Najezda Arapa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#101 Re: Najezda Arapa

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Upoznao sam dosta Arapa i nisam baš oduševljen. Saudijska Arabija, Katar i Kuvajt su baš bijednici. Imam osjećaj da smo za većinu niža bića, pucketaju prstima kad hoće da ti se obrate, treba da im nosiš torbe ( iako veze nemaš s tim, ne gledaju ko im je preko puta ) i slična dešavanja. Vrlo nekulturni stvorovi. Ovi iz Emirata su recimo dosta kultivisaniji. Turci su peglativni :D al nisu loši generalno.

Uglavnom, najezda je dobar naslov, jer su poprilična gamad.
zateznistub

#102 Re: Najezda Arapa

Post by zateznistub »

GeneralBHF wrote: Ma pojma oni nemaju
Koja zabluda
foton

#103 Re: Najezda Arapa

Post by foton »

zateznistub wrote:
dustaban wrote: Nisam rasista, samo zelim da ovaj grad ide naprijed. A to se zna sta znaci, prestanite razvlaciti pricu...
Sva poenta! :thumbup:
Ma da, neka je Pariz ostao seoce kad je tamo došlo te gamadi i pokupovalo centar grada i čine x% stanovništva... i još ti ONO gleda pasoš kad ulaziš u FR...

A onaj što piše da Kuwait Investment Company ima 32 miliona eura/dolara, cega vec... pa to su smiješne pare. Znači imaju frtalj neke zgrade?
Boateng

#104 Re: Najezda Arapa

Post by Boateng »

Black swan wrote: maloprije vidim kako arap daje 8 novcanica po 50 marki nekom vozacu bijelog kombija
pare digo na bankomatu vakufske banke
Image
foton

#105 Re: Najezda Arapa

Post by foton »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Imam osjećaj da smo za većinu niža bića, pucketaju prstima kad hoće da ti se obrate, treba da im nosiš torbe ( iako veze nemaš s tim, ne gledaju ko im je preko puta ) i slična dešavanja. Vrlo nekulturni stvorovi.
Pa ne odazivaj se na pucketanje, ne nosi torbe, reci im da je to kod nas nekulturno. Ti kad bi došao u Japan, bio bi vrlo nekulturan a da to ni ne znaš...

Ne branim ja Arape, nego mi nije jasno da neko očekuje da se čovjek koji dođe sa drugog kontinenta isti dan ponaša i oblači kao mi ovdje.
das auto

#106 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

ovo je tema gdje se lijepo slazu B i H i S
samo sto srbi i hrvati ne vrijedjaju jer nisu muslimani. bosnjaci imaju tu komociju da arape posalju u 3 m - ne.
ja kada vidim jednog arapa nemam napretka 20 dana.
samo kada ih cujem kako se dovikuju i galame kada pricaju ja dobijem fraz.
stoje jedan pored drugog u autobosu na udaljenosti od 10 cm a pricaju tako kao da su uddaljeni 10 km.
takom silinom pricaju da imam osjecaj da ce poklati. a oni samo caskaju. Kako li samo izgleda kada se svadjaju mati moja draga.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#107 Re: Najezda Arapa

Post by Truba »

kažu da i mi germanima izgleda da se svađamo kad normalno pričamo :D
GeneralBHF

#108 Re: Najezda Arapa

Post by GeneralBHF »

foton wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Imam osjećaj da smo za većinu niža bića, pucketaju prstima kad hoće da ti se obrate, treba da im nosiš torbe ( iako veze nemaš s tim, ne gledaju ko im je preko puta ) i slična dešavanja. Vrlo nekulturni stvorovi.
Pa ne odazivaj se na pucketanje, ne nosi torbe, reci im da je to kod nas nekulturno. Ti kad bi došao u Japan, bio bi vrlo nekulturan a da to ni ne znaš...

Ne branim ja Arape, nego mi nije jasno da neko očekuje da se čovjek koji dođe sa drugog kontinenta isti dan ponaša i oblači kao mi ovdje.

Ako im dozvolis zajahat ce te i donji si a ako im na samom pocetku das doznanja onda se drugacije ponasaju.

Sve je do tebe i kako se postavis. Bezobrazni jesu ali samo ako im to dozvolis!
choxnox

#109 Re: Najezda Arapa

Post by choxnox »

sarajevsko_pivo wrote:Nazalost sve je vise nasih cura koji se pokrivaju, Dodik je bio u pravu Sarajevo jos malo kao Teheran :bih:

Samo sto u Teheran I nema bas puno burki kao kod nas.
Kaze se elhamdulillah. Nek je tebi Dooodiiik u pravu i nek njegovu krmecu facu mozes podnositi svaki dan na TV-u, to je ok, a sto ce ti neko doci i ostaviti pare to nije ok. Doduse, ok bi vjerovatno bilo da dodje neko iz Amerike, Japana, Meksika, Litvanije, Cada ili tunguzije, ali kada treba doci Arap ili Turcin, uh...

Kakav smo usran i nezahvalan narod prvi prema samim sebi, a zatim i prema drugima upravo pokazuje ovaj topic. Narod bez ikakve perspektive apsolutno ubijen u pojam sto kroz Titovo Bratstvo i Jedinstvo®, sto kroz rat, sto kroz ratno profiterstvo, sto kroz novopecene politicare koji su iz opanaka uskocili u Audije A8 sa masazerima i Q7-ice. I kao slag na tortu sada mu niko ne valja.

Sada dolaze Arapi pa smo ih poceli klati. Prije njih smo bili sami pa smo se klali medjusobno (ne bukvalno). Da na Zemlji ostanu samo dva Bosnjaka, jedan drugome ne bi valjali, a ne dao Bog kada bi ostao samo jedan onda ni sam ne bi mogao sa sobom.

O "prljavim" Arapima, kako su ovakvi ili onakvi, prica prosjecni Bosnjo kojem su nacionalni sportovi Zvezde narodnjaka, bacanje smeca s ramena, redovne tribine na temu "'ta ce ba on, pojma nema" i konferencije na temu "Kako ocrniti svog najblizeg sunarodnjaka, drugog Bosnjaka". Ako se nastavi ovim trendom, bojim se da ce se o turizmu u BIH pricati desetljecima nakon sto ono iscezne upravo zbog nas samih, odnosno nasih postupaka.

Kakva nam je perspektiva kao narodu? Ekonomija nula, industrija nula, izvoza nula, politika nula. Opet nam je data prilika da kroz prirodne blagodati i turizam nesto postignemo, pa i to ne valja. Nek je Bosnji marka da moze danas iskahvenisati i odrzati gorespomenute konferencije i tribine gdje moze blatiti one koji nesto postignu, a sam u glavi nema dvije ciste.

Taman da ti se Arap posere na sred ulice, ako ce dobro platiti svoje ljetovanje ovdje onda neka mu bude. Eto i to je necija nafaka da zaradi sto ce pocistiti za njima. Samo nemoj da komentarises previse, Boga ti.
dust in the wind

#110 Re: Najezda Arapa

Post by dust in the wind »

ko misli da ovdje arapi dolaze zbog zelenila, rijeka, jezera, fol turistički taj je u gadnoj zabludi.. nije ovo jedina lijepa država na balkanu.
zateznistub

#111 Re: Najezda Arapa

Post by zateznistub »

foton wrote:
zateznistub wrote:
dustaban wrote: Nisam rasista, samo zelim da ovaj grad ide naprijed. A to se zna sta znaci, prestanite razvlaciti pricu...
Sva poenta! :thumbup:
Ma da, neka je Pariz ostao seoce kad je tamo došlo te gamadi i pokupovalo centar grada i čine x% stanovništva... i još ti ONO gleda pasoš kad ulaziš u FR...

A onaj što piše da Kuwait Investment Company ima 32 miliona eura/dolara, cega vec... pa to su smiješne pare. Znači imaju frtalj neke zgrade?
Ne volim se ponavljati, ali...
znam ih, znam im razmišanaje..

Firma u kojoj radim i prije rata je radila u arapskim zemljam i ni jedan posao nisu mogli dobiti sto resornom ministru i ostalim guzonjama nije napravljena vila sa bazenom...
supercali

#112 Re: Najezda Arapa

Post by supercali »

Koliko ksenofobije ovdje mozes procitati to je nevjerovatno
Sve satro jao nam se kad ti arap bude sef a nasi sefovi su kao zlatni :-)
das auto

#113 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

ja sam na ovoj temi procitao da oni ,, samo,, prave kuce kod nas. bjeze od vrucine i pijeska u zelenilo. :shock: :? :shock: :?
ja o tome nesto razmisljam i nikako ne mogu da shvatim.
i ja bjezim od kise i magle i dodjem u sunacanu spaniju.
pitam da napravim sebi jednu kucu i malo dodjem kada u bugojnu pada kisa.
oni mi kazu da lud i da pod hitno trebam psihijatra jert ovdje turisti odu u hotel, plate, odmore se iskupaju se i nazad kuci.
u svicarskoj sam takodje pitao da li bi ja mogao u napravim sebi vikedincu.
rekli su da sam idiot. idi u hotel plati pa se klati i nazad odakle si dosao.
nigdje u svijetu ne mozes tek tako doci i napraviti sebi kucu.
samo kod nas u bosni dodje arapin i kupi zemlju i pravi kucu kao da je bosna njegova zemlja.
Mogu li u Hrvatskoj i italiji mexikanci i argentinci samo zato sto su katolici praviti kuce pored mora i pisati i kenjati u more i u rijeke i izlivati beton na peljescu i hvaru i Siciliji. Ne mogu. Kako i zasto arpai mogu kupiti zemlju? Ako svaki arapin moze kupiti zemlju u bosni u Bosni nece za deset godina biti ni trave i rijeka ni jezera ni bosanaca. bice samo arapi. Ja to ne razumijem.Kako Arapin moze kupiti zemlju. Moze li Bugarin i Rus i Rumun kupovati zemlju blizu vrela Bosne i praviti kuce i pravoslavne objekte? Moze li ili ne ? ako je odgovor ne, zbog cega...
zateznistub

#114 Re: Najezda Arapa

Post by zateznistub »

supercali wrote:Koliko ksenofobije ovdje mozes procitati to je nevjerovatno
Nasi su male mace i časne sestre za ove.
Heartbeats

#115 Re: Najezda Arapa

Post by Heartbeats »

broj dva wrote:Nije mi jasno kako ikome mogu smetati bilo koji turisti ili posjetitelji u BiH.
Sta vam to toliko smeta ? Sto pojebu pokoju curu ? Sto hodaju u svojoj nosnji ? Sto imaju love za putovanje ? Sto su im drugacija kultura i obicaji ?
Kakve to vece ima, ne dolaze da nas granatiraju nego da nas posjete, ostave koji dinar i odu kuci.
A nas niko nije i nece optuzit za pretjeranu usluznost i ugostiteljstvo...
Moji roditelji zive u lužanima i lik prekoputa koji zivi u Njemackoj izdaje arapima svako ljeto. Turisti, sve u redu, na odmoru, das si malo oduska - svako ko je na odmoru si da malo vise oduska,ali ovi konstatno se povampire u ponoc i horgaju do 4 ujutro! Djeca im igraju fudbala u basti u 02! Vriste, deru se. I stari se spermio jednu noc u pola 2 im na vrata - hebo im tave drzak, ovaj zvao policiju i reko da ga domace stanovnisto uznemirava na odmoru. Stari moj govori engleski, 78 godina, a drot naravno ne zna beknut engleski. Drot moli mog staroga da mu prevede sta ovaj govori na racun mog starog, ma situacija za filmova :)
das auto

#116 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

Black swan wrote:kažu da i mi germanima izgleda da se svađamo kad normalno pričamo :D
ima istine ali pricamo o arapima.
ti ljudi su na zapadu manji od makovog zrna. Ovdje su face kao da su dosli u svoju koloniju. Zasto? Ne razumijem.
niko ih na svijetu ne voli, svi ih sutaju i zayebayu se snjima. A oni dosli da svoje komplekse lijece kod nas.
supercali

#117 Re: Najezda Arapa

Post by supercali »

zateznistub wrote:
supercali wrote:Koliko ksenofobije ovdje mozes procitati to je nevjerovatno
Nasi su male mace i časne sestre za ove.
Ma ja nego sta nek nas krade samo nek je nas
Sve sto im ti zamjeras zahvali nasim politicarima
Upoznao sam i ja arapa i svakog kojeg sam upoznao je ok valjda zato jer nemaju nikakve veze sa nasim politicarima i sl
Vjerujem da pola ovih arapa investitora su samo paravan nasim ljudima koji peru pare koje su ukrali sto od donacija sto iz drzavnih kasa tako da nije sve crno bijelo
dpjokala26

#118 Re: Najezda Arapa

Post by dpjokala26 »

das auto wrote:
Black swan wrote:kažu da i mi germanima izgleda da se svađamo kad normalno pričamo :D
ti ljudi su na zapadu manji od makovog zrna. Ovdje su face kao da su dosli u svoju koloniju. Zasto? Ne razumijem.
niko ih na svijetu ne voli, svi ih sutaju i zayebayu se snjima. A oni dosli da svoje komplekse lijece kod nas.
najvece robne kuce,hotele u londonu i parizu drze arapi.toliko da znas. jedina razlika sto se tamo zna porijeklo novca. :D
das auto

#119 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

ja zivim u frankfurtu.
tu i tamo vidjam arape iz zaljevskih zemalja koji dolaze sa pokrevnim zenama.
on ide naprijed , a dvije zene zamotane kao dvije vrece idu iza njega. strecaju ocima ispod crne kacige i smekaju visoke evropljene.
ispod onih silnih suknji i mantila vade smart fone samsunge galaxy ije , malo pogledaju i vrate ispod
svabe ih ne primjecuju dok jugosi i ostala istocna evropa gledaju sa cudjenjem i prezrivo.
drugi dio arapa su ovi iz siromasnih zemalja. od sirije preko maroka i alzira i tako dalje.
na socijali su.
nabacuju se trebama na ulici vrlo agresino sa nekim mixom engleskog i njemackog kojeg niko ne razumije a u stvari hoce pi*ke.
sjede na ulici, po coskovima i drmaju pive kao vodu. samo izvlace iz kese.
glame cerekaju se.
i to su u bosni neki turisti kojima se treba smijati i potovati ih
ma mars
statixx

#120 Re: Najezda Arapa

Post by statixx »

Kada svi sagrade vikendice, onda cemo kukakti kako imamo posla sa paradjz-turistima, i kako hoteli zjape prazni. :D
das auto

#121 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

dpjokala26 wrote:
das auto wrote:
najvece robne kuce,hotele u londonu i parizu drze arapi.toliko da znas. jedina razlika sto se tamo zna porijeklo novca. :D
ti a i ostali nikako da shvatite da arpain u londonu i parizu i berlinu nije isto sto i arapin u bosni.
oni su ozbiljna drzava koja ima zakon i taj se zakon provodi.
arapi na zapadu nemaju nikakv uticaj na drustveno politicki zivot i opcenito ne uticu na bilo kakvu zivotnu sferu.
kod nas su oni neki faktor i sve skupa nisu cista posla.
NataliDizdar

#122 Re: Najezda Arapa

Post by NataliDizdar »

Pa naravno da je tako. Mislim, BiH kao i svaka drzava na Balkanu se ne moze ni po cemu porediti sa Njemackom, Engleskom, Francuskom...nas niko ne uzima za ozbiljno, pa zasto bi Arapi?
das auto

#123 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

choxnox wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Nazalost sve je vise nasih cura koji se pokrivaju, Dodik je bio u pravu Sarajevo jos malo kao Teheran :bih:

Samo sto u Teheran I nema bas puno burki kao kod nas.
Kaze se elhamdulillah. Nek je tebi Dooodiiik u pravu i nek njegovu krmecu facu mozes podnositi svaki dan na TV-u, to je ok, a sto ce ti neko doci i ostaviti pare to nije ok. Doduse, ok bi vjerovatno bilo da dodje neko iz Amerike, Japana, Meksika, Litvanije, Cada ili tunguzije, ali kada treba doci Arap ili Turcin, uh...

Kakav smo usran i nezahvalan narod prvi prema samim sebi, a zatim i prema drugima upravo pokazuje ovaj topic. Narod bez ikakve perspektive apsolutno ubijen u pojam sto kroz Titovo Bratstvo i Jedinstvo®, sto kroz rat, sto kroz ratno profiterstvo, sto kroz novopecene politicare koji su iz opanaka uskocili u Audije A8 sa masazerima i Q7-ice. I kao slag na tortu sada mu niko ne valja.

Sada dolaze Arapi pa smo ih poceli klati. Prije njih smo bili sami pa smo se klali medjusobno (ne bukvalno). Da na Zemlji ostanu samo dva Bosnjaka, jedan drugome ne bi valjali, a ne dao Bog kada bi ostao samo jedan onda ni sam ne bi mogao sa sobom.

O "prljavim" Arapima, kako su ovakvi ili onakvi, prica prosjecni Bosnjo kojem su nacionalni sportovi Zvezde narodnjaka, bacanje smeca s ramena, redovne tribine na temu "'ta ce ba on, pojma nema" i konferencije na temu "Kako ocrniti svog najblizeg sunarodnjaka, drugog Bosnjaka". Ako se nastavi ovim trendom, bojim se da ce se o turizmu u BIH pricati desetljecima nakon sto ono iscezne upravo zbog nas samih, odnosno nasih postupaka.

Kakva nam je perspektiva kao narodu? Ekonomija nula, industrija nula, izvoza nula, politika nula. Opet nam je data prilika da kroz prirodne blagodati i turizam nesto postignemo, pa i to ne valja. Nek je Bosnji marka da moze danas iskahvenisati i odrzati gorespomenute konferencije i tribine gdje moze blatiti one koji nesto postignu, a sam u glavi nema dvije ciste.
Taman da ti se Arap posere na sred ulice, ako ce dobro platiti svoje ljetovanje ovdje onda neka mu bude.
Eto i to je necija nafaka da zaradi sto ce pocistiti za njima. Samo nemoj da komentarises previse, Boga ti.
#

dobar tek i bon apetit.vodi ga kuci.svako ima svoju nafaku kao sto sam kazes.tvoje rijeci.
bosna je moja zemlja.
i mene se nesto pita ovdje.
pola familje sam izgubio u drugom ratu za bosnu a pola u ovom ratu za bosnu
za koga? za arapa. koji se dosao posrat na moju krv.
das auto

#124 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

NataliDizdar wrote:Pa naravno da je tako. Mislim, BiH kao i svaka drzava na Balkanu se ne moze ni po cemu porediti sa Njemackom, Engleskom, Francuskom...nas niko ne uzima za ozbiljno, pa zasto bi Arapi?
kod tebe je sve normalno. normalno ti je da sjedis u zagrebu u drustvu sa ljudima koji otvoreno i sa visine sa superiornoscu gledaju na bosance( bogami ko da su hrvati njemci) noramlno ti ovo i ono .....meni nije normalno.
kurty

#125 Re: Najezda Arapa

Post by kurty »

Šuplja...

Arapin ko fizicko lice ne moze kupiti kucu u BiH. Arapin moze otvoriti firmu, i firma moze imati kucu, ali je kuca na firmi.
Smetaju arapi u vodozastitnoj zoni, a ok je kad "nase" budze grade u tim zonama...

dajte ba
Locked