Ocito nisi bio na puno koncerta. Ali nema veze, oprosti ako grijesim. Kvalitet zvuka se moze postici. Samo otidji na bilo koji strani koncert.Veliki band-ovi putuju na turneju sa 20 slepera opreme.Tu opremu postavlja i odrzava 7 inzinjera , 40 elektricara, 5 ton majstora , 8 ljudi za svjetlosne efekte i lasere koji sjede u korpama iznad tvoje glave 50 fizickih radnika radi montazu itd ima toga jos. Roger Waters iz Pink floyda je u Split stigao sa 50 kamiona opreme. Poljud je manji od Koseva a cijena karte je bila od 120 do 220 kuna. Dino ce uzeti lovu kao Roger Waters a nosi dva kombija opreme. Zvuk na koncertu se moze postici da bude bolje nego na CD. Koliko si puta samo cuo da neko kaze ,, bolje nego na ploci,, Takvi su skoro svi koncerti velikih umjetnika i profesinalaca od Dire Straitsa pa do Roling Stounsa. Mi to ne mozemo postici ali barem malo truda i profesinalnosti i postovanja prema svojoj publici nikome ne bi bilo na odmet. Dino Merlin i ne samo on u Njemacku stize sa torbicom preko ramena. Ode u restoran kod Mehe , tamo iznajmi opremu na kojoj ne mozes odsvirati ni seosku svadbu i izadje pred par hiljada ljudi. Na taj nacin smanjuje troskove. bezobrazluk. Takodje treba imati na umu da i njih narod krade sa piratskim nosacima zvuka sto je na zapadu tesko krivicno djelo. Ovu zadnju recenicu nikako da razumijem. Hoces reci da ni Ibrahimovicu , Messiju i Ronaldu nije nimalo lako jer moraju igrati kada drugi hoce.razonoda wrote:Bila bi duga lista , gdje si sve ''bacio pare'' a da nisi dobio ono sto ocekujes.das auto wrote:Ja naravno ne bi otisao na taj koncert da mi neko da pola Sarajeva. Jedino mrtvog me tamo neko moze odvesti. Ok , to nije moja muzika i zavrsena prica. Degustibus non est disputandum. Neko voli crne a neko oci plave boje. Ono sto mene smeta kod ovog covjeka i njemu slicnih je sljedece. Ja sam se sasvim slucajno zadesio prije 15 godina u jednoj kafani na zapadu. To i nije kafana nego hodnik gdje neki arap drzi sank , frizidere sa pivom , sokovima , sendvice , stapice ...To je jedna zgrada kao sportski centar , sa salom gdje sviraju muzicari iz domovine. Danas Kurdi , sutra turci , prekosutra Srbi , pa Albanci itd. Ja sam tu noc pio pivo sa nekim ljudima a Dino Merlin je imao koncert odmah pored. Pod istim krovom. Negdje pred kraj koncerta kada su redari otisli sa vrata odem na WC i po povratku zavirim u zagusljivu dvoranu punu dima i znoja. Naculim usi a ono strava. horor. Samo krci i zavija. niti se cuje glas niti bubanj niti gitara , sve rastimano samo cujes publiku ( 300 - 500 ljudi ) kako urla. Dakle , taj Dino i slicni Balkanci dolaze na u Ameriku , zapadnu Evropu sa rukama u dzepovima. Iznajme najjeftiniju opremu , bez miksete , bez ton majstora bez icega ...Drsko i bezobzrazno samo dodju po lovu i odu bez da pruze imalo kvalitete ljudima. Ne meni , ne dao Bog nego svojim fanovima koji placaju po 40 50 Eura i dolara tu kartu a za te pare mozes gledati erica Claptona ili Stewe Wondera kako profesinalno sviraju za svakoga i bez obzira da li je to London ili Zavidovici. Taj lopovski balkanski mentalitet prezirem. I Hari mata hari je takodje u njemackoj tako odradio koncert 1997 ? .6 -7 pjesama na matricu , bez banda bez instrumenata, lova u padze i bjezi dalje.Frankfurt , Duisburg minhen , Malme Toronto .....bez svjetslosnih efekata bez kvalitetnog razglasa uzmi ljude na emociju i do sljedece zabave. Gade mi se.o placanju poreza zemlji gdje sviraju i zemlji odakle dolaze suvisno je pricati. sada kada su se nakrali i kada zivimo u eri interneta na sva zvona javljaju iz Magaze da ce biti placen porez na svaku ulaznicu. Javno se hvaliti kako ces uraditi ono sto moras i ono sto se podrazumijeva. Medjutim oni shvataju da placanjem poreza daju narodu sadaku. To je banda. To su obicni kriminlaci. Takvi su i politicari.Samo im daj love. Fuj
Ne znam da li je moguce postici kvalitet zvuka na koncertu , kao kad slusas kuci sa dobrom opremom. I to ne treba ni ocekivati.
Zbog ugodjaja, prijatelja, opustanja--mladi treba da idu, ako su u mogucnosto ---KOLIKO CE ON NOVCA KLEPNUTI , ni na kraj pameti mi nije. Predpostavljam da nije jednostavno pjevati kad drugi hoce, i smatram da je to teska profesija.
Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
-
das auto
#101 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- DaffyDuck
#102 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ja mislim da si imao prinudne pripreme u autuChmoljo wrote:idem tastature midale cooper wrote:
Ama đe ćeš u kurac. Ne kenjaj.![]()
![]()
čak znam i nekoliko pjesama sa novog albuma
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#103 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Da Bog da mu na samom početku koncerta crkla sva oprema jer zbog levata moram do Travnika da gledam Sarajevo.
A sho se tiče koncerta, bolje na Čevljanoviće otić'
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#104 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ne, slušao sam i samo inicijativnoDaffyDuck wrote: Ja mislim da si imao prinudne pripreme u autu
a i nisam toliko osjetljiv na plagiranje. kad mogu i Plamteći Cepelini šta fali i slini
to ne mijenja činjenicu da mi svaki put uši zapara njegova govorna mana i da mislim da nije kakav čovjek. ko i Brega. Čorba. Hari.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- JohnnyS
#106 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Velkoski wrote:Da Bog da mu na samom početku koncerta crkla sva oprema jer zbog levata moram do Travnika da gledam Sarajevo.
Svakako će ista raja biti
- Chmoljo
-
das auto
#108 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Brega je barem intelektualac. Jedan od najpametnijih ljudi na Balkanu.Muzicar u pravom smislu rijeci. Odlican gitarista. Elokventan je , milina ga slusati.Faca je. Zgodan, lijep...ima manire govori francuski , engleski...u njemackoj ima pocasni doktorat ni manje nego cuveni Heidelberg itd ima more togaChmoljo wrote:ne, slušao sam i samo inicijativnoDaffyDuck wrote: Ja mislim da si imao prinudne pripreme u autu![]()
a i nisam toliko osjetljiv na plagiranje. kad mogu i Plamteći Cepelini šta fali i slini
to ne mijenja činjenicu da mi svaki put uši zapara njegova govorna mana i da mislim da nije kakav čovjek. ko i Brega. Čorba. Hari.
Ne mozes ga porediti ni u kom slucaju sa Dinom. Karakter je tesko na vagi izmjeriti , mada dijelim tvoje misljenje po tom pitanju. Obojica imaju obraza koliko i morski krastavac.
- Kombat
#109 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Na koncert Sline Gremlina samo ako je alternativa tome streljacki vod ili neka druga vrsta usmrcivanja mene kao osobe!
Ali nimalo me ne iznenadjuje to sto ce se na njegovoj koridi okupiti 60 K hinsana...to je jos samo jedan dokaz da plemena koja nastanjuju ovaj apsurdistan i ne zasluzuju nista bolje od onog sto trenutno zive.
Pa ima li veceg apsurda - Slino Gremlin predsjednik udruzenja za zastitu intelektualne svojine?! Boktejebo, pa to je kao da je Ronald McDonald predsjednik udruzenja za zastitu goveda!
Ali nimalo me ne iznenadjuje to sto ce se na njegovoj koridi okupiti 60 K hinsana...to je jos samo jedan dokaz da plemena koja nastanjuju ovaj apsurdistan i ne zasluzuju nista bolje od onog sto trenutno zive.
Pa ima li veceg apsurda - Slino Gremlin predsjednik udruzenja za zastitu intelektualne svojine?! Boktejebo, pa to je kao da je Ronald McDonald predsjednik udruzenja za zastitu goveda!
- Njanjavi
#110 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Brega intelektualac, oooj zemljo sta i ti drzis na sebi u pm.
-
howdy
#111 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nije sreša para puna vreša....filzan zezva sigara i kahva 
- Cherry-Cherry
#112 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
HahahahahahaJohnnyS wrote:Velkoski wrote:Da Bog da mu na samom početku koncerta crkla sva oprema jer zbog levata moram do Travnika da gledam Sarajevo.
Svakako će ista raja biti
-
Niemand
#113 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
..ljuuuuuubav jeee kaaaaad sveeeee oooo teeeeebii znaaaaam aaaa daaaa teeee voooooliiiiim nastaaaaaavljaaaaam 
- Chmoljo
#114 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
pa o tom ti govorim.
a osim toga, Brega je sav taj svoj muzički kapital investiro u plagiranje i "pisanje" pjesama tipa "Gas, gas". a volio se i pokenjati po ljudima
slušanje muzike ne treba opterećivati onima koji ih izvode. kao što, evo, pričamo o jednoj od najvećih cicija u sarajevskoj kotlini, ima i suprotnih primjera za mene. nikad nisam slušao Iron Maiden, ali imam duboki respekt za te ljude. meni ne leži, ali im muzika nije smeće, vrhunski su profesionalci, a kao Sarajlija posebne su simpatije za Brucea.
a osim toga, Brega je sav taj svoj muzički kapital investiro u plagiranje i "pisanje" pjesama tipa "Gas, gas". a volio se i pokenjati po ljudima
slušanje muzike ne treba opterećivati onima koji ih izvode. kao što, evo, pričamo o jednoj od najvećih cicija u sarajevskoj kotlini, ima i suprotnih primjera za mene. nikad nisam slušao Iron Maiden, ali imam duboki respekt za te ljude. meni ne leži, ali im muzika nije smeće, vrhunski su profesionalci, a kao Sarajlija posebne su simpatije za Brucea.
- MedenoSrce
#115 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
idem i ja na koncert, ne sto mi se slusa al ne mogu ovog stava bolji smo od Mudraca
jes da je skupa karta al svakako je ja nisam platila
odlican spot
ruke gore
p r e j a k o

jes da je skupa karta al svakako je ja nisam platila
odlican spot
ruke gore
p r e j a k o
Last edited by MedenoSrce on 25/07/2015 09:18, edited 3 times in total.
- Chmoljo
#116 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
i kupaju se dvaput mjesečno.Cherry-Cherry wrote:HahahahahahaJohnnyS wrote:Velkoski wrote:Da Bog da mu na samom početku koncerta crkla sva oprema jer zbog levata moram do Travnika da gledam Sarajevo.
Svakako će ista raja biti![]()
To je to, iste face, isti mentalni sklop.
pa za Dinu je Franz Kafka.Njanjavi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Brega intelektualac, oooj zemljo sta i ti drzis na sebi u pm.![]()
![]()
- pirmin
#117 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
@chmoljo, molim te banuj me sa foruma.Brega je barem intelektualac. Jedan od najpametnijih ljudi na Balkanu.
Ne mogu vise.
- Njanjavi
#118 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Fakat se ismijah sabahilde, prisjesce mi danas ko da gledam
-
das auto
#119 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
po ovim zutim vrtuljcima se vidi koliko si iskopmleksiran i bolestan covjek bez obzira na to je li Goran Bregovic intelekt ili nije.Njanjavi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- spreca
#120 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Da sam tamo isao bi na koncert obavezno......jedino mogu reci
Dino......a nije lijepo zaviditi nikome.....jer neznas sta taj covjek jos moze imati 
- spreca
#121 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
vidis ...nisi se trebo kupati...bolje da si osto dzunupNjanjavi wrote:![]()
![]()
![]()
Fakat se ismijah sabahilde, prisjesce mi danas ko da gledam
- Chmoljo
#122 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Vojo, Mozart!pirmin wrote:@chmoljo, molim te banuj me sa foruma.Brega je barem intelektualac. Jedan od najpametnijih ljudi na Balkanu.
Ne mogu vise.
![]()
-
Niemand
#123 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Na novom albumu ima pravoooo finih pjesama za sretno zaljubljene
svi pjevaju o nakvim slomljenim srcima, sve depresivno
tacno mi drago da imam sta slusati 
- Njanjavi
#124 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ma dje si ti nama shvabo, profajleru nash silni.das auto wrote:po ovim zutim vrtuljcima se vidi koliko si iskopmleksiran i bolestan covjek bez obzira na to je li Goran Bregovic intelekt ili nije.Njanjavi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znaci po prekomjernoj upotrebi smajlija se mjeri velicina kompleksa i bolest u insana.
Ocemo nobela za cojka, kaki psihotestovi kaki bakraci, cojk frojda preshisho
- SpecialOffer
#125 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nikad nisam bio ljubitelj ovih koncerata, vise volim da guzim.