Ćamil Duraković

Post Reply
Innovation

#101 Re: Ćamil Duraković

Post by Innovation »

razonoda wrote:Sad je red na Bosanske JUNAKE.
23 Apr 2013
Prva posjeta Beogradu nakon 25 godina protekla je bolje od očekivanog, rekao je Izetbegović u razgovoru za Al Jazeeru.

"Odlučio sam da dođem i otvoreno razgovaram sa predsjednikom Nikolićem i otvoreno pošaljem neke poruke srbijanskoj javnosti", istakao je on.

Dodao je da se ne mogu graditi bolji odnosi na neistini i "da ne možemo gurati pod tepih ono što se desilo prije 20 godina".

Član Predsjedništva BiH rekao je da je predsjednik Nikolić reagirao javno i da je "referirao u odnosu na neke svoje stavove, naročito na onaj stav o postojanju dviju srpskih države na Balkanu".

"Došao sam da pojasnim i podsjetim da postoji samo jedna država BiH, sa dva entiteta i da ne postoje nikakve dvije srpske države na Balkanu", rekao je on.

Zatim je zatražio da se Srbija konačno suoči sa prošlošću, "da se ne negira genocid u Srebrenici i da se ne relativizira i ne umanjuje ono što se desilo u BiH prije 20 godina, niti uloga Srbije u tome".
:novine:
Thorgerson

#102 Re: Ćamil Duraković

Post by Thorgerson »

sarlo wrote:
Walther wrote:
Nije Vucic imao sta traziti u Srebrenici. Ako je vec morao doci onda uz upozorenje da to radi na svoj ruku.
Ako se vec takvu osobu docekuje onda se planira posjeta (svoju predstavu je mogao imati prije ili poslije svega).
Put kojim ide se planira prije toga i svakako trasa puta treba biti daleko od mase.
Evakuacija nakon "napada" je bila ...
Njegovo guslanje o tome kako to nisu Srebrenicani (i promovise mitove o islamskim teroristima izvan Srebrenice).
Njegov napad na Buzimljane i ako se ne clipu vidi da su u napadu i Srebrenicani (mladi, stari, zene, muskarci, ...)
Servilnost i filozofiranje o tome gdje ko smije biti ili ne. Onako usput, zar nije (i) on odgovara ko moze marsirati po Srebrenici dan poslije?

Generalno
Kad ga je vec pozvalo, Vucica, trebalo je sve pazljivo analizirati. Uzimajuci u obzir mogucnosti najgorih scenarija. I na osnovu toga napraviti plan uz umanjenje svih mogucih rizika.
A ni najbolji plan nije mogao da iskljuci ekscese tipa zvizduka, galame. Njegov dolazak je jednostavno bio osudjen na vecu ili manju blamazu, tj bruku.
Ovo je tacno. U potpunosti.

Mi smo morali poduzeti sve da njemu dlaka s glave ne fali - ne zbog njega - nego zbog nas. Kakav je to protokol Vucica povlaciti kroz masu i cija je to bila ideja. Pa ja nisam nikakav strucnjak, ali sam znao 100% da ce ga gadjati i sl.

Inace, ono se mora pod hitno razdvojiti, politicari na jednu, narod na drugu stranu. Jer sada zbog nekih 20-30 budala, svijet bruji o napadu na premijera drzave.

I ono tekbiranje i poklici :-) boze sacuvaj. Na dzenazi se onako ponasati. Ne znam. Ne mogu to shvatiti.

Za mene je jedino vazno ono sto misle Srebreničani. Ako majke Srebrenice kao prezivjele njemu kace cvijet, ako ga Camil docekuje nema niko drugi nikakvo pravo da on nesta uzima u svoje ruke.
oridjidji

#103 Re: Ćamil Duraković

Post by oridjidji »

razonoda wrote:Znao je Vucic sta ga ceka u Srebrenici --i ipak je dosao.
Sad je red na Bosanske JUNAKE.

Vučić je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da ih poziva “polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje”.
Tog Vucica niko nije kamenovao ni kad je u cipelama po Begovoj hodo, ni na zadnjem Sarajevo biznis forum. To sto se on razmece rukama pomirenja, a Bosnjaci su mu je pruzili puno prije (mislim na politicare), cemu potreba njegova potreba da se ponovo onda mirimo? Teatralac. Dobro su ga Nele i kompanija skinuli na BG verziji Nadrealista...

oridjidji

#104 Re: Ćamil Duraković

Post by oridjidji »

Thorgerson wrote:
sarlo wrote:
Walther wrote:
Nije Vucic imao sta traziti u Srebrenici. Ako je vec morao doci onda uz upozorenje da to radi na svoj ruku.
Ako se vec takvu osobu docekuje onda se planira posjeta (svoju predstavu je mogao imati prije ili poslije svega).
Put kojim ide se planira prije toga i svakako trasa puta treba biti daleko od mase.
Evakuacija nakon "napada" je bila ...
Njegovo guslanje o tome kako to nisu Srebrenicani (i promovise mitove o islamskim teroristima izvan Srebrenice).
Njegov napad na Buzimljane i ako se ne clipu vidi da su u napadu i Srebrenicani (mladi, stari, zene, muskarci, ...)
Servilnost i filozofiranje o tome gdje ko smije biti ili ne. Onako usput, zar nije (i) on odgovara ko moze marsirati po Srebrenici dan poslije?

Generalno
Kad ga je vec pozvalo, Vucica, trebalo je sve pazljivo analizirati. Uzimajuci u obzir mogucnosti najgorih scenarija. I na osnovu toga napraviti plan uz umanjenje svih mogucih rizika.
A ni najbolji plan nije mogao da iskljuci ekscese tipa zvizduka, galame. Njegov dolazak je jednostavno bio osudjen na vecu ili manju blamazu, tj bruku.
Ovo je tacno. U potpunosti.

Mi smo morali poduzeti sve da njemu dlaka s glave ne fali - ne zbog njega - nego zbog nas. Kakav je to protokol Vucica povlaciti kroz masu i cija je to bila ideja. Pa ja nisam nikakav strucnjak, ali sam znao 100% da ce ga gadjati i sl.

Inace, ono se mora pod hitno razdvojiti, politicari na jednu, narod na drugu stranu. Jer sada zbog nekih 20-30 budala, svijet bruji o napadu na premijera drzave.

I ono tekbiranje i poklici :-) boze sacuvaj. Na dzenazi se onako ponasati. Ne znam. Ne mogu to shvatiti.

Za mene je jedino vazno ono sto misle Srebreničani. Ako majke Srebrenice kao prezivjele njemu kace cvijet, ako ga Camil docekuje nema niko drugi nikakvo pravo da on nesta uzima u svoje ruke.
Fino mu se reklo sČedi u fabrici akumulatora, ali jok hoce on prije dženaze da se pokloni u centru žrtvama kad je centar bio krcat, a raja skoncentrisana oko prostora za klanjanje i da se pokloni zrtvama. Bas kroz masu tu vodio je put do loza. Svi su znali da ce biti napadnut, cak su i srbijanski mediji to govorili i kako ne treba ici. Ali Camil i Bake zavrli dodji dodji. Na kraju nek ga je raja malo lincovala ko kad je imo nakon svega obraza da se pojavi.Vise bih volio samo da je bilo to van centra nego u centru. Ovako od dzenaze napravi se manji show. Ali poslje ko da nista nije ni bilo u centru. Smiri se raja cim Vucko pobjeze s kolima.

Ali od ovoga lika nasi politicari trebaju malo da nauce kako da se odnose prema zrtvi. Nisam vidio nikoga od bosnjacke kreme da se progurao kroz svoje telohranitelje da bi nosili tabut neke od srebrenickih zrtava. Distancirali se od svoga naroda generalno.

https://youtu.be/of-QY8w4_Tc
prog321

#105 Re: Ćamil Duraković

Post by prog321 »

Pa da je bilo ikakve svjesti , dobio bi Vucic nesto brze od kamena u vugla.
Prvo njegove rijeci od 100 Muslimana za jednog Srbina.
Pa onda provokacija oko hapsenja Orica.
NIje trebao dolaziti i da je bilo kod bosnjackih politicara bilo kakve svjesti ne bi mu dopustili da dodje.

Tadic je dolazio i nije bilo nikakvih problema. Vucic nije trebao dolaziti.
Thorgerson

#106 Re: Ćamil Duraković

Post by Thorgerson »

Pojedini ovdje nikako da shvate.

On je dosao, kamenovan i samo se o tome pricalo. Kazete neka je. Pa nije poenta u tome jebote, jebe mi se za vucica i njegovu usnu. Poenta je da nijedan medij, nijedne novine nisu smjele uopste stavljat vucica u prvi plan i to na 20 godina obiljezavanja. A to se ipak desilo.

Scena je bila gnusna. Stampedo kroz sred groblja, rulja tekbira i vice ubij ubij, usred dzenaze. :shock:

Jebao vas Vucic. Niko ga nije trebao ni pogledati. Samo ledja okrenuti.

Al bosnje su to. Da oni koju pametnu kazu i urade. I eto sta ste dobili. To da je 20 godina Srebrenice oznaceno kao kamenovanje Vucica, koji toboze ispade najveca zrtva ove dzenaze.

Mozete pricati sta hocete, na svim stranim kanalima su spomenuli upravo ovo da je Vucic kamenovan. Pored ukopa zrtava. On je uspio u svojoj nakani, a glupe bosnje nikako da nauce. :-)

Na kraju opet kazem, Srebrenica svake godine sve manje i manje ima veze sa zrtvama. Nazalost. Dokaz tome je izgradnja VIP lože. Dakle, ne gradi se bubam nova ograda, ne grade se novi putevi za setnju, bolja rasvjeta - NE! Grade se nove lože, za VIP - very important penises da dođu i pametuju, slikaju se itd...

Po meni vise je za kamenovanja bio klinton. A ne vucic. Taj isti klinton je kalkulisao i razmisljao sta da radi, dok su ovamo ljude klali i bacali po grobnicama. Taj isti klinton i ekipa su napravili tu safe zonu. Trebali su pustiti ljude da se bore. A ne da im oduzimaju oruzje. UN i bagra su im uzeli oružje. Ne četnici. Četnici su samo uzeli ono što im je servirano od strane međunarodne zajednice.

Ako si vec rekao da ces stititi. Onda stiti. Uzeo si ljudima oruzje, sve. Onda ih stitis. Parkiraj 20 aviona odmah tu. A ne poslati nekolicinu golobradih vojnika sa puskicama da ih cuvaju.

I opet ta ista međunarodna zajednica i un zabijaju jos jednom iglu u oko srebrenickim majkama i ponovo im 'ubijaju' najblaze. I bosnjo opet ocekivao od te iste zajednica koja nas je zajebala milion puta da nas spasi. Jebala ih rezolucija. Bolje neka se ufate i osude djubra koja su u hagu, neka se trznu i ne pustaju ratne zlocince da hodaju zivi i zdravi srbijom.
artime

#107 Re: Ćamil Duraković

Post by artime »

Vucic je znao sta ga ceka. Imao je sekuriti i kisobrane. Ne moze niko kontrolisati narod iz mase.
prog321

#108 Re: Ćamil Duraković

Post by prog321 »

Thorgerson wrote: Po meni vise je za kamenovanja bio klinton. A ne vucic. .
Sto se Salonci lako otkrivaju :lol:
razonoda

#109 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

Innovation wrote:
razonoda wrote:Sad je red na Bosanske JUNAKE.
23 Apr 2013
Prva posjeta Beogradu nakon 25 godina protekla je bolje od očekivanog, rekao je Izetbegović u razgovoru za Al Jazeeru.

"Odlučio sam da dođem i otvoreno razgovaram sa predsjednikom Nikolićem i otvoreno pošaljem neke poruke srbijanskoj javnosti", istakao je on.

Dodao je da se ne mogu graditi bolji odnosi na neistini i "da ne možemo gurati pod tepih ono što se desilo prije 20 godina".

Član Predsjedništva BiH rekao je da je predsjednik Nikolić reagirao javno i da je "referirao u odnosu na neke svoje stavove, naročito na onaj stav o postojanju dviju srpskih države na Balkanu".

"Došao sam da pojasnim i podsjetim da postoji samo jedna država BiH, sa dva entiteta i da ne postoje nikakve dvije srpske države na Balkanu", rekao je on.

Zatim je zatražio da se Srbija konačno suoči sa prošlošću, "da se ne negira genocid u Srebrenici i da se ne relativizira i ne umanjuje ono što se desilo u BiH prije 20 godina, niti uloga Srbije u tome".
tacno ,onda OVI DRUGI opletu :novine:

U nama nema mržnje i osvete, ali je krajnje vrijeme za procesuiranje monstruoznih zločina počinjenih nad Srbima. Ne možemo prihvatiti selektivnu pravdu kako je bilo do sada, da je jedna – srpska strana za sve kriva, a da za ovolike srpske žrtve niko ne odgovara.
Želimo da pošaljemo istinu u svijet, da pokažemo i ukažemo da su Srbi stradali i da tražimo ravnopravan tretman prema svim žrtvama i svim zločincima.“

Pitate se u čemu je problem sa ovom izjavama?

Problem je u brojci od 3.267 srpskih civilnih žrtava koje su tokom ratnih sukoba ubile oružane snage Armije RBiH pod komandom Nasera Orića
Problem je što su ove brojke istakla, u tom trenutku, prva dva čovjeka Republike Srpske.
Problem je što mi nekritički vjerujemo domaćim političarima.
Problem je što to nije tačno.
Problem je što nije pametno reći da to nije tačno.
Problem je što se ove brojke koriste kao opravdanje, mada je takvo opravdanje glupo samo po sebi, za sve ono što se dešavalo jula 1995. godine u Srebrenici.
Thorgerson

#110 Re: Ćamil Duraković

Post by Thorgerson »

artime wrote:Vucic je znao sta ga ceka. Imao je sekuriti i kisobrane. Ne moze niko kontrolisati narod iz mase.
Pa znao je svako sta ga ceka, jebote. Ne trebas biti neki akademik da to skontas.

Poenta je bila zasto niko to nije sprijecio.

Pa ne moze nasa nesposobna policija. To shvatam. 100 poljaka dodje razrusi grad, oni spavaju. Jasno je meni sve.
razonoda

#111 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

Jebao vas Vucic. Niko ga nije trebao ni pogledati. Samo ledja okrenuti. :thumbup:

steta sto to narod nije uradio. Svijet bi cijenio ,no ostro kamenje, :-) tesko se zaboravlja.
and

#112 Re: Ćamil Duraković

Post by and »

možda bi bolje bilo da je vučić ostao u beogradu i odao počast žrtvama u srebrenici priključivši se akciji 7000.sigurno mu se ne bi tako nešto dogodilo :-)
prog321

#113 Re: Ćamil Duraković

Post by prog321 »

Poslije rezolucije u UNu i hapšenja Orica pravilno bi bilo da su pickoustog izresetali. :-D
It_is_a_Leclerc

#114 Re: Ćamil Duraković

Post by It_is_a_Leclerc »

razonoda wrote:
Problem je u brojci od 3.267 srpskih civilnih žrtava koje su tokom ratnih sukoba ubile oružane snage Armije RBiH pod komandom Nasera Orića

Problem je što su ove brojke istakla, u tom trenutku, prva dva čovjeka Republike Srpske.
Problem je što mi nekritički vjerujemo domaćim političarima.
Problem je što to nije tačno.
Problem je što nije pametno reći da to nije tačno.
Problem je što se ove brojke koriste kao opravdanje, mada je takvo opravdanje glupo samo po sebi, za sve ono što se dešavalo jula 1995. godine u Srebrenici.
Ama, prestanite više lagati ovaj napaćeni narod, pa imamo mi oči i internet, sunce vam poljubim žalosno.

Kojih 3267 civilnih žrtava ?!

Po informacijama, MINISTARSTVA REPUBLIKE SRPSKE, u RS je u periodu od 1992-1995 poginulo UKUPNO 3800 srpskih civilnih žrtava, a u Srebrenici je poginulo 345 civilnih žrtava i oko 2000 vojnika. To su podaci do kojih su došli Srbi, vjerovatno šiljeći na svoju stranu.

Pa Srđan Puhalo je dekonstruisao te vaše monstruozne izmišljotine prije par sedmica na blogu, pa čak i pokazao po izjavama kako svake godine raste broj žrtava, a vi i dalje trubite isto.

Dakle, nije bilo 3200 srpskih civilnih žrtava u Srebrenici. Nije, nije i nije. I niko neće nikad odgovarati za taj broj jer taj broj ne postoji.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#115 Re: Ćamil Duraković

Post by KatarinaKosaca »

Jedino u čemu su se složili većina Srba i većina Bošnjaka je da Vučić ne treba ići u Srebrenicu. Osim toga, nekoliko dana , pa i dva dana prije toga je "čačkao mečku" i provocirao. Onda je rekao da je on junak koji će se braniti ako treba :-) :-) :-) i otišao. Izetbegović mu je garantirao bezbjednost, očito nije imao ingerencije za takvo što. Nije ništa novo da Bakir I laže. Policija PC, je očito, imala upute da blago reagira jer je profiter ovog incidenta najprije Dodik.
U svakom slučaju kako organizacioni odbor, tako i koordinacija policijskih tijela je morala to bolje uraditi. Čin je sramotan, nije takvim stvarima mjesto na dženazi u mjestu naše najveće boli, u danu žalosti... nikako.
Jedino što je dobro uradio organizacioni odbor je što je Vućić bio u drugom redu, čujem ga sinoć kako cmizdri radi toga, i govori da ga je smjestio (ne znam na koga misli) sa svojom sekretaricom u drugi red :D
razonoda

#116 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

:cry:

Vučić: Izetbegović i Davutoglu su me molili da dođem u Potočare, a onda su se pravili da me ne vide -

Bakir se pravio da me ne vidi, nije došao ni da se rukuje sa mnom.

Tri puta me je pozivao Davutoglu (premijer Turske, op.a.) da dođem u Srebrenicu. Jedva se pozdravio sa mnom u Srebrenici, a onda su ga premjestili u prvi red da bi mene ponizili da ostanem sam sa njegovim sekretaricama :stasreko: u drugom redu .

Ja sam pratio protokol BiH. Oni su me vodili od početka do kraja, ko vola oko stola ja sam išao za njima.

I onda se DESILO. :angry:
razonoda

#117 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

prog321 wrote:Poslije rezolucije u UNu i hapšenja Orica pravilno bi bilo da su pickoustog izresetali. :-D
:lol: JA TO NISAM MOGLA NAPISATI
razonoda

#118 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:Jedino u čemu su se složili većina Srba i većina Bošnjaka je da Vučić ne treba ići u Srebrenicu. Osim toga, nekoliko dana , pa i dva dana prije toga je "čačkao mečku" i provocirao. Onda je rekao da je on junak koji će se braniti ako treba :-) :-) :-) i otišao. Izetbegović mu je garantirao bezbjednost, očito nije imao ingerencije za takvo što. Nije ništa novo da Bakir I laže. Policija PC, je očito, imala upute da blago reagira jer je profiter ovog incidenta najprije Dodik.
U svakom slučaju kako organizacioni odbor, tako i koordinacija policijskih tijela je morala to bolje uraditi. Čin je sramotan, nije takvim stvarima mjesto na dženazi u mjestu naše najveće boli, u danu žalosti... nikako.
Jedino što je dobro uradio organizacioni odbor je što je Vućić bio u drugom redu, čujem ga sinoć kako cmizdri radi toga, i govori da ga je smjestio (ne znam na koga misli) sa svojom sekretaricom u drugi red :D
Ljudi su mi poslali bezbroj poruka. Ne biste vjerovali, ljudi su smjeli da se predstave imenom i prezimenom i da kažu. "Hvala vam, mi osjećamo iskrenost kod vas, što nam je važnije od riječi koje izgovarate. :roll:

I ovo se nikad više neće dogoditi jer će dogodine u Srebrenici da budu sve NORMALNI ljudi". :?
KatarinaKosaca

#119 Re: Ćamil Duraković

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote:Ljudi su mi poslali bezbroj poruka. Ne biste vjerovali, ljudi su smjeli da se predstave imenom i prezimenom i da kažu. "Hvala vam, mi osjećamo iskrenost kod vas, što nam je važnije od riječi koje izgovarate. :roll:

I ovo se nikad više neće dogoditi jer će dogodine u Srebrenici da budu sve NORMALNI ljudi". :?
Kome? Vučiću? koji ljudi? Neki BOšnjaci? Odakle im broj mobitela? :D Valjda su tako slali???
razonoda

#120 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote:Ljudi su mi poslali bezbroj poruka. Ne biste vjerovali, ljudi su smjeli da se predstave imenom i prezimenom i da kažu. "Hvala vam, mi osjećamo iskrenost kod vas, što nam je važnije od riječi koje izgovarate. :roll:

Kome? Vučiću? koji ljudi? Neki BOšnjaci? Odakle im broj mobitela? :D Valjda su tako slali???
----Zar i ti mislis da ONI ne komuniciraju. :roll:
nakon što se vratio u Srbiju, Izetbegović zvao, ali mu se on nije javljao.

- Poslao mi je korektnu poruku, ali na nju nisam odgovorio. :sleep: Bio sam umoran. Nesto me glava :-)
pumica

#121 Re: Ćamil Duraković

Post by pumica »

razonoda wrote:Znao je Vucic sta ga ceka u Srebrenici --i ipak je dosao.
Sad je red na Bosanske JUNAKE.

Vučić je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da ih poziva “polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje”.
:shock:
Kako je Vucic znao sta ga ceka u Srebrenici?
Fahro mu javio? Naravno :-D malo je reci ... sa Fahrom sve pripremio :-D
Sta su pripremili Bakiru u Srbiji?
Hajde otkrij nam SENZACIONALNO I SPEKTAKULARNO ... AVAZ SAZNAJE ... PREMA DOJAVAMA CITALACA ... :roll:

Vec su pripremljena avazova izdanja za poslije Bakirove posjete Srbiji.
KatarinaKosaca

#122 Re: Ćamil Duraković

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote:nakon što se vratio u Srbiju, Izetbegović zvao, ali mu se on nije javljao.

- Poslao mi je korektnu poruku, ali na nju nisam odgovorio. :sleep: Bio sam umoran. Nesto me glava :-)
Ne pitam za Bakira ni Ćamila, nego neke ljude koje si spomenula u svom postu, koji su se kao predstavili imenom i prezimenom i prepoznali suosjećanje..
sWeeT_Companion

#123 Re: Ćamil Duraković

Post by sWeeT_Companion »

and wrote:možda bi bolje bilo da je vučić ostao u beogradu i odao počast žrtvama u srebrenici priključivši se akciji 7000.sigurno mu se ne bi tako nešto dogodilo :-)
Meni je nejasno kako se Bošnjak može zalagati i kako se istom može sviđati bilo kakva manifestacija plaćenika iz Beograda? Msm konkretno na direktore tih NVO sektora po Srbiji koji su to planirali??? Uz dužno poštovanje žrtava, prosto mi ne ide u glavu da Bošnjaci se ponose tim plaćenim akcionarima po Beogradu i da ih doživljavaju kao prijatelje.... Msm malo mi je to... :roll: :sad: Iskreno saosjećanje,svaka čast. Ali plaćeničko... niđe veze. Radilo se o Srbinu, Bošnjaku, Kameruncu....
and

#124 Re: Ćamil Duraković

Post by and »

sWeeT_Companion wrote:
and wrote:možda bi bolje bilo da je vučić ostao u beogradu i odao počast žrtvama u srebrenici priključivši se akciji 7000.sigurno mu se ne bi tako nešto dogodilo :-)
Meni je nejasno kako se Bošnjak može zalagati i kako se istom može sviđati bilo kakva manifestacija plaćenika iz Beograda? Msm konkretno na direktore tih NVO sektora po Srbiji koji su to planirali??? Uz dužno poštovanje žrtava, prosto mi ne ide u glavu da Bošnjaci se ponose tim plaćenim akcionarima po Beogradu i da ih doživljavaju kao prijatelje.... Msm malo mi je to... :roll: :sad: Iskreno saosjećanje,svaka čast. Ali plaćeničko... niđe veze. Radilo se o Srbinu, Bošnjaku, Kameruncu....
slažem se da bi bilo bolje da je zvanični beograd prihvatio činjenice, donio rezoluciju i iskreno krenuo u pomirenje.
relativno84

#125 Re: Ćamil Duraković

Post by relativno84 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/camil-du ... /150714094
Jedan od najvećih problema jeste da ljudi dolaze i u Memorijalni centar unose transparente, zastave, različite majice, nazive svojih udruženja... To više neće biti prihvatljivo, ne može niko u Srebrenici reklamirati bilo šta, ne može čak ni svoj patriotizam, bio on stvaran ili lažan”, kaže Duraković.
E moj Ćamile ti bas rijesio da dokazes kako si veci katolik od Pape :-) Ko moze da zabrani nekome kako ce biti obucen kad dodje babi na mezar :-) ljudi bas pocinju da preseravaju al totalno.
Post Reply