hrasno38 wrote: Pa koji kurac su pravili u Sarajevu novih 20 dzamija sto nisu jedu po jednu tvornicu Energoinvesta dizali...pa bi ona prva polako pocela raditi i finansirala jednim dijelom izgradnju druge itd itd....pa sta vi mislite da je u bivsoj YU ono sve palo sa neba. Ne dragi drugovi i drugarice ali su se znali prioriteti a osnovni prioritet su sita usta i obezbjedjena porodica koja je bila stup drustva. Ali jok ajmo mi dzamiju natakariti na svakom malo vecem cosku a ni jednu dakle niti jednu ozbiljniju firmu SDA nije ni probala podici ali je zato dokrajcila i one sto su visile o koncu!!!! SDA je unistila Energoinvest!!!! Brankovic and CO!!!!!
U BiH se prave sljedeće:
1 - vjerski objekti (džamije, crkve, itd itd itd)
2- benzinske pumpe (ja mislim da u Eu prednjačimo daleko kad je u pitanju broj benzinskih pumpi po glavi insana)
3 - šoping centri
4 - restorani, kafići
5 - kladionice
Bitno je da se imaju gdje pare TROŠIT .... a zaradit, de bolan pa lakše je cvaju klepit na Bingu u kladionici nego ić radit u firmu za 600 - 700 stoja.
Prave se objekti iz dijela uslužnih djelatnosti (izuzev vjerskih objekata, mada se i u njima najviše troši a nikakve nafake od njih) dok se zanatske radnje, mala srednja i velika preduzeća smatraju jerezom, đećeš to pomislit a kamoli reć, odmah će te ovi političari ŽIK