Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post Reply
Seyfo

#101 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Seyfo »

It_is_a_Leclerc wrote:Želim ovom prilikom čestitati svim građanima RH koji posjećuju naš forum, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Mi koji smo rat proveli u okupiranom Bihaćkom okrugu sa neskrivenom zahvalnošću gledamo na "Oluju" koja je odsudno pomogla da se iznutra razbije 1201 dan duga opsada bihaćkog džepa, i osigura sloboda, život i ponos Bošnjacima onog što je danas USK. Bošnjaci iz USK neće, za razliku od indolentnog ostatka bošnjačkog korpusa, zaboraviti činjenicu da je svaka druga granata koja je pala na tadašnji bihaćki okrug bila iz tzv. "RSK", i upravo zato želim ovim putem još jedanput svim časnim učesnicima, i svim građanima RH iskazati iskrene čestitke u povodu Dana pobjede.
Složio bih se, pogotovo jer sam i ja proveo rat u tzv"bihaćkom džepu".
Danima smo pratili šta se dešava, u julu 95,Srebrenica, a u augustu nekoliko dana u RH juriš...i 5.8 slobodni smo!
I dan danas kad se sjetim, suze mi krenu
General War

#102 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

junior3 wrote:
General War wrote:
Pa u nekako u isto vrijeme je probijena linija na Ozrenu i doboj je bio ugrozen, ko je branio Savu onda?
...ne, da su se svi frontovi aktivirali...nebi mogao bataljon skupiti...NATO je vec sredio C-3 VRS, ne znas ni gdje ides niti gdje je linija.
Ko je branio Savu? Front se smanjivao, palo je dosta teritorije pod kontrolom 2 kk, tako da je i vojska koja je bila tu premjestena. Jedinice na koridoru su zamjenjene, ali kako su to ABiH ili HV mogli znati? Nikako, barem u tom trenutku.

Doboj je uvijek bio ugrozen, dovoljno je reci putnikovo brdo. A i na Ozrenu na Kraljici se stalo jer vise nije bilo lako napredovati, bila je tu odbrana fino povezana.

E sta bi ipak u nastavku bilo to ne znam. :D
Najbolje sto se tada moglo desiti VRS i civilima je da bi ostali u nekoliko enklava...zbog nemogucnosti izvlacenja prema srbiji...citav korpus tzv VRSK se predao sa oruzjem i tenkovima zbog nemogucnosti izvlacenja jer imas zakrcene puteve od izbjeglica u povlacenju i paranoju...
sumirprimus

#103 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by sumirprimus »

ma znalo se sve..samo mazane oci banjalukom...
JohnnyS

#104 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by JohnnyS »

sWeeT_Companion wrote:Dučić je davno opisao...
Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
Na poljima rodnim, braneći ih časno
Kitio si cvećem svakog osvajača.
Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

Slobodu si večno, zakržljala raso,
Ček’o da donesu tuđi bajoneti,
Po gorama svojim tuđa stada pas’o,
Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
Gde je Karađorđe tvojega naroda,
Pokaži mi tvoje termopilske klance.

S tuđinskom si kamom puzio po blatu,
S krvološtvom zveri, pogane hijene,
Da bi mučki udar s leđa dao Bratu,
I ubio porod u utrobi žene.

Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
Sa vešala starih novi konop visi,
U sumraku uma novog gazdu snivaš.

Branio si zemlju od nejači naše,
Iz kolevke pio krv nevine dece,
Pod znamenjem srama uz ime ustaše,
Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

U bezumlju gledaš ko će nove kame,
Oštrije i ljuće opet da ti skuje,
Čiju li ćeš pušku obesit o rame,
Ko najbolje ume da ti komanduje.

:lol: :lol: :lol:
Foxx

#105 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Foxx »

B92. Paralelna dimenzija :-)

Image
JohnnyS

#106 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by JohnnyS »

Foxx wrote:B92. Paralelna dimenzija :-)

Image

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1023793

Predsjednica da odmjerenu izjavu, pruža ruku pomirenja agresorima s početka devedesetih i onda na "umjerenom" portalu čitaš komentare koji su iz nekog paralelnog svemira u kojem su Srbi žrtve devedesetih. Ako je ovo umjeren portal, strah me je otići na srpske ekstremističke...
nocnaptica986

#107 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by nocnaptica986 »

General War wrote:.sto se mene tice cestitati jednoj zemlji za ciscenje "svog" naroda a uz to a sto je jako interesantno mazohisticki se udvoravati zemlji koja je ucestvovala u agresiji na BiH i instalaciji HZHB i veliki dio jedinica je ucestvovao borbeno protiv jedinica ABiH...mislim... :-) i jos povrh svega kad vidim delegaciju "zena srebrenice" :-) na politicko-vojnoj manifestaciji...parodija Montija Pajtona jke picin dim sa bosnjinim patriotizmom.
pa i naprimjer rak pluca je dio ljuskog tijela koji je mutirao.. ..sta hoces reci? da je mazohizam operirsati rak ili tumor :?
tumor je metafora za srbe ko slabije konta :-D

kme kme kme
General War

#108 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

nocnaptica986 wrote:
General War wrote:.sto se mene tice cestitati jednoj zemlji za ciscenje "svog" naroda a uz to a sto je jako interesantno mazohisticki se udvoravati zemlji koja je ucestvovala u agresiji na BiH i instalaciji HZHB i veliki dio jedinica je ucestvovao borbeno protiv jedinica ABiH...mislim... :-) i jos povrh svega kad vidim delegaciju "zena srebrenice" :-) na politicko-vojnoj manifestaciji...parodija Montija Pajtona jke picin dim sa bosnjinim patriotizmom.
pa i naprimjer rak pluca je dio ljuskog tijela koji je mutirao.. ..sta hoces reci? da je mazohizam operirsati rak ili tumor :?

kme kme kme
Ne, mazohizam je kad kad pusis losu krdju pa se onda cudis odkud ti rak :D metaforikli spiking
A sta je ti metafora za Bosance i oni su mora biti nekakav rak kojeg ti je krivousti dijagnosticirao..kad si mi sav metaforican :D

Image
It_is_a_Leclerc

#109 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by It_is_a_Leclerc »

Vidio bih vas da li bi čestitali da ste sa još 300.000 svojih sunarodnjaka u skloništu uz tranzistore čekali da jave je li pao Bihać.
nocnaptica986

#110 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by nocnaptica986 »

General War wrote:
nocnaptica986 wrote:

kme kme kme
Ne, mazohizam je kad kad pusis losu krdju pa se onda cudis odkud ti rak :D metaforikli spiking
A sta je ti metafora za Bosance i oni su mora biti nekakav rak kojeg ti je krivousti dijagnosticirao..kad si mi sav metaforican :D

Image

bosancima ne treba dijagnoza pa samim time ni metafora na istu..za razliku od istocnih koji imaju poprilicno "sjebanu glavu"
a posto volis metafore mozda ti se svidi ova

Image
Last edited by nocnaptica986 on 05/08/2015 18:10, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#111 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by L u c i f e r »

Seyfo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Želim ovom prilikom čestitati svim građanima RH koji posjećuju naš forum, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Mi koji smo rat proveli u okupiranom Bihaćkom okrugu sa neskrivenom zahvalnošću gledamo na "Oluju" koja je odsudno pomogla da se iznutra razbije 1201 dan duga opsada bihaćkog džepa, i osigura sloboda, život i ponos Bošnjacima onog što je danas USK. Bošnjaci iz USK neće, za razliku od indolentnog ostatka bošnjačkog korpusa, zaboraviti činjenicu da je svaka druga granata koja je pala na tadašnji bihaćki okrug bila iz tzv. "RSK", i upravo zato želim ovim putem još jedanput svim časnim učesnicima, i svim građanima RH iskazati iskrene čestitke u povodu Dana pobjede.
Složio bih se, pogotovo jer sam i ja proveo rat u tzv"bihaćkom džepu".
Danima smo pratili šta se dešava, u julu 95,Srebrenica, a u augustu nekoliko dana u RH juriš...i 5.8 slobodni smo!
I dan danas kad se sjetim, suze mi krenu
Dani heroizma, trijumfa i ponosa.

Dao bih sve da sam tad mogao biti u redovime Sile nebeske.
General War

#112 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

nocnaptica986 wrote:
bosancima ne treba dijagnoza..za razliku od istocnih koji imaju poprilicno "sjebanu glavu"
a posto volis metafore mozda ti se svidi ova kme kme kme
...Izgleda ne samo istocni ako napadas a ne znas zasto :D

Image
ljevoruki

#113 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by ljevoruki »

Pridruzujem se cestitkama Republici Hrvatskoj i Hrvatskoj vojsci.
escobar__

#114 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by escobar__ »

General War wrote:
nocnaptica986 wrote:
bosancima ne treba dijagnoza..za razliku od istocnih koji imaju poprilicno "sjebanu glavu"

Image
Pa ipak, Hrvatska danas slobodna zemlja, a BiH koja je naseljena genijalcima poput tebe pod okupacijom i de facto postoji na nekih do 25% teritorije. Al' de ti brini o Hrvatskoj i njihovoj međunarodnoj politici. :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#115 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by pici »

POBEDA !!!

Kosovo polje 1389 godine gospodnje
Image

rvatCka 1995 godine gospodnje
Image

ima i ona narodna sto te ne ubije to te ojaca...POBEDAAAAA !!!
sinuhe

#116 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by sinuhe »

Alfonsu i njegovoj braci Ivanu u Petrinji i Anti u Zadru sretaan thanksgiving day Otéchestvennaye voyne, cestitam i evropskom muslimanu leclercu.
krater

#117 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by krater »

Ovo znak energopetrola :D
General War

#118 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

escobar__ wrote:
General War wrote:
nocnaptica986 wrote:

Image
Pa ipak, Hrvatska danas slobodna zemlja, a BiH koja je naseljena genijalcima poput tebe pod okupacijom i de facto postoji na nekih do 25% teritorije. Al' de ti brini o Hrvatskoj i njihovoj međunarodnoj politici. :lol: :lol:
...Hvala na 25% o tome ja i pricam bosnjama sto cestitaju "salveta medjunarodnoj politici" :-) :-)
Last edited by General War on 05/08/2015 18:26, edited 1 time in total.
General War

#119 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

.
Last edited by General War on 05/08/2015 18:26, edited 1 time in total.
Bodkin

#120 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Bodkin »

Sve super ali naziv praznika je za vica. Sretan dan domovinske zahvalnosti :mrgreen:
aveos

#121 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by aveos »

Seselj opet pali zastavu,pa koliko ima hrvatskih zastava :D :D
Maharadza

#122 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Maharadza »

pici wrote:POBEDA !!!

Image

Image

Eeee moglo je ovako izgledati i u mome kraju od Banja Luke do Bosanske Gradiške pa da se riješimo genocidaša zauvijek...ali zaustavi SILU NEBESKU međunarodna bagra krstaša!!! :-x
luckylaka

#124 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by luckylaka »

Maharadza wrote:
pici wrote:POBEDA !!!

Image

Image

Eeee moglo je ovako izgledati i u mome kraju od Banja Luke do Bosanske Gradiške pa da se riješimo genocidaša zauvijek...ali zaustavi SILU NEBESKU međunarodna bagra krstaša!!! :-x
Netacno.Nebesku silu niko nije zaustavio nego nedostatak ljudstva,naoruzanja,ispomoc Hrvatske vojske kod B.Novog,umor i zamjena vojnika (trebalo je preci Petrovac,Kljuc,Sanu pa ici dalje)U onoj euforiji ni Ameri,ni europa, ni srbija, ni Alija niti bilo ko drugi nije mogao zaustaviti Silu osim same Sile.Jednostavno dalje se nije moglo.Sve ostalo su suplje price.Podrske nije bilo ni iz Sarajeva(nikad je nije ni bilo) a puzeci se nije moglo dalje.Eh da rahmetli Izet Nanic osta ziv svasta bi bilo.Na zalost.
nocnaptica986

#125 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by nocnaptica986 »

Maharadza wrote: Eeee moglo je ovako izgledati i u mome kraju od Banja Luke do Bosanske Gradiške pa da se riješimo genocidaša zauvijek...ali zaustavi SILU NEBESKU međunarodna bagra krstaša!!! :-x
bice..mozda za godinu,pet,deset nebitno ali i to ce doci na red a kad se otkloni tek onda ce biti mira na ovom podrucju
Post Reply