacice teme, samo deklarativno muslimanka, hoce da se uda za katolika a roditelji ne daju, ona dosla kod prijateljice da se zali, a prijateljica pita sta da joj savjetuje....eto jednostavno je :)
XXS

#111 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by XXS »

vjesticanametli wrote:i pogacu na glavu :lol: tema je mrak ....i cuj iz sarajva su ojjjjjj :mrgreen:
I nek ih vjenca pravoslavni pop koji je, naravno, isto iz Sarajeva.
Last edited by XXS on 08/10/2015 22:37, edited 1 time in total.
muha_sa

#112 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by muha_sa »

palestinka wrote:Vjerujem da je postavljačica teme ozbiljna, ali ismijah se;-);-)zapalo ga:-), akademske konzerve, brkanje vjere, nacije, raja...karikatura:-)
brinem se sad za momka, znali on šta ga je hudóg zapalo :skoljka: spava li mlada još:-)?
Image
tututuuuu

#113 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by tututuuuu »

muha_sa wrote:neJma šaMse :-)

nece ni jedno ni drugo vec neko neutralno--recimo Hasan
Dok god voli Franju meni je O.K. :D Moze Hasan, al ide Franjina slika iznad kamina. :D
sandra01

#114 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by sandra01 »

Ni ja ne nadjoh pitanje :?
Ajde da pokusam da izlistam cinjenice ,dvoje ljudi 28 godina imaju vezu i sada roditelji djevojke ne vole izabranika.
Oboje su zaposleni i obrazovani.Djevojka je otisla od kuce i eno je pjana kod drugarice place.Zasto place ?
De ti nama reci sta je razlog da je ona preselila kod tebe? Hoce li da se uda za njega a roditelji ne daju? Gdje je taj momak sada? Zasto nije otisla kod njega? Zasto on sada nije tu s njom kod tebe i ne pokusava da zajedno s njom rijesi situaciju?Zasto dozvoljava da bilo ko rjesava tu situaciju osim nje i tog momka? Imam jos pitanja ali hajde mi odgovori na ova pa da pocnemo sa temom.
palestinka

#115 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by palestinka »

Hoće li zvati raju s foruma na svadbu:-D
salik79

#116 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by salik79 »

zeina wrote:
tututuuuu wrote:
zeina wrote:Ovdje su roditelji podbacili samo tako, sada im se vraca kao bumerang...ako vec imaju takva shvatanja trebali su kcerku usmjeravati i odgajati tako da ne dodje u situaciju u kojoj se nasla...a roditelji ocito ni sada ne znaju razgovarati na racionalan nacin sa kcerkom, zabrana je najgora stvar jer to neminovno vodi ka prici o Romeu i Juliji kako njih dvoje sada sebe dozivljavaju, a to samo pogorsava stvari, ne daj Boze tragedije kakve
Halo, rijec je o osobi s nekih 27, 28 godina. :D Ko sta roditelje pita, meni je to smijesno. Samo nek se mali zove Hrvoje i sve ce biti O.K. :D
Mislim da nije smijesno ukoliko ti roditelji kazu: "Ili mi, ili on" ili slicne ucjene, a ti volis i roditelje i njega...bila sam u slicnoj situaciju samo sto je moj decko stranac ali je musliman ali je mojim roditeljima ipak smetalo, takve situacije nisu ni malo bezazlene, ali razgovorom se moze sve rijesiti....nek pusti malo da se smire i roditelji a i djevojka, alkoholom nece nista rjesiti to je samo bjezanje od problema....nek pusti malo i roditelje da se dohavizaju, mozda i promijene plocu, strpljenje cini cuda
Znam dvije zene sa ovim "problemom". Koja, od te dvije, si ti?! :D

Sto se teme tice - NAPREDAK! Dojucer bi glasila "Ona muslimanka, on Hrvat...", ili obrnuto :D "On musliman, ona Hrvatica...".

Doduse, on je - u ovom slucaju - "katoTIlik", sto sa sobom povlaci i odredjenu dozu misterije :hmpf:
palestinka

#117 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by palestinka »

XXS wrote:
vjesticanametli wrote:i pogacu na glavu :lol: tema je mrak ....i cuj iz sarajva su ojjjjjj :mrgreen:
I nek ih vjenca pravoslavni pop koji je, naravno, isto iz Sarajeva.
Ali i pop mora biti raja:-)
Capajebo

#118 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by Capajebo »

Ona bosanka, on katolik :mrgreen: :lol:
On katolik, ona japanka :( :mrgreen:
palestinka

#119 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by palestinka »

muha_sa wrote:
palestinka wrote:Vjerujem da je postavljačica teme ozbiljna, ali ismijah se;-);-)zapalo ga:-), akademske konzerve, brkanje vjere, nacije, raja...karikatura:-)
Image
Uuu nesretnica:-D:-D
zeina

#120 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by zeina »

salik79 wrote:
zeina wrote:
tututuuuu wrote:
Ja sam ova druga :lol:
salik79

#121 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by salik79 »

muha_sa wrote:
Image
On d plejs of d fejs, sto bi rekle kolege s bi-bi-sija :D
vjesticanametli

#122 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Kul jel to idemo na svaTbu....joj mjau mi ti pjevamo i plesemo reci joj da ne treba muzika......donjecemo i poklone.....popa angazovat isto s bistrika fgr ... fakat sta ce kod tebe....sto nije s njim i jos se molim te olesila....pih ja crkoh od smjeha :lol:
vjesticanametli

#123 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

palestinka wrote:Hoće li zvati raju s foruma na svadbu:-D
ma i ne mora.....mi cemo sami baHnut
salik79

#124 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by salik79 »

zeina wrote:
salik79 wrote:
zeina wrote: Mislim da nije smijesno ukoliko ti roditelji kazu: "Ili mi, ili on" ili slicne ucjene, a ti volis i roditelje i njega...bila sam u slicnoj situaciju samo sto je moj decko stranac ali je musliman ali je mojim roditeljima ipak smetalo, takve situacije nisu ni malo bezazlene, ali razgovorom se moze sve rijesiti....nek pusti malo da se smire i roditelji a i djevojka, alkoholom nece nista rjesiti to je samo bjezanje od problema....nek pusti malo i roditelje da se dohavizaju, mozda i promijene plocu, strpljenje cini cuda
Eh, onda si ti plavka - a on je crn :D Jesam l' utrefio?! :D
zeina

#125 Re: Ona bosanka, on katotilik - šta reći, koju posluku porati

Post by zeina »

salik79 wrote:
zeina wrote:
salik79 wrote:
Eh, onda si ti plavka - a on je crn :D Jesam l' utrefio?! :D