Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#101 Re: Kako nastadosmo...?

Post by karanana »

nisam bas siguran da je cinjenica i dokazani fakt da je ijedan NLO 100% identificiran kao vanzemaljski i napravljen od strane neke druge inteligentne civilizacije.
fortaleza

#102 Re: Kako nastadosmo...?

Post by fortaleza »

Dozer wrote:Pitanje:
NLO-i postoje, to znamo i to su cinjenice. Ko upravlja njima?

Mi, ljudi, definitivno ne.
Ocito je i da su ti NLO-i vise nego visoko sofisticirane letjelice, kao i da mi zasigurno nemamo takvu tehnologiju. Da li onda mozemo reci da je NLO-e napravio neko gluplji od nas?
Tesko...
Samim tim se namece logican odgovor - napravila ih je visa inteligencija od nase.
NLO postoji, ali toliko je faktora u pitanju da je moguće čak da NASA i druge svjetske organizacije imaju tehnologiju koju nisu komercijalizirale i predstavile ljudima, a trenutno je testiraju, pa mobilni telefon je 15 godina prije mogao imati sve napredne funkcije kao i danas, ali je sve išlo u etapama, što zbog tržišta, prodaje i svega drugog. Tako da vjerujem da već postoji tehnologija koja će se prezentirati za nekoliko desetljeća, a još nije. E tu dolazimo do nagađanja jer ljudi nemaju pravih informacija i znanja, drže nas u mraku, zašto ne znam, ali tako je.

Meni je ova teorija puno vjerojatnija nego teorija o višoj inteligenciji koja se odlučila pojaviti, ali se ne pojavljuje na pravi način i dovodi samo do raznih pretpostavki. Zar se neka civilizacija koja je debelo nadmoćnija od naše tako prikazuje kad bi trebali imati tehnologiju koja bi bez problema riješila sakrivanje svojih brodova ljudskom oku?
RoastedPumpkin wrote:Niko nas nije posijao niti stvorio.
Zivot zapocne i razvije se tamo gdje ima uvjete.
I zivimo upravo u onom kosmosu i na onom djelicu kosmosa u kojem su se svi uvjeti iskombinovali tako da nam dozvoljavaju da postojimo.
Što je "uvjet", ili tko je uvjet, zašto se tako poklopi, zašto se život ne razvija u drugim slučajevima i uvjetima, a možda i jeste? Po teoriji vjerojatnosti i statistici u svemiru postoje milijuni ovakvih istih uvjeta i bezbroj civilizacija i to samo u našem vidljivom spektru teleskopa i ostale tehnologije. Sve se svodi na pitanje vjere pa tako i teorija evolucije, upravo zato i jeste teorija kao i milijun drugih koje su aktualne, ne znači da konačna i da se neće odbaciti ili potvrditi za 500 ili 1000 godina kako vrijeme prolazilo, zato toliko pitanja i postavljamo, jer im ne znamo odgovor i upravo zato ne možemo sa sigurnošću postavljati definicije, već samo lupati i postavljati razne teorije jer se u tom određenom trenutku prihvate i postaju službene dok se ne postavi nešto drugo kao aktualno.
stafi

#103 Re: Kako nastadosmo...?

Post by stafi »

I zivimo upravo u onom kosmosu i na onom djelicu kosmosa u kojem su se svi uvjeti iskombinovali tako da nam dozvoljavaju da postojimo.
ko je odredio uvjete, okle oni?
alibegoa

#104 Re: Kako nastadosmo...?

Post by alibegoa »

stafi wrote:
A ko je odredio onoga ko je odredio uvjete? On iz ničega, oduvijek bio tu i biće?
stafi

#105 Re: Kako nastadosmo...?

Post by stafi »

alibegoa wrote:
stafi wrote:
A ko je odredio onoga ko je odredio uvjete? On iz ničega, oduvijek bio tu i biće?
a ko je odredio onoga koji odredio onoga ko je odredio uvjete?
Dozer

#106 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

@fortaleza
Ok, ta tvoja opcija da mi, ljudi, nesto testiramo, a krijemo od masa je sasvim legitimna s obzirom na to sta nam kojekakve vlade i ljudi rade iza ledja.
Medjutim, ovdje imamo mali problem - sta cemo sa raznoraznim slikama NLO-a od prije par desetina, stotina, pa i hiljada godina?
Najstariji poznati takav crtez je nadjen u nekoj francuskoj pecini, a utvrdjeno je da je star, cini mi se, 15.000 godina. Lijepo su spiljski ljudi nacrtali leteci tanjir.
Njihova masta? Ako jeste, onda je fakat bila veoma bujna....
A tada definiticno nisu postojale NASA-e, CIA-e i sl.
Last edited by Dozer on 13/07/2015 10:01, edited 1 time in total.
stafi

#107 Re: Kako nastadosmo...?

Post by stafi »

pitanje postanka NIKAD nećemo dokučiti, uvijek će biti pitanje kako je nastalo to nešto na samom početku.
nema me tamo

#108 Re: Kako nastadosmo...?

Post by nema me tamo »

I to pitanje je samo po sebi toliko mocno da je nepotrebno razmisljat o tome.
Znaci to prvo kao prvo.
Brate.. :zzzz:
stafi

#109 Re: Kako nastadosmo...?

Post by stafi »

nema me tamo wrote:I to pitanje je samo po sebi toliko mocno da je nepotrebno razmisljat o tome.
Znaci to prvo kao prvo.
Brate.. :zzzz:
a ti slobodno udri. Blagovremeno me obavjesti o nesvakidašnjim otkrićima.

Ps. A šta je drugo kao drugo?
Dozer

#110 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

Ovako pricaju...

Meni ovo ne izgleda kao neki CGI ili bilo kakva montaza... pa eto...

Koga zanima, moze pogledati i ovo. Nema prevoda, ali je covjek lijepo sve objasnio. Valjda zato sad vise nije ziv...

Imamo i stvari koje su objavili mediji sirom svijeta...

E sad.. da li je nasa ljudska ignorancija tolika da zaista smatramo da smo jedini u svemiru (sto je klasicna besmislica), a pogotovo da smo najnapredniji (sto je sigurno jos veca besmislica).
Cega se to mi bojimo? Da se religije ne nadju u corsokaku, pa da radi toge ne izbije planetarni haos (sto je vrlo moguce, naravno)?
A ako uporedimo ono sto je ovaj lik sa zadnjeg klipa rekao pod hipnozom o vrsti koja ga je otimala, kao i ono sto je rekla talijanka s predzadnjeg klipa, ne treba biti ober inteligentan pa skontati da se radi o istoj vrsti...
Dozer

#111 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

A evo i jos jednog zvizdaca koji je nestao. Ili nekako umro, a da se ne zna kako. Naranvo, nakon sto je ispricao svoju pricu... COvjek sve objasnio, nacrtao, i pokazao slike koje je uspio iznijeti.

Da li je ovdje objasnjeno kako smo nastali (ima auto gen eng subtitle)?
nema me tamo

#112 Re: Kako nastadosmo...?

Post by nema me tamo »

Ko su ovi s prvog klipa?
kritichar

#113 Re: Kako nastadosmo...?

Post by kritichar »

Dozer wrote: - Ili su nas stvorili vanzemaljci, a onda i "nase" bogove?
Kontra pitanje, da li bi mislio isto da ne postoji holivud?
Dozer

#114 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

nema me tamo wrote:Ko su ovi s prvog klipa?
Nemam pojma... ali vjerovanto neki ljudi od povjerenja iz US vlade. To su slike iz Dulce baze, a ona je u N. Meksiku, USA.
kritichar wrote:
Dozer wrote: - Ili su nas stvorili vanzemaljci, a onda i "nase" bogove?
Kontra pitanje, da li bi mislio isto da ne postoji holivud?
Ne znam u kojem smislu mislis na Holywood...? Jesi li pogledao zadnja dva videa, od pocetka do kraja? U zadnjem, od 34:00 imas neke interesantne stvari... A u njemu se spominje i covjek iz prvog.
kritichar

#115 Re: Kako nastadosmo...?

Post by kritichar »

Dozer wrote: Ne znam u kojem smislu mislis na Holywood...? Jesi li pogledao zadnja dva videa, od pocetka do kraja? U zadnjem, od 34:00 imas neke interesantne stvari... A u njemu se spominje i covjek iz prvog.
holivudska prezentacija i popularizacija vanzemaljaca

dugo je to, nemam kad sad gledati
mO k3

#116 Re: Kako nastadosmo...?

Post by mO k3 »

Hocu da neko snimi taj NLO sa visokom HD rezolucijom tek cu onda reci da postoje do tada ....
Partijaner

#117 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Partijaner »

mO k3 wrote:Hocu da neko snimi taj NLO sa visokom HD rezolucijom tek cu onda reci da postoje do tada ....
I to neka bude 4k rezolucija. :mrgreen:
Dozer

#118 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Ni tada ti neces vjerovati, jer ces onda reci da je to montaza, tipa AAE i sl. :)
Eno ti gore HD snimak, drugi po redu u postu s 5 klipova, onaj s avionom. Ali, ocito se objekat krece toliko brzo da ga ni HD ne moze toliko izostriti.

Evo ti jos par komada... Osim AAE "pojasnjenja", nadam se da je ovo dovljno HD... E sad...jedino ako ti ne ocekujes HD snimak na 10m od toga, jer ni HD ne podrazumijeva fantasticnu sliku kad se snima nesto na 500-1000-5000m daleko, pogotovo sa digitalnim zoomom :)

Ovdje imas dobre snimke, ocito originalne.

Pogledaj na 10:34 kako F16, ili koji je vec, pravi manevar izbjegavanja. Ocito je nesto vidio na radaru iza sebe i pomislio da je projektil. Kad se vidi brzina kretanja objekta, nije ni cudo sto je to pomislio. Ali - nije bio projektil.
shiljak

#119 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Dozer wrote:@fortaleza
Ok, ta tvoja opcija da mi, ljudi, nesto testiramo, a krijemo od masa je sasvim legitimna s obzirom na to sta nam kojekakve vlade i ljudi rade iza ledja.
Medjutim, ovdje imamo mali problem - sta cemo sa raznoraznim slikama NLO-a od prije par desetina, stotina, pa i hiljada godina?
Najstariji poznati takav crtez je nadjen u nekoj francuskoj pecini, a utvrdjeno je da je star, cini mi se, 15.000 godina. Lijepo su spiljski ljudi nacrtali leteci tanjir.
Imamo mali problem, ni jedan video nije potvrđen da je na njemu izvanzemaljac ili da postoji mogućnost. Obično se potvrdi da je izmišljotina. Najlakše je sad reći da to neko krije. Nedavno sam naletio na neki youtube kanal koji ima preko 200.000 subscribera a koji postavlja klipove takve.. i koji god sam pogledao vidi budala da je montirano, ali eto opet ima preko 200.000 subribera.
Dozer

#120 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

A ko treba to da potvrdi? Neka vlada? Zvanicnici?
Pa logicno da oni to nece potvrditi. Bar ne jos. A, ako su tacni navodi iz onih klipova o DUlce bazi, a i ostalim bazama...

Evo..ko upravlja svim ovim objektima?

Ili ovi, USA 2015

Ili, dali su ovo zaista montaze? Ili su, ipak, procurjele slike...?
Last edited by Dozer on 13/07/2015 14:57, edited 1 time in total.
shiljak

#121 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Ignorisa ti dio sa 200.000 botova koji vjeruju u nešto što je meni ofirno. Sad je li do mene što ne mogu da skontam da to pravo izgleda ili je do ovih što ne kontaju da je montirano.

Dakle mora neko potvrdit, ako ne potvrdi onda ti izgleda ko ova zavjera sa izvanzemaljcima pa svak postavlja klipove kao "dokaze" na kojima bi kao trebao biti nešto a nema ništa. Šta ću ti ja što je tom nekom dovoljno da misli da je video ili slika prava.

Eto ti meni reci da li će biti prije da postoje izvanzemaljci i da vlade širom planete kriju (pa i BiH) šta god da se desi, ili će biti prije da je nekom zanimljivo pravit lažne klipove.
shiljak

#122 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Ti klipovi su ofirni što si ti stavio. Pogledaj šta ljudi u filmovima rade i kako montiraju sve, ovo nije ništa što si ti postavljao. Dakle snimiš kamerom nebo i onda na računaru dodaš predmete. Kad su mogli napraviti Transformers filmove onda može neko kući i ovako jadno nešto :-D

Evo ukucao u youtube 'make fake UFO", čak ne treba ni računar :D

Last edited by shiljak on 13/07/2015 14:57, edited 2 times in total.
klaki

#123 Re: Kako nastadosmo...?

Post by klaki »

fortaleza wrote: NLO postoji, ali toliko je faktora u pitanju da je moguće čak da NASA i druge svjetske organizacije imaju tehnologiju koju nisu komercijalizirale i predstavile ljudima, a trenutno je testiraju, pa mobilni telefon je 15 godina prije mogao imati sve napredne funkcije kao i danas, ali je sve išlo u etapama, što zbog tržišta, prodaje i svega drugog. Tako da vjerujem da već postoji tehnologija koja će se prezentirati za nekoliko desetljeća, a još nije. E tu dolazimo do nagađanja jer ljudi nemaju pravih informacija i znanja, drže nas u mraku, zašto ne znam, ali tako je.

Prije ce bit da hoce sto vise para da izmuzu iz naroda, pa nece da zure sa napretkom
Ramzess Veliki

#124 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Ramzess Veliki »

Dozer wrote:@fortaleza
Tad nisu znali razliku između jestivih i nejestivih gljiva. Kao ni Castaneda.
shiljak

#125 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

klaki wrote:
fortaleza wrote: NLO postoji, ali toliko je faktora u pitanju da je moguće čak da NASA i druge svjetske organizacije imaju tehnologiju koju nisu komercijalizirale i predstavile ljudima, a trenutno je testiraju, pa mobilni telefon je 15 godina prije mogao imati sve napredne funkcije kao i danas, ali je sve išlo u etapama, što zbog tržišta, prodaje i svega drugog. Tako da vjerujem da već postoji tehnologija koja će se prezentirati za nekoliko desetljeća, a još nije. E tu dolazimo do nagađanja jer ljudi nemaju pravih informacija i znanja, drže nas u mraku, zašto ne znam, ali tako je.

Prije ce bit da hoce sto vise para da izmuzu iz naroda, pa nece da zure sa napretkom
Nije telefon prije 15 godina mogao biti kao ovaj danas. Imaš firmi širom svjeta i ne može se to kontrolisati šta će ko da pravi. Morali bi sve države biti sjeverna koreja da to postignu o čemu ti pričaš.
Post Reply