Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Tesla10

#101 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by Tesla10 »

NermiH wrote:E tu sam. Tesla ne ide to tako. Bilo kakva kontra roditeljima a pogotovo to 18 mi je godina punoljetan sam mogu šta hoću nije moguća jer glavna i osnovna stvar roditelji nas sve izdržavaju, oni te hrane, kod njih živiš tako da se nemaš zašto buniti.

Ja se ni nemam zašto buniti protiv svojih roditelja.. njima je potpuno svejedno gdje ću i kad ću ići. Govorim za ove drugarice što sam pitao njihove roditelje. Nije da smo mi na prvu odlučili ajmo i onda samo da im kažemo. Mi smo to dobro isplanirali i ispričali im plan i oboje roditelja me isfuraše. A to su da kažem oba simpatična para u smislu da su opušteni i izgledaju emancipovano.
Pa šta bi bilo da sam pitao neke stroge roditelje.. pa nebi živ izašao iz njihove kuće.. :D

Baš bi volio da neko od roditelja odgovori jesam ja naletio na izuzetke ili je stvar ovakva.

crveni il bijeli wrote:I da, cure imaju puno manje slobode izlazenja od muskaraca, kad izadem s drugaricom, mama je x puta zove, a muskarci komotno sutra ujutru dodu kuci I mirna Bosna.
Pa o tome i pričam. Ista stvar kod mene.
Jedan komšija (21 god) otišao u provod u petak naveče sve što zna da se probudio u Ilijašu u subotu prijepodne ispred njega u kafiću postavljena kafa a konobar ga udara da se probudi :lol: , kako je završio tamo niko ne zna, možeš misliti koliko ga je ponijelo onda. :lol: Njegovu mamu baš briga, samo mu poslala poruku da vidi jel gladan i da mu kaže kako nikoga neće biti u stanu.

Sa druge strane ti isti roditelji viču i galame na njegovu sestru koja ima 19 godina ako slučajno dođe kući pola sata kasnije.. a ima izlaz do 1.
Nisam ni rekao tebi da kontriraš roditeljima, već sam samo rekao da ste punoljetne osobe koje po zakonu imaju potpuno pravo svoga izbora. Normalno potpunu slobodu čovjek dobija kada krene sam sebe finacirati, jer neće morati nikome polagati račune. Što se tiče stanovanja tu se ne slažem. Normalno da se moraju poštivati neka pravila, ali moraju i roditelji shvatiti da osoba sa 18 godina ima pravo da se kreće kad hoće i gdje hoće. Ali prije svega ovoga potrebno je koliku toliku financijsku nezavisnost postići. Mada to i ne mora tako ići ali da ne duljim dalje jer me pola ljudi neće shvatiti ako nastavim :D .

Tebi svaka čast na takvoj razumnoj familiji :) .
Gabrielo

#102 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by Gabrielo »

stetoskop wrote:
Gabrielo wrote:
nOrMaLaC wrote:Otiđite vi malo po zapadnoj Evropi pa da vidite kakva je omladina tamo, sa 16 pola se kurva, alkohol se u litrima troši i tako. Savjet roditeljima naše djece, čuvajte se zla sa zapada, a Bogami nema bolje djece i naroda od našeg Bosanskog. Nije lahko dijete odgajatai po Eindhovenu ili Arizoni. :D
Kod nas je drugacije jer je dosta muslimanskog stanovnistva.
Na zapadu, ako djevojka greškom zatrudni, država se pobrine za taj slučaj, dok ovdje kod nas najveći teret je na roditeljima te djevojke.
Ovo sto sam rekao ti je glavni razlog. Nema drzava veze sa tim.
Capajebo

#103 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by Capajebo »

Da imam kcerku, i kad bi ti samo pomislio da ides sam sa njom na more u 18oj godini...
bumerangss

#104 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by bumerangss »

Tesla, slazem se da 18 godina ne znaci da je osoba zrela! Neko je zreo kad sam radi i jos bitnije da sam zivi, da sam kuha, pere, placa racune, baca smece, usisava... bas sve sam!

Nermine, moj ti je savjet: Da ides sam! Znam da zvuci bezveze, da ce ti mozda u autu biti dosadno (mozes pokupiti kakvu stoperku :D da ti pravi drustvo makar do Hercegovine) ali idi sam i iznajmi kakvu bezveze sobicu iznad magistrale, na pocetku iznad hotela Makarska ima ulica koja se zove Trakače tu mozes naci krevet za cenera, naravno ako ostajes makar 5 i vise dana, jeste malo podaleko od centralne ali zato je jeftinije ili mozda zato sto je groblje blizu :run: ali mozes naci i povoljno i iznad Trznog centra Sveti Nikola u onim zgradama, blize si plazi, marketu Tommy koji je najjeftiniji i odmah cim se smjestis idi u kupovinu fasunge i napuni frizider salamama. sudjukom, hrenovkama... posto vjerovatno neces kuhati ali ni jesti u restoranima. Tako barem radi vecina bosancerosa :bih: naravno, ako ne mozes povrca onda obavezno svaki dan za desert poslije dorucka uzmi koju vocku, grodje, smokvu, dinju... zbog probave da ti ne stane stolica zbog suhe hrane :wink:
Auto naravno odmah ostavi kod gazde u avliju i pokri ga ako nije u hladu i zaboravi jer je parking žara!
Sam si svoj gazda, ustajes ujutru kad sam hoces (u podne :D ) a ne kad te neko probudi. Kad ustanes popijes 3u1 i doruckujes sta iz frizdera ili makar nabrzaka jaja u tavi :wink: Mobitel ne nosi na plazu, nego iskljuci ton i ostavi ga u sobi jer si dosao na odmor i ne zanima te ko te zove niti koloko je sati, u sobu se vracas kad sunce zalazi i kad guzica ogladni :mrgreen: a u ruksak za plaze obaveno stavi: argetu (jbg u HR nema nase Pileti pastete :sad: ) jedan paradajz, veliku flašu vode i neki keks da zasladis ali ne nesto cokoladno da ti se ne istopi, zatim stavi samo 50 kuna da imas ako ti prahne sladoled :sladoled: da se rashladis i naravno obavezno 2 do tri kondoma ako zatreba a zatrebace ti :lol: i onda sidjes na glavnu plazu i to kod Žute kuce jer je tu plaza naj bolja, uguras svoj peskir izmedju kakve dvije dobre ribe, namazes se mlijekom za suncanje i cvaris se jedno sahatak i onda u more, u plicaku je guzva djecurlija vriste, lete lopte... ali odplivas do tespiha i tu malo meditiras, lebdis u vodi, uzivas u pogledu na Biolovo... onda se dobro isplivas da bi ogladnio i vratis se na plazu i smazes argetu i paradajz :meza1: a usta slana od morske vode (nema vece uzivancije od toga, bolje je od sexa :per: ) onda ustanes i ides na bezobrazne plaze :wink: lijevo 3-4 kilometra prema Krvavicama ti je plaza Ramovo, odnosno nije plaza nego kamenjar, uvale za osamiti se s nekim :D ali tu ti ne bih preporucio jer ima... perverznjaka... i ako se osamis mozes naebati :lol: zato idi desno prema starom centru grada, prema hotelu Osejava i iza tog hotela ima puteljak, kozija staza isto 3 do 4 kilometra koja te vodi na najbolju nudisticku plazu Nugal (proguglaj) to je mali raj... ima dosta parova ali ima i samih cehinja, talijanki... ali i hercegovki... i tu ti ne trba ni peskir... nista! Svuces kupaci :D i sve zguras u ruksak i ides u lov na "ribu" :curica: vjeruj mi brzo se osjeti neka vibra... nadje se neka koja hoce... koja primjeti da ti se diže... apetit :lol: i ti joj mahneš ocima gore prema šumi... i ti polako, diskretno ruksak na rame i laganim koracima u šumu a ona ce u 90% slucajeva krenuti za tobom :D i gore... joj kako je to lijepo... u onoj borovini a upeko zvizdan prostreš peškir da vas ne bodu one borove iglice... :ljubi1: obavezno "gumicu" i... odradiš :izet: i nju pustiš da ide, ko je šiša a ti ostaneš da jednu zapališ :nargila: ili da zasladiš onaj keksić iz ruksaka... nema veceg cejfa :gunjastajl: Onda vidis da je skoro akšam i tivra se u sobicu da odspavas sahatak-dva, da se odmoris od svega... ali naviješ mobitel u 23h jer tek tad pocinje život, tulumanje u nekoj od diskoteka... tad ti ne treba ruksak nego samo u jedan djep dva kondoma (za svaki slucaj :D ) a u drugi djep 300tinjak kunna za pice... :cuga: i do 3-4 ujutro i onda u sobu na spavanje :sleep: i sve tako u krug svaki dan!
To je odmor! Tako ja radim! Kuci se vratiš ovakav :thumbup:
klaki

#105 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by klaki »

^ to je to. covjek zna znanje :)
Zastavnik_dzemo

#106 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by Zastavnik_dzemo »

L u c i f e r wrote:
Za osamnaestogodišnjake danas, njih jedno 75% možeš reći da su frontalni idioti, odgojeni od strane debilnih medija i FB-a.
:thumbup:
Da mi je vidjeti vas sa 18
L u c i f e r

#107 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by L u c i f e r »

Zastavnik_dzemo wrote:
L u c i f e r wrote:
Za osamnaestogodišnjake danas, njih jedno 75% možeš reći da su frontalni idioti, odgojeni od strane debilnih medija i FB-a.
:thumbup:
Da mi je vidjeti vas sa 18
http://m.youtube.com/watch?v=6Zky6GGKuwQ

8-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#108 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by KatarinaKosaca »

Nemaš sa kim na more? Blago tebi. Idi sam i uživaj
I nauči da u životu budeš čekao drug akojeg će kazniti ili neće, princezu iz bundeve ili nešto slično, nećeš nikad nigdje otići. Nauči sam sebi napravii zabavu i uživaj sa sobom. Pomisli da bi ti mnogi ljudi zavidjeli koji moraju nosati i kačiti prikolice sobom.
uglavnomja

#109 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by uglavnomja »

:oops:

ponekad se sjetim detalja, ne znam kako smo svi prezzivjeli :stidljiv:

"najgori" ocevi, za kcerke, odnosno najstroziji su oni sto imaju najvise iskustva po tom pitanju :skoljka:
KingdomBosnia

#110 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by KingdomBosnia »

Meni da su roditelji sa 18 zabranili da izadjem iz kuce tuzio bih ih policiji zbog kidnapovanja :)
Brinu se za curice a picoke im ko slajpek u tim godinama.
Kazes im spavamo u odvojenim sobama al se bubamo u istom krevetu a onda svak u svoju sobu.Iskrivljena balkanska briga o djeci
seoBIH

#111 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by seoBIH »

NermiH wrote:
crveni il bijeli wrote:I da, cure imaju puno manje slobode izlazenja od muskaraca, kad izadem s drugaricom, mama je x puta zove, a muskarci komotno sutra ujutru dodu kuci I mirna Bosna.
Pa o tome i pričam. Ista stvar kod mene.
Jedan komšija (21 god) otišao u provod u petak naveče sve što zna da se probudio u Ilijašu u subotu prijepodne ispred njega u kafiću postavljena kafa a konobar ga udara da se probudi :lol: , kako je završio tamo niko ne zna, možeš misliti koliko ga je ponijelo onda. :lol: Njegovu mamu baš briga, samo mu poslala poruku da vidi jel gladan i da mu kaže kako nikoga neće biti u stanu.
Tipicna glupost! Ako je roditelj "pravi", isto će ga zanimati i muško i žensko dijete. Ne bih da ti objašnjavam šta je roditelj,a posebno ne mama. AKo je tebi normalno da tvoja mama ne zna gdje si poslije večernjeg izlaska, a trebao si biti kući u krevetu, u vašoj porodici je nešto poremećno.
KingdomBosnia

#112 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by KingdomBosnia »

Pa prvi poremecaj je sa 20+ jos kuci visit
johnnykola

#113 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by johnnykola »

KatarinaKosaca wrote:Nemaš sa kim na more? Blago tebi. Idi sam i uživaj
I nauči da u životu budeš čekao drug akojeg će kazniti ili neće, princezu iz bundeve ili nešto slično, nećeš nikad nigdje otići. Nauči sam sebi napravii zabavu i uživaj sa sobom. Pomisli da bi ti mnogi ljudi zavidjeli koji moraju nosati i kačiti prikolice sobom.
I ovo stoji.
P308

#114 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by P308 »

seoBIH wrote:
Tipicna glupost! Ako je roditelj "pravi", isto će ga zanimati i muško i žensko dijete. Ne bih da ti objašnjavam šta je roditelj,a posebno ne mama. AKo je tebi normalno da tvoja mama ne zna gdje si poslije večernjeg izlaska, a trebao si biti kući u krevetu, u vašoj porodici je nešto poremećno.
:thumbup: Slazem se. Citam i ne mogu da vjerujem, cuj tri dana nekoga nema u kuci a roditelje boli neka stvar sta im je sa djetetom a jedini razlog sto je to tako je vrlo jednostavan - dijete im je musko :shock:
Last edited by P308 on 05/07/2015 21:36, edited 1 time in total.
seoBIH

#115 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by seoBIH »

KingdomBosnia wrote:Pa prvi poremecaj je sa 20+ jos kuci visit
U potpunosti se slazem. Do tada moras imati barem godinu radnog iskustva u knižici :)
jao_situacije

#116 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by jao_situacije »

bleee_sa wrote:Ako ipak odeš, mojne zitgu u vodi, kažu može trudna ostat'. :lol: :lol:
nedavno ja naletio u novinama, nastao vakuum morali vatrogasci i doktori intervenirat, u bolnici ih tek odvojili :lol: :lol: :lol:
Rockefeller

#117 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by Rockefeller »

Drug, jbg-a.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#118 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by stetoskop »

Ih, sjetih se kada sam imao 20 godina, u petak poslije podne odem na Bjelašnicu, vratim se u nedjelju pred večer, a majka završila sa krečenjem i naruži me "picka ti materina gdje si ti čitav dan?" :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#119 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by topcam »

Gabrielo wrote:
Ovo ti je bas primitivno razmisljanje. Sad bi neko mogao isto napisati /reci, jer je dosta katolickog stanovnistva.

Odgoj i norme nemaju nikakvu vezu sa religijom, to je nesto licno i privatno. I tako bi trebalo biti.
crveni il bijeli

#120 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by crveni il bijeli »

stetoskop wrote:Ih, sjetih se kada sam imao 20 godina, u petak poslije podne odem na Bjelašnicu, vratim se u nedjelju pred večer, a majka završila sa krečenjem i naruži me "picka ti materina gdje si ti čitav dan?" :D
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Gabrielo

#121 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by Gabrielo »

topcam wrote:
Gabrielo wrote:
Ovo ti je bas primitivno razmisljanje. Sad bi neko mogao isto napisati /reci, jer je dosta katolickog stanovnistva.

Odgoj i norme nemaju nikakvu vezu sa religijom, to je nesto licno i privatno. I tako bi trebalo biti.
Itekako ima veze sa religijom. Pogledaj ponasanje u islamskim zemljama i u zapadnoevropskim pa uporedi.
zippoo87

#122 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by zippoo87 »

bumerangss wrote:Tesla, slazem se da 18 godina ne znaci da je osoba zrela! Neko je zreo kad sam radi i jos bitnije da sam zivi, da sam kuha, pere, placa racune, baca smece, usisava... bas sve sam!

Nermine, moj ti je savjet: Da ides sam! Znam da zvuci bezveze, da ce ti mozda u autu biti dosadno (mozes pokupiti kakvu stoperku :D da ti pravi drustvo makar do Hercegovine) ali idi sam i iznajmi kakvu bezveze sobicu iznad magistrale, na pocetku iznad hotela Makarska ima ulica koja se zove Trakače tu mozes naci krevet za cenera, naravno ako ostajes makar 5 i vise dana, jeste malo podaleko od centralne ali zato je jeftinije ili mozda zato sto je groblje blizu :run: ali mozes naci i povoljno i iznad Trznog centra Sveti Nikola u onim zgradama, blize si plazi, marketu Tommy koji je najjeftiniji i odmah cim se smjestis idi u kupovinu fasunge i napuni frizider salamama. sudjukom, hrenovkama... posto vjerovatno neces kuhati ali ni jesti u restoranima. Tako barem radi vecina bosancerosa :bih: naravno, ako ne mozes povrca onda obavezno svaki dan za desert poslije dorucka uzmi koju vocku, grodje, smokvu, dinju... zbog probave da ti ne stane stolica zbog suhe hrane :wink:
Auto naravno odmah ostavi kod gazde u avliju i pokri ga ako nije u hladu i zaboravi jer je parking žara!
Sam si svoj gazda, ustajes ujutru kad sam hoces (u podne :D ) a ne kad te neko probudi. Kad ustanes popijes 3u1 i doruckujes sta iz frizdera ili makar nabrzaka jaja u tavi :wink: Mobitel ne nosi na plazu, nego iskljuci ton i ostavi ga u sobi jer si dosao na odmor i ne zanima te ko te zove niti koloko je sati, u sobu se vracas kad sunce zalazi i kad guzica ogladni :mrgreen: a u ruksak za plaze obaveno stavi: argetu (jbg u HR nema nase Pileti pastete :sad: ) jedan paradajz, veliku flašu vode i neki keks da zasladis ali ne nesto cokoladno da ti se ne istopi, zatim stavi samo 50 kuna da imas ako ti prahne sladoled :sladoled: da se rashladis i naravno obavezno 2 do tri kondoma ako zatreba a zatrebace ti :lol: i onda sidjes na glavnu plazu i to kod Žute kuce jer je tu plaza naj bolja, uguras svoj peskir izmedju kakve dvije dobre ribe, namazes se mlijekom za suncanje i cvaris se jedno sahatak i onda u more, u plicaku je guzva djecurlija vriste, lete lopte... ali odplivas do tespiha i tu malo meditiras, lebdis u vodi, uzivas u pogledu na Biolovo... onda se dobro isplivas da bi ogladnio i vratis se na plazu i smazes argetu i paradajz :meza1: a usta slana od morske vode (nema vece uzivancije od toga, bolje je od sexa :per: ) onda ustanes i ides na bezobrazne plaze :wink: lijevo 3-4 kilometra prema Krvavicama ti je plaza Ramovo, odnosno nije plaza nego kamenjar, uvale za osamiti se s nekim :D ali tu ti ne bih preporucio jer ima... perverznjaka... i ako se osamis mozes naebati :lol: zato idi desno prema starom centru grada, prema hotelu Osejava i iza tog hotela ima puteljak, kozija staza isto 3 do 4 kilometra koja te vodi na najbolju nudisticku plazu Nugal (proguglaj) to je mali raj... ima dosta parova ali ima i samih cehinja, talijanki... ali i hercegovki... i tu ti ne trba ni peskir... nista! Svuces kupaci :D i sve zguras u ruksak i ides u lov na "ribu" :curica: vjeruj mi brzo se osjeti neka vibra... nadje se neka koja hoce... koja primjeti da ti se diže... apetit :lol: i ti joj mahneš ocima gore prema šumi... i ti polako, diskretno ruksak na rame i laganim koracima u šumu a ona ce u 90% slucajeva krenuti za tobom :D i gore... joj kako je to lijepo... u onoj borovini a upeko zvizdan prostreš peškir da vas ne bodu one borove iglice... :ljubi1: obavezno "gumicu" i... odradiš :izet: i nju pustiš da ide, ko je šiša a ti ostaneš da jednu zapališ :nargila: ili da zasladiš onaj keksić iz ruksaka... nema veceg cejfa :gunjastajl: Onda vidis da je skoro akšam i tivra se u sobicu da odspavas sahatak-dva, da se odmoris od svega... ali naviješ mobitel u 23h jer tek tad pocinje život, tulumanje u nekoj od diskoteka... tad ti ne treba ruksak nego samo u jedan djep dva kondoma (za svaki slucaj :D ) a u drugi djep 300tinjak kunna za pice... :cuga: i do 3-4 ujutro i onda u sobu na spavanje :sleep: i sve tako u krug svaki dan!
To je odmor! Tako ja radim! Kuci se vratiš ovakav :thumbup:
zasluzio je cojK pice,barem zbog velikog posta :lol: :lol:

btw.ovo ostalo,svasta sam procitao i sa vecinom se ne slazem...ne kontam ove roditelje sto drze djecu na lancu a onda kada odu na fax u drugi grad i osjete slobodu...postanu eskort dame i slicno a onda se roditelji zapitaju,sta smo pogresno uradili
pa nije odgoj zatvoriti dijete u sobu i staviti ga pred racunar i to je kao "fino" dijete
pola takve djece po netu pise perverzije,jer jbga pubertet,hormoni divljaju...energiju imaju a nemaju je gdje usmjeriti,nista ne rade,nicim se ne bave a i kada izadju...kao da su otisle 1000 km od kuce a ne u pisljici grad gdje se ionako sve razidje do 23 sata pa i da hoce,nemaju sta dalje raditi
ovi roditelji sada rade sve samo ne odgajaju djecu...ne daju im obaveze,zadatke,ne vode sa sobom kada nesto rade i ocekuju da im dijete bude inteletualac a odgojeno je na FB,instagramu,spotovima sa YT i ostalom smecu sa TVa i neta
i onda se cude sto su djeca sa 20 godina potpuni debili,nesposobni 24 sata prezivjeti sami...sve je to roditeljska krivica

ja bih u zatvor stavljao roditelje sto djecu drze kao cuke u kuci i upravljaju sa njima i svaki detalj bi kao provjeravali
bas me zanima,zapitaju li se ti roditelji,ko ce se o njima brinuti kada ostare,ili misle vjecito biti mladi ...jer ako im djeca ne budu OK,sve ce opet po njihovim ledjima puknuti

pokretaca teme podrzavam,momak je onako na prvu OK i zeli samo otici do pisljivog mora...nista ni cudno ni neobicno
cak je i pitao roditelje fino a oni ako i nisu zeljeli da puste cerku na more,naveli su potpuno glupe i debilne razloge
i niko se ne moze kontrolisati dovjeka...puno je opasije dugo dijete kontrolisati a onda u jednom trenutku,kada pukne film...narpaviti ce sranje
ne znam...meni se ovo danasnje nista ne svidja...znam samo da sve sto je iole normalno i OK,danas ne prolazi...trebas biti teski debil da bi ti ista proslo
crveni il bijeli

#123 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

NermiH wrote:Mozemo li da ovu temu ne skretamo na religiju? Kakve to veze ima, imate čitav podforum religija pa tamo diskutujte. Vidjeli ste šta je pitanje iz prvog posta. Vidjeću da komšiju probam nagovoriti da idemo u HR.

Ne kontam zašto su roditelji tako nastrojeni. Ako neko hoće da proba sa recimo 15 godina drogu, on će je probati makar ga ti pazio na njega svaki čas. Ako neko hoće da proba seks sa 18 godina on će to uraditi i to roditelj nikako ne može spriječiti.
Zar nije bolje dijete savjetovati kako je droga loša i zbog čega, kako je alkohol u velikim količinama loš i kako moramo imati mjere, ne znam šta pričaju za seks ali vjerovatno da probaš tek kad si zreo.. i da takve stvari idu na povjerenje. Na šta liči to plašenje muškarcima kako su loši, kako su prevrtljivi, obmanuće te i sl gluposti.
A ja ništa nebi radio i znam se sa jednom drugaricom OD VRTIĆA a sa drugom se znam od osnovne.. i uvijek smo bili i bićemo drugovi. A meni treba neko ko bi mi pravo društvo.

Bio sam u Holandiji.. djevojke su mnogo opuštenije, roditelji takođe (vidio sam samo jedne), nekako je sve liberalnije i lakše i da pričaš sa njima i da radiš nešto drugo. Holanđanke su simbol ružnoće to jeste tačno ali kako mi nismo takvo liberalno društvo :D

Svaka djevojka koja se meni svidjela se ispostavilo da je iz Maroka ili odnekud sa strane. Baš baš malo lijepih Holanđanki sam sreo. Naše Bosanke su simbol ljepote za njih, sve odreda. Ali nije to tema priče samo sam dao primjer. :D
Pasa, ne zelim biti bezobrazna, ali zasto toliko Izbjegavas cg? Vjeruj mi, more je kao I u hr. :)
Takoder, cijene su prihvatljivije za nase standarde.
Ako odes u Bar, mozes na dan otici I na Bari, fino mjesto.

Ponavljam, sva ogranicenja zavise od medusobnog povjerenja. Zatvaranje djeteta u jednu sobu nije dobar odgoj, ma nije odgoj uopce.

Iskreno, ima neka sredina izmedu potpunog zatvaranja I extremne slobode jer ljudi u mladim godinama, uglavnom, I nisu najumjereniji te trebaju imati ogranicenja.
Djecu je nemoguce potpuno zastititi osim ako ih roditelji vode za rucicu do skole I faxa :)
trcicu trceci

#124 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

Post by trcicu trceci »

Vako kazes: ako neces sa mnom na more, ubicu se. :izet:

kako mi je pronicljiv komentar, ha? nisam nista cito temu, nemam pojma o cemu se radi, jebi ga drago mi sto nekootvori temu o moru i ljubavi konacno, u posljednje vrijeme sve neko crnilo
crveni il bijeli

#125 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?

NermiH wrote:
crveni il bijeli wrote:Pasa, ne zelim biti bezobrazna, ali zasto toliko Izbjegavas cg? Vjeruj mi, more je kao I u hr. :)
Ne znam ista stvar kao kad sam bio u Beogradu. Grad metropola, ogroman, fenomenalan za zabavu, ali u podsvjesti imam non stop kako me oni baš i ne prihvataju najbolje. Blaža verzja odlaska u Banja Luku a da ne govorim kakve sam poglede doživio u Višegradu.
Mislim ima svugdje svakakvih ljudi samo kažem da mi nije bilo baš prijatno.
Hrvatska je najbliža, tu sam išao oduvijek a i tog osjećaja neprihvatanja nema, nekako se osjećam ko domaći. Meni more nije bitno ionako ću se najmanje kupati. Bitan mi je sastav turista, da ima dosta mladih i što je još bitnije da me oni prihvataju. Tj ne moraju ni da prihvate nego samo da me ne gledaju čudno kad im kažem ime..

A čuo sam da su najbolji klubovi u CG. I komšija me uvjerava kako je njemu super bilo tamo a za nijansu je jeftinije od HR. Vidjećemo.
Pa, ja sam odrasla u Baru, pa se I nisam osjecala neprihvaceno. Beograd je skroz druga prica, tamo je bilo cudno. Ruznih je pogleda bilo I u hr, I to u tucepima I odlucila sam da me nece zaebavati na zemlji koja bi, da se historija drugacije odigrala bila nasa.
Cg je dosta slicna bih zbog finansija, ali istina je I da je etnicki drugacije sastavljena.
U vecim gradovima u cg, ne bi trebao imati neke neugodnosti.
Ugl nadam se da ces se, gdje god da odes dobro zabaviti.
Post Reply