Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
madner

#101 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Crveni Barjak se viori, nemamo dilema da li mozemo disati ili ne bez tumacenja. :D
Kikibombona

#102 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

choxnox wrote:
Kikibombona wrote:Vecina Bosanaca ima pozitivno misljenje o reisu Kavazovicu, o Bugariju, Hafizovicu, Kukavici.....
Prestao sam citati nakon ovoga. Pa ti veze sa zivotom nemas, cuj pozitivno o Kukavici... Jel ti uopce znas ko je doticni i ciju ideologiju propovjeda? :lol: Ah cekaj malo, znam ja tvoj stav o Islamu sa ranijih tema. Ipak je razumljivo tvoje "neznanje"...

Inace :thumbup: za temu, jedna od rijetkih gdje se pijane komunjare i "svete" i "bezgrijesne" sije slazu i drze ruku pod ruku. Koja rulja na ovako lijepom sabahu :-)
Da ti pravo kazem, ne znam i ne zanima me... U te podjele nisam upucen niti ih razumijem.

Cini mi se da Kukavicu pamtim iz Avaza, da sam citao njegove tekstove na poslu dok bih doruckovao ili pio caj... Slusao sam ga lar puta na TV. Covjek prica lijepo i razumno, djeluje pitomo, kao dobar covo iz komsiluka. A meni je to vazno. Ne volim agresivne, nametljive, zadrte vjernike....

Nemam nista protiv vjernika tipa Hafizovic. Stavise, prijatni su za slusanje i druzenje...
salik79

#103 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by salik79 »

choxnox wrote:
Kikibombona wrote:Vecina Bosanaca ima pozitivno misljenje o reisu Kavazovicu, o Bugariju, Hafizovicu, Kukavici.....
Prestao sam citati nakon ovoga. Pa ti veze sa zivotom nemas, cuj pozitivno o Kukavici... Jel ti uopce znas ko je doticni i ciju ideologiju propovjeda? :lol: Ah cekaj malo, znam ja tvoj stav o Islamu sa ranijih tema. Ipak je razumljivo tvoje "neznanje"...

Inace :thumbup: za temu, jedna od rijetkih gdje se pijane komunjare i "svete" i "bezgrijesne" sije slazu i drze ruku pod ruku. Koja rulja na ovako lijepom sabahu :-)

Zasto si samo sejha Kukavicu izdvojio?! Vase misljenje je identicno za sve nabrojane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#104 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

madner wrote:Ima ovo smisla, guzva, zastoji u saobracaju, ovo ono. :D
A nas Zenicane bije glas da smo švalerčine, rizik je pustit ženu kao srnu među vukove :evil:
MedenoSrce

#105 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by MedenoSrce »

Nije dozvoljeno da putuje sama ali sa muskom pratnjom ili shoferom :mrgreen: moze i do Njemacke ili Holandije
Last edited by MedenoSrce on 27/07/2015 10:00, edited 1 time in total.
kritichar

#106 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote:bradofobija

jedini dobar musliman je pijan musliman
Nije tako...

Vecina Bosanaca ima pozitivno misljenje o reisu Kavazovicu, o Bugariju, Hafizovicu, Kukavici..... Evo, ja kao totalni ateista, jedva da znam nabrojati 5-6 islamskih autoriteta u BiH, ali sam imena ovih ljudi zapamtio po lijepom govoru...

Jedne prilike sam sa tri drugara, svi ateisti, gledao intervju sa Residom Hafizovicem... Na sve nas je ostavio izuzetno pozitivan utisak, iako se cesto znamo saliti na racun religijskih autoriteta i vjere... Al jednostavno, takvi ljudi ostave snazan utisak, zrace dobrotom, pa bi ti bilo neprijatno da se podrugljivo salis sa njima.

Kamo srece da je vise vjernika poput Hafizovica, sve bi bolje bilo...

Odbojnost prema 'vjernicima sa bradom' nije stvorena tek tako... i nije radi brade... ima i njh normalnih, ali ima i ovih koji navlace bijes i odvratnost, u velikom broju...
izabrao si ekipu koja se ne bavi propisima, nego pričom o međuljudskim odnosima
a pored toga odabrao si dvojicu inkognito šija, jednog koji šuruje sa šiizmom, i trećeg čija pozicija zahtjeva da bude malo i političar pored toga što je sam od sebe mehak i ide niz dlaku

svi oni koji se bave šeriatskim propisima vama ne odgovaraju

"Kome ba da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju, dosta smo se mi prilagođavali"
Kikibombona

#107 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Zasto si samo sejha Kukavicu izdvojio?! Vase misljenje je identicno za sve nabrojane.
Salik

Kakva je vjerska orjentacija Hafizovica?

Pretlostavljam da je sunit kao i vecina bosanskih muslimana!?

Ne znam kako bi neko mogao imati ista protiv takvog covjeka...? Mene je odusevio svaki put kada je govorio. A nisam ga gledao i slusao ima ihi hi, ne pojavljuje se vise. A opet sam mu ime zapamtio.

Ja ga pamtim po rijecima da svi ljudi trebaju biti braca bez obzira na religijska i druga opredjeljena. Rekao je da su njegova braca sve islamske frakcije, sve krscanske frakcije, svi ljudi.... Covjek pitom da pitomiji ne moze biti. Kome to moze smetati?

Jedino sam za Bugarija procitao da je sufija, za ostale koje sam naveo fakat ne znam.... Al nije ni bitno, vazno je kakav si covjek...
Kikibombona

#108 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

kritichar wrote: izabrao si ekipu koja se ne bavi propisima, nego pričom o međuljudskim odnosima
a pored toga odabrao si dvojicu inkognito šija, jednog koji šuruje sa šiizmom, i trećeg čija pozicija zahtjeva da bude malo i političar pored toga što je sam od sebe mehak i ide niz dlaku

"Kome ba da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju, dosta smo se mi prilagođavali"
Pa nije to slucajno...... Jasno je da mi je privlacna prica o 'mednuljudskim odnosima' i odbojna o 'propisima'.... Zato i jesam zapamtio ove ljude. Zapamtio sam i onog Safveta po losem, drskog jezika, zadrtog stava... Odmah se aktiviraju odbrambeni mehanizmi kada vidim i cujem lika koji zraci mrznjom, agresivnoscu, zadrtoscu, napadnoscu...

I da, slusao sam mnoge hodze cijih se imena ne mogu sjetiti, posebno za vrijeme ramazana, koji su isto tako govorili lijepo, pitomo, pomirljivo...... To zelim slusati!
kritichar

#109 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote: izabrao si ekipu koja se ne bavi propisima, nego pričom o međuljudskim odnosima

Pa nije to slucajno...... Jasno je da mi je privlacna prica o 'mednuljudskim odnosima' i odbojna o 'propisima'.... Zato i jesam zapamtio ove ljude. Zapamtio sam i onog Safveta po losem, drskog jezika, zadrtog stava... Odmah se aktiviraju odbrambeni mehanizmi kada vidim i cujem lika koji zraci mrznjom, agresivnoscu, zadrtoscu, napadnoscu...

I da, slusao sam mnoge hodze cijih se imena ne mogu sjetiti, posebno za vrijeme ramazana, koji su isto tako govorili lijepo, pitomo, pomirljivo...... To zelim slusati!
ne znam što ti smetaju propisi, ti propisi se odnose samo na one koji hoće da se na njih odnose, to nije zakon FBiH ili BiH, pa da se odnosi na sve vas
i ovo nije šeriatska država da se i ti moraš pridržavati
Cherry-Cherry

#110 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Cherry-Cherry »

Ne prosipa se ovakva ideologija bez veze kod nas. Ništa nije bez razloga.
Nema veze što većina ovo ne podržava, dovoljno je da su ljudi apatični, u beznađu, bez jasne ideje i cilja i onda je lako zavladati njima.
sheilak

#111 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sheilak »

vazi wrote::lol: kaze do visokog moze a do zenice... To je vec daleko :lol:
:D

al kojeg ce...iko u zenici? :D i ja bih odlaske u zenicu svakako zabranila...

a pitanje, kad smo vec kod samostalnosti zena-smije li zena sama organizirati dzenazu za brata? ako nema muske glave (da se tako izrazim) u porodici ili su sprijeceni da dodju? smije li ona sve sama iznijeti to na svojim ledjima? ili ce biti kaznjena po serijatu? kamenovanjem i sl?

dr. safeta kuduzovica i ine safete kuduzovice kao i njihove pristase kao i pristase prakticiranja serijatskog prava u europi treba kazniti, al ne po europski.
Dobrinja80

#112 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Dobrinja80 »

vazi wrote::lol: kaze do visokog moze a do zenice... To je vec daleko :lol:

Uzgredbudi receno, cini mi se da se namaz skracuje od 90 km pa na dalje a ne od 70
Može se ona pojebati u haustoru ako hoće, dužina putovanja ništa ne znači, j
To je isto, kao kad vam djevojka kaže da se mora vratiti kući do 12, to samo znači da sex mora početi u 10 .
Glupe zabrane.
Eborg

#113 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Eborg »

De se maknemo od sarajevskog papanluka. Naš zenički nije zamotan u vaš kvazi-FGR. :mrgreen:
sheilak

#114 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sheilak »

Dobrinja80 wrote: To je isto, kao kad vam djevojka kaže da se mora vratiti kući do 12, to samo znači da sex mora početi u 10 .
Glupe zabrane.
samo mala ispravka-kasno je 10. barem u 8 treba poceti.
Dobrinja80

#115 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Dobrinja80 »

sheilak wrote:
Dobrinja80 wrote: To je isto, kao kad vam djevojka kaže da se mora vratiti kući do 12, to samo znači da sex mora početi u 10 .
Glupe zabrane.
Mora se bar kafica prvo popiti.
Ali sviđa mi se nnačin na koji razmišljaš. :)
Last edited by Dobrinja80 on 27/07/2015 10:26, edited 1 time in total.
sheilak

#116 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sheilak »

Dobrinja80 wrote:
sheilak wrote:
Glupe zabrane.
al u 6 onda kafa. evtl. 7.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#117 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

Cherry-Cherry wrote:Ne prosipa se ovakva ideologija bez veze kod nas. Ništa nije bez razloga.
Nema veze što većina ovo ne podržava, dovoljno je da su ljudi apatični, u beznađu, bez jasne ideje i cilja i onda je lako zavladati njima.
Slobodno ti dodji u Zenicu bez momka :evil:
U-zap

#118 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by U-zap »

I ta spodoba zivi u Sarajevu....Sarajevo grade sta ti bradonje rade :-) kako bi ja sve ove bradonje fino sve obrijao i poslao u rudnik mrkog uglja da budu korisni drustvu. Ili jos bolje, oduzeo bi im drzavljanstva i poslao na antartik.
Dobrinja80

#119 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Dobrinja80 »

sheilak wrote:
Dobrinja80 wrote:[quote="sheilak"

al u 6 onda kafa. evtl. 7.[/quote]
Dogovoreno, pošalji na PP, Gdje ćemo na kafu?
Last edited by Dobrinja80 on 27/07/2015 10:32, edited 1 time in total.
Dobrinja80

#120 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Dobrinja80 »

U-zap wrote:I ta spodoba zivi u Sarajevu....Sarajevo grade sta ti bradonje rade :-) kako bi ja sve ove bradonje fino sve obrijao i poslao u rudnik mrkog uglja da budu korisni drustvu. Ili jos bolje, oduzeo bi im drzavljanstva i poslao na antartik.
Da tamo zigu pingvine?
sheilak

#121 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sheilak »

Dobrinja80 wrote:
sheilak wrote:
Dobrinja80 wrote:[quote="sheilak"

Sviđa mi se način na koji razmišljaš.[/quote]

znam :D

a hajde vidjet cemo :D
Last edited by sheilak on 27/07/2015 10:33, edited 1 time in total.
Kikibombona

#122 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

kritichar wrote: ne znam što ti smetaju propisi, ti propisi se odnose samo na one koji hoće da se na njih odnose, to nije zakon FBiH ili BiH, pa da se odnosi na sve vas
i ovo nije šeriatska država da se i ti moraš pridržavati
Bacim pogled na islamski svijet i zgrozim se kada vidim na sta lice drzave u kojima vladaju ti sto biflaju propise....

Ti ljudi sami navlace negativne reakcije na sebe, svojim ponasanjem... Imam tri takva lika u zgradi. Jedan je sasvim ok. Druga dvojica kao da su sa Marsa pali... Okrecu glavu od komsija, 'kjafire' ne zele ni pogledati, kamoli pozdraviti. Nema covjeka u zgradi kojeg ne pozdravim, nema poznanika u gradu kojeg ne pozdravim, nema covjeka sa kojim sa posvadjan... jedino njih dvojica kao mumije prodju pored mene... i ne samo pored mene, vec pored svih ostalih koji nisu vjernici po mjeri. I onda ljudi, njihove komsije o njima govore lose. Sami su krivi.

Kad vidim takve ljude pa zatim Hafizovica.... kada cujem sta govori on a sta oni... na koji nacin govori on, na koji oni...

Ljudi poput Hafizovica su zasluzni sto imam kakav-takav respekt prema vjeri i vjernicima. Eto, takvi ljudi su sposobni pribliziti vjeru i vjernike drugima.... ove selefije stvaraju strasan kontraefekat...
senad118

#123 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by senad118 »

KRETENI MRTVI RUGATE SE COVJEKU A O ISLAMU VEZE NEMATE SRAM DA VAS BUDE
Dobrinja80

#124 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Dobrinja80 »

sheilak wrote:
Dobrinja80 wrote:
sheilak wrote:

Sviđa mi se način na koji razmišljaš.
znam :D[/quote]

Dogovoreno u 7
Dobrinja80

#125 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Dobrinja80 »

Dobrinja80 wrote:
sheilak wrote:
Dobrinja80 wrote:

Sviđa mi se način na koji razmišljaš.
znam :D
Dogovoreno u 7[/quote]

Pošalji na PP gdje se nađemo?
Locked