Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
- CSKA
-
mmaar
#102 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Kakva su imena Ibrahim, Ismail, Adem, Jusuf, Ejup, Harun, Sulejman, Junus, Jakub, Ishak, Salih?Vizionar 1985 wrote: Dobro to su Biblijska imena ne treba sada cjepidlacit.
Nemam neku pouzdanu metodu da izrazim u procentima, ali i kod pravoslavnih i kod katolika, postotak slavenskih imena je zanemariv. To bar nije tesko primijetiti.
-
mmaar
#103 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Bošnjak na zemlji Bosni?animals wrote:Mozda i jesi , ko ce znati..sta se stidis, svoga..mmaar wrote:
Turcin sam, reci mi Bosnjace![]()
A ko si ti na zemlji Bosni?
Davno su prosla ta vremena koja pokusavas projicirati ovdje. Gotov i bal i maskembal.
- Cherry-Cherry
#104 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Kod Srba slavenska imena nisu rijetka.mmaar wrote:Kakva su imena Ibrahim, Ismail, Adem, Jusuf, Ejup, Harun, Sulejman, Junus, Jakub, Ishak, Salih?Vizionar 1985 wrote: Dobro to su Biblijska imena ne treba sada cjepidlacit.
Nemam neku pouzdanu metodu da izrazim u procentima, ali i kod pravoslavnih i kod katolika, postotak slavenskih imena je zanemariv. To bar nije tesko primijetiti.
- Sanjarko
#105 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Pa nismo ni mi Slaveni nego vecinom Ilirskog smo porijekla cak i Keltskog.mmaar wrote:Kako Rusija, kad bosanski pravoslavci nisu Slaveni vec Vlasi. I N. Malcolm u Povijesti Bosne ukazuje na taj paradoks, da je Rusija tokom agresije na BiH stala na stranu jedinog neslavenskog elementa na ovim prostorima. Jedino sta je tu bitno, jeste religija.Vizionar 1985 wrote: A vama Rusija i.
Rusofili i Turkofili i sta.
Znaci svi Boshnjaci-Bosanci tako misle ko Ceric.
Mi Boshnjaci/Bosanci imamo zajednickog sa Jevrejima, Irancima,
Kulturno i Sa Turcima i sta onda.
- animals
#106 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Muslimani i Zidovi su jedini dosljedni u davanju svoji izvorni imena..
gdje god da zive..I Bosnjaci su prvo muslimani pa tek onda Bosnjaci..
dokaz je i naziv brigade muslimanska..kod drugi nigdje nije bila katolicka brigada..
dokaz je i naziv brigade muslimanska..kod drugi nigdje nije bila katolicka brigada..
- animals
#107 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Od 1993..do tada..mmaar wrote:Bošnjak na zemlji Bosni?animals wrote:Mozda i jesi , ko ce znati..sta se stidis, svoga..mmaar wrote:
Turcin sam, reci mi Bosnjace![]()
A ko si ti na zemlji Bosni?
Davno su prosla ta vremena koja pokusavas projicirati ovdje. Gotov i bal i maskembal.
-
mmaar
#108 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
To da su Hrvati porijeklom Iranci mi je poznatoVizionar 1985 wrote:Pa nismo ni mi Slaveni nego vecinom Ilirskog smo porijekla cak i Keltskog.mmaar wrote:Kako Rusija, kad bosanski pravoslavci nisu Slaveni vec Vlasi. I N. Malcolm u Povijesti Bosne ukazuje na taj paradoks, da je Rusija tokom agresije na BiH stala na stranu jedinog neslavenskog elementa na ovim prostorima. Jedino sta je tu bitno, jeste religija.Vizionar 1985 wrote: A vama Rusija i.
Rusofili i Turkofili i sta.
Znaci svi Boshnjaci-Bosanci tako misle ko Ceric.
Mi Boshnjaci/Bosanci imamo zajednickog sa Jevrejima, Irancima,
Kulturno i Sa Turcima i sta onda.
- Sanjarko
#109 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Pa Kuransko Semitsko Arapska imena Muslimanska imena a zadnje stoji ni kod Rusammaar wrote:Kakva su imena Ibrahim, Ismail, Adem, Jusuf, Ejup, Harun, Sulejman, Junus, Jakub, Ishak, Salih?Vizionar 1985 wrote: Dobro to su Biblijska imena ne treba sada cjepidlacit.
nema puno Slavenskih imena sve Biblijska,Latinska itd. imena a sve vise
i gore navedena na pocetku ovog posta.
- Leons
#110 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Cuj to, a svi oni stari spisi i dokumenti od prije nekoliko stoljeca gdje se Bosnjaci nazivaju plemenom slavenskim/slavjanskim su necije skrabotine? Najstariji dokument o drzavnosti u slavena ne pripada Bosnjacima i Bosni kad su Iliri jel tako?Vizionar 1985 wrote: Pa nismo ni mi Slaveni nego vecinom Ilirskog smo porijekla cak i Keltskog.
-
mmaar
#111 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Lijepo je vidjeti kako spadaju maskeanimals wrote:
Od 1993..do tada..
Hajde jos stasoU, neka se Ivan Franjo Jukic, fra Matija Divkovic i drugi veliki Bosnjaci okrecu u zemlji zbog onih koji su izdali i odrekli se Bosnjastva.
- Sanjarko
#112 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Ma ne porijeklom, kulturno znas a imamo i zajednickih rijeci,mmaar wrote:To da su Hrvati porijeklom Iranci mi je poznatoVizionar 1985 wrote:Pa nismo ni mi Slaveni nego vecinom Ilirskog smo porijekla cak i Keltskog.mmaar wrote:
Kako Rusija, kad bosanski pravoslavci nisu Slaveni vec Vlasi. I N. Malcolm u Povijesti Bosne ukazuje na taj paradoks, da je Rusija tokom agresije na BiH stala na stranu jedinog neslavenskog elementa na ovim prostorima. Jedino sta je tu bitno, jeste religija., ali Bosnjaci... dijelom svakako Iliri, dijelom Slaveni i ko zna sta sve ne, kao i ostali narodi na ovim prostorima, ali slavenski element je svakako najdominantniji.
npr. Dijaspora,Insan,Dushmanin i sl.
Ban,Sheher itd.
-
mmaar
#113 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Gore navedena imena su imena likova Abrahama, Ishmaela, Adama, Izaka, Josipa, Solomona, itd.Vizionar 1985 wrote:Pa Kuransko Semitsko Arapska imena Muslimanska imena a zadnje stoji ni kod Rusammaar wrote:Kakva su imena Ibrahim, Ismail, Adem, Jusuf, Ejup, Harun, Sulejman, Junus, Jakub, Ishak, Salih?Vizionar 1985 wrote: Dobro to su Biblijska imena ne treba sada cjepidlacit.
- animals
#114 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Ti sto si nabrojao, su katolicki svestenici ili Franjevci..tako da ti nemas veze sa njima..mmaar wrote:Lijepo je vidjeti kako spadaju maskeanimals wrote:
Od 1993..do tada..
Hajde jos stasoU, neka se Ivan Franjo Jukic, fra Matija Divkovic i drugi veliki Bosnjaci okrecu u zemlji zbog onih koji su izdali i odrekli se Bosnjastva.
ako me jos jednom nazoves ustasom poslacu te u tri lijepe m...
- Sanjarko
#115 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
De ba vrati se par strana na link o nasoj genetici i analizi kromosoma.Leons wrote:Cuj to, a svi oni stari spisi i dokumenti od prije nekoliko stoljeca gdje se Bosnjaci nazivaju plemenom slavenskim/slavjanskim su necije skrabotine? Najstariji dokument o drzavnosti u slavena ne pripada Bosnjacima i Bosni kad su Iliri jel tako?Vizionar 1985 wrote: Pa nismo ni mi Slaveni nego vecinom Ilirskog smo porijekla cak i Keltskog.
-
mmaar
#116 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
animals wrote:Muslimani i Zidovi su jedini dosljedni u davanju svoji izvorni imena..
Kakva glupost, neznanje i ignorancija. Izvorna muslimanska imena
Da, Da, nije bila katolicka, ali jeste bila kaznjenicka bojna.
-
Objektivni navijac
#117 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
jasta cu, nego se raspitivati o nekakvim cukucukundjedovima. kako se pise, jos ce ispasti da mi se taj cukuncukundedo zvao milomir, a meni bi ime trebalo biti momir, pa da se moram preispitivati sta sam i ko sam do sada bio u zivotu. kad bih, na kraju, podvukao crtu, bio bih ovo sto jesam, covjek, sa svim svojim vrlinama i manama, jedinka. ponavljam, ne stidim se toga sto sam i za mene su ovakve teme samo jedne od onih gdje se ljudi nikada nece sloziti, te ce sve samo vrtiti u krugi siriti mitomanije sa svih strana, te slijepo dokazivanje istih u nedogled. a, precih i znacajnijih zivotnih tema nebrojeno. ali, bitno je ubijati drugog i drugacijeg u pojam, to je nasa svakodnevnica.[/quote]klej wrote:Odkuda ja znam,odkud su tvoji a i kakve to veze ima sa temom ?? Valjda ti znasAko ne znas,raspitaj se
Moji su Turci
![]()
Ima dobar odlomak u Vukovoj knjizi Noz,kada neko objasnjava Iliji/Aliji njegovo porijeklo i nabrajajuci imena dodje do Radoslava ( ili slicno ) i ono kao na kraju ces uvijek doci do Srbina. Odlomak je dobar jer raskriva svu glupost velikosrpske ( velikobosnjacke ) mitologije. Ne postoji na kraju Radoslav i to ne samo kod Bosnjaka,nego cak ni kod Bosanskih Srba. Bosanski muslimani i Bosansku Srbi su narodi extremno nehomogenog porijekla. Srbstvo o Bosnjastvo su samo mitovi i guslanje. Bosanski muslimani-Bosnjaci su potomci izbjeglih muslimana sa svih turskih evropskih teritorija,Slaveni i neSlaveni- Hrvati,Srbi,Albanci.
,Madjari,Vlasi,Turci,Tatari,itd a nisu nikakvi potomci srednhevjekovnih Bosnjana. Bosanski Srbi su isto izuzetno nehomogeni,potomci su Ilira,Vlaha ( zato ih se i zove Vlasi,jer slavenska rijec za Romanske narode je Vlah ,bez pezorativnoga znacenja u drugim slavenskim jezicima ),osim toga ima ih Sasa,Hrvata,Albanaca,Galicana ( kao Dodik ),sve su osim starosjedioca. Starosjedioca osim sake srednjebosanskih Hrvata ionako nema. Naravno,Srbi kojima je srpstvo,kao razvijena nacionalna ideja sluzila za homogenizaciju,su se bolje homogenizirali od Bosnjaka,koji su imali nesrecu da se okupe oko Islama,koji je u sustini nadnacionalan i anacionalan.
No.nemojte meni vjerovati,vjerejte svojim ocima i usima. Pogledajte oko sebe i u sebe,pa cete vidjeti,da niciji djed nije Radoslav a jos manje Tvrtko.
Normalan zivot i normalan razvoj zajednice se moze graditi samo na istini i cinjenicama. Cinjenica je da je Bosna,uvijek bila mala i nemocna zemljica na trusnome Balkanu,gdje su vojske i imperije se smjenjivale i samim tim kompletno stanovnistvo je izuzetno sarolikoga etnickoga porijekla. Bez trunke etnicke cistoce. Sto niti je dobro,niti lose nego je jednostavno tako.
A na mitologiji i guslanju,koje se lako pretvara u fasizam,nema napretka,ni zivota.
-
mmaar
#118 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
To su neki od najznacajnijih Bosnjaka, pripadnika naroda kojem i sam pripadam.animals wrote:Ti sto si nabrojao, su katolicki svestenici ili Franjevci..tako da ti nemas veze sa njima..mmaar wrote:Lijepo je vidjeti kako spadaju maskeanimals wrote:
Od 1993..do tada..
ako me jos jednom nazoves ustasom poslacu te u tri lijepe m...
Neznanje ne vodi nikuda osim u slijepu mrznju, koja se artikulira i, medju ostalim, kroz ustastvo kao jednu od najmracnijih ideologija koje su zadesile Evropu tokom cijele evropske proslosti .
Last edited by mmaar on 29/08/2015 23:07, edited 1 time in total.
- animals
#119 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Kaznjenicka jeste, koja se sastojala od kriminalaca, ali nije vjerska koju je Alija postrojavao..mmaar wrote:animals wrote:Muslimani i Zidovi su jedini dosljedni u davanju svoji izvorni imena..
Kakva glupost, neznanje i ignorancija. Izvorna muslimanska imena![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
oni su bili kriminalci, koji nisu veze imali sa normalnim Hrvatima..
a muslimanska, koja se sastojala od muslimanski kriminalaca koji su bili osudjeni u svojim maticnim zemljama, bili su licno od Alije postrojavani..
dobri Bosnjani..jel da..
- Sanjarko
#120 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Pa dobro jest ali jedna su Latinska/Rimljansko-Grko verzija tih imena,mmaar wrote:Gore navedena imena su imena likova Abrahama, Ishmaela, Adama, Izaka, Josipa, Solomona, itd.Vizionar 1985 wrote:Pa Kuransko Semitsko Arapska imena Muslimanska imena a zadnje stoji ni kod Rusammaar wrote: Kakva su imena Ibrahim, Ismail, Adem, Jusuf, Ejup, Harun, Sulejman, Junus, Jakub, Ishak, Salih?
druga su Arapska verzija,
a ima i Jevrejska verzija tih imena npr.
Solomon je Shlomo.
https://en.wikipedia.org/wiki/Solomon
- Leons
#121 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Daj nemoj me nasmijavati sa tim kromosomima , pun internet tih sranja. Nemam se sta vracati imas historiju i pisane dokumente gdje se Bosnjaci desetinama puta nazivaju slavenima, tvorci su najstarijeg drzavnickog spisa u Slavena i to je meni dovoljno.Vizionar 1985 wrote: De ba vrati se par strana na link o nasoj genetici i analizi kromosoma.
- animals
#122 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
[quote="mmaar"]
To su neki od najznacajnijih Bosnjaka, pripadnika naroda kojem i sam pripadam.
A ti si znaci franjevac..

A ti si znaci franjevac..
-
mmaar
#123 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
StasaU, krivousti je postrojavao Strumfove u borbi za presudjeni udruzeni zlocinacki poduhvat?animals wrote:Kaznjenicka jeste, koja se sastojala od kriminalaca, ali nije vjerska koju je Alija postrojavao..mmaar wrote:animals wrote:Muslimani i Zidovi su jedini dosljedni u davanju svoji izvorni imena..
Kakva glupost, neznanje i ignorancija. Izvorna muslimanska imena![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
oni su bili kriminalci, koji nisu veze imali sa normalnim Hrvatima..
a muslimanska, koja se sastojala od muslimanski kriminalaca koji su bili osudjeni u svojim maticnim zemljama, bili su licno od Alije postrojavani..
dobri Bosnjani..jel da..
-
mmaar
#124 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Glup si ko kurac, a ja gori sto uopste raspravljam sa glupim stasomUanimals wrote:mmaar wrote:
A ti si znaci franjevac..![]()
- fosna2014
#125 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Mi smo Bosanci. Mi smo sebi vjera i nacija.