Ma daj, za sta sluze pultovi i radne povrsine u kuhinji ako ne za dobar cunilinguisannoy wrote:Ja mrzim kad mi se muško mota po kuhinji
Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#101 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
- piupiu
#102 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Nadješ ga na FB ... svaki treći dan ... pita! I to kakva!Euridika wrote:piupiu wrote:
Eis, ne pratiš Božu V ... da vidiš kako se mota pita!![]()
![]()
![]()
Istina... samo sam ga slušala...Imal' kakav video?
- Euridika
- Globalna šefica
#103 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Eh, kad bi to barem moglo... Ali, nema šanse naći posao u prosvjeti ... lakše se uvaliti u državno preduzeće_BataZiv_0809 wrote:Mozete, nije poenta u tome. Poenta je da je drustveno prihvatljivo da muskarac placa, dok je u obrnutom slucaju, vise eksces ili izuzetak.Euridika wrote: Pa možemo i mi platiti ceh u kafani... neće to umanjiti ulogu kavalira
On topic: Uvijek sam govorio da bih volio da mi buduca supruga radi, ali pola radnog vremena (recimo kao uciteljica, teta u vrticu i slicna zanimanja), a da drugu polovicu ipak bude u kuci i sa djecom. Neka radi i ima svoj dinar, ne valja ni kad sjedi kuci non stop. Ne idu veze gdje su polja interesovanja i obaveze previse razliciti.
U toj konstelaciji odnosa, njena plata je njena, a ja se brinem za sve ostalo i naravno kupujem joj krpice, stiklice, carapice, tangice, haltere, da bude vrela poput sunca, Zivojinovic bunca i tako to
Danas ljudi i s dvije dobre plate žive od prvog do prvog, ili su u kreditima zbog stana, auta i sl. Da samo znaš koliko se para mjesečno troši samo na izdržavanje djece...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#104 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ma znam i ja da je poprilicno tesko ostvarivo, ali pricamo o zakljuccima do kojih smo dosli na osnovu iskustva. Trenutno mislim da je to dobra opcija. Koliko sutra mogu promijeniti misljenje, zivot je dinamican.Euridika wrote: Eh, kad bi to barem moglo... Ali, nema šanse naći posao u prosvjeti ... lakše se uvaliti u državno preduzeće. Zapravo je i u prosvjeti radno vrijeme 8h, samo je pola na nastavi, a pola u zbornici. A u vrtićima se radi i po 10 sati nekad.
Danas ljudi i s dvije dobre plate žive od prvog do prvog, ili su u kreditima zbog stana, auta i sl. Da samo znaš koliko se para mjesečno troši samo na izdržavanje djece...
- HAVANA
#105 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ne kuham,ulaz u kuhinju mi je haman pa zabranjen,ne znam upalit masinu, nit me interesuje,usisam kad sta busim pa one sute padne,ne perem prozore,sklonim noge i premjestim se po pet puta kad vikendom sprema kucu
Elem, supak pravi.
Sta radim necu pisati,trebalo bi mi par strana, pa ce me neko citirati ...pa belaj,zasteka forum.
A visoko mi ne diraj,moji su svi porijeklom iz visokog.Cuj prdi,eto vi ne prdite,vi pustite vjetar.
Elem, supak pravi.
Sta radim necu pisati,trebalo bi mi par strana, pa ce me neko citirati ...pa belaj,zasteka forum.
A visoko mi ne diraj,moji su svi porijeklom iz visokog.Cuj prdi,eto vi ne prdite,vi pustite vjetar.
- annoy
#106 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Nije higijenski_BataZiv_0809 wrote:
Ma daj, za sta sluze pultovi i radne povrsine u kuhinji ako ne za dobar cunilinguis
- S4mpion
#107 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Muškarcu ne moraš objašnjavat zašto neko, za rad u kafiću, butiku, radnji, traži isključivo djevojke. Njemu je to jasno k'o dan. 
-
texiller
#108 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
ok... sad možemo dalje... 'nači glupo muško...Euridika wrote:Ne baš... nisi me shvatio dobro. Ne pričam o položaju žene u društvu, već o odnosima u porodici. Nije uopće stvar ženske dominacije, niti se meni tako nešto dopada... Više je osvrt na to da se često može čuti da je bolji status žena u društvu uzrokovao da propadaju porodice...texiller wrote: a za pokretača teme...
svašta si nešto napisala a meščini da pojma nemaš šta si htjela reć'... klara cetkin i njeni porivi i razlozi se niakako i ni na koji način ne mogu povezati sa položajem muškarca u zajednici juče, danas a ni sutra... nit se ona zalagala za ravnoravnost svih žena nit je to radila iz ličnih razloga već zato što joj je tako rekla partija...
koliko god ti u svom bližem okruženju vidjela neke promjene znaj da na globalnom planu muškarac i dalje zauzima izrazito dominantnu ulogu i da je položaj žene u današnjem svijetu isti ako ne i gori od onoga kakav je bio, džaba tebi posao u kancelariji i tvoj Renault Megane dCI, (pogledaj MTV, Farmu, Big brother itslično...) jer je žena nekada bila dama a danas je bitch, ho, gola nasred ulica i još uživa u tome a izgleda kao strašilo... pusti ti Kolindu, Mekrel, Oprah, Beyonce i Semihu Borovac... to nije pokazatelj ženske dominacije a muške podanosti.... o tome govoriš ako sam te dobro shvatio, položaj muškarca u svijetu i njegovo mjesto...
... sve što ti mogu reći na kraju je da "prirodni poredak" tj. ono kako su stvari postavljene od iskona ništa ne može poremetiti... ni klara cetkin ni coco chanel ni yoko ono... a ti tumači kako hoćeš...
Usput, ne hodamo sve gole ulicom...
i to je po mom 2cent opinionu relativno...
da, istina je da u razvijenim zemljama u kojima je žena "spoznala" da sama može sve... Erin Broković.. porodica se rastura zbog ničeg...
naravno i normalno je da žena kaže "ja ne mogu ovo, odlazim".... ali je to normalno samo kada za to postoji opravdan razlog (prevara, fizičko i psihičko maltretiranje, maltretiranje djece i tsl.) sve drugo poput ženskih hirova, dosade, finansija, nove mladosti i kasnog puberteta po meni u najmanju ili najveću ruku nije fer
hoću da ti kažem da je sve relativno...
jeste možda položaj žene ojačao u društvu i moguće da su žene "pomislile" da im muški nisu potrebni, međutim to je smiješno i ako postoje takve... ako sa nekim imaš iskren i čist odnos bilo da je to tvoj suprug, najbolja prijateljica, mama, tata ili Svevišnji taj odnos se neće promjeniti bila ti čistačica, domaćica ili šef sektora za razvoj i emncipaciju ženskih ljudskih prava.... i zaista postoji takva konstrukcija, "ženska ljudska prava"...
uglavnom, ima nečeg u tome što ti govoriš ali ne bih se baš puno obazirao na to... nije to baš toliko strašno kako se čini...
- JThomas
#109 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
kladionici...S4mpion wrote:Muškarcu ne moraš objašnjavat zašto neko, za rad u kafiću, butiku, radnji, traži isključivo djevojke. Njemu je to jasno k'o dan.
- dobar osjecaj
#110 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Sve je relativno i ljudi masovno ostaju u sranje brakovima iz brojnih (uglavnom) jadnih razloga, ali druze Sarah Palin koju svakodnevno citiraju zbog natprosjecne gluposti nije neki zanimljiv primjer u kontekstu ove rasprave.texiller wrote:... Sarah Palin, guverner Aljaske, znaš koja je... se udavala samo jednom i rodila 5 djece, Hillary Clinton je ostala sa Billom bez obzira na Moniku... misliš da je gospođa Bush smjela nešto reći gospodinu George Bushu, na stranu ovaj Entertainment i Hollywood... amerikanci su po tom pitanju isti kao i arapi....
...
- dust in the wind
#111 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
meni je nevjerovatno da neko za primjer uzima dotičnu Sarah. pa zena je mjerna jedinica za glupost.dobar osjecaj wrote:Sve je relativno i ljudi masovno ostaju u sranje brakovima iz brojnih (uglavnom) jadnih razloga, ali druze Sarah Palin koju svakodnevno citiraju zbog natprosjecne gluposti nije neki zanimljiv primjer u kontekstu ove rasprave.texiller wrote:... Sarah Palin, guverner Aljaske, znaš koja je... se udavala samo jednom i rodila 5 djece, Hillary Clinton je ostala sa Billom bez obzira na Moniku... misliš da je gospođa Bush smjela nešto reći gospodinu George Bushu, na stranu ovaj Entertainment i Hollywood... amerikanci su po tom pitanju isti kao i arapi....
...
- Euridika
- Globalna šefica
#112 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Valjda Visoko?HAVANA wrote:A visoko mi ne diraj,moji su svi porijeklom iz visokog.Cuj prdi,eto vi ne prdite,vi pustite vjetar.
Za ovo prdi, nisam ja rekla Tita mi, ja samo prenijela šta sam čula od starijih (muških)...
- HAVANA
#113 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Jao izvini ,mene su istjerali iz svih skola u koje sam isao.Visoko. 
- muha_sa
#114 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
nek si ti njemu šuknula---grad piše malim slovomEuridika wrote:Valjda Visoko?HAVANA wrote:A visoko mi ne diraj,moji su svi porijeklom iz visokog.Cuj prdi,eto vi ne prdite,vi pustite vjetar.A ne diram, ne bih ni smjela sve da hoću... Šala naravno, ja volim sve krajeve naše države, kao i ljude iz svih tih krajeva...
Za ovo prdi, nisam ja rekla Tita mi, ja samo prenijela šta sam čula od starijih (muških)...
- Capsicum
#115 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ja uopste ne govorim da samo muskarci doprinose "uspjehu", ako to zelis reci. Upravo je suprotno. Samo sto su uloge drugacije. Zena je ta koja je bioloski vise predodredjena da se brine o potomstvu i domu nego muskarac koji je opet fizicki vise predodredjen za rad kojim ce obezbjediti hranu i krov nad glavom (u modernom smislu sredstva za lagodniji zivot). Mogu se muskarac i zena i drugacije dogovoriti naravno, ali ne treba po defaultu te rodne uloge odbacivati jer su kao prevazidjene, staromodne, da ne kazem zaostale... Priroda ili ako neko zeli Bog, su nas tako dizajnirali i u tome nema nista lose. Nije sramota za zenu da bude majka svojoj djeci i da se brine o domu. Ako zeli i moze doprinjeti jos na neki nacin boljitku svoje porodice, tim bolje.dust in the wind wrote:satrase se muskarci u 2015. godini da obezbijede porodicu. satrase... ove price o vitezovima koji padaju na glavu za svoju porodicu su smijesne. porodica uspjeva ako oboje rade svim slilama i trude se i odricu mnogo cegaCapsicum wrote:Htjeli to neki priznati ili ne, fizicke predispozicije nas u mnogome odredjuju u smislu uloge unutar drustva. Moderno je reci kako nema "muskih i zenskih poslova", ali slabo se nesto dame otimaju za fizicke poslove. Jasno je da ce zene, ukoliko ispune svoju biolosku ulogu, tj. ostanu u drugom stanju nekad u toku zivota, biti sprijecene da obavljaju neke, ako ne i vecinu poslova. Nakon toga dodje period u kome doje djecu... Takodje, kad su im "oni dani" isto tako nisu bas za neke teze poslove (bez obzira na reklame za uloske na kojima razdragano skacu i plesu u tim danima). I ko onda treba u tom periodu da radi, zaradjuje, obezbjedi sve sto je potrebno za zivot porodice? Ravnopravno zene i muskarci? Uozbiljite se.
Cini mi se da puno lakse pada muskarcima da mogu koristiti ves masinu, masinu za sudje, peglati i sl, nego kad zenama spomenes da je prirodno da se one vise brinu o domu... Ono emancipacija na baterije.
- Matzan
#116 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
... između ženskih nogu. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#117 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
HAVANA wrote:Ne kuham,ulaz u kuhinju mi je haman pa zabranjen,ne znam upalit masinu, nit me interesuje,usisam kad sta busim pa one sute padne,ne perem prozore,sklonim noge i premjestim se po pet puta kad vikendom sprema kucu![]()
Elem, supak pravi.![]()
-
texiller
#118 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
glupa i sve to, mislim otkud mi to to znamo da je glupa, ali s njom sam htio nešto drugo reć' i zato sam je uzeo za primjer... a htjedoh reć' to eto da jedna, emanicpovana ženska osoba, ni manje ni više pa guverner, neko kome zasigurno nije potreban muškarac za bilo šta sem za emotivne ili fizičke potrebe je ipak samo jedna "obična" žena, koja ima muža i 5 djece... jest možda mogla platiti pomoć ali ih je ona rodila i ta porodica opstaje od 1988 godine, i nije je razorila Sarah sa svojim ambicijama i svojim ženskim sranjima...dobar osjecaj wrote:Sve je relativno i ljudi masovno ostaju u sranje brakovima iz brojnih (uglavnom) jadnih razloga, ali druze Sarah Palin koju svakodnevno citiraju zbog natprosjecne gluposti nije neki zanimljiv primjer u kontekstu ove rasprave.texiller wrote:... Sarah Palin, guverner Aljaske, znaš koja je... se udavala samo jednom i rodila 5 djece, Hillary Clinton je ostala sa Billom bez obzira na Moniku... misliš da je gospođa Bush smjela nešto reći gospodinu George Bushu, na stranu ovaj Entertainment i Hollywood... amerikanci su po tom pitanju isti kao i arapi....
...
-
texiller
#119 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
a za šta si ti mjerna jedinica.... za uspjeh... izvini ali da sad napišeš svoje pravo ime, ovdje, vjerujem da za sat niko nebi znao kako se zoveš dok ne pogleda a kamoli da si nešto extra postigao/la u životu...dust in the wind wrote:meni je nevjerovatno da neko za primjer uzima dotičnu Sarah. pa zena je mjerna jedinica za glupost.dobar osjecaj wrote:Sve je relativno i ljudi masovno ostaju u sranje brakovima iz brojnih (uglavnom) jadnih razloga, ali druze Sarah Palin koju svakodnevno citiraju zbog natprosjecne gluposti nije neki zanimljiv primjer u kontekstu ove rasprave.texiller wrote:... Sarah Palin, guverner Aljaske, znaš koja je... se udavala samo jednom i rodila 5 djece, Hillary Clinton je ostala sa Billom bez obzira na Moniku... misliš da je gospođa Bush smjela nešto reći gospodinu George Bushu, na stranu ovaj Entertainment i Hollywood... amerikanci su po tom pitanju isti kao i arapi....
...
slikati se na times squareu nije neki uspijeh kako to mnogi misle, u tom gradu živi 9 miliona ljudi koji mogu svaki dan da se slikaju.
ako ne kontaš šta ti govorim šta da ti kažem...
- Matzan
-
vade_mecum
#121 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
kljucaj temuKinesko prkno wrote:Ono kad neyebica dodje po svoje
evo jedna za postavljacicu teme da se lakse osjeca, pogotovo za ono "Mi smo danas skoro pa dovoljne same sebi, i da nema prirođene potrebe za suprotnim spolom i produženjem vrste, možda bi uskoro došli do situacije da porodica prestane egzistirati u sadašnjem obliku."
- Euridika
- Globalna šefica
#122 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Uh, uh, što svi opaliste po mom seksualnom životu... pa ni ja vama ne sipam so na ranu.vade_mecum wrote:kljucaj temuKinesko prkno wrote:Ono kad neyebica dodje po svoje![]()
![]()
Glede mog navoda, ja ono napisah ko karikaturu, a oni mene svi ozbiljno shvatiše...vade_mecum wrote:evo jedna za postavljacicu teme da se lakse osjeca, pogotovo za ono "Mi smo danas skoro pa dovoljne same sebi, i da nema prirođene potrebe za suprotnim spolom i produženjem vrste, možda bi uskoro došli do situacije da porodica prestane egzistirati u sadašnjem obliku."
![]()
![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#123 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
A morala sam... onako kako je bilo napisano, bilo je dvosmisleno... hoće još ko šta pomislit.... cccc...muha_sa wrote:nek si ti njemu šuknula---grad piše malim slovomEuridika wrote:Valjda Visoko?HAVANA wrote:A visoko mi ne diraj,moji su svi porijeklom iz visokog.Cuj prdi,eto vi ne prdite,vi pustite vjetar.A ne diram, ne bih ni smjela sve da hoću... Šala naravno, ja volim sve krajeve naše države, kao i ljude iz svih tih krajeva...
Za ovo prdi, nisam ja rekla Tita mi, ja samo prenijela šta sam čula od starijih (muških)...nepismeni stvor
Btw, čestitke na rođenju unuka...
- ho oponopono
#124 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
...ja se teleportujem iz jedne uloge u drugu, sve po potrebi... tako sa mi je svejedno koji i koliko stubova frajeru pripada, nemam vremena jos i za to...
...u odnosu, pak reciprocitet se podrazumijeva, domino -submisivnost u skladu za htjenjem i zeljom dijelimo...kineski macak...
...u odnosu, pak reciprocitet se podrazumijeva, domino -submisivnost u skladu za htjenjem i zeljom dijelimo...kineski macak...
-
vade_mecum
#125 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
ne znam lutko, ko napise onoliki uvodni ekspoze ili je dobar trol ili fakat ozbiljan. sta si ti?Euridika wrote:Uh, uh, što svi opaliste po mom seksualnom životu... pa ni ja vama ne sipam so na ranu.vade_mecum wrote:kljucaj temuKinesko prkno wrote:Ono kad neyebica dodje po svoje![]()
![]()
Glede mog navoda, ja ono napisah ko karikaturu, a oni mene svi ozbiljno shvatiše...vade_mecum wrote:evo jedna za postavljacicu teme da se lakse osjeca, pogotovo za ono "Mi smo danas skoro pa dovoljne same sebi, i da nema prirođene potrebe za suprotnim spolom i produženjem vrste, možda bi uskoro došli do situacije da porodica prestane egzistirati u sadašnjem obliku."
![]()
![]()
ObećaJEm da ću ubuduće stavljati znak upozorenja kad se šalim
. Usput, ne slušam klix's Child, ali hvala na trudu.