Prag "bola" ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sunny-7

#101 Re: Prag "bola" ?

Post by Sunny-7 »

@Walter, mozda si pomislio na mene kad si rekao "natjerana na tudju kitu", sto samo govori da si izvukao pogresan zakljucak iz mojih postova. A mozda sam ja i htjela da tako bude, kao sto je i on zakljucio.
Biti prevaren od strane nekog s kime dijelis SVE je jak udarac, ne u ego, nego u dusu. Zakljucili smo da ima raznih vrsta prevara, apsolvirali da je izdaja najgora.
Kad kazem da sam se srozala na njegov nivo, ne mislim da me iko natjerao na tudju kitu, danas nema potrebe za tim da bi nekog duboko povrijedio. Ima raznih nacina da nekog sjebes do kraja. Nego sam konacno stisla petlju da ga povrijedim, i to bas tamo gdje je najosjetljiviji. Jednostavno iskoristila taj splet okolnosti.
Sebi sam oprostila sto sam u tim momentima, kad je saznao da sam ja njega izdala, uzivala u njegovom jadu i cemeru. A njega je bolio samo njegov ego.
Walther

#102 Re: Prag "bola" ?

Post by Walther »

Sunny-7 wrote:@Walter, mozda si pomislio na mene kad si rekao "natjerana na tudju kitu", sto samo govori da si izvukao pogresan zakljucak iz mojih postova. A mozda sam ja i htjela da tako bude, kao sto je i on zakljucio.
Biti prevaren od strane nekog s kime dijelis SVE je jak udarac, ne u ego, nego u dusu. Zakljucili smo da ima raznih vrsta prevara, apsolvirali da je izdaja najgora.
Kad kazem da sam se srozala na njegov nivo, ne mislim da me iko natjerao na tudju kitu, danas nema potrebe za tim da bi nekog duboko povrijedio. Ima raznih nacina da nekog sjebes do kraja. Nego sam konacno stisla petlju da ga povrijedim, i to bas tamo gdje je najosjetljiviji. Jednostavno iskoristila taj splet okolnosti.
Sebi sam oprostila sto sam u tim momentima, kad je saznao da sam ja njega izdala, uzivala u njegovom jadu i cemeru. A njega je bolio samo njegov ego.
Nisam mislio na tebe..., izvini ako si tako shvatila. Mislim sam vise na pravdanja kako je neko "natjeran" u to. To je u genima i samo je pitanje kad dodje ta faza...
Ramzess Veliki

#103 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

Sunny-7 wrote:Sve ti je to relativno, taj "prag". Zavisno od situacije. Osobno, oprostila sam prvi put. I pojela govno. Nakon njegovog petog "izleta" sam mu samo tako vratila...splet okolnosti je bio takav, da sam birala sta ce se desiti ne bih to mogla iscenirati. A inace nisam neki osvetnicki tip.
Naravno da ovo zvuci prilicno nisko, al' kad te parner dotjera do krajnje granice "bola", ne vidis vise nista. Utrnes, i ides do kraja.
I interesantno, nema kajanja, nema ni nekog "pobjednickog" osjecaja. Nema nicega.
Da mogu vratiti film, nakon te prve izdaje sam ga trebala ostaviti, ali sta ja znam... Bila mlada, glupa, umjesto da uradim pravu stvar trazila sam razloge da ostanem s njim.
Prema tome, pri ovoj svijesti i ovoj pameti, prevara se ne oprasta, nego se varalice nabiju nogom u dupe, ako ga volis, isplaci se, otpati ali voli i cijeni uvijek vise sebe!
:thumbup:
Sve rečeno. :thumbup:
Ramzess Veliki

#104 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

animals wrote:
HadiRa wrote:
Velkoski wrote:Ima ba puno gorih stvari od prevare, jeb'la vas prevara :mrgreen:
cuj to..

a zar nije prevara drugog zapravo prevara sebe samog ? :)
Ka muskarac vara , on se ne zaljubljuje..
kad zena vara, ona to drugacije osjeca..
kod muskaraca je to samo potreba, kod zena nesto vise..
Ovo ne stoji. I žene i muškarci se znaju i ne moraju zaljubiti da bi varali.
HadiRa

#105 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

vade_mecum wrote:
HadiRa wrote:
vade_mecum wrote:Hadira ko te prevari? :D
ma jedan ovamo.. pokusava zapravo da me prevari.. pa ja ovo sakupljam infos preventivno, da znam kako da mu koljena polomim :-D
Uleti mu klizeci kramponima. Polomices ga, to je sigurno :D
haha, dobra ideja

ali ja cu njega ubiti ljubavlju .. to je teza kazna :-D
dječak sa šibicama

#106 Re: Prag "bola" ?

Post by dječak sa šibicama »

Meni se cini da i to sa godinama "ucis".

Kad sam imao 20, ne prevara nego puno manje stvari, izbacile bi me iz cipela.

Pa i sa 25, sa 30 vec manje. Danas sa malo vise od 30, prihvatam stvari kakve jesu, a o ljudima znam puno vise nego prije nekoliko godina.
HadiRa

#107 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

Walther wrote:
HadiRa wrote:
Velkoski wrote:homo sapiens jednostavno nije monogaman po prirodi.
muskarac dakle moze da zivi sa prevarom ?
moze... da joj to nabija na nos do smrti ;-)
hmm, mislim da to nije fer od njega.. ako ju voli mora joj moci oprostiti :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#108 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

:lol:

@hadŽira

:mrgreen:
Last edited by Velkoski on 25/09/2015 14:21, edited 1 time in total.
HadiRa

#109 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

animals wrote:
HadiRa wrote:
Velkoski wrote:Ima ba puno gorih stvari od prevare, jeb'la vas prevara :mrgreen:
cuj to..

a zar nije prevara drugog zapravo prevara sebe samog ? :)
Ka muskarac vara , on se ne zaljubljuje..
kad zena vara, ona to drugacije osjeca..
kod muskaraca je to samo potreba, kod zena nesto vise..
e neznam.. sa ljubavlju covjek nikada nije na sigurnom terenu, tako da se musku moze lahko desiti da se zacopa :-D
HadiRa

#110 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

SaraFina wrote:
HadiRa wrote:
Je li moguce oprostiti prevaru i zaboraviti ju zauvijek ?

Postoji li osoba koja ce ocajnicki skrivati i potiskivati da je prevarena, samo da bi ostao / la sa onim koga voli ? Ili je moguce s tim zivjeti kao da se nista nije desilo.
Gdje nam je prag "bola" ?
Oprostiti u smislu zadržavanja civiliziranih odnosa radi djece svakako. Ne bi dozvolila da mržnja ovlada mojim sposobnostima zdravog rasudjivanja.
To može ostaviti trajno posljedice na djecu. No oprostiti i nastaviti živjeti s pretvaranjem nikad.
da, ja sam definitivno protiv pretvaranja :kiss:
HadiRa

#111 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

Ramzess Veliki wrote:
Ovo ne stoji. I žene i muškarci se znaju i ne moraju zaljubiti da bi varali.
da, slazem se.

obzirom da je "prevara" nekakvo "trazenje ljubavi" , moze doci do zaljubljivanja, vazda, sa obadvije strane.

jer Ljubav uvijek kroci najcudnije puteve, tako da niko nije protiv nje vakcinisan. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#112 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

Ljubav je mnogima opravdanje za sranja koja konstantno prave i to je jedina istina, a ne nekakvi 'čudni putevi'.
HadiRa

#113 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

Velkoski wrote:Ljubav je mnogima opravdanje za sranja koja konstantno prave i to je jedina istina, a ne nekakvi 'čudni putevi'.
velkoski, ja shvatam sta ti zelis reci, ali ja nisam srela insane koji Ljubav na tako niske grane spustaju ili nedajBoze u blato bacaju.

tako da, ti i ja pricamo jedno drugom pored uha, nazalost. :)

to o cemu ti pricas nije Ljubav.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#114 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

Ova moja rečenica ti jednostavno pokazuje da 'ljubav' percepira ko kako želi ilitiga da je 'ljubav' jako varijabilna stvar.

A vidiš, ja sam sreo značajan broj ljudi koji 'ljubav' koriste kao krinku za svoje gluposti. :mrgreen:
Belay Queen

#115 Re: Prag "bola" ?

Post by Belay Queen »

HadiRa wrote:
Velkoski wrote:Ljubav je mnogima opravdanje za sranja koja konstantno prave i to je jedina istina, a ne nekakvi 'čudni putevi'.
velkoski, ja shvatam sta ti zelis reci, ali ja nisam srela insane koji Ljubav na tako niske grane spustaju ili nedajBoze u blato bacaju.

tako da, ti i ja pricamo jedno drugom pored uha, nazalost. :)

to o cemu ti pricas nije Ljubav.

blago tebi kad nisi srela ;-)
HadiRa

#116 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

dječak sa šibicama wrote:Meni se cini da i to sa godinama "ucis".

Kad sam imao 20, ne prevara nego puno manje stvari, izbacile bi me iz cipela.

Pa i sa 25, sa 30 vec manje. Danas sa malo vise od 30, prihvatam stvari kakve jesu, a o ljudima znam puno vise nego prije nekoliko godina.
da. u pravu si.. vrijeme nam prostre pred oci najrazlicitije cilime.. i naucimo svasta i gledati i slusati :)

no, mene zanima, zasto pokusava covjek toliko puta ? i sta zapravo trazi, pa da bude suocen i sa prevarom, na koncu konca ?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#117 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

Traži sigurnost u većini slučajeva. :mrgreen: :run:
The One and Only

#118 Re: Prag "bola" ?

Post by The One and Only »

HadiRa wrote:
The One and Only wrote:Sex bez emocija je ništa, samo se osjećaš prljavo poslije toga. Ja prevaru nikada ne bih mogao oprostiti.
odlicno ! lici mi na pravi primjerak, muskarca vrijednog interesovanja, na danasnjici :)

jesi li ti prevario ?
Bio sam u iskušenju da to uradim, ali nisam na kraju. Iako se veza raspala, drago mi je da nisam šverao. :)
dječak sa šibicama

#119 Re: Prag "bola" ?

Post by dječak sa šibicama »

HadiRa wrote: no, mene zanima, zasto pokusava covjek toliko puta ? i sta zapravo trazi, pa da bude suocen i sa prevarom, na koncu konca ?
Kako god okrenes, sujeta je u pitanju.

Kad covjek savlada svoju sujetu, onda mnoge stvari vidi jasnije i razboritije.
Ramzess Veliki

#120 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

HadiRa wrote:
da. u pravu si.. vrijeme nam prostre pred oci najrazlicitije cilime.. i naucimo svasta i gledati i slusati :)

no, mene zanima, zasto pokusava covjek toliko puta ? i sta zapravo trazi, pa da bude suocen i sa prevarom, na koncu konca ?
Ja mislim da se traži što više komplikacije u životu i da je bit postojanja sve zakomplikovati toliko da ti ni samom nije više jasno šta si tražio ili šta si našao, uz obavezno komplikovano pojašnjavanje sebe samog i svojih komplikovanih pogleda na svijet, odnose i postojanje.

Ja to vazda tako ... :oops:
Walther

#121 Re: Prag "bola" ?

Post by Walther »

HadiRa wrote:hmm, mislim da to nije fer od njega.. ako ju voli mora joj moci oprostiti :)
Moze slobodno sam sebi na celo napisati BUDALA ;-) Oprasta se "slucajne" greske. Prevara nikad nije slucajna.
Ramzess Veliki

#122 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

Nekad neko nekoga natjera na prevaru.
Nije nužno onaj koji je prevario samim tim i krivac. Možda je samo slab karakter, ili je bio povrijeđen nečim i izazvan da spasava sebe.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#123 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

Ramzess Veliki wrote:Nekad neko nekoga natjera na prevaru.
Nije nužno onaj koji je prevario samim tim i krivac. Možda je samo slab karakter, ili je bio povrijeđen nečim i izazvan da spasava sebe.
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#124 Re: Prag "bola" ?

Post by _BataZiv_0809 »

Image
HadiRa

#125 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

_BataZiv_0809 wrote:
Image
ahahah, ovo je top :)

ono ona kaze: Zar tiiiiiiiiiiii ? tiiiiiiiiiiiii da mi to uradis ? :-D
Post Reply