Ghosting

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mousstapha

#101 Re: Ghosting

Post by mousstapha »

Dosadno mii wrote:
mousstapha wrote:Suprotno od ghostinga je uhodjenje. Tzv. stalkeri. Mislim da je to bilo u slucaju Cherry-Cherry.
Ona nekog uhodila?
Aaaaa pa nju lik porukama. A mozda je i pratio. :D
ho oponopono

#102 Re: Ghosting

Post by ho oponopono »

...kineski macak... :pusi2:
sunceKOtepsija

#103 Re: Ghosting

Post by sunceKOtepsija »

ne vidim sta se pravi drama oko nejavljanja, nebitno bilo to nakon dvi tri kafe il 3-4-11 mjeseci, nije niko niskim srasto, sta bi neko objasnjenje dalo? prevaris me, prevarim te, odes odem, jebiga tako je kako je, nemamo sta pricat, neko nekom dosadi, sta se sad trebamo ispricavat, neka objasnjenja, kome, cemu? filmovi i romani pa se ovekuju tako nesto, a ustvari to niko i ne zeli, al ne zele priznat sami sebi pa drame, ko u coporu, svi drame pa idem i ja dramit :-)
mousstapha

#104 Re: Ghosting

Post by mousstapha »

Da, ali ono nakon 11 mjeseci. :-) Taman dogovorili sta cemo, gdje cemo za novu godinu i sjetis da okrenes novu stranicu u zivotu. :D
sunceKOtepsija

#105 Re: Ghosting

Post by sunceKOtepsija »

11 mjeseci, ljudi se razvedu nakon 11 godina, problem je sto se ljudi previse vezu, pa muka mi bude kad vidim "ostavila ga, ubio se"...
mousstapha

#106 Re: Ghosting

Post by mousstapha »

Tema je ghosting. Ono odes bez da ista kazes.
sunceKOtepsija

#107 Re: Ghosting

Post by sunceKOtepsija »

o tomne i pricam, sto bi morao bilo ko bilo sta govorit? nece se nista promjenit
mousstapha

#108 Re: Ghosting

Post by mousstapha »

sunceKOtepsija wrote:o tomne i pricam, sto bi morao bilo ko bilo sta govorit? nece se nista promjenit
Pa zato sto je posteno obavijestiti osobu sa kojom si proveo nekoliko mjeseci da je ne zelis vise vidjati. To je valjda ljudski.
ho oponopono

#109 Re: Ghosting

Post by ho oponopono »

...koji klinac ti ima ko sta objasnjavati...prosim lijepo...posteno pa ko koga prevari. ..to sto mi ocekujemo po nekom jusu da sve bude to je nesto drugo...

... od genitalaca ocekujes da ti speluje cupricu sorry, ali ovo ovako vise ne ide...jebiga ne volim te, upoznala sam i odlijepila na drugog...

...raritet su ljudi koji ce ti reci kako stvari stoje, jebiga...to smo i mi krivi onim guranjem stvari pod tepih, nemoj bice povrijedjen/ a...

...a ako nestanem poput duha, skontace valjda da ne zelim nista sa doticnim/ om...svi se lazu mazu pa sto ne bi bili i kasper u toj idili od odnosa a sve je dozvoljeno, samo nabaci masku...dajes se, pa cvilis onda kajes se ma sve u stilu jebote... :pusi2:
JThomas

#110 Re: Ghosting

Post by JThomas »

doduše najčešće nakon objašnjenja bude još gore.

a ovo što komi kaže kod nas postaje pravilo međuljudskih odnosa. ne samo ispaliti se nakon par kafa, ili par seksova, nego i nakon mnogo većih, važnijih, skupljih stvari...ovdje je postalo hvala prevariti nekoga. bez obzira je li riječ o emocijama, seksu, poslu, parama...
berenice

#111 Re: Ghosting

Post by berenice »

Meni je draze da mi se kaze, a i ja vala kazem, pa kako bude.
Capajebo

#112 Re: Ghosting

Post by Capajebo »

Ima nesto sto se zove obraz, samo sto to izgleda malo ljudi danas ima.
Meni stari davno nekad ko klincu govorio, nikad, nigdje i ni kod koga guzicom ne zatvaraj vrata.
Sunny-7

#113 Re: Ghosting

Post by Sunny-7 »

Capajebo wrote:Ima nesto sto se zove obraz, samo sto to izgleda malo ljudi danas ima.
Meni stari davno nekad ko klincu govorio, nikad, nigdje i ni kod koga guzicom ne zatvaraj vrata.
Vise djon nego obraz u vecine ljudi.
Cherry-Cherry

#114 Re: Ghosting

Post by Cherry-Cherry »

Capajebo wrote:Ima nesto sto se zove obraz, samo sto to izgleda malo ljudi danas ima.
Upravo tako. Ali danas si valjda faca, ako guzicom vrata zatvoriš. Eto šta imaš objašnjavati, samo pošteno pa ko koga prevari i tako taj fazon... Budeš s nekim godinu dana i onda se samo lijepo prestaneš javljati, pa ja čuj, šta se ima tu objašnjavati...
berenice

#115 Re: Ghosting

Post by berenice »

Meni isto govorila mati.

Bilo je nekad neko vrijeme kad i nisam bila bas fer, povrsno gledano, ali dodje sve na svoje. Gluma je cudo, interpretacija, hiljade razloga zbog kojih nekad napravis nesto sto se kosi sa tvojim nacelima, ali mislim da je bitno shvatiti to, pa i ako treba, traziti oprost ili objasnjenje.

Barem sam ja tako postupila. Sta ja znam.
Capajebo

#116 Re: Ghosting

Post by Capajebo »

berenice wrote:
Meni isto govorila mati.

Bilo je nekad neko vrijeme kad i nisam bila bas fer, povrsno gledano, ali dodje sve na svoje. Gluma je cudo, interpretacija, hiljade razloga zbog kojih nekad napravis nesto sto se kosi sa tvojim nacelima, ali mislim da je bitno shvatiti to, pa i ako treba, traziti oprost ili objasnjenje.

Barem sam ja tako postupila. Sta ja znam.
Nema se potrebe naknadno traziti oprost, niti davati nekakva objasnjenja.
Skoro svako ce vremenom oprostiti, ali zaboraviti nece sigurno. Objasnjenje samo moze opet povrijediti vec povrijedjenu osobu, tako da je ustvari dvostruko licemjerje, opet da toj osobi bude lakse ne mareci na osobu koju je povrijedila.
berenice

#117 Re: Ghosting

Post by berenice »

Kao sto vec rekoh, mnogi faktori igraju ulogu prilikom donosenja odluka. Ne mozes uvijek napraviti odluku koja je najbolje rjesenje za oboje/sviju.

Drugaciji smo i drugacije stvari nam prijaju - meni je bilo drago cuti od jednog zbog cega se vise nije javio. Komplikovanije je nekad nego sto mislimo.
Cherry-Cherry

#118 Re: Ghosting

Post by Cherry-Cherry »

A nekad je u pitanju samo nesporazum, pogrešno shvaćene činjenice, tako da je bolje razgovarati, možda na kraju sve ispadne dobro. Ako se samo prestaneš javljati, možda propuštaš nešto lijepo... :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#119 Re: Ghosting

Post by Truba »

ja sam raji u izlascima redovito radio ghosting

ali su znali da sam u nekom čošku u wc
ili sam hitno na taksi otišao :lol: :lol: :lol: :lol:
sheilak

#120 Re: Ghosting

Post by sheilak »

Cherry-Cherry wrote:A nekad je u pitanju samo nesporazum, pogrešno shvaćene činjenice, tako da je bolje razgovarati, možda na kraju sve ispadne dobro. Ako se samo prestaneš javljati, možda propuštaš nešto lijepo... :)
pa vidi se to odmah na pocetku hoce li biti lijepo ili ne. ja se ne prestanem javljati svjesno, ono namjerno da na to idem da bih povrijedila nekog ili skrenula na sebe paznju ili kao vid pasivno.agresivnog ponasanja... :D vec nagonski-ne mogu vise komunicirati s tom osobom, a kamoli da je/ga jos jednom vidim. vidim to prije kao nesto cime stitim sebe.
palestinka

#121 Re: Ghosting

Post by palestinka »

Bježanje u vidu lastinog repa, nestajanje, nejavljanje je u redu ako neko nastavi insistirati na viđanju íako si mu rekao da više ne ide. Tad ti preostaje samo ghosting. U svakom drugom slučaju, pošteno je reći nešto. Makar i nakon neuspješne kafe, rečenica porukom ili duže objašnjenje zavisno od provedenih mjeseci ili godina.
palestinka

#122 Re: Ghosting

Post by palestinka »

Najbolje mi je kad ghosting udari na ghosting:-) on mi se prestao javljati, pa ga ni ja ne zovem :mrgreen: Da se zna čija je zadnja u nejavljanju:-) i tako to traje tri mjeseca, a ni od kog ni habera :mrgreen:
sunceKOtepsija

#123 Re: Ghosting

Post by sunceKOtepsija »

al ok kad razmislim ima smisla i da se nesto kaze
palestinka

#124 Re: Ghosting

Post by palestinka »

Šta se događa kad se goster i izgostirani negdje slučajno sretnu? Prave se da se ne poznaju ili sd kurtoazno pozdrave ako ne mogu izbjeći?
bezVolana

#125 Re: Ghosting

Post by bezVolana »

palestinka wrote:Šta se događa kad se goster i izgostirani negdje slučajno sretnu? Prave se da se ne poznaju ili sd kurtoazno pozdrave ako ne mogu izbjeći?
e dobro pitanje
Post Reply