Prag "bola" ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sunny-7
#101 Re: Prag "bola" ?
@Walter, mozda si pomislio na mene kad si rekao "natjerana na tudju kitu", sto samo govori da si izvukao pogresan zakljucak iz mojih postova. A mozda sam ja i htjela da tako bude, kao sto je i on zakljucio.
Biti prevaren od strane nekog s kime dijelis SVE je jak udarac, ne u ego, nego u dusu. Zakljucili smo da ima raznih vrsta prevara, apsolvirali da je izdaja najgora.
Kad kazem da sam se srozala na njegov nivo, ne mislim da me iko natjerao na tudju kitu, danas nema potrebe za tim da bi nekog duboko povrijedio. Ima raznih nacina da nekog sjebes do kraja. Nego sam konacno stisla petlju da ga povrijedim, i to bas tamo gdje je najosjetljiviji. Jednostavno iskoristila taj splet okolnosti.
Sebi sam oprostila sto sam u tim momentima, kad je saznao da sam ja njega izdala, uzivala u njegovom jadu i cemeru. A njega je bolio samo njegov ego.
Biti prevaren od strane nekog s kime dijelis SVE je jak udarac, ne u ego, nego u dusu. Zakljucili smo da ima raznih vrsta prevara, apsolvirali da je izdaja najgora.
Kad kazem da sam se srozala na njegov nivo, ne mislim da me iko natjerao na tudju kitu, danas nema potrebe za tim da bi nekog duboko povrijedio. Ima raznih nacina da nekog sjebes do kraja. Nego sam konacno stisla petlju da ga povrijedim, i to bas tamo gdje je najosjetljiviji. Jednostavno iskoristila taj splet okolnosti.
Sebi sam oprostila sto sam u tim momentima, kad je saznao da sam ja njega izdala, uzivala u njegovom jadu i cemeru. A njega je bolio samo njegov ego.
-
Walther
#102 Re: Prag "bola" ?
Nisam mislio na tebe..., izvini ako si tako shvatila. Mislim sam vise na pravdanja kako je neko "natjeran" u to. To je u genima i samo je pitanje kad dodje ta faza...Sunny-7 wrote:@Walter, mozda si pomislio na mene kad si rekao "natjerana na tudju kitu", sto samo govori da si izvukao pogresan zakljucak iz mojih postova. A mozda sam ja i htjela da tako bude, kao sto je i on zakljucio.
- Ramzess Veliki
#103 Re: Prag "bola" ?
Sunny-7 wrote:Sve ti je to relativno, taj "prag". Zavisno od situacije. Osobno, oprostila sam prvi put. I pojela govno. Nakon njegovog petog "izleta" sam mu samo tako vratila...splet okolnosti je bio takav, da sam birala sta ce se desiti ne bih to mogla iscenirati. A inace nisam neki osvetnicki tip.
Naravno da ovo zvuci prilicno nisko, al' kad te parner dotjera do krajnje granice "bola", ne vidis vise nista. Utrnes, i ides do kraja.
I interesantno, nema kajanja, nema ni nekog "pobjednickog" osjecaja. Nema nicega.
Da mogu vratiti film, nakon te prve izdaje sam ga trebala ostaviti, ali sta ja znam... Bila mlada, glupa, umjesto da uradim pravu stvar trazila sam razloge da ostanem s njim.
Prema tome, pri ovoj svijesti i ovoj pameti, prevara se ne oprasta, nego se varalice nabiju nogom u dupe, ako ga volis, isplaci se, otpati ali voli i cijeni uvijek vise sebe!
Sve rečeno.
- Ramzess Veliki
#104 Re: Prag "bola" ?
Ovo ne stoji. I žene i muškarci se znaju i ne moraju zaljubiti da bi varali.animals wrote:Ka muskarac vara , on se ne zaljubljuje..HadiRa wrote:cuj to..Velkoski wrote:Ima ba puno gorih stvari od prevare, jeb'la vas prevara
a zar nije prevara drugog zapravo prevara sebe samog ?
kad zena vara, ona to drugacije osjeca..
kod muskaraca je to samo potreba, kod zena nesto vise..
- HadiRa
#105 Re: Prag "bola" ?
haha, dobra idejavade_mecum wrote:Uleti mu klizeci kramponima. Polomices ga, to je sigurnoHadiRa wrote:ma jedan ovamo.. pokusava zapravo da me prevari.. pa ja ovo sakupljam infos preventivno, da znam kako da mu koljena polomimvade_mecum wrote:Hadira ko te prevari?
ali ja cu njega ubiti ljubavlju .. to je teza kazna
- dječak sa šibicama
#106 Re: Prag "bola" ?
Meni se cini da i to sa godinama "ucis".
Kad sam imao 20, ne prevara nego puno manje stvari, izbacile bi me iz cipela.
Pa i sa 25, sa 30 vec manje. Danas sa malo vise od 30, prihvatam stvari kakve jesu, a o ljudima znam puno vise nego prije nekoliko godina.
Pa i sa 25, sa 30 vec manje. Danas sa malo vise od 30, prihvatam stvari kakve jesu, a o ljudima znam puno vise nego prije nekoliko godina.
- HadiRa
#107 Re: Prag "bola" ?
hmm, mislim da to nije fer od njega.. ako ju voli mora joj moci oprostitiWalther wrote:moze... da joj to nabija na nos do smrtiHadiRa wrote:muskarac dakle moze da zivi sa prevarom ?Velkoski wrote:homo sapiens jednostavno nije monogaman po prirodi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#108 Re: Prag "bola" ?
@hadŽira
Last edited by Velkoski on 25/09/2015 14:21, edited 1 time in total.
- HadiRa
#109 Re: Prag "bola" ?
e neznam.. sa ljubavlju covjek nikada nije na sigurnom terenu, tako da se musku moze lahko desiti da se zacopaanimals wrote:Ka muskarac vara , on se ne zaljubljuje..HadiRa wrote:cuj to..Velkoski wrote:Ima ba puno gorih stvari od prevare, jeb'la vas prevara
a zar nije prevara drugog zapravo prevara sebe samog ?
kad zena vara, ona to drugacije osjeca..
kod muskaraca je to samo potreba, kod zena nesto vise..
- HadiRa
#110 Re: Prag "bola" ?
da, ja sam definitivno protiv pretvaranjaSaraFina wrote:Oprostiti u smislu zadržavanja civiliziranih odnosa radi djece svakako. Ne bi dozvolila da mržnja ovlada mojim sposobnostima zdravog rasudjivanja.HadiRa wrote:
Je li moguce oprostiti prevaru i zaboraviti ju zauvijek ?
Postoji li osoba koja ce ocajnicki skrivati i potiskivati da je prevarena, samo da bi ostao / la sa onim koga voli ? Ili je moguce s tim zivjeti kao da se nista nije desilo.
Gdje nam je prag "bola" ?
To može ostaviti trajno posljedice na djecu. No oprostiti i nastaviti živjeti s pretvaranjem nikad.
- HadiRa
#111 Re: Prag "bola" ?
da, slazem se.Ramzess Veliki wrote:
Ovo ne stoji. I žene i muškarci se znaju i ne moraju zaljubiti da bi varali.
obzirom da je "prevara" nekakvo "trazenje ljubavi" , moze doci do zaljubljivanja, vazda, sa obadvije strane.
jer Ljubav uvijek kroci najcudnije puteve, tako da niko nije protiv nje vakcinisan.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#112 Re: Prag "bola" ?
Ljubav je mnogima opravdanje za sranja koja konstantno prave i to je jedina istina, a ne nekakvi 'čudni putevi'.
- HadiRa
#113 Re: Prag "bola" ?
velkoski, ja shvatam sta ti zelis reci, ali ja nisam srela insane koji Ljubav na tako niske grane spustaju ili nedajBoze u blato bacaju.Velkoski wrote:Ljubav je mnogima opravdanje za sranja koja konstantno prave i to je jedina istina, a ne nekakvi 'čudni putevi'.
tako da, ti i ja pricamo jedno drugom pored uha, nazalost.
to o cemu ti pricas nije Ljubav.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#114 Re: Prag "bola" ?
Ova moja rečenica ti jednostavno pokazuje da 'ljubav' percepira ko kako želi ilitiga da je 'ljubav' jako varijabilna stvar.
A vidiš, ja sam sreo značajan broj ljudi koji 'ljubav' koriste kao krinku za svoje gluposti.
A vidiš, ja sam sreo značajan broj ljudi koji 'ljubav' koriste kao krinku za svoje gluposti.
- Belay Queen
#115 Re: Prag "bola" ?
HadiRa wrote:velkoski, ja shvatam sta ti zelis reci, ali ja nisam srela insane koji Ljubav na tako niske grane spustaju ili nedajBoze u blato bacaju.Velkoski wrote:Ljubav je mnogima opravdanje za sranja koja konstantno prave i to je jedina istina, a ne nekakvi 'čudni putevi'.
tako da, ti i ja pricamo jedno drugom pored uha, nazalost.
to o cemu ti pricas nije Ljubav.
blago tebi kad nisi srela
- HadiRa
#116 Re: Prag "bola" ?
da. u pravu si.. vrijeme nam prostre pred oci najrazlicitije cilime.. i naucimo svasta i gledati i slusatidječak sa šibicama wrote:Meni se cini da i to sa godinama "ucis".
no, mene zanima, zasto pokusava covjek toliko puta ? i sta zapravo trazi, pa da bude suocen i sa prevarom, na koncu konca ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#117 Re: Prag "bola" ?
Traži sigurnost u većini slučajeva.

- The One and Only
#118 Re: Prag "bola" ?
Bio sam u iskušenju da to uradim, ali nisam na kraju. Iako se veza raspala, drago mi je da nisam šverao.HadiRa wrote:odlicno ! lici mi na pravi primjerak, muskarca vrijednog interesovanja, na danasnjiciThe One and Only wrote:Sex bez emocija je ništa, samo se osjećaš prljavo poslije toga. Ja prevaru nikada ne bih mogao oprostiti.![]()
jesi li ti prevario ?
- dječak sa šibicama
#119 Re: Prag "bola" ?
Kako god okrenes, sujeta je u pitanju.HadiRa wrote: no, mene zanima, zasto pokusava covjek toliko puta ? i sta zapravo trazi, pa da bude suocen i sa prevarom, na koncu konca ?
Kad covjek savlada svoju sujetu, onda mnoge stvari vidi jasnije i razboritije.
- Ramzess Veliki
#120 Re: Prag "bola" ?
Ja mislim da se traži što više komplikacije u životu i da je bit postojanja sve zakomplikovati toliko da ti ni samom nije više jasno šta si tražio ili šta si našao, uz obavezno komplikovano pojašnjavanje sebe samog i svojih komplikovanih pogleda na svijet, odnose i postojanje.HadiRa wrote:
da. u pravu si.. vrijeme nam prostre pred oci najrazlicitije cilime.. i naucimo svasta i gledati i slusati
no, mene zanima, zasto pokusava covjek toliko puta ? i sta zapravo trazi, pa da bude suocen i sa prevarom, na koncu konca ?
Ja to vazda tako ...
-
Walther
#121 Re: Prag "bola" ?
Moze slobodno sam sebi na celo napisati BUDALAHadiRa wrote:hmm, mislim da to nije fer od njega.. ako ju voli mora joj moci oprostiti
- Ramzess Veliki
#122 Re: Prag "bola" ?
Nekad neko nekoga natjera na prevaru.
Nije nužno onaj koji je prevario samim tim i krivac. Možda je samo slab karakter, ili je bio povrijeđen nečim i izazvan da spasava sebe.
Nije nužno onaj koji je prevario samim tim i krivac. Možda je samo slab karakter, ili je bio povrijeđen nečim i izazvan da spasava sebe.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#123 Re: Prag "bola" ?
Ramzess Veliki wrote:Nekad neko nekoga natjera na prevaru.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#124 Re: Prag "bola" ?
Ramzess Veliki wrote:Nekad neko nekoga natjera na prevaru.

- HadiRa
#125 Re: Prag "bola" ?
ahahah, ovo je top_BataZiv_0809 wrote:Ramzess Veliki wrote:Nekad neko nekoga natjera na prevaru.
ono ona kaze: Zar tiiiiiiiiiiii ? tiiiiiiiiiiiii da mi to uradis ?