(H)rsum i njegov Zabranjeni forum!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

davis.ba

Post by davis.ba »

papak_eliminator wrote:
a danas primih dopis ZBOG PDVa VAM JE RENTA POVECANA... jok ne udara...
Nisam tvrdio da ne udara. :-D
inspire_me

Post by inspire_me »

davis.ba wrote:
papak_eliminator wrote:
davis.ba wrote:Pa eto upravo si i potvrdio ono što govorim. Ovdje nije riječ samo da li sebi ona može to priuštiti već i šta bi mogla sa tim parama da ih troši kako treba.
To je isto kao i onaj primjer što sam naveo, oni mogu da plate to ali nikad neće izaći iz tog kruga da žive od prvog do prvog, jedva.
niko od nas nema moc da bilo kome odredi kako ce potrositi pare, pogotovo one koje zaradi na ovaj ili onaj nacin...
ali isto tako niko od nas nema pravo reci PA SIROMASNI NEK NE KUPUJU djeci te silne skupe slatkise i igracke...
o tome se diskutovalo... :D

a danas primih dopis ZBOG PDVa VAM JE RENTA POVECANA... jok ne udara...

Naravno da nema pravo niko nekom govoriti kako će pare trošiti, ali poenta je u tome ako imaju para da troše na te skuplje stvari onda ne mogu tvrditi da su siromašni, da nemaju šta da jedu.

Terzić nije rekao "nek ne kupuju silne slatkiše" već je pošao od pretpostavke da ti siromašni o kojima se govorilo neke od tih stvari i ne kupuju pa se ne može onda žena žaliti kako su neke skupe stvari još poskupljale pa sirotinja ne može kupovati. :-)

Nemoj ti meni ziv bio tumaciti sta je Terzic htio reci, dovoljno smo se mi svi njegovih nebuloza naslusali... mene si ovdje potkacio sto sam Terzica citirala kako je rekao da potrosacka korpa nije za svakoga ista, i tebi je kao bilo smjesno sto sam ga ja ovdje sa cudjenjem citirala, jer i ti isto tako mislis. Onda si ubacio ciganku u ovu diskusiju, a mi levati nasjeli i poceli o farbi drviti
davis.ba

Post by davis.ba »

Pa ja te ne razumijem. Potrošačka korpa nije ista. Kako može biti isto ono što troši neko ko ima na raspolaganju 2000KM sa onim koji ima 1000KM i sa onim i koji ima 500KM?

Eto objasni mi.
inspire_me

Post by inspire_me »

davis.ba wrote:Pa ja te ne razumijem. Potrošačka korpa nije ista. Kako može biti isto ono što troši neko ko ima na raspolaganju 2000KM sa onim koji ima 1000KM i sa onim i koji ima 500KM?

Eto objasni mi.
Pa kad tako razmisljas onda i nije
davis.ba

Post by davis.ba »

Pa objasni mi ako sam u krivu. Spreman sam za razliku od nekih da normalno diskutujemo i razmjenjujemo mišljenja.
inspire_me

Post by inspire_me »

davis.ba wrote:Pa objasni mi ako sam u krivu. Spreman sam za razliku od nekih da normalno diskutujemo i razmjenjujemo mišljenja.
Pa potrošačka korpa se izračuna za jednu četveročlanu porodicu (gdje se uzme u obzir sta joj je sve min. nuzno za taj mjesec) i sad je recimo ona u prosjeku oko 450 KM, a kolika je prosjecna plata, 500 - 600 KM??
Qler

Post by Qler »

koliko ja znam potrosacka korpa je ista za sve.. a tu se pikaju osnovne namirnice potrebne za jednu cetveroclanu porodicu... ili je mozda treba dijeliti na:
bogate
siromasne
bogate sa jedim clanom
bogate sa dva clana
bogate sa tri clana
bogate sa 4 clana
itd....
siromasne sa jednim clanom
siromasne sa dva clana
itd...

porodice..... pa onda.... na muske i zenske osobe posebno (jbga nisu nam potrebe iste)... pa onda na udaljenost od posla (vise prevoza itd.) mislim ako vec nije ista korpa da bar skontamo koja ide kome....?!
davis.ba

Post by davis.ba »

To što ti spominješ je prosječna potrošačka korpa u koju ulaze nekoliko proizvoda koji su neophodni za život. Ja ne govorim o prosječnoj potrošačkoj korpi.

Sjeti se u emisiji, žena se javila i počela navoditi kako su neki proizvodi poskupjeli. Onda je Terzić govorio kako ne spadaju svi od tih proizvoda u osnovne namirnice odnosno prosječnu potrošačku korpu. Tada je zbog tih proizvoda rekao da nije ista potrošačka korpa za siromašnije i bogatije jer se govorilo o tim proizvodima koji ne spadaju u prosječnu potrošačku korpu.
edu

Post by edu »

ma ovo je terzic..nema ko drugi biti.. :D :D :D
inspire_me

Post by inspire_me »

davis.ba wrote:To što ti spominješ je prosječna potrošačka korpa u koju ulaze nekoliko proizvoda koji su neophodni za život. Ja ne govorim o prosječnoj potrošačkoj korpi.

Sjeti se u emisiji, žena se javila i počela navoditi kako su neki proizvodi poskupjeli. Onda je Terzić govorio kako ne spadaju svi od tih proizvoda u osnovne namirnice odnosno prosječnu potrošačku korpu. Tada je zbog tih proizvoda rekao da nije ista potrošačka korpa za siromašnije i bogatije jer se govorilo o tim proizvodima koji ne spadaju u prosječnu potrošačku korpu.
Ja vise nemam snage, kakva je sad razlika prosjecna potrosacka korpa i potrosacka korpa....Postoji jedna potrosacka korpa koja se izracuna za svaki kanton i onda imas prosjecnu na nivou F BiH
davis.ba

Post by davis.ba »

edu wrote:ma ovo je terzic..nema ko drugi biti.. :D :D :D
Opet jedan konstruktivan komentar, nema šta. Što si mi ti načitan... :-)
davis.ba

Post by davis.ba »

inspire_me wrote:
davis.ba wrote:To što ti spominješ je prosječna potrošačka korpa u koju ulaze nekoliko proizvoda koji su neophodni za život. Ja ne govorim o prosječnoj potrošačkoj korpi.

Ja vise nemam snage, kakva je sad razlika prosjecna potrosacka korpa i potrosacka korpa....Postoji jedna potrosacka korpa koja se izracuna za svaki kanton i onda imas prosjecnu na nivou F BiH
Koliko sam ja upoznat prosječna potrošačka korpa se računa svaki mjesec da bi se izračunalo koliko koštaju osnovne namirnice za život. Valjda ljudi kupuju i drugih namirnica koje ne spadaju tu...
inspire_me

Post by inspire_me »

davis.ba wrote:
inspire_me wrote:

Naravno da kupuju, al one ne spadaju nit u prosjecnu potrosacku korpu, nit u potrosacku korpu bilo kakvu, i postoji jedna potrosacka korpa koja se racuna kako sam i rekla za svaki mjesec za jednu 4članu porodicu i za svaki grad (tj. kanton) i onda se izracuna jedna prosjecna na nivou F BiH, evo me k'o papagaj, sve sam ovo vec napisala, odoh

Koliko sam ja upoznat prosječna potrošačka korpa se računa svaki mjesec da bi se izračunalo koliko koštaju osnovne namirnice za život. Valjda ljudi kupuju i drugih namirnica koje ne spadaju tu...
edu

Post by edu »

davis.ba wrote:
kako se terza odmah javlja..a dva puta mu citiram i pitam ga je li podrzava jedinstvenu stopu..ali na to se pravi lud..jer bi onda znao i on da mu je ova prica kurceva..ostali forumasi to vec odavno znaju.. :D :D :D
inspire_me

Post by inspire_me »

Nadam se da cete se snaci u ovom mom prethodnom postu :? :?
davis.ba

Post by davis.ba »

edu wrote:
davis.ba wrote:
kako se terza odmah javlja..a dva puta mu citiram i pitam ga je li podrzava jedinstvenu stopu..ali na to se pravi lud..jer bi onda znao i on da mu je ova prica kurceva..ostali forumasi to vec odavno znaju.. :D :D :D

Ti si, ako nisi skontao, na ignore listi. Ne mogu da vjerujem da i dalje misliš kako te neko ozbiljno shvata. Čovjek kojem je svaki drugi komentar nešto kao:
ciganka bi se i osisala na celavo..ali nema para za frizera..pokusala je sama sa makazama..ali je onda skontala da ni makaze nema..na kraju je nasla noz u kontejneru..ali je bio tup..zadnji put je vidjena kod vjecne vatre..da li se odlucila na taj korak.. Mad Mad Mad ..ne znam.. Very Happy Very Happy Very Happy

Čovjek koji se ne zna izraziti bez 10 smajlija u svakom postu, čovjek koji otvara teme "Biramo TV kokošku!!!" i slične gluposti.

Evo u tvom stilu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nemoj misliti da izbjegavam odgovor jer sam sto puta odgovorio na takva pitanja, ali da, valja pročitati teme :roll: . Šta vrijedi kad ne znaš diskutovati, pa sa teme na temu skačeš, pa onda opet redaš smajlije...i sve tako u krug. Drži se ti "Bez cenzure" tamo se redaju samjliji.

Toliko od mene.
edu

Post by edu »

adnane..a ako sam na ignore listi..zasto mi onda odgovaras?.. :D :D ..priznaj da me lolis.. :D :D :D
Prince

Post by Prince »

Najlakše se praviti glup, pa govoriti kako je sve poskupilo. U istoj emisiji je nazvala žena i plakala što nije mogla djevojčici kupiti lutkicu od 10 KM. To nema nikakve veze s PDV-om, jer je ta lutkica bila 9 KM prije PDV-a, i ona je ni tad nije mogla kupiti.
Problem je što nema para, a nije problem PDV. PDV će koliko - toliko osigurati sredstva za penzije, obrazovanje, veće plate i sl., ali naš narod se ponaša mazohistički, želi samo trenutno poboljšanje, niko ne razmišlja o budućnosti.
Druga stvar koja me nervira je što ljudi Terzića & Co. ne žele čuti, dok se ovi slomiše objašnjavajući, da će više pomoći kriminalcima s dvije stope, nego običnom svijetu. Ali, naravno, nikog ne zanima što Bosna i Hercegovina proizvodi stočnog brašna da može nahraniti cijelu Evropu (na njega je porez bio 5%), a da službeno hljeb i obično brašno (na koje je porez bio 12%) ne jedemo. Ako se ukine PDV na osnovne životne potrepštine, svi će postati pekari, mljekari, izdavači i sl.
davis.ba

Post by davis.ba »

Prince wrote:Najlakše se praviti glup, pa govoriti kako je sve poskupilo. U istoj emisiji je nazvala žena i plakala što nije mogla djevojčici kupiti lutkicu od 10 KM. To nema nikakve veze s PDV-om, jer je ta lutkica bila 9 KM prije PDV-a, i ona je ni tad nije mogla kupiti.
Bravo, ovo ja cijelo vrijeme pokušavam reći ali ljudi jednostavno trpaju pdv u isti koš sa trenutnom ekonomskom situacijom ne znajući da je upravo nepostojanje pdv-a jedan od razloga loše ekonomkse situacije a ne obrnuto.
Prince

Post by Prince »

Naš narod jednostavno ne želi čuti neke stvari, iako svi jako dobro kontaju.
edu

Post by edu »

samo da kazem da je hrsum degen.. :D :D :D

postavlja joksimovicu pitanje.."zeljko..ti si vjer..verov'o...".. :D :D ..jadno..tuzno..debilno!
radeljas

Post by radeljas »

edu wrote:samo da kazem da je hrsum degen.. :D :D :D

postavlja joksimovicu pitanje.."zeljko..ti si vjer..verov'o...".. :D :D ..jadno..tuzno..debilno!
kol'ko si puta morao gledati to smece od emisije da bi ovo zakljucio. ja ponekad vrteci kanale pogledam samo koja je tema i pregledam ko sjedi tamo, samo da vidim do kojeg dna to ide. a gledanje toga je atak na um
edu

Post by edu »

gledanje 98% programa je danas atak na um.. :-) :-) ..a jos nisam zakljucio je li debil ili nije..ono mi je izletilo.. :D :D :D
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

ko jos gleda pedere... :zzzz: ..

nek povede i onog Bilija s In Pulsa....

i on mi djeluje kao supak meraklija...:oops:

(inace ne mrzim pedere,germa halali :) :D )
Post Reply