Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post Reply

Da li podržavate sve izvjesniju koaliciju SDA BIH-HDZ BIH-SBB-Fahrudin Radončić?

Poll ended at 27/09/2015 20:06

DA-
0
No votes
NE-
7
54%
NE ZANIMA ME-
6
46%

Total votes: 13

JThomas

#101 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by JThomas »

pa nije ni u krivu. doduše nema ni tri godine kako je tog istog heleza okivao u zvijezde kao borca protiv prevaranata i lažnih invalida, dok se još tada nadao rekonstrukciji federalne vlade sa SDP i HDZ... :D
It_is_a_Leclerc

#102 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by It_is_a_Leclerc »

Stranka koja dozvoli da joj osuđeni batinaš koji poteže pesnice i palice po birtijetinama i kafančugama, a čija je revizija višestruko osporena na Ustavnom sudu, čime je direktno nanesena višemilionska šteta po pitanju naknade materijalne štete i sudskih troškova, a o šteti ugledu i časti stotinama hrabrih pripadnika Armije RBiH kojima su Helezove korupcionaške komisije odbijale po 30 % invalidnine, iako ljudi ne vide na jedno oko, da i ne govorim, govori o pravdi, pravu i poštenju, te nekog proziva za dezerterstvo i izdaju, ne zaslužuje da postoji.

Ima niz SDP-enjara koje ja cijenim i poštujem. Zukan Helez je samo Lipovača kojeg (još) nisu utamničili. A činjenica da ima ljudi koji tog, ponavljam, batinaša i pijanca brane je meni logična. To vam je Sadik Bahtić Sindrom.
Banksy

#103 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Banksy »

To je to. Poslati u emisiju Heleza da drugima drži pridike o zakonu i moralu je baš cirkus.

Dragan Čović: Ako bude dogovora, moguće odlaganje lokalnih izbora
Izbori 2017?
It_is_a_Leclerc

#104 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Po meni je ovo dobra ideja.

Ja bih čak išao dotle da spojim lokalne i opće izbore. Mislim da bi se time ostvarile uštede, smanjili troškovi kampanje i relaksirala politička situacija u zemlji. Ovako, svake druge godine je nekakva kampanja, a narod to u suštini i ne razumije, i ne doživljava previše .
Banksy

#105 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Banksy »

To i misle, opći i lokalni zajedno 2017.
Uštede su sigurne, a narodu svejedno, i ovako i onako SDA je do daljnjeg.
mario001

#106 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by mario001 »

Banksy wrote:To i misle, opći i lokalni zajedno 2017.

Pa realno to je i dobra stvar.

P.S.
Ministar energetike i rudarstva ispred SBB-a je inace stari SDA-ovac..
mirzadelibasic

#107 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by mirzadelibasic »

It_is_a_Leclerc wrote:Po meni je ovo dobra ideja.

Ja bih čak išao dotle da spojim lokalne i opće izbore. Mislim da bi se time ostvarile uštede, smanjili troškovi kampanje i relaksirala politička situacija u zemlji. Ovako, svake druge godine je nekakva kampanja, a narod to u suštini i ne razumije, i ne doživljava previše .
:thumbup: :bih:
VjecitiStudent

#108 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by VjecitiStudent »

mario001 wrote:
Banksy wrote:To i misle, opći i lokalni zajedno 2017.

Pa realno to je i dobra stvar.

P.S.
Ministar energetike i rudarstva ispred SBB-a je inace stari SDA-ovac..
PS. I predsjednik SBB-a je stari SDA-ovac.
Better Man

#109 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je prirodna koalicija desnih stranaka. Bolje i to nego Komšićeve mandarine koje samo kmeče i ništa neće da rade, osim da se skijaju i kupuju iPhone, koje rade protiv vlade u kojoj primaju plate, i onda destabilizuju političke prilike u FBiH, i umalo spriječe usvajanje kvalitetnih zakona poput ZOR-a. Ili Lijanovićevi kriminalci i Jurišićeve ustaše sa "nasljednicima Komunističke partije". :D

Nadam se da će ovo biti koliko-toliko stabilna većina sa 65 od 92, i da će makar uspjeti usvojiti ovo što im je EU pripremila i poslala da predstave kao "vladine prijedloge".
DF je htio da radi, ali nije htio da podržava kršenje zakona i da bude marioneta, tj. da im drugi sve nameću i kasnije svale svu odgovornost na njih, a oni se nizašta ne pitaju. Onaj ko podržava mafiju je isti kao oni. Svaka drćava ima sviju mafiju, samo kod nas mafija ima svoju državu.
mario001

#110 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by mario001 »

Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je prirodna koalicija desnih stranaka. Bolje i to nego Komšićeve mandarine koje samo kmeče i ništa neće da rade, osim da se skijaju i kupuju iPhone, koje rade protiv vlade u kojoj primaju plate, i onda destabilizuju političke prilike u FBiH, i umalo spriječe usvajanje kvalitetnih zakona poput ZOR-a. Ili Lijanovićevi kriminalci i Jurišićeve ustaše sa "nasljednicima Komunističke partije". :D

Nadam se da će ovo biti koliko-toliko stabilna većina sa 65 od 92, i da će makar uspjeti usvojiti ovo što im je EU pripremila i poslala da predstave kao "vladine prijedloge".
DF je htio da radi, ali nije htio da podržava kršenje zakona i da bude marioneta, tj. da im drugi sve nameću i kasnije svale svu odgovornost na njih, a oni se nizašta ne pitaju. Onaj ko podržava mafiju je isti kao oni. Svaka drćava ima sviju mafiju, samo kod nas mafija ima svoju državu.
Ima li sta da je DF uradio od toga sto je zelio da radi???...
Better Man

#111 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Better Man »

mario001 wrote:
Better Man wrote:

Ima li sta da je DF uradio od toga sto je zelio da radi???...
Šta će uraditi kad nemaju većinu i kad ih mogu preglasati kako hoće.
mario001

#112 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by mario001 »

Niko nema vecinu, ali su dio vecine na drzavnom, do danas u federalnom nivou, uz Sarajevski i Zenicki kanton...Sta su pokrenuli kao dio te vecine, ispred svojih resora???
Patriotska_Liga

#113 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Patriotska_Liga »

Ideja o spajanju izbora nije nova i generalno je odlična. Pošto naš narod voli da sisa jedno te istu predizbornu motku svake dvije godine, ovako bi se izbjeglo sisanje motke svake druge godine i bile bi tri godine u kontinuitetu da se napravi makar kakav pomak.

Ali još uvijek nisam do kraja provalio koji je Čovićev interes u svemu tome. Kontam da pomoću žestoke nacionalne retorike koja vlada za vrijeme opštih izbora želi popraviti poslovično loše rezultare na lokalnim izborima. Nije neka super teorija, ni sam sebe nisam ubijedio u to, ali to mi za sada jedino pada na pamet.
It_is_a_Leclerc

#114 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

mario001 wrote:
Niko nema vecinu, ali su dio vecine na drzavnom, do danas u federalnom nivou, uz Sarajevski i Zenicki kanton...Sta su pokrenuli kao dio te vecine, ispred svojih resora???
DF je stranka neradnika i nesposobnih kadrova. Pa o čemu pričamo ? Direktor turističke agencije kao ministar kulture, "stručnjak evropskog prava" kao ministar rudarstva, ljekar kao ministar rada i socijalne politike, a čovjek koji je mrtav pijan izazvao saobrćajni udes, i pobjegao sa lica mjesta kao ministar unutrašnjih poslova.

I sve bi se to još i moglo "oprostiti", da su ti ljudi u svojim resorima pokazali jedan jedini rezultat. Dakle, da su uradili išta pod milim Bogom. Ali nisu, jer su oni nesposobni i neradnici koji se boje posla, i koji samo žele da budu opozicija jer je posao opozicije da pljuje i priča ,a ne da radi. Po tom pitanju čak su i SDP-enjare korektniji od njih.

Ima, doduše, rezultata u Mandilovićevom resoru, gdje je nastao odličan i proevropski ZAKON O RADU kojeg su onda ti isti DF-enjare popljuvale i proglasile anti. ZAVNOBIH-skim, i tako to.
fosna2014

#115 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by fosna2014 »

Sto se mene tice moze ovako ostati do 2020. Radi ustede, bar, ako nista. Do tad da se stvori neki jaci opozicioni blok ovoj krepaloj iz bezidejnoj vlasti na celu sa ovim papcima navedenim u naslovu. Ako bas istinski i duboko pogledamo politicko stanje u drzavi, onda moramo sebi priznati da mi nemamo mentalnog kapaciteta za bolje. Sve se kao fol nesto vrtimo, hoce li ova stranka pobijediti ili ona druga, ali tu nema nista perspektivno. Kada vidim komsiju koji radi u "drzavnoj firmi" i na to sve ona zelenaska na plasticnoj stolici sa kahvom prelivena mutava prica kako nam nije lako - eh, i kad dodamo nivo obrazovanja i pomnozimo sa funkcijom istog koju obavlja, onda dodjem do zakljucka da smo mi u dusu jako tuzan narod.

Sto bismo mi u Krajini rekli: Nemoj mi reći brete!?
VjecitiStudent

#116 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by VjecitiStudent »

sada ...
It_is_a_Leclerc wrote:
DF je stranka neradnika i nesposobnih kadrova. Pa o čemu pričamo ? Direktor turističke agencije kao ministar kulture,
...
nedavno ...
It_is_a_Leclerc wrote:O bog te neće, zapeli za ministra kulture, k'o da je premijer. Uostalom, evo u Srbiji je ministar Tasovac (mislim da nema potrebe objašnjavati ko je i šta je Ivan Tasovac), pa šta ?! Jel se poboljšalo stanje u kulturi ?! Jašta je :roll: Menadžeri ! Nama trebaju menadžeri u kulturi, zdravstvu, privredi, obrazovanju. Ministarstvo nije ni scena narodnog pozorišta, ni sarajevske filharmonije. Bilo bi zgodno da se ovaj Rašidat, kako li, motiviše s ovim negativističkim prisupom, pa nešto i uradi u životu, za razliku od, uz dužno poštovanje, nabiguzica, nekakvih likovnjaka, koji u oblacima dima "promišljaju" dnevnu politiku, kritikuju svakog i sve, a kad treba stati na čelo nekog kulturnog projekta koji ne uključuje mužnju budžeta, bježe k'o od kuge.
sada ...
It_is_a_Leclerc wrote: "stručnjak evropskog prava" kao ministar rudarstva, ljekar kao ministar rada i socijalne politike, a čovjek koji je mrtav pijan izazvao saobrćajni udes, i pobjegao sa lica mjesta kao ministar unutrašnjih poslova.
...
nedavno ...
It_is_a_Leclerc wrote:Naravno, raskokodakali se o Kurtešu. Niko ne spominje dr. Mikulec, valjda najstručniju osobu koja je ikad obnašala funkciju ministrice zdravstva. Klasika ! Da su postavili Alekxandera Flemminga za ministra obrazovanja, a Moneta za ministra kulture, ovdje bi se pričalo o Kurtešu. Jer - bitno je pljuvati.
sada ...
It_is_a_Leclerc wrote: I sve bi se to još i moglo "oprostiti", da su ti ljudi u svojim resorima pokazali jedan jedini rezultat. Dakle, da su uradili išta pod milim Bogom. Ali nisu, jer su oni nesposobni i neradnici koji se boje posla, i koji samo žele da budu opozicija jer je posao opozicije da pljuje i priča ,a ne da radi. Po tom pitanju čak su i SDP-enjare korektniji od njih.
...
nedavno ...
It_is_a_Leclerc wrote: Netačno. Ministar je već obišao elektroprivrede u FBiH, Aluminij, RMU Zenica, bio u Goraždu, posjetio Becto Precisu, bio na prezentaciji projekta solarne elektrane u Goraždu. To što ste vi neinformisani i što vam je to čak i alibi da vrijeđate Bošnjake nije problem Reufa Bajrovića, a boga mi ni nas ovdje ;) Uostalom, ne znam da li je ok očekivati da se za 20 dana sanira stanje u rudnicima, ili napravi kapitalni projekat.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#117 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Truba »

mislim da je loša stvar lokalni izbori 2018

ljudi ionako ne znaju za koga i gdje glasaju
barem im razdvojiti lokalno i entitetsko te državno
ovako će baš prosječni glasač biti zbunjen

pa fakultetski obrazovani ljudi glasaju na istoj listi malo za lupam SDP malo za DF malo za ZABIH
imam dokaze :D
kad im objasniš da im je list nevažeći oni se ušute
totalno promašena poanta otvorene liste

ma samo zbunjuju narod namjerno to rade zajedno s europom i svijetom...nije za nas demokracija

usuđujem se reći nek se i ukinu izbori
nek se rotiraju svake dvije tri godine političari i ćao
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#118 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by _BataZiv_0809 »

Oj ja Le Klerka :lol:

Na agregatima :izet:
It_is_a_Leclerc

#119 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

VjecitiStudent wrote:sada ...
It_is_a_Leclerc wrote:
DF je stranka neradnika i nesposobnih kadrova. Pa o čemu pričamo ? Direktor turističke agencije kao ministar kulture,
...
nedavno ...
It_is_a_Leclerc wrote:O bog te neće, zapeli za ministra kulture, k'o da je premijer. Uostalom, evo u Srbiji je ministar Tasovac (mislim da nema potrebe objašnjavati ko je i šta je Ivan Tasovac), pa šta ?! Jel se poboljšalo stanje u kulturi ?! Jašta je :roll: Menadžeri ! Nama trebaju menadžeri u kulturi, zdravstvu, privredi, obrazovanju. Ministarstvo nije ni scena narodnog pozorišta, ni sarajevske filharmonije. Bilo bi zgodno da se ovaj Rašidat, kako li, motiviše s ovim negativističkim prisupom, pa nešto i uradi u životu, za razliku od, uz dužno poštovanje, nabiguzica, nekakvih likovnjaka, koji u oblacima dima "promišljaju" dnevnu politiku, kritikuju svakog i sve, a kad treba stati na čelo nekog kulturnog projekta koji ne uključuje mužnju budžeta, bježe k'o od kuge.
sada ...
It_is_a_Leclerc wrote: "stručnjak evropskog prava" kao ministar rudarstva, ljekar kao ministar rada i socijalne politike, a čovjek koji je mrtav pijan izazvao saobrćajni udes, i pobjegao sa lica mjesta kao ministar unutrašnjih poslova.
...
nedavno ...
It_is_a_Leclerc wrote:Naravno, raskokodakali se o Kurtešu. Niko ne spominje dr. Mikulec, valjda najstručniju osobu koja je ikad obnašala funkciju ministrice zdravstva. Klasika ! Da su postavili Alekxandera Flemminga za ministra obrazovanja, a Moneta za ministra kulture, ovdje bi se pričalo o Kurtešu. Jer - bitno je pljuvati.
sada ...
It_is_a_Leclerc wrote: I sve bi se to još i moglo "oprostiti", da su ti ljudi u svojim resorima pokazali jedan jedini rezultat. Dakle, da su uradili išta pod milim Bogom. Ali nisu, jer su oni nesposobni i neradnici koji se boje posla, i koji samo žele da budu opozicija jer je posao opozicije da pljuje i priča ,a ne da radi. Po tom pitanju čak su i SDP-enjare korektniji od njih.
...
nedavno ...
It_is_a_Leclerc wrote: Netačno. Ministar je već obišao elektroprivrede u FBiH, Aluminij, RMU Zenica, bio u Goraždu, posjetio Becto Precisu, bio na prezentaciji projekta solarne elektrane u Goraždu. To što ste vi neinformisani i što vam je to čak i alibi da vrijeđate Bošnjake nije problem Reufa Bajrovića, a boga mi ni nas ovdje ;) Uostalom, ne znam da li je ok očekivati da se za 20 dana sanira stanje u rudnicima, ili napravi kapitalni projekat.

Ne znam sta je nejasno.

Jesam li lijepo napisao da bih nestrucnost kadrova oprostio jer smatram da su ministarske pozicije nacelno menadzerske, ali da strah od posla, nerad i bijeg od problema ne mogu. Biti 8 mjeseci u Vladi i ne poslati nijedan jedini zakon o proceduru vec danima piliti granu na koju su te stavili i to nekom idiotskom pricom o NO EP HZHB je uvreda za sve nas koji smo smatrali da ce DF donijeti ma koliko i mrvu boljitka ovoj drzavi.

Mozes li mi, kad vec ovoliko svoje zivotne energije trosis na vrlo lose pokusaje da me diskreditujes, naci i citirati postove ( ima ih ukupno 9) pisani jos u februaru gdje ja kazem da cu prvi pljuvati DF ako ne ispune ono zbog cega sam im dao glas ?

I tako ce biti sa svakom strankom na svakim izborima. Mene za razliku od tebe ne interesuje niti emocija niti ideologija. Glasam za one koji obecavaju rad. Ako ne ispune i ako se moj glas pokaze kao uzaludan, postat cu najzesci kriticar. To je pravi pristup, a ne ovaj vas u kojem se mora do kraja zivota glasati i simpatizirati samo jedna partija .
laik1981

#120 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by laik1981 »

Mene samo interesuje misljenje o ovoj koaliciji onih koji su mjesecima stajali ispred predsjednistva sa nekim transparentima i misljenje onih koji su te ljude nazivali Fahrinim placenicima i drzavnim neprijateljima.. Vjerovatno ih ima i ovdje pa neka se izjasne..
Banksy

#121 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Banksy »

Patriotska_Liga wrote: Ideja o spajanju izbora nije nova i generalno je odlična. Pošto naš narod voli da sisa jedno te istu predizbornu motku svake dvije godine, ovako bi se izbjeglo sisanje motke svake druge godine i bile bi tri godine u kontinuitetu da se napravi makar kakav pomak.

Ali još uvijek nisam do kraja provalio koji je Čovićev interes u svemu tome. Kontam da pomoću žestoke nacionalne retorike koja vlada za vrijeme opštih izbora želi popraviti poslovično loše rezultare na lokalnim izborima. Nije neka super teorija, ni sam sebe nisam ubijedio u to, ali to mi za sada jedino pada na pamet.
Meni pada na pamet da ako do proljeća dođe do promjene izbornog zakona i neformalnog zaokruživanja Trećeg, najesen bi na izborima SDA i SBB pali k'o s kruške. Prolongira li se to još godinu dana, do jeseni 2017. stoka sitnog zuba će zaboraviti izdaju i opet zaokružiti svoje.
daddy-kool

#122 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

Meni pada na pamet da ako do proljeća dođe do promjene izbornog zakona i neformalnog zaokruživanja Trećeg, najesen bi na izborima SDA i SBB pali k'o s kruške. Prolongira li se to još godinu dana, do jeseni 2017. stoka sitnog zuba će zaboraviti izdaju i opet zaokružiti svoje.
Kako D. Č. reče, do 2018.

http://www.avaz.ba/clanak/202509/covic- ... zbora-2016
Ali, o tome će odlučiti svi relevantni politički faktori, kazao je Čović. S druge strane, s gotovo stoprocentnom sigurnošću kazao je da smatra da će i lokalni i opći izbori 2018. godine biti održani zajedno.
http://www.vecernji.ba/covic-zaposlit-c ... ih-1033217
Prvo što treba BiH i Hrvatima ovdje je euroatlantski projekt i sve što podrazumijeva. Druga ključna stvar koja treba slijediti je promjena Izbornog zakona i reorganiziranje BiH. Ako to uspijemo napraviti, odmah nakon toga trebali bi raditi na racionalizaciji državne uprave. Čak ni kada bi Hrvati dobili svoj entitet s pet županija, ova struktura ne bi mogla preživjeti.
Banksy

#123 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Kako D. Č. reče, do 2018.
Onda još bolje, do tad se više ničega neće ni sjećati.

Eto odgovora.
daddy-kool wrote: http://www.vecernji.ba/covic-zaposlit-c ... ih-1033217
Prvo što treba BiH i Hrvatima ovdje je euroatlantski projekt i sve što podrazumijeva. Druga ključna stvar koja treba slijediti je promjena Izbornog zakona i reorganiziranje BiH. Ako to uspijemo napraviti, odmah nakon toga trebali bi raditi na racionalizaciji državne uprave. Čak ni kada bi Hrvati dobili svoj entitet s pet županija, ova struktura ne bi mogla preživjeti.
daddy-kool

#124 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
Prvo je B.I. govorio da će pristupiti izmjenama izbornog zakona 2017., međutim čini mi se da D.Č. bolje zna dinamiku agende i da će se ove izmjene desiti vrlo brzo. Pretpostavljam odmah iza nove godine.
Banksy

#125 Re: Nova koalicija SDA BIH-HDZ BiH-SBB-Fahrudin Radončić

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:
Prvo je B.I. govorio da će pristupiti izmjenama izbornog zakona 2017., međutim čini mi se da D.Č. bolje zna dinamiku agende i da će se ove izmjene desiti vrlo brzo. Pretpostavljam odmah iza nove godine.
I ja tako mislim, do ljeta bi valjda trebali završiti posao. A onda do jeseni 2017, kamoli 2018, svi će sve i zaboraviti.

Ali eto prilike ''ljevici'' (moramo smisliti novi, adekvatan naziv za ovu grupaciju, ovaj zaista više ne stoji) da se konsolidira i predstavi kao zaštitinik jedinstvene, cjelovite Bosne i Hercegovine koji stoji na putu podjelama blabla. Nova, nezaslužena prilika za uzlet, vjerujem da će je iskoristiti.
Post Reply