Zašto su dijasporke umišljene?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ommadawn

#101 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Ommadawn »

detroit-mercy wrote:
Ommadawn wrote:
detroit-mercy wrote: A i ti prava stipsa, grah sijeldzijama iznio, mora da i ti pravis kucu u Bosni :mrgreen:
Jok, ja tad student bio, znas kako je... Ne brini, pojeli su sve, nisu odbili osim nje al ko nju jebe.
Pa sigurno da je neko jebe, ne hoda valjda svijetom nejebana :mrgreen: A onaj ko je nije jebo on sad zali i vice vaka je naka je :mrgreen: .
Eeh, bas tako :D
staraojebina

#102 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by staraojebina »

Asta wrote:
almir90 wrote:Ja vjerujem da i one kontaju kad ih god koji momak kontaktira, da on samo traži način kako da se domogne papira. Vjerovatno i igraju na tu kartu ako nije zainteresovana, ponaša se tako jer zna da će ti biti odbojna.

Ne mogu se sve strpati u isti koš, ima dobre raje. Vjerovatno je i njima dotužila ona socijalna priča o "teškom životu u Bosni", gdje im se zakače razni nehljebovci za vrat. Pa, tako one koje imaju malo mozga u glavi izbjegavaju takve scenarije u svom životu.
:thumbup: upravo tako. Znate tesko je osloboditi se osjecaja da si nekome samo " viza za buducnost"

Nidje veze...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by _BataZiv_0809 »

Ne znam šta me sutra može zapasti u životu, ali iz dosadašnjeg iskustva, teško bih mogao ostvariti nešto na duge staze sa djevojkom iz dijaspore.

Nit' se njoj vraća ovamo, niti ja imam razloga ići vani. Stoga, osim ako nas oboje amor ne spengla maljutkom, teško bi to hodalo.

Afere dolaze u obzir :per:
ultima_palabra

#104 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by ultima_palabra »

Pa veći je pritisak na dijasporkama da se udaju za našeg čovjeka, nego obrnuto... ako imalo drže do familije, tradicije, vjere i slično. Tako da će većina njih prije odabrati našeg nego domicilnog frajera, ako su tu negdje.

Što će reći da je do tebe. Ako je stani-pani, možeš dovesti neku odavde, bit će kandidatkinja koliki god da si levat :D
sheilak

#105 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by sheilak »

jao, ovih novih tema :D sto su djevojke umisljene, sto su nezahvalne (kad im ovakav momak kao pila ili x neki tip s foruma ponudi svoju ljubav, odanost, muskost, ludilo.... :D ), sto se ne daju tuci, sto se nece udavat, a koje bi se sve dale svesti pod makro temu-zasto nas zene nece? :D

al stvarno mi nije jasno zasto zene nece bosance :? dovoljno je samo da zadju po samo ovom forumu, cak ni da ih ni ne upoznaju licno, i procitaju tek par komentara ogorcenih (da ne upotrijebim drugu rijec, koja pocinje sa n... :D , pa da se pojagme za bosancima. a kamoli da ih upoznaju u stvarnosti...pa to bi nastalo opste ludilo i pomama.

al, ok, necu generalizirati. ima stvarno finih/normalnih bosanaca, nema se tu sta reci. al kao da ne dolaze do izrazaja nekako.
ultima_palabra

#106 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by ultima_palabra »

sheilak wrote:jao, ovih novih tema :D sto su djevojke umisljene, sto su nezahvalne (kad im ovakav momak kao pila ili x neki tip s foruma ponudi svoju ljubav, odanost, muskost, ludilo.... :D ), sto se ne daju tuci, sto se nece udavat, a koje bi se sve dale svesti pod makro temu-zasto nas zene nece? :D

al stvarno mi nije jasno zasto zene nece bosance :? dovoljno je samo da zadju po samo ovom forumu, cak ni da ih ni ne upoznaju licno, i procitaju tek par komentara ogorcenih (da ne upotrijebim drugu rijec, koja pocinje sa n... :D , pa da se pojagme za bosancima. a kamoli da ih upoznaju u stvarnosti...pa to bi nastalo opste ludilo i pomama.

al, ok, necu generalizirati. ima stvarno finih/normalnih bosanaca, nema se tu sta reci. al kao da ne dolaze do izrazaja nekako.

8-)
dječak sa šibicama

#107 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by dječak sa šibicama »

Ja bi samo dodao, sa sto je vece vukojebine sljegla u Austriju i Svecku, to je vise umisljena.

Opcenita bolest dijaspore, ne samo nase.
dust in the wind

#108 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by dust in the wind »

dječak sa šibicama wrote:Ja bi samo dodao, sa sto je vece vukojebine sljegla u Austriju i Svecku, to je vise umisljena.

hahahha.ovo me na zviza asocira :lol:
dječak sa šibicama

#109 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

_BataZiv_0809 wrote:Cekaj lafe ba, prvo se pogledaj u ogledalo i vidi sta nudis.

Ne dozivljavaju zene orgazme samo zato sto si mlad i fakultetski obrazovan.
Da se ne lazemo, zna se sta on trazi od dijasporke (ako vec samo njih peca) i one znaju sta on trazi, i imaju adut u rukavu.

Slika govori vise od 1000 rijeci, da skratim izlaganje

Image
dječak sa šibicama

#110 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

dust in the wind wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja bi samo dodao, sa sto je vece vukojebine sljegla u Austriju i Svecku, to je vise umisljena.

Na njega ili na njegovog rodjaka? :D
dust in the wind

#111 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by dust in the wind »

dječak sa šibicama wrote:
dust in the wind wrote:

Na njega ili na njegovog rodjaka? :D
ne znam jesam li upratila ko mu je rođak. znam da me on na temi izbjeglice nervira ravno mjesec dana.i on I sve dansko zbog njega
dječak sa šibicama

#112 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Onda nisi upucena, ima on nekog rodjaka koji zapravo ne postoji, koliko sam ja to razumio... ali to ce vec drugi bolje objasniti. Da ne idemo dalje u off topic.
sheilak

#113 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by sheilak »

ultima_palabra wrote:
8-)
ne znam ja, ja sam rijetko kad ljuta. :D
broj dva

#114 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by broj dva »

Cartmane wrote:Da, ima li neko odgovor na pitanje u naslovu? Zašto su toliko umišljene djevojke iz dijaspore? Iz razgovora s istim, kako u stvarnom zivotu, pa tako i po virtualnim bespucima, stekao sam takav dojam. Uvijek je bilo prisutno gledanje s visoka, arogancija, bahatost i opcenito zgrazavanje s svime sto ima veze s Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. Cesta je mantra o superiornosti zemalja u kojima trenutno borave, tipa "U Austriji je Ovako", "U Njemackoj nije tako i "Nema toga kod nas u SveCkoj".

Vrijedi li uopce s takvim pokusati voditi dijalog, ili je bolje svoje vrijeme potrositi u fizicko, duhovno i poslovno usavrsavanje? Treba li se mozda cak preusmjeriti na djevojke drugih nacionalnosti? Mozda, komunicirajuci s djevojkama drugih nacionalnosti stekao sam dojam da su opustenije, otvorenije i da cijene svoje porijeklo. Potpuna suprotnost od nasih "gospodica". Izgubio sam svaku nadu sto se tice pronalaska normalne "nase" djevojke u dijaspori.
--
Zivim u djaspori i nase djevojke mi izgeldaju poprilicno normalne, ne vidim neku aroganciju ili bahatost. Ko zna, mozda i sam bolujem od iste boljke pa mi izgleda normalno.
Na zalost zemlja u kojoj zivim je superiorna po vecini pitanja (mada ne svim) i to i sljepac vidi. Ne znam sta je tu problem, to sto istina boli ?
Niko se ne zgrazava svim sto ima veze sa BiH ali ne vidim problem reci recimo " u Svedskoj ne bacamo stare ves-masine u rjeke dok u BiH svaka rjeka dodje kao odpad" ako je to istina.
Inace nek ti je sretno sa trebama bez obzira na nacionalnost...
Last edited by broj dva on 22/09/2015 13:25, edited 1 time in total.
madner

#115 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by madner »

Ne vidim poentu da to kazes, osim ako covjek u tom momentu ne baca smece u rijeku.

Cak i da baca, valjda ima neki razlog zasto se to ne radi bez da se spominje druga drzava.

Mislim to je isto da ja sad naglasim u svakoj recenici da sam superioran, nije da nisam, no ljudi to pogresno shvate. :D
broj dva

#116 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by broj dva »

todd_smith wrote:Lik ima jedno misljenje o sebi i tako rezonuje da svaka treba imati takvo misljenje, sta mu fali, normala lik sto mu se svaka ne baca pod noge?

tipicni dijasporski tatin sin
----
Sta je "tipicni dijasporski sin" ? Ozbiljno pitam, izgleda da su mahanati pa da vidim sta im fali i koje greske da izbjegavam pri odgajanju svog sina.
broj dva

#117 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by broj dva »

madner wrote:Ne vidim poentu da to kazes, osim ako covjek u tom momentu ne baca smece u rijeku.

Cak i da baca, valjda ima neki razlog zasto se to ne radi bez da se spominje druga drzava.

Mislim to je isto da ja sad naglasim u svakoj recenici da sam superioran, nije da nisam, no ljudi to pogresno shvate. :D
----
To vecinom ne kazem nego pomislim svaki put kad se vozim kraj Neretve...Nije bas da ispijam kafu sa rajom i okrenem pricu o deponijama smeca...
madner

#118 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by madner »

Pa ako ne kazes, onda se niko ne moze ni naljutiti. :D

Inace, samo da naglasim da je logika jedna od mojih superiornih disciplina, te da sam zato superioran. Jer jesam. I to ponekad i ne kazem, mada mislim.
broj dva

#119 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by broj dva »

madner wrote:Pa ako ne kazes, onda se niko ne moze ni naljutiti. :D

Inace, samo da naglasim da je logika jedna od mojih superiornih disciplina, te da sam zato superioran. Jer jesam. I to ponekad i ne kazem, mada mislim.
-----
Cujes, odavno smatram da ljudi koji su arogantni sa razlogom u stvari nisu arogantni nego samo svjesni svoje vrjednosti (na odredjenom polju). Recimo ako sretnem Magnusa Carlsona i on se pocne kurcit kako je zajeban sahista onda se on ne kurci nego je samo objektivan :D
madner

#120 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by madner »

Bas sam neki dan pricao sa njim dok smo analizirali kako je mentalno slomio onog Indijica i slozili smo se da 99% ljudi ne djeli taj stav.
Mada je sasvim ispravan i naravno dio superiornosti jeste da covjek za sebe to i kaze.
nKrkan

#121 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by nKrkan »

Nisu sve
Cartmane

#122 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

dječak sa šibicama wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Cekaj lafe ba, prvo se pogledaj u ogledalo i vidi sta nudis.

Ne dozivljavaju zene orgazme samo zato sto si mlad i fakultetski obrazovan.
Da se ne lazemo, zna se sta on trazi od dijasporke (ako vec samo njih peca) i one znaju sta on trazi, i imaju adut u rukavu.

Slika govori vise od 1000 rijeci, da skratim izlaganje

Image

Ja sam već tu.
hadzinicasa

#123 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by hadzinicasa »

sve vjestice. tacno me stah u ogledalo se pogledat'.
Haj_Halve

#124 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Haj_Halve »

Cartmane wrote:
Šveđanin wrote:
Cartmane wrote:I sta podrazumijevas pod siroke poglede i shvatanja?
Da ne bude za pocetak ovakvih rijeci:
Cartmane wrote:afroazijatskih hibrida s kojima kopuliraju nase uvazene "gospodice".
To nije u redu.
Pozdrav. Ja i ti smo u istoj drzavi. Uzimajuci u obzir sve to sto si naveo, sta ja kao mlad, fakultetski obrazovan i ekonomski situiran momak mogu ocekivati od nasih djevojaka tu gdje smo? Da dalje trazim iglu u plasteniku ili da se okrenem drugim nacijama ili nadem si svedanku, asimiliram se?
Boljke nasih muskaraca: tesko privikavanje na zajednicke poslove i to ne po principu ja kosim travu ti spremas rucak vec svi rade sve, privikavanje na cinjenicu da i zena moze imati i treba imati svoje drustvo, svoje hobije, svoje pare, svoj odmor, pretjerana vezanost za majku i pretjerano slusanje porodice i i dopustanje da ti se oni uplicu u zivotu.
Ne znam kakav si karakterno, to ne mozes saznati iz par recenica. Ne znam ni kakve stavove imas o zivotu, cime se bavis, u kakvom se drustvu kreces.. to bi ti najbolje trebao znati. Pa ima zena i sem Bosanki, ne moras biti ogranicen samo na njih.

Moguce je da sam pretjerao. Ali to je samo pokusaj docaranja mog ocaja cinjenicom da kopuliraju s svim nacijama pod Bozijem nebom osim s svojima - Bosnjacima. Prihvatam sve i jedan postulat sto si postavio o zajednickim poslovima. I opet me previse ne mirisu .Elem, grm lezi u nekom drugom zecu.

Sasvim sam normalan momak. Ni po cemu ekstreman, ni po vjeri ni po tulumarenju. Radim u bankarstvu. Drustvo mi se sastoji i od Svedana i od stranaca. Vladam jezikom kao domicilni. Postujem i cijenim zakone ove drzave i placam joj porez. Neizmjerno sam joj zahvalan sto me je primila. Ali ne zelim se odreci svog porijekla, jezika, kulture i vjere. Neki misle da ne mozes jedno i drugo. Ono sto mi je primarno u zivotu je naci djevojku slicnih pogleda na zivot kao ovaj gore sto sam opisao. Dakle, osnovati porodicu na zdravim temeljima, odgajati djecu u nasem duhu istovremeno postujuci drustvo u kojem zivimo i radimo. Nista vise, nista manje od toga.
Cartmane, mislim da se ovdje radi o odredjenoj dozi razmazenosti i da mislis da ti pripada/slijedi nesto samo sto si fakultetski obrazovan I radis u bankarstvu. To je ono sto bi sa na engleskom zvalo ''sense of entilement''.Ako imas takav stav ili odajes taj ''vibe'', nemoj se iznenaditi ako djevojke ne drhte pred tvojom pojavom,bez obriza o kakvim se djevojkama radi. Mozda je taj nacin razmisljanja mogao da upali nekada davno, prije emancipacije zena (karijera, finansijska nezavisost, liberalnija razmisljanja itd). Ako vec ne ide, pogledaj u sebe i razmisli sta to u stvari nudis i da li je to u skladu sa vremenom u kojem zivis. Ako grijesim izvini, ali tvoji postovi me navode na taj zakljucak, kao i duboka generalizacija u samom nazivu ove teme. Ako nisi bar VP u Goldmanu ili MSu, bankarstvo se nepika ;-).
nKrkan

#125 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by nKrkan »

Ja znam neke iz Lux i CH koje misle da su za klasu iznad ovih dijasporki iz Italije i Slovenije :-)
Post Reply