10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- perfekcionista1
#101 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Uzimamo Vels zapamtite sta vam kazem. Samo se nadam da nece onaj KLOC vranjes igrati
- nadžak
#102 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Argumentovano, nema šta.
- Grean
#103 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ja sam ocekivao i najavljivao ovakvu situaciju nakon prvog plasmana na veliko takmicenje.Frankyee wrote:
Sta je ovo nekako smo se zasitili ili je nesto drugo u pitanju ?
Sad je ovo neka normala. Kult reprezentacije postoji ali nece vise biti na onom nivou kad se cekao taj prvi plasman.
-
Frankyee
#104 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Velika steta da smo ovako izduvali , ipak som mala drzava i trebamo biti sretni da smo uopste na mapi fudbalskoj. Problem je smo nekad mislimo da smo Brazil ili Njemacka.Grean wrote:Ja sam ocekivao i najavljivao ovakvu situaciju nakon prvog plasmana na veliko takmicenje.Frankyee wrote:
Sta je ovo nekako smo se zasitili ili je nesto drugo u pitanju ?
Sad je ovo neka normala. Kult reprezentacije postoji ali nece vise biti na onom nivou kad se cekao taj prvi plasman.
Pogledati treba Englesku koja vec generacijama nije nista uradila a uslove i talenta imaju i previse. Mi da igramo protiv Engleske garant bi svi ocekivali pobjedu
- Logovan
#105 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Navijači na baterije.Frankyee wrote: Sta je ovo nekako smo se zasitili ili je nesto drugo u pitanju ?
-
Frankyee
#106 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Sta forumasi misle koju taktiku ce da upotrijebi Mesa i kako ce postaviti tim ?
Sigurni su Begovic, Spahic, Mujdza, Pjanic, Lulic, ibisevic
vjerovatno igra i Kolasinac na LB , i Visca
Ostaje pitanje stopera, i veznog reda a ako bude igrao sa dva napadaca onda jos jedan u spicu.
Sigurni su Begovic, Spahic, Mujdza, Pjanic, Lulic, ibisevic
vjerovatno igra i Kolasinac na LB , i Visca
Ostaje pitanje stopera, i veznog reda a ako bude igrao sa dva napadaca onda jos jedan u spicu.
-
Tipicoti
#107 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
http://reprezentacija.ba/32202-video-tr ... ica-u-nizu

Mesa, zovi ga dok ga Srbija ne rezervise za sebe !!!

Mesa, zovi ga dok ga Srbija ne rezervise za sebe !!!
- SkyLimit
#108 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Pa on igra za nasu U - 21 reprezentaciju, oni imaju svoju utakmicu 8. oktobra protiv Svicarske. A on ti je jedna velika Bosancina u dusi tako da nigdje veze spominjanje Srbije uz njega
Na papiru imamo odlicne ofanzivce u toj U - 21 selekciji, Milosevic odlican u Belgiji u posljedne vrijeme, Hodzic redovno strijelac za Dinamo, Prevljak skoro postigao prvjenac za Red Bull Salzburg, Bajic manje - vise standardan u Turskoj, i opet ih samara ko stigne, pa i Kazahstan
A Prevljak i Milosevic svakako kod selektora Nestorovica sjede na klupi, bolje Hodzica za stalno prikljuciti A timu a nek se nekom drugom otvori prostora u U - 21 timu.
Na papiru imamo odlicne ofanzivce u toj U - 21 selekciji, Milosevic odlican u Belgiji u posljedne vrijeme, Hodzic redovno strijelac za Dinamo, Prevljak skoro postigao prvjenac za Red Bull Salzburg, Bajic manje - vise standardan u Turskoj, i opet ih samara ko stigne, pa i Kazahstan
- It_is_a_Leclerc
#109 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ovo sve "miriše" na onu utakmicu protiv Izraela. Bez Džeke, bez Bešića, sa nekim - "Biće ako Bog da" stavom, sa jednim okom u Zenici, a drugim u Belgiji. Mislim da ne možemo dobiti Vels bez Džeke, i da se 10. oktobra završava priča kada je naš plasman na EP u pitanju. To je moje mišljenje.
-
Tipicoti
#110 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ne znam kada smo ovako lose kvalifikacije odigrali, bas nas nije nista islo:
- Izgubili kod kuce prvu utakmicu od Kipra
- Fulili u zadnjim minutama penal
- Protiv Izraela pola tima bilo povrijedjeno
- Smjena trenera
- Rezultati na drugim utakmicama nam nisu isli na ruku - bas ni jedan veliki kiks Izraela, Belgije ili Velsa
- Protiv Belgije od mogucih 6 bodova, mi dobijemo samo 1, a svi znamo da nam Belgija lezi kao protivnik
- Glupi crveni karton Besica
- Kolasinac, Medunjanin i Pjanic koji su nas u proslim kvalifikacijama nosili - skroz podbacili
... a pricalo se kako je Dzeko kloc i Misimovic debel - bez njih smo u rangu sa Litvanijom i Gruzijom.
Al` hajd necemo sada kukati i da odemo u Francusku ne znam iskreno dokle bi ovako dogurali .... bice bolje, samo pozitiva
Jedino su navijaci ostali vjerni i vatreni kao prije

- Smjena trenera
- Rezultati na drugim utakmicama nam nisu isli na ruku - bas ni jedan veliki kiks Izraela, Belgije ili Velsa
- Protiv Belgije od mogucih 6 bodova, mi dobijemo samo 1, a svi znamo da nam Belgija lezi kao protivnik
- Kolasinac, Medunjanin i Pjanic koji su nas u proslim kvalifikacijama nosili - skroz podbacili
... a pricalo se kako je Dzeko kloc i Misimovic debel - bez njih smo u rangu sa Litvanijom i Gruzijom.
Al` hajd necemo sada kukati i da odemo u Francusku ne znam iskreno dokle bi ovako dogurali .... bice bolje, samo pozitiva
Jedino su navijaci ostali vjerni i vatreni kao prije
-
Frankyee
#111 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Sto je tice ekipe i postavke pitanje je ko ce da odigra zadnjeg veznog , i kako misli da se drzimo protiv kontre , znamo ko za Vels igra.
Salihovic je spor ali ima sut iz daljine ili slobodnjaka vrlo je moguce da ga Mesa zove da odigra tu poziciju.
Medo je jos sporiji ali bolje ima pregled igre od Salihovica , nepoznato u kakvoj je formi.
Sumnjam da ce Grahovac da pocne , mozda ubaci Hadzica.
Salihovic je spor ali ima sut iz daljine ili slobodnjaka vrlo je moguce da ga Mesa zove da odigra tu poziciju.
Medo je jos sporiji ali bolje ima pregled igre od Salihovica , nepoznato u kakvoj je formi.
- limeni
#112 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
sp 2002Tipicoti wrote:Ne znam kada smo ovako lose kvalifikacije odigrali, bas nas nije nista islo:
- Smjena trenera
Al` hajd necemo sada kukati i da odemo u Francusku ne znam iskreno dokle bi ovako dogurali .... bice bolje, samo pozitiva![]()
Jedino su navijaci ostali vjerni i vatreni kao prije![]()
![]()
izgubili od spanije 1-2 bez veze bili bolji od njih na terenu
lose odigrali u izraelu zasluzeno izgubili 1-3
protiv austrije opet bolji ali oni iz nicega postignu gol za 1-1
u spaniji 15 min prije kraja imas 1-1 i izgubis 1-4
protiv izraela na kosevu bezze 0-0
i u austriji 0-2 izgubili
Za mene su ovo bile najgore kvalifikacije pod misom smajlovicem ali i tad smo imali kvalitet za 2. mjesto da su se neke stvari poklopile, tj. da smo uzeli bod spaniji na kosevu i u izraelu, da smo pobjedili austriju i onda mozda opet bod u spaniji i pobjeda protiv izraela kuci. mislim da je nasoj ekipi falio pobjednicki mentalitet.
ep 2000
uzmes farska ostrva 1-0 uredu
1-1 kod kuce protiv jebene estonije
1-3 kuci protiv jakih ceha
izgubis 2-4 u litvaniji ne znam jesu li ikada vise dali golova u jednoj utakmici
uzmes tu litvaniju 2-0 kuci
2-2 protiv farskih
1-2 kuci protiv skotske
0-3 protiv ceha
0-1 protiv skota
4-1 dobili u estoniji
I ovo se moglo bolje odraditi od hadzibegica i ekipe, nakon 5 utakmica skoti imaju samo bod vise od nas i onda krece potop trebalo je pobjediti farske i skote i bili bi drugi.
ep 2008
uzmes na malti 5-2
1-3 u zenici protiv madjara uz sudiju
2-2 u moldaviji
0-4 protiv grcke
i onda pobjeda 2-1 u norveskoj
3-2 protiv turske
1-0 protiv malte
0-1 poraz u madjarskoj
gubimo protiv moldavije 0-1
poraz u grckoj 2-3
protiv norveske 0-2
i u turskoj 0-1
ovo je cirkus i kraj sliskovica nakon 0-4 protiv grcke mada je i sudija bio kar´na i onda dolazimo do 3 vezane pobjede imamo 13 bodova kao turci i norvezani grci imaju 18 i onda opet totalni raspad 0-1 u madjarskoj muslimovic fuli 3 zicera, protiv moldavije patnja i to je to.
-
Mobile_Disco
#113 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ako ubaci hadzica ili medunjanina prije grahovca onda ne znam. Momak u zadnje vrijeme standardan u klubu igrao kvalifikacije za ligu prvaka sad igra europa ligu ili ce opet biti po nekim zaslugama a ne znam koje zasluge ima hadzic medunjanin je svoje potrosio...Frankyee wrote:Sto je tice ekipe i postavke pitanje je ko ce da odigra zadnjeg veznog , i kako misli da se drzimo protiv kontre , znamo ko za Vels igra.
- legionar2010
#114 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ja se samo bojim da ce Pjana na 10ku sto i nije tako strasno ako iza sebe ima 3 radilice koje ce dobivati duele tako da se malo izbalansira sredina, problem je ako ga zatvore sto ce sigurno uciniti da ce kao 10 dolaziti do odbrane po loptu i tu nema nista od taktike. Ja sto dalje razmisljam mislim da bi trebali odigrati 4-3-1-2 sa dva napadaca.

Opcije mogu biti: Kolasinca bi mogao zamjeniti Grahovac ako zatreba, umjesto Hodzica mozda Visca ili Zec. Dva napadaca bi konstantno odvlacili stopere i pravili pristor za Pjanica istotako Lula-Kolasinac-Salihovic bi trebali zatvoriti njihovu sredinu i zaposliti njihove veziste i tako osloboditi pritisak na Pjanicu. Uz ovakvu postavu obavezno igrati od noge do noge bez dugih izbacivanja fino tehnicki odigrati na pasove jer tu je Wales najslabiji, njima sa dvije poteze mozes izbaciti odbranu ako se igrs od noge do noge.

Opcije mogu biti: Kolasinca bi mogao zamjeniti Grahovac ako zatreba, umjesto Hodzica mozda Visca ili Zec. Dva napadaca bi konstantno odvlacili stopere i pravili pristor za Pjanica istotako Lula-Kolasinac-Salihovic bi trebali zatvoriti njihovu sredinu i zaposliti njihove veziste i tako osloboditi pritisak na Pjanicu. Uz ovakvu postavu obavezno igrati od noge do noge bez dugih izbacivanja fino tehnicki odigrati na pasove jer tu je Wales najslabiji, njima sa dvije poteze mozes izbaciti odbranu ako se igrs od noge do noge.
- mO k3
#115 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
neznam zasto stavljate neke mozda postave kada tako i tako nemate sta da udlucujete ....legionar2010 wrote:Ja se samo bojim da ce Pjana na 10ku sto i nije tako strasno ako iza sebe ima 3 radilice koje ce dobivati duele tako da se malo izbalansira sredina, problem je ako ga zatvore sto ce sigurno uciniti da ce kao 10 dolaziti do odbrane po loptu i tu nema nista od taktike. Ja sto dalje razmisljam mislim da bi trebali odigrati 4-3-1-2 sa dva napadaca.
Pa ovdje na forumu je vise sposobnih trenera koji je svaki sposobniji od maurinja i kloppa zajedno
- SaNsEo
#116 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Balo se zagrijava mogo bi i uci veceras protiv Atletika , znaci bice spreman za Zenicu ....nevalja 
- Idemedosumom
#117 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Samo nek uđe, da mu slome nogu 
- DonEmir
#118 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
SaNsEo wrote:Balo se zagrijava mogo bi i uci veceras protiv Atletika , znaci bice spreman za Zenicu ....nevalja
Evo jedna iz pouzdanog izvora..
Protiv nas nece poceti od 1min pa ako ti to nesto znaci
- stari_rastafari
#119 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Kakve veze ima sto ne odlucujemo mi, ljudi vole da se igraju sastavljajuci mogucu formaciju i ekipu, ha ja... nista strasno, barem se zabavimo do tekme.mO k3 wrote:neznam zasto stavljate neke mozda postave kada tako i tako nemate sta da udlucujete ....
Ja licno ne bih postavio tako formaciju no nejse i ja mislim da bismo protiv Velsa trebali izaci sa 2 napadaca... i to bas ubaciti malog Hodzica, momak je bas fudbalski saner i mozda bi mogao donijeti tu neku prevagu
-
Mirza007
#120 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ne srljati od pocetka. Nama je 1:0 dovoljno. 4-4-2 moze I od drugog poluvremena pa sta Bog da.stari_rastafari wrote:Kakve veze ima sto ne odlucujemo mi, ljudi vole da se igraju sastavljajuci mogucu formaciju i ekipu, ha ja... nista strasno, barem se zabavimo do tekme.mO k3 wrote:neznam zasto stavljate neke mozda postave kada tako i tako nemate sta da udlucujete ....
Ja licno ne bih postavio tako formaciju no nejse i ja mislim da bismo protiv Velsa trebali izaci sa 2 napadaca... i to bas ubaciti malog Hodzica, momak je bas fudbalski saner i mozda bi mogao donijeti tu neku prevagu
4-2-3-1 od pocetka sa Ibisevicem na spicu I Visca I Lulic (ako bude mogao) na krilima.
Boljeg rjesenja od Pjanica na fantazisti cini se da nema a to nas mjesto steka najvise u ovima kvalifikacijama. Jos veci problem za defanzivnog veznog. Koga god da se stavi nije idealno. Mozda Kolasinac a na njegovo mjesto Zukanovic ili Salihovic.
Nije lako Mesi ni sa koje strane.
- DonEmir
#121 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
iiiiiiiHAAAAAA laganice nas spremaju za pjevaca Hadzica
eto svi na forumu coravi samo je Anel izgleda vrhunski univerzalac, nema Besica on upada, nema Pjanica moze Hadzic, nemamo lijevog beka moze Hadzic, nemamo desnog beka moze Hadzic, nema stopera moze Hadzic
Na kraju ce se naci izmedju stativa.
era Muniba, Pusine., Musovica... ova rep. BIH polahko vodi da sada ne spominjem kretivnog Susic Svena Tina
do Svrsic Avdije.
Kad smo do pojasa u gownima snjima se i pocelo...pa da zaronim u gowna jos im fali Papke
koliko bonusa je ispuco...
Sta reci o Velsu
na papiru stoji da im Belgija i Izrael nisu dali niti jednog gola.
Igraju def. tj. nazad su izuzetno stabilni, naprijed sta uradi Bale.
Celicna defanziva im je i kljuc cijelog uspjeha.
Na kraju ce se naci izmedju stativa.
Kad smo do pojasa u gownima snjima se i pocelo...pa da zaronim u gowna jos im fali Papke
Sta reci o Velsu
-
Mirza007
#122 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Zato ja kazem da ne treba srljati od pocetka. Jedna kontra I gol u nasoj mrezi pa onda vidi kako ces im zabiti 2.DonEmir wrote:Sta reci o Velsuna papiru stoji da im Belgija i Izrael nisu dali niti jednog gola.
- It_is_a_Leclerc
#123 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ma ko više gura tog evidentnog propalog igrača, polutalenta iz "vrlo jake" austrijske lige ?! Pa sunce ti poljubim bogovo, ovo sam i ja primjetio. Čovjek još samo nije postao fizioterapeut, samo da dobije priliku da nosa guzičetinu po okupljanjima i daje debilne izjave ("Sve je otvoreno." i sl.)DonEmir wrote:iiiiiiiHAAAAAA laganice nas spremaju za pjevaca Hadzica![]()
eto svi na forumu coravi samo je Anel izgleda vrhunski univerzalac, nema Besica on upada, nema Pjanica moze Hadzic, nemamo lijevog beka moze Hadzic, nemamo desnog beka moze Hadzic, nema stopera moze Hadzic
![]()
Na kraju ce se naci izmedju stativa.era Muniba, Pusine., Musovica... ova rep. BIH polahko vodi da sada ne spominjem kretivnog Susic Svena Tina
do Svrsic Avdije.
Kad smo do pojasa u gownima snjima se i pocelo...pa da zaronim u gowna jos im fali Papkekoliko bonusa je ispuco...
![]()
Sta reci o Velsuna papiru stoji da im Belgija i Izrael nisu dali niti jednog gola.
- cyprus
#124 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Sastav Velsa iz prošle njihove utakmice:
Hennessey (Crystal Palace)
Gunter (Reading)
Williams (Swansea)
Davies (Tottenham)
Richards (Fulham)
Ramsey (Arsenal)
Edwards (Wolverhampton)
King (Leicester)
Taylor (Swansea)
Bale (Real Madrid)
Robson-Kanu (Reading)
Sedmorica iz PL, trojica iz Championshipa, te naravno Bale... Vjerovatno se još vraća Allen iz Liverpoola... Većina navedenih igra standardno (i prilično dobro) u svojim klubovima... Čak i golman, koji je počeo sezonu kao druga opcija u Crystal Palaceu, izgleda da se izborio za prvih 11 (sudeći prema zadnje dvije utakmice)... A ono što sam pisao prije godinu dana pri analizi Velšana - stoji i dalje... Puno su jači pozadi nego naprijed... U napadu im se praktično sve svodi na Baleovu individualnost, a mislim da se njega za ovu priliku ne trebamo bojat... Ako i bude igrao, premalo je ovo vremena da uđe u formu... A izuzev njega, napad im je goli krš (mada naravno ne treba nikog potcijeniti, svako kome se dopusti prilika može zabiti gol)...
Ipak, nama je bitnije pitanje kako probiti njihovu odbranu, jer nam neće puno značiti ako samo sačuvamo našu... A to je već poduhvat za koji nam treba dobro smišljena taktika (nadam se da Meša ima neku viziju) i malo sreće... Obzirom na ove izostanke, bojim se da nam je slabo krenulo sa srećom... Do sada su primili samo dva gola, zanimljivo od Kipra i Andore, što će reći da se znaju braniti protiv jačih protivnika... Laički gledano, nekako mi se čini da bi im bili dobro prepustiti malo da imaju više lopte u svojim nogama, jer njihovo bunkerisanje u ovim kvalifikacija nije probio niko... Al' šta ja znam
Hennessey (Crystal Palace)
Gunter (Reading)
Williams (Swansea)
Davies (Tottenham)
Richards (Fulham)
Ramsey (Arsenal)
Edwards (Wolverhampton)
King (Leicester)
Taylor (Swansea)
Bale (Real Madrid)
Robson-Kanu (Reading)
Sedmorica iz PL, trojica iz Championshipa, te naravno Bale... Vjerovatno se još vraća Allen iz Liverpoola... Većina navedenih igra standardno (i prilično dobro) u svojim klubovima... Čak i golman, koji je počeo sezonu kao druga opcija u Crystal Palaceu, izgleda da se izborio za prvih 11 (sudeći prema zadnje dvije utakmice)... A ono što sam pisao prije godinu dana pri analizi Velšana - stoji i dalje... Puno su jači pozadi nego naprijed... U napadu im se praktično sve svodi na Baleovu individualnost, a mislim da se njega za ovu priliku ne trebamo bojat... Ako i bude igrao, premalo je ovo vremena da uđe u formu... A izuzev njega, napad im je goli krš (mada naravno ne treba nikog potcijeniti, svako kome se dopusti prilika može zabiti gol)...
Ipak, nama je bitnije pitanje kako probiti njihovu odbranu, jer nam neće puno značiti ako samo sačuvamo našu... A to je već poduhvat za koji nam treba dobro smišljena taktika (nadam se da Meša ima neku viziju) i malo sreće... Obzirom na ove izostanke, bojim se da nam je slabo krenulo sa srećom... Do sada su primili samo dva gola, zanimljivo od Kipra i Andore, što će reći da se znaju braniti protiv jačih protivnika... Laički gledano, nekako mi se čini da bi im bili dobro prepustiti malo da imaju više lopte u svojim nogama, jer njihovo bunkerisanje u ovim kvalifikacija nije probio niko... Al' šta ja znam
- DonEmir
#125 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ne znam brate....grdne raneIt_is_a_Leclerc wrote:Ma ko više gura tog evidentnog propalog igrača, polutalenta iz "vrlo jake" austrijske lige ?! Pa sunce ti poljubim bogovo, ovo sam i ja primjetio. Čovjek još samo nije postao fizioterapeut, samo da dobije priliku da nosa guzičetinu po okupljanjima i daje debilne izjave ("Sve je otvoreno." i sl.)DonEmir wrote:iiiiiiiHAAAAAA laganice nas spremaju za pjevaca Hadzica![]()
![]()
Na kraju ce se naci izmedju stativa.era Muniba, Pusine., Musovica... ova rep. BIH polahko vodi da sada ne spominjem kretivnog Susic Svena Tina
do Svrsic Avdije.
Kad smo do pojasa u gownima snjima se i pocelo...pa da zaronim u gowna jos im fali Papkekoliko bonusa je ispuco...
![]()
Sta reci o Velsuna papiru stoji da im Belgija i Izrael nisu dali niti jednog gola.