Nisam ni rekao tebi da kontriraš roditeljima, već sam samo rekao da ste punoljetne osobe koje po zakonu imaju potpuno pravo svoga izbora. Normalno potpunu slobodu čovjek dobija kada krene sam sebe finacirati, jer neće morati nikome polagati račune. Što se tiče stanovanja tu se ne slažem. Normalno da se moraju poštivati neka pravila, ali moraju i roditelji shvatiti da osoba sa 18 godina ima pravo da se kreće kad hoće i gdje hoće. Ali prije svega ovoga potrebno je koliku toliku financijsku nezavisnost postići. Mada to i ne mora tako ići ali da ne duljim dalje jer me pola ljudi neće shvatiti ako nastavimNermiH wrote:E tu sam. Tesla ne ide to tako. Bilo kakva kontra roditeljima a pogotovo to 18 mi je godina punoljetan sam mogu šta hoću nije moguća jer glavna i osnovna stvar roditelji nas sve izdržavaju, oni te hrane, kod njih živiš tako da se nemaš zašto buniti.
Ja se ni nemam zašto buniti protiv svojih roditelja.. njima je potpuno svejedno gdje ću i kad ću ići. Govorim za ove drugarice što sam pitao njihove roditelje. Nije da smo mi na prvu odlučili ajmo i onda samo da im kažemo. Mi smo to dobro isplanirali i ispričali im plan i oboje roditelja me isfuraše. A to su da kažem oba simpatična para u smislu da su opušteni i izgledaju emancipovano.
Pa šta bi bilo da sam pitao neke stroge roditelje.. pa nebi živ izašao iz njihove kuće..
Baš bi volio da neko od roditelja odgovori jesam ja naletio na izuzetke ili je stvar ovakva.
Pa o tome i pričam. Ista stvar kod mene.crveni il bijeli wrote:I da, cure imaju puno manje slobode izlazenja od muskaraca, kad izadem s drugaricom, mama je x puta zove, a muskarci komotno sutra ujutru dodu kuci I mirna Bosna.
Jedan komšija (21 god) otišao u provod u petak naveče sve što zna da se probudio u Ilijašu u subotu prijepodne ispred njega u kafiću postavljena kafa a konobar ga udara da se probudi, kako je završio tamo niko ne zna, možeš misliti koliko ga je ponijelo onda.
Njegovu mamu baš briga, samo mu poslala poruku da vidi jel gladan i da mu kaže kako nikoga neće biti u stanu.
Sa druge strane ti isti roditelji viču i galame na njegovu sestru koja ima 19 godina ako slučajno dođe kući pola sata kasnije.. a ima izlaz do 1.
Tebi svaka čast na takvoj razumnoj familiji