Problemi s svekrvom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#101 Re: Problemi s svekrvom

Post by sumirprimus »

ne morate vbi zivit u zajednici da bi odnosi bili naruseni,dovojlno je da mogu sjest u auto na taksi i u svako doba dana banut :D
Innovation

#102 Re: Problemi s svekrvom

Post by Innovation »

Qler wrote:Ja kad sam se zenio, rekao sam radije cu u 20 kvadrata u ilijasu nego u 2000 kvadrata sa svojima ili njenim... koliko god oni bili super ljudi, tu su dvije porodice, dvije generacije, dva razlicita pogleda na zivot... nema tu srece...
:thumbup:
Capajebo

#103 Re: Problemi s svekrvom

Post by Capajebo »

Nista, gledajuci ovu temu dosao sam do zakljucka da ako zelim miran zivot, a posebno normalan brak, moram sacekati da mi stari umre i traziti usput neku hanumu koja nema roditelja.
Prateci recept forumasa, to je formula za idealan zivot.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#104 Re: Problemi s svekrvom

Post by Zviz »

sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?

Posesivna mataresina i nista vise. Nego ako njoj njen sin ne zna zacepiti gubicu i gurnut sto dalje od sebe po tim nekim pitanjima. Jebo onda takog muza. Imam i ja mater i sve, ali ima i granica. Koju je morala shvatiti, ali dobro, moja nije imala tu neku posesivnost pa je sve ko bilo rijeseno u dva dana ono kad sam se prvi put od kuse odselio.
Capajebo

#105 Re: Problemi s svekrvom

Post by Capajebo »

Fuj. Odvratniji post nisam procit'o u svojoj kompletnoj forumskoj karijeri.
Odvratno, i jos se kao hvali time, fuj!
Last edited by Capajebo on 14/08/2015 14:08, edited 1 time in total.
sumirprimus

#106 Re: Problemi s svekrvom

Post by sumirprimus »

Capajebo wrote:Nista, gledajuci ovu temu dosao sam do zakljucka da ako zelim miran zivot, a posebno normalan brak, moram sacekati da mi stari umre i traziti usput neku hanumu koja nema roditelja.
za miran zivot amerika il jos bolje australija al ni tu nisi siguran,kad dodju nema na 2 3 dana, nikad otic :D
pratec recepte po forumu umrijet od gladi.
vjesticanametli

#107 Re: Problemi s svekrvom

Post by vjesticanametli »

Capajebo wrote:Nista, gledajuci ovu temu dosao sam do zakljucka da ako zelim miran zivot, a posebno normalan brak, moram sacekati da mi stari umre i traziti usput neku hanumu koja nema roditelja.
nije to idealna formula ne izvrcite vise sta ljudi pisu.......nece niko ni s kim i ne treba vala..............lijepa vrata.........zamandali skini se i hodaj gologuz a njima reci nisi kuci ako ti nije do njih :D taj tvoj ženik treba da se seli od mamice a on jos i tebe mamici doveo.......ne bih se vise zezala s tobom jer znam kako te situacije izgledaju ali nemoj jos samo ostati odmah trudna pa da ti stara soli pamet kako treba odgajati djete jer ti nemas pojma :roll: ova sto napisa da joj dolaze i ulaze :-) vala ja ne bih to trpila nema saMse pa nije hotel promaja :twisted:
Capajebo

#108 Re: Problemi s svekrvom

Post by Capajebo »

Ovo je bio "Ne znas ti majko kako je djecu imati" post.
Juni

#109 Re: Problemi s svekrvom

Post by Juni »

Najbolja taktika, izgleda, radjati iskljucivo zensku djecu i onda rahat srat po svekrvama jer u tom slucaju nema onoga- doce maca na vratanca, doce cica na kolica :run:

Postavljacice teme- cisto sumnjam da ce se muz tako lako odseliti. U odredjenom kako da kazem sloju naseg stanovnistva najmladji sin se i radja da bi ostao sa svojima.Obicaj Boze sacuvaj, al ti je tako. Ljudi su ti govorili, ali tebi zapelo da se udas. Pomalo i nisi fer sto nagovaras muza da otseli, znala si pravila igre, nije da nisi. Daj Boze da ti upali, ali cisto sumljam :D A ako ti i upali odnosi sa buducom svekrvom ce ti vjerovatno biti trajno poremeceni. A to znaci da ti ni muz nece biti sretan, jer to je ipak njegova majka...
vjesticanametli

#110 Re: Problemi s svekrvom

Capajebo wrote:Ovo je bio "Ne znas ti majko kako je djecu imati" post.
sta god da je....ne treba niko nikoga zajebavati i svako sebi.....nedjeljom kafa i kolac i haj cao ako ne moze bolje..........sta sad sto mu je mama treba ona :D snahu jahat :D jok nece moci......vrati joj sincica koji zeli zivjet s njom jer je najmladi hahahahhahaha i bjezte noge po*ra vas guz*ca..........sta se ba imas bacat zbog njegove mame :)
sumirprimus

#111 Re: Problemi s svekrvom

Post by sumirprimus »

ma ovo je cisti mit..mozda nekad bilo.u cescem su kontaktu zene sa svojim (zivim)roditeljima negoli muskarci.
Capajebo

#112 Re: Problemi s svekrvom

Post by Capajebo »

vjesticanametli wrote:
sta god da je....ne treba niko nikoga zajebavati i svako sebi.....nedjeljom kafa i kolac i haj cao ako ne moze bolje..........sta sad sto mu je mama treba ona :D snahu jahat :D jok nece moci......vrati joj sincica koji zeli zivjet s njom jer je najmladi hahahahhahaha i bjezte noge po*ra vas guz*ca..........sta se ba imas bacat zbog njegove mame :)
Cura/zena je i napisala
Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,
pa sad pogledaj svoj post, i svoj nacin izrazavanja "sad sta sto mu je mama, treba ona snahu jahat". Postovanje prema muzevoj majci, kakva god da je zasluzuje postovanje, na nivou. I odma prijedlog da se razvede, jer toboze zena voli svog sina. Smrtni grijeh!

Ako cemo vec pricati o tome ko je kriv, najvise odgovornosti - a samim tim i krivice - snosi upravo taj sin/muz, zato sto nije na fin i kulturan nacin stavio majku na njeno, a zenu na njeno mjesto.
supercali

#113 Re: Problemi s svekrvom

Post by supercali »

Trazi zagondjiju sadie lakse je
McMoy

#114 Re: Problemi s svekrvom

Post by McMoy »

Ovim svekrvomrzcima od srca želim da imaju muške potomke, pa da ih snahe šutaju s noge na nogu. :izet:
A mladje generacije su sve beskurpuloznije i sve lošije odgojene.
Last edited by McMoy on 14/08/2015 14:31, edited 1 time in total.
5 0 5

#115 Re: Problemi s svekrvom

Post by 5 0 5 »

Juni wrote:Najbolja taktika, izgleda, radjati iskljucivo zensku djecu i onda rahat srat po svekrvama jer u tom slucaju nema onoga- doce maca na vratanca, doce cica na kolica :run:

Postavljacice teme- cisto sumnjam da ce se muz tako lako odseliti. U odredjenom kako da kazem sloju naseg stanovnistva najmladji sin se i radja da bi ostao sa svojima.Obicaj Boze sacuvaj, al ti je tako. Ljudi su ti govorili, ali tebi zapelo da se udas. Pomalo i nisi fer sto nagovaras muza da otseli, znala si pravila igre, nije da nisi. Daj Boze da ti upali, ali cisto sumljam :D A ako ti i upali odnosi sa buducom svekrvom ce ti vjerovatno biti trajno poremeceni. A to znaci da ti ni muz nece biti sretan, jer to je ipak njegova majka...
koja su to "pravila igre"? muz/sin-majka-supruga? pravila su muz-supruga. stoji li majka na vjencanom listu? cuj najmladji sin se pravi da ostaje kuci. to nisam nikad u zivotu cuo. nije stene. pa sto ga je majka zenila? neka sjedi kuci s mamom i zivi svoj edipov kompleks do njene smrti. glupost.
sunceKOtepsija

#116 Re: Problemi s svekrvom

Post by sunceKOtepsija »

vjesticanametli wrote:
narodna mudrost kaze "zena se moze promjenit, majka ne..." :sax: :bih:
Latte

#117 Re: Problemi s svekrvom

Post by Latte »

sumirprimus wrote:ne morate vbi zivit u zajednici da bi odnosi bili naruseni,dovojlno je da mogu sjest u auto na taksi i u svako doba dana banut :D
To samo papci mogu tako. Kako bi fino vrata cmoknuli
vjesticanametli

#118 Re: Problemi s svekrvom

@sarajevo
slazem se sa zadnjom recenicom da je muz bekan i nije to odradio i odjavljujem se......nisam samo nju kvotala vec sam uopsteno pisala i kazem ne treba niko nikog zezati a nicija mama nije povlastena zajebavati "drugu polovinu svog mezimca" samo jer je sveta mama...... mladoj zelim da rijesi problem ali ne vjerujem u to .... :run:

@suncekotepsija
i muz se moze promijeniti isto kao i zena :)
vjesticanametli

#119 Re: Problemi s svekrvom

5 0 5 wrote:
Juni wrote:Najbolja taktika, izgleda, radjati iskljucivo zensku djecu i onda rahat srat po svekrvama jer u tom slucaju nema onoga- doce maca na vratanca, doce cica na kolica :run:

koja su to "pravila igre"? muz/sin-majka-supruga? pravila su muz-supruga. stoji li majka na vjencanom listu? cuj najmladji sin se pravi da ostaje kuci. to nisam nikad u zivotu cuo. nije stene. pa sto ga je majka zenila? neka sjedi kuci s mamom i zivi svoj edipov kompleks do njene smrti. glupost.
nije ba stene vec granapce mamino drago :evil: :lol: hahahhaha jasta nego kuci :cry: :mrgreen:
insomnia78

#120 Re: Problemi s svekrvom

Post by insomnia78 »

Ti si, ko da gledam sretno razvedena?
Latte

#121 Re: Problemi s svekrvom

Post by Latte »

Ovdje kad kazes starcima da se selis iz kuce,ljudi te gledaju ko vanzemaljca.
Ko ono Gdjes to radit,haram
insomnia78

#122 Re: Problemi s svekrvom

Post by insomnia78 »

Ako se, slucajno ozenis dok je ziv
Nemoj niposto da ponudi mladoj da jede, odmah ce pomisliti da joj prigovara na njenom kulinarskom umjecu
A tek ako dadne neki, makar i najbezazleniji savjet oko bebe, au...
supercali

#123 Re: Problemi s svekrvom

Post by supercali »

Imam bolju ideju nadji svekrvi zagondjiju i nek bude crnac :)
320 d

#124 Re: Problemi s svekrvom

Post by 320 d »

Ne mora uvijek problem biti u svekrvi..mozda i današnje "mlade" traže previše...i olako pristaju na sve moguće. Kakva bi ovoj djevojci/ženi bila situacija i kako bi razmišljala da su kod njene majke..muž na poslu a ona i majka po cijele dane bi vjerovatno namišljali šta treba i šta ne treba...i što može i što ne može...

ja bi da se :izet: da ne uđe...e pa ne može :-D

Žena je ta koja treba da čuva brak i koja treba da bude potpora mužu, sve ostalo osim podrške u ovom slučaju stavlja brak na tanki led...ukoliko se i dalje pokaže kako je ova situacija stvara nervozu kod bilo koga...lijepi razvod ili poništenje braka 8-)

Kaze brak je zakonom uređena zajednica života muškarca i žene...pa dalje kaže bračni partneri sporazumno određuju mjesto stanovanja/prebivališta...ako nema sporazuma...bolje reći ćao nego gubiti vrijeme i trošiti previše potrebne i cijenje živce...
vjesticanametli

#125 Re: Problemi s svekrvom

insomnia78 wrote:Ti si, ko da gledam sretno razvedena?
a kako ti sve vidis i znas :D mozda grijesis nekad u prorocanstvima :lol:
Post Reply