Siizam na Face tv i Hayat
- sunceKOtepsija
#101 Re: Siizam na Face tv i Hayat
sta kaze na 03.00 "sejhu nekom tamo, koji nema vremena da se osisa da hoda normaalno ko insan" za Kukavicu govori
- choxnox
#102 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Guglam citirano i kao izvore nalazim jedino portal Zehra (salik79 wrote:Jos jednom, cisto da se vidi o kojoj psihopatologiji je rijec:
Reis Husein ef Kavazovic:
U nastavku je dodao: „To što ste bili uz nas u vrijeme rata u BiH, u onim veoma teškim uslovima, nama je pomagao da stanemo na svoje noge i da branimo svoj vjerski identitet. Riječi ne mogu izraziti zahvalnost za vaš lično i trud i pomoć naroda Irana, ali s druge strane, moram reći da ste na izuzetno doličan način postupili prema svojoj islamskoj dužnosti u pomaganju jednoj maloj evropskoj muslimanskoj državi. Nikako niste bili spremni odreći se svoje ozbiljnosti i pomoći, a mi do sada nismo imali takav primjer od strane niti jedne druge islamske države koje su sada naši prijatelji.“ Zatim je naveo primjere iranske pomoći u obnovi i izgradnji institucija, džamija, cesta, mostova i kuća nakon rata.
Upravo si ovim sto si napisao upucao sam sebe i jos jednom od bezbroj puta pokazao pravo siitsko lice. Upravo je ovo dokaz o kakvoj se psihopatologiji radi kada treba siriti pro-Iransku propagandu, a to je da je laz dozvoljena kako bi ubijedio drugu stranu u argumentaciji. Bravo. Hvala sto si mi jos jednom ocvrsnuo moje misljenje o sitima.
Kad pogledamo iz malo dalje perspektive, vidimo da je Iran na prostoru BIH bio veoma aktivan u jednom: sirenju propagande otvaranjem kojekakvih nevladinih i "neprofitabilnih" organizacija, dok su ucesnici arapskih drzava ginuli na prvim linijama zaista braneci ovu drzavu. Navedi mi jednu jedinu vojnu formaciju u kojoj su ratovali iranski drzavljani, a koja je ratovala na podrucju BIH '92-95, a ja cu tebi za svaku tu jednu navesti 10 onih u cijim su redovima bili i ginuli borci iz arapskih zemalja kao i iz Afganistana i Pakistana.
Znam ja dobro sta ti radis, ne pokusavas ti mene ubijediti ni u sta jer znas da ti nista od toga nece poci za rukom nego ostavljas ove komentare pod krinkom da meni odgovaras, a kako bi "informisao" druge ucesnike diskusije ili slucajne citaoce pokusavajuci podmetnuti laznu sliku o nasem "bratskom" Iranu.
- sunceKOtepsija
#103 Re: Siizam na Face tv i Hayat
jos hudba u fahdovoj, mogu mislit kako su gas potapsali ko pudlicu sefovisunceKOtepsija wrote:sta kaze na 03.00 "sejhu nekom tamo, koji nema vremena da se osisa da hoda normaalno ko insan" za Kukavicu govori![]()
- asurbanipal
#104 Re: Siizam na Face tv i Hayat
sunceKOtepsija wrote:jos hudba u fahdovoj, mogu mislit kako su gas potapsali ko pudlicu sefovisunceKOtepsija wrote:sta kaze na 03.00 "sejhu nekom tamo, koji nema vremena da se osisa da hoda normaalno ko insan" za Kukavicu govori![]()
Liječio se ovaj Halilović na psihijatriji. Ne d'o Bog nikome. Jesi li ga vidio kako skakuće ?
- choxnox
#105 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Licno sam bio na ovoj hutbi i za svih ovih godina ovo je definitivno bila najbolja koju cu pamtiti dok sam ziv jer svakome ko je imao osnovno obrazovanje o sunitima i sitima bilo je potpuno jasno o cemu ovaj covjek govori. Kao dokaz tome da IZ ne radi nista po pitanju sitske propagande i da je precutno odobrava, ovaj covjek nikada vise nije drzao hutbu u Fahdovoj. Nazalost...sunceKOtepsija wrote:sta kaze na 03.00 "sejhu nekom tamo, koji nema vremena da se osisa da hoda normaalno ko insan" za Kukavicu govori![]()
- choxnox
#106 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Koga zanima, ovdje moze naci cijelu hutbu: https://vimeo.com/72493002choxnox wrote:Licno sam bio na ovoj hutbi i za svih ovih godina ovo je definitivno bila najbolja koju cu pamtiti dok sam ziv jer svakome ko je imao osnovno obrazovanje o sunitima i sitima bilo je potpuno jasno o cemu ovaj covjek govori. Kao dokaz tome da IZ ne radi nista po pitanju sitske propagande i da je precutno odobrava, ovaj covjek nikada vise nije drzao hutbu u Fahdovoj. Nazalost...sunceKOtepsija wrote:sta kaze na 03.00 "sejhu nekom tamo, koji nema vremena da se osisa da hoda normaalno ko insan" za Kukavicu govori![]()
- salik79
#107 Re: Siizam na Face tv i Hayat
BiH38 wrote:Pusti suplje salik79 vec hajde odgovori je li ovo sitina. Ne moras na ona moja pitanja evo mozes od ovog @choxnox cini mi se da ih je on malo bolje poslozio. Odgovori je li ovo istina ili laz i onda mozemo dalje pricati:salik79 wrote:Evo, neka ti istinski ucenjak, sejh Ahmed Didat r.a., da odgovor - pocinje na 2:15 (preporucujem pogledati citav prilog "bolest razjedinjavanja"):kritichar wrote:šta vam ona pločica znači što na njoj klanjate?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZrPPx2Cl_p8 [/youtube]
-tvrdnje da Kur'an nije potpun (tvrdite da Poslanik s.a.v.s nije smio od svojih ashaba da objavi dijelove Kur'ana, te cinjenica da imate "svoj" Kur'an)
iskrivljivanja slike o Poslaniku s.a.v.s (lazi podmetnute Poslaniku s.a.v.s)
-proklinjanja njegovih ashaba (narocito prvu trojicu halifa Ebu Bekra, Osmana, Omera) i casne supruge Poslanika s.a.v.s (Aise r.a.)
-proglasavanje obicnih ljudi svecima (12 imama kojima pripisujete svojstvo "bezgrijesnosti" koje jedino pripada Allahu dz.s.)
-vjerovanja da se umrli imami i sveci mogu zauzeti za vas na Sudnjem danu i da budu veza izmedju vas i Boga (sto ste preuzeli od krscanstva jer Islam --jasno kaze da ce covjek odgovarati za svoje postupke i da dove upucuje sam za sebe)
-legalizacija prostitucije putem religije (mut'aa gdje mozete sklopiti privremeni brak na 15 minuta ili pak par dana)
-dozvoljena vam je laz "po potrebi" tzv. tukija, narocito kada se nalazite medju sunnitima
-licemjernosti i smutnje (jedno kazete sad, drugo uradite kasnije)
i molim bez nepotrebnog supljiranja kojem ste skloni
Vi, novopeceni, ste mi najdrazi. Islam ste napambircili iz "poznatih" izvora, ponesto ste ko naculi i sada sve znate. Ici cu redom:
- ASPOLUTNA LAZ
- APSOLUTNA LAZ, kada su u pitanju sije Dzaferije i Zejdije. Svojstveno "sijama" koje, slicno vehabijama, tekfire sve oko sebe (a najvise istinske sijske alime). Evo primjera takvih, koji osudjuju sejha NasrAllaha zato sto ih javno raskrinkava (a ujedno govori o Majci vjernika r.a. i casnim ashabima r.a.):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YzEgkFFHnh4 [/youtube]
- Istina, ali bi bilo previse za tebe da ti objasnjavam i zasto (Allah dz.s. ih ocistio od svih grijeha, na sto nas je uputio i u Svojoj Knjizi)
- Da ista znas, kao sto ne znas, znao bi da ce i sehidi imati pravo zauzimanja na onome svijetu. Dobri takodjer - za svoje prijatelje.
- Nidje veze (iako ga, licno, ne podrzavam). Muta brak je dozvolio Poslanik s.a.v.a., a ako mislis da je to bila prostitucija u to vrijeme - raspravi to s Njim s.a.v.a. na Sudnjem danu.
- Tekija nema veze s lazima na nacin kako ti mislis. Koristena je u vrijeme kada su sljedbenici Ehli-Bejta a.s. bili proganjani i na najzvjerskije nacine ubijani od strane "pravovjernih".
- U ratu se vidilo ko je licemjer i smutljivac, ko govori jedno a radi drugo. Procitati izjavu Reisa Kavazovica.
Supljiranje je vasa "struka".
- salik79
#108 Re: Siizam na Face tv i Hayat
choxnox wrote:Guglam citirano i kao izvore nalazim jedino portal Zehra (salik79 wrote:Jos jednom, cisto da se vidi o kojoj psihopatologiji je rijec:
Reis Husein ef Kavazovic:
U nastavku je dodao: „To što ste bili uz nas u vrijeme rata u BiH, u onim veoma teškim uslovima, nama je pomagao da stanemo na svoje noge i da branimo svoj vjerski identitet. Riječi ne mogu izraziti zahvalnost za vaš lično i trud i pomoć naroda Irana, ali s druge strane, moram reći da ste na izuzetno doličan način postupili prema svojoj islamskoj dužnosti u pomaganju jednoj maloj evropskoj muslimanskoj državi. Nikako niste bili spremni odreći se svoje ozbiljnosti i pomoći, a mi do sada nismo imali takav primjer od strane niti jedne druge islamske države koje su sada naši prijatelji.“ Zatim je naveo primjere iranske pomoći u obnovi i izgradnji institucija, džamija, cesta, mostova i kuća nakon rata.) i HercegBosna (
![]()
). Ako za prvi znamo da je prositski iza kojeg stoji Iran, a za drugi da je cisto ustaski, te cinjenica da niti jedna vise stranica nije prenijela ovaj tvoj citat slobodno mogu zakljuciti da je ovo napisano cista laz. Hvala i dovidjenja.
Upravo si ovim sto si napisao upucao sam sebe i jos jednom od bezbroj puta pokazao pravo siitsko lice. Upravo je ovo dokaz o kakvoj se psihopatologiji radi kada treba siriti pro-Iransku propagandu, a to je da je laz dozvoljena kako bi ubijedio drugu stranu u argumentaciji. Bravo. Hvala sto si mi jos jednom ocvrsnuo moje misljenje o sitima.
Kad pogledamo iz malo dalje perspektive, vidimo da je Iran na prostoru BIH bio veoma aktivan u jednom: sirenju propagande otvaranjem kojekakvih nevladinih i "neprofitabilnih" organizacija, dok su ucesnici arapskih drzava ginuli na prvim linijama zaista braneci ovu drzavu. Navedi mi jednu jedinu vojnu formaciju u kojoj su ratovali iranski drzavljani, a koja je ratovala na podrucju BIH '92-95, a ja cu tebi za svaku tu jednu navesti 10 onih u cijim su redovima bili i ginuli borci iz arapskih zemalja kao i iz Afganistana i Pakistana.
Znam ja dobro sta ti radis, ne pokusavas ti mene ubijediti ni u sta jer znas da ti nista od toga nece poci za rukom nego ostavljas ove komentare pod krinkom da meni odgovaras, a kako bi "informisao" druge ucesnike diskusije ili slucajne citaoce pokusavajuci podmetnuti laznu sliku o nasem "bratskom" Iranu.
Opet dokaz psihopatologije: Pogledaj izvor koji sam naveo kada sam te prvi puta na ovoj temi citirao! Valjda si toliko sposoban?!
EDIT:
Ipak cu ti pomoci http://sandzakpress.net/reis-ul-ulema-h ... ta-u-iranu
- choxnox
#109 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Taman htjedoh replicirati po tackama kad vidjeh ovu potvoru na Poslanika s.a.w.s. Boze sacuvaj i sakloni nas ovih sija koji ovako javno i bez trunke stida i srama iznose ovakve lazi na Poslanika s.a.w.s. i to da bude gore tokom Ramazana, a sve to kako bi "argumentovali" druge lazi koji su iznijeli.salik79 wrote:BiH38 wrote:Pusti suplje salik79 vec hajde odgovori je li ovo sitina. Ne moras na ona moja pitanja evo mozes od ovog @choxnox cini mi se da ih je on malo bolje poslozio. Odgovori je li ovo istina ili laz i onda mozemo dalje pricati:
-tvrdnje da Kur'an nije potpun (tvrdite da Poslanik s.a.v.s nije smio od svojih ashaba da objavi dijelove Kur'ana, te cinjenica da imate "svoj" Kur'an)
-proklinjanja njegovih ashaba (narocito prvu trojicu halifa Ebu Bekra, Osmana, Omera) i casne supruge Poslanika s.a.v.s (Aise r.a.)
-proglasavanje obicnih ljudi svecima (12 imama kojima pripisujete svojstvo "bezgrijesnosti" koje jedino pripada Allahu dz.s.)
-vjerovanja da se umrli imami i sveci mogu zauzeti za vas na Sudnjem danu i da budu veza izmedju vas i Boga (sto ste preuzeli od krscanstva jer Islam --jasno kaze da ce covjek odgovarati za svoje postupke i da dove upucuje sam za sebe)
-legalizacija prostitucije putem religije (mut'aa gdje mozete sklopiti privremeni brak na 15 minuta ili pak par dana)
-dozvoljena vam je laz "po potrebi" tzv. tukija, narocito kada se nalazite medju sunnitima
Vi, novopeceni, ste mi najdrazi. Islam ste napambircili iz "poznatih" izvora, ponesto ste ko naculi i sada sve znate. Ici cu redom:
- ASPOLUTNA LAZ
- APSOLUTNA LAZ, kada su u pitanju sije Dzaferije i Zejdije. Svojstveno "sijama" koje, slicno vehabijama, tekfire sve oko sebe (a najvise istinske sijske alime). Evo primjera takvih, koji osudjuju sejha NasrAllaha zato sto ih javno raskrinkava (a ujedno govori o Majci vjernika r.a. i casnim ashabima r.a.):
- Istina, ali bi bilo previse za tebe da ti objasnjavam i zasto (Allah dz.s. ih ocistio od svih grijeha, na sto nas je uputio i u Svojoj Knjizi)
- Da ista znas, kao sto ne znas, znao bi da ce i sehidi imati pravo zauzimanja na onome svijetu. Dobri takodjer - za svoje prijatelje.
- Nidje veze (iako ga, licno, ne podrzavam). Muta brak je dozvolio Poslanik s.a.v.a., a ako mislis da je to bila prostitucija u to vrijeme - raspravi to s Njim s.a.v.a. na Sudnjem danu.
- Tekija nema veze s lazima na nacin kako ti mislis. Koristena je u vrijeme kada su sljedbenici Ehli-Bejta a.s. bili proganjani i na najzvjerskije nacine ubijani od strane "pravovjernih".
- U ratu se vidilo ko je licemjer i smutljivac, ko govori jedno a radi drugo. Procitati izjavu Reisa Kavazovica.
Da vas Allah dz.s. uputi na Pravi put, a ne na put onih koji su zalutali.
- zagortenej
#110 Re: Siizam na Face tv i Hayat
kontam oni su tamo na izvoru, originalni islam, i tako to.BiH38 wrote:Ko je rekao da je to ispravno ???? Ja vas sijje pitam je li to ispravno??? Pusti se Saudijske Arabije i sl. Je li mislis da je ako neko zivi na teritoriji Saudijske Arabije preduslov da bude i ispravan musliman???zagortenej wrote:je li to ovo, samo se zove misjar?BiH38 wrote:
5. Muta brak???? Moderna prostitucija kod sijja gdje mozes ali bukvalno sresti zenu na ulici i ponuditi joj za neki iznos novca da ti bude zena 7 dana. Poslje isteka 7 dana zena je slobodna bez ikakvih obaveza prema njoj. Ona uzela lovu a ti zadovoljio svoje bludne potrebe i to je po sijjama sve u granicama dozvoljenog.
[/b]
Ima jos dosta toga ali neka mi neko odgovori o kakvim se ovdje muslimanima radi. Volio bih da neki sijja demantuje ovo i da iznese jasne dokaze da oni ovo ne misle i ne rade.![]()
Misjar je vrsta braka koja se pojavila u skorije vrijeme. Najprije u Saudijskoj Arabiji u oblasti Kasim, a zatim se raširila na druge zemlje arapskog zaljeva, a onda i u druge islamske zemlje. Riječ “misjar” u običnom, narodnom govoru znači: kratki ili brzi zijaret. Zbog toga je ovaj brak poznat pod ovim imenom, jer muž ne boravi stalno kod žene, nego joj dolazi u kratkim periodima, bilo danju ili noću, shodno svojim ili njenim mogućnostima. Ova vrsta braka nema svoju definiciju kod ranih islamskih pravnika nego je uzeta iz današnje stvarnosti te je prijašnji učenjaci nisu ni obrađivali, tako da današnji učenjaci definišu taj brak, shodno kako su im postavljena pitanja o njemu. Skoro da su složni u definiciji ovog braka, kažu da je oblik ovog braka da se ispune svi ruknovi braka (da supružnici nemaju šerijatske prepreke za ženidbu, ponuda i pristanak) i šartovi (određivanje supružnika, zadovoljstvo sa obje strane, staratelj, dva pravedna svjedoka ili razglašavanje) prilikom sklapanja ugovora, s tim da žena odustane od nekih svojih prava, kao što su izdržavanje (stan, hrana i odjeća) i pravednog boravka kod nje u slučaju da je druga žena.
Od onih koji kažu da je ovaj brak dozvoljen u obliku kakav smo spomenili, tj. da se ispune šartovi braka s tim da žena odustane od nekih prava koja joj pripadaju bračnim ugovorom su: Bin Baz, Abdulaziz ibn Abdulah Ali-šejh-muftija Saudijske Arabije, Abdulah bin Džibrin, Muhamed Sejid Tantavi šejh el-Azhara, Nasr Ferid Vasil-egipatski muftija.
- sunceKOtepsija
#111 Re: Siizam na Face tv i Hayat
imajuci dole napisani u vidu mozda bi trebao potrazit pomoc :choxnox wrote:Licno sam bio na ovoj hutbi i za svih ovih godina ovo je definitivno bila najbolja koju cu pamtiti dok sam ziv jsunceKOtepsija wrote:sta kaze na 03.00 "sejhu nekom tamo, koji nema vremena da se osisa da hoda normaalno ko insan" za Kukavicu govori![]()
jos hudba u fahdovoj, mogu mislit kako su gas potapsali ko pudlicu sefovi
Bosnic isto dosta vazi o sijama, sufijama, dervisima(istoimena hutba na youtube)asurbanipal wrote:
Liječio se ovaj Halilović na psihijatriji. Ne d'o Bog nikome. Jesi li ga vidio kako skakuće ?
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/758 ... asena.html
- choxnox
#112 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Kao izvor na protalu SandzakPress navodi se GlobalCir (valjda bi trebala biti neka agencija ili nesto). Eh sad ide onaj dio za koji sam ti ja rekao da nemas pojma s kim se upustas u diskusiju. Idemo redom:salik79 wrote:Opet dokaz psihopatologije: Pogledaj izvor koji sam naveo kada sam te prvi puta na ovoj temi citirao! Valjda si toliko sposoban?!
EDIT:
Domena GlobalCir.com registrovana je na:
Dakle, formalni vlasnik je doticni Arnel Jusic. Ko je on i zasto mi je on relevantan kao izvor vijesti? Apsolutni anonimus.Registrant Name: Arnel Jusic
Registrant Organization: N/A
Registrant Street: Rakovicka bb NA
Registrant City: Sarajevo
Registrant State/Province: Sarajevo
Registrant Postal Code: 71000
Registrant Country: BA
Registrant Phone: +387.063674837
Registrant Phone Ext:
Registrant Fax:
Registrant Fax Ext:
Registrant Email: [email protected]
Dalje, na navedenom sajtu ima jos vijesti, a ova mi je odmah zapela za oko: http://globalcir.com/vest/1893 (pod naslovom: "Preko 100 terorista ubijeno u jednom danu u Alepu")
Prva recenica ove vijesti kaze:
Dakle, sirijska vojska vs. teroristi. Sve mi je jasno. Ovo je takodjer sitski portal ili "novinska agencija"Sirijska vojska nastavila je sa vojnim operacijama protiv terorističkih skupina u gradu Alepu u sjevernoj Siriji u petak, i ubila puno militanata u teškim sukobima, prenose različite arapske televizije.
Ne znam stvarno kako da te opisem. Reci su da si komican jer stvarno si mi navukao smijeh na lice sa ovim pokusajima sirenja sitske propagande.
Znaci da sumiramo: iznosis citate koje ne mozes potkrijepiti niti jednim relevantnim izvorom. Bravo, upucao si se opet, ali ovaj put iz zasjede.
- choxnox
#113 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Jel to najbolje sto mozes replicirati? Hajde ti sinko stani u red iza salik79.sunceKOtepsija wrote:imajuci dole napisani u vidu mozda bi trebao potrazit pomoc :choxnox wrote: Licno sam bio na ovoj hutbi i za svih ovih godina ovo je definitivno bila najbolja koju cu pamtiti dok sam ziv j![]()
asurbanipal wrote:
- asurbanipal
#114 Re: Siizam na Face tv i Hayat
choxnox wrote:
Taman htjedoh replicirati po tackama kad vidjeh ovu potvoru na Poslanika s.a.w.s. Boze sacuvaj i sakloni nas ovih sija koji ovako javno i bez trunke stida i srama iznose ovakve lazi na Poslanika s.a.w.s. i to da bude gore tokom Ramazana, a sve to kako bi "argumentovali" druge lazi koji su iznijeli.
Pa šta ? Nije ništa loše rekao. To je uostalom kasnije bila praksa ehli-sunnetskih vladara, tj. vođa "pravovjernih" ili skraćeno rečeno halifa i sultana. Tako je recimo sultan "presveti padišah" spavao sa robinjama, sa kojom god mu se ćefne jednostavno je otkupivši ili bi je često dobio na poklon. To su bile robinje i nije postojao broj koji to ograničava, a ehli-sunnetska ulema je to naravno aminovala i uvela u tadašnju dogmu. Vijekovima je u muslimanskim zemljama blud bio stalno prisutan u samom vrhu samo je licemjerno zaogrtan različitim definicijama ili je bio "opravdavan".
- sunceKOtepsija
#115 Re: Siizam na Face tv i Hayat
jer sirijska vojska=sijechoxnox wrote: Dalje, na navedenom sajtu ima jos vijesti, a ova mi je odmah zapela za oko: http://globalcir.com/vest/1893 (pod naslovom: "Preko 100 terorista ubijeno u jednom danu u Alepu")
Dakle, sirijska vojska vs. teroristi. Sve mi je jasno. Ovo je takodjer sitski portal ili "novinska agencija"Sirijska vojska nastavila je sa vojnim operacijama protiv terorističkih skupina u gradu Alepu u sjevernoj Siriji u petak, i ubila puno militanata u teškim sukobima, prenose različite arapske televizije.![]()
![]()
dok nusret i co. oslobadaju sirijce-zivota

Last edited by sunceKOtepsija on 04/07/2015 12:06, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#116 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Znas koliko mi je taj tvoj Aljo vazna i bitna licnost? Na spisku prioriteta nalazi se ispod onog nakon cega povucem vodu jedanput dnevno. Svojim potpisom '95 je sve ono sto smo ja i moji imali jednostavno ostavio u "amanet" genocidnom entitetu. Ali to nije tema, pa necu dalje da prljam topic sa doticnim...dezurni_ucenik wrote:Kad se branilo u ratu siitskim oruzjem, tad su valjali. Sad ne kontam odakle ta propaganda protiv njih ?
I Aljo vam je poslije rata potvrdio u jednom intervju, pitanje bilo ko nas je najvise pogurao sa oruzjem : "Iran pa deset praznih mjesta, pa tek ostali".
[
Vidim ovo su vam jedne od metoda borbe protiv siija ...
Kuvajtske vlasti uhapsile su nekoliko osoba koje se sumnjiče da su umiješane u samoubilački napad na šiitsku džamiju u centru grada Kuvajta, u kome je poginulo 27 osoba, saopćili su u subotu sigurnosni izvori.
Izvedeno je više hapšenja osoba osumnjičenih da imaju veze s bombašem-samoubicom - izjavio jeneimenovani izvor u sigurnosnoj službi.
U napadu u petak na šiitsku džamiju u centru grada Kuvajta poginulo je 26 osoba i bombaš-samoubica i povrijeđeno 227 osoba, saopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.
Eksplozija je odjeknula tokom tradicionalne molitve petkom u džamiji Imama Al-Sadeka u četvrti El-Savabir u tom gradu.
Kuvajtska novinska agencija je izvjestila da je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv među vjernicima u zgradi džamije.
Kuvajtski emir, šeik Sabah al-Ahmed al-Džaber al-Sabah, posjetio je u petak mjesto nesreće, osuđujući napad kao pokušaj prijetnje nacionalnom jedinstvu Kuvajta.
- Meta ovog incidenta je naš unutrašnji front, naše nacionalno jedinstvo - rekao je kuvajtski emir agenciji Reuters prilikom posjete ranjenih u bolnici.
Šeik Džaber je, međutim, naglasio da je "to za njih suviše teško" i da je Kuvajt mnogo jači.
Odgovornost za napad u saopćenju na društvenim mrežama preuzela je grupa "Islamska država" (IS), navodeći izvjesnog Abu Sulejmana al-Muvaheda kao izvršioca.
U saopćenju IS navodi da su u eksploziji "ubijene i ranjene desetine ljudi".
Kuvajtska vlada u subotu je je proglasila Dan žalosti.
- choxnox
#117 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Ocito nisi dovoljno bistar da razumijes na sta sam aludirao. Sirijski rezimski i iranski mediji grupe koje se bore protiv sirijske vojske nazivaju teroristima. To je bila poenta i dokaz da je GlobalCir.com produkt iranske propagande.sunceKOtepsija wrote:jer sirijska vojska=sijechoxnox wrote: Dakle, sirijska vojska vs. teroristi.
dok nusret i co. oslobadaju sirijce-zivota![]()
[img]http://vijestiummeta.com/wp-content/upl ... 60x330.jpg
[/img]
- choxnox
#118 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Molim da ne brkas halife i sultane. Navedi mi izvor gdje su to prva cetvorica halifa imali harem(e) i gdje se dokumentuje da su vrsili bludne radnje. Bez ovoga ne zelim da s tobom ulazim u diskusiju. Pazi, ako ne mozes navesti relevantan izvor onda si iznio laz, a sam postajes lazov.asurbanipal wrote:Pa šta ? Nije ništa loše rekao. To je uostalom kasnije bila praksa ehli-sunnetskih vladara, tj. vođa "pravovjernih" ili skraćeno rečeno halifa i sultana. Tako je recimo sultan "presveti padišah" spavao sa robinjama, sa kojom god mu se ćefne jednostavno je otkupivši ili bi je često dobio na poklon. To su bile robinje i nije postojao broj koji to ograničava, a ehli-sunnetska ulema je to naravno aminovala i uvela u tadašnju dogmu. Vijekovima je u muslimanskim zemljama blud bio stalno prisutan u samom vrhu samo je licemjerno zaogrtan različitim definicijama ili je bio "opravdavan".
Ali ipak prvo sacekajmo te tvoje izvore.
- choxnox
#119 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Jel me ovo pokusavas etiketirati kao ISILovca ili sam to pogresno razumio? Hajde da to rascistimo, pa idemo dalje.dezurni_ucenik wrote:Vidim ovo su vam jedne od metoda borbe protiv siija ...
Kuvajtske vlasti uhapsile su nekoliko osoba koje se sumnjiče da su umiješane u samoubilački napad na šiitsku džamiju u centru grada Kuvajta, u kome je poginulo 27 osoba, saopćili su u subotu sigurnosni izvori.
Izvedeno je više hapšenja osoba osumnjičenih da imaju veze s bombašem-samoubicom - izjavio jeneimenovani izvor u sigurnosnoj službi.
U napadu u petak na šiitsku džamiju u centru grada Kuvajta poginulo je 26 osoba i bombaš-samoubica i povrijeđeno 227 osoba, saopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.
Eksplozija je odjeknula tokom tradicionalne molitve petkom u džamiji Imama Al-Sadeka u četvrti El-Savabir u tom gradu.
Kuvajtska novinska agencija je izvjestila da je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv među vjernicima u zgradi džamije.
Kuvajtski emir, šeik Sabah al-Ahmed al-Džaber al-Sabah, posjetio je u petak mjesto nesreće, osuđujući napad kao pokušaj prijetnje nacionalnom jedinstvu Kuvajta.
- Meta ovog incidenta je naš unutrašnji front, naše nacionalno jedinstvo - rekao je kuvajtski emir agenciji Reuters prilikom posjete ranjenih u bolnici.
Šeik Džaber je, međutim, naglasio da je "to za njih suviše teško" i da je Kuvajt mnogo jači.
Odgovornost za napad u saopćenju na društvenim mrežama preuzela je grupa "Islamska država" (IS), navodeći izvjesnog Abu Sulejmana al-Muvaheda kao izvršioca.
U saopćenju IS navodi da su u eksploziji "ubijene i ranjene desetine ljudi".
Kuvajtska vlada u subotu je je proglasila Dan žalosti.
- asurbanipal
#120 Re: Siizam na Face tv i Hayat
choxnox wrote:Molim da ne brkas halife i sultane. Navedi mi izvor gdje su to prva cetvorica halifa imali harem(e) i gdje se dokumentuje da su vrsili bludne radnje. Bez ovoga ne zelim da s tobom ulazim u diskusiju. Pazi, ako ne mozes navesti relevantan izvor onda si iznio laz, a sam postajes lazov.asurbanipal wrote:Pa šta ? Nije ništa loše rekao. To je uostalom kasnije bila praksa ehli-sunnetskih vladara, tj. vođa "pravovjernih" ili skraćeno rečeno halifa i sultana. Tako je recimo sultan "presveti padišah" spavao sa robinjama, sa kojom god mu se ćefne jednostavno je otkupivši ili bi je često dobio na poklon. To su bile robinje i nije postojao broj koji to ograničava, a ehli-sunnetska ulema je to naravno aminovala i uvela u tadašnju dogmu. Vijekovima je u muslimanskim zemljama blud bio stalno prisutan u samom vrhu samo je licemjerno zaogrtan različitim definicijama ili je bio "opravdavan".
Ali ipak prvo sacekajmo te tvoje izvore.
Gdje sam spomenuo prve halife ?
- sunceKOtepsija
#121 Re: Siizam na Face tv i Hayat
highlight zivota ti hutba iz fahdovechoxnox wrote:Jel to najbolje sto mozes replicirati? Hajde ti sinko stani u red iza salik79.sunceKOtepsija wrote:imajuci dole napisani u vidu mozda bi trebao potrazit pomoc :choxnox wrote: Licno sam bio na ovoj hutbi i za svih ovih godina ovo je definitivno bila najbolja koju cu pamtiti dok sam ziv j![]()
asurbanipal wrote:
slusao hutbu harmonikasa o sijama i dosao postavljat nebulozna pitanja
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/758 ... asena.html
- sunceKOtepsija
#122 Re: Siizam na Face tv i Hayat
to su borci zaa slobodu, dosli iz Bosne (idrugih zemalja) da oslobode siriju od alevija i krscana, drzavljana sirijechoxnox wrote:mediji grupe koje se bore protiv sirijske vojske nazivaju teroristima.sunceKOtepsija wrote:jer sirijska vojska=sijechoxnox wrote: Dakle, sirijska vojska vs. teroristi.
dok nusret i co. oslobadaju sirijce-zivota![]()

- salik79
#123 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Poznavanje vjere ti je porazavajuce. Sahih Buhari:choxnox wrote:Taman htjedoh replicirati po tackama kad vidjeh ovu potvoru na Poslanika s.a.w.s. Boze sacuvaj i sakloni nas ovih sija koji ovako javno i bez trunke stida i srama iznose ovakve lazi na Poslanika s.a.w.s. i to da bude gore tokom Ramazana, a sve to kako bi "argumentovali" druge lazi koji su iznijeli.salik79 wrote:BiH38 wrote:Pusti suplje salik79 vec hajde odgovori je li ovo sitina. Ne moras na ona moja pitanja evo mozes od ovog @choxnox cini mi se da ih je on malo bolje poslozio. Odgovori je li ovo istina ili laz i onda mozemo dalje pricati:
- ASPOLUTNA LAZ
Volume 6, Book 60, Number 43 :
Narrated by 'Imran bin Husain
The Verse of Hajj-at-Tamatu was revealed in Allah's Book, so we performed it with Allah's Apostle, and nothing was revealed in Qur'an to make it illegal, nor did the Prophet prohibit it till he died. But the man (who regarded it illegal) just expressed what his own mind suggested.
- salik79
#124 Re: Siizam na Face tv i Hayat
Ma bravo majstore! Svi lazu, samo si ti upravu. Sve slike su samo fotoshop montaza, a tekst izmisljen. Nista, bujrum, kad budes spreman dogovorim nam prijem kod Reisa, pa cemo lagano - recenicu po recenicu - protabirit, da vidimo ko laze.choxnox wrote:Kao izvor na protalu SandzakPress navodi se GlobalCir (valjda bi trebala biti neka agencija ili nesto). Eh sad ide onaj dio za koji sam ti ja rekao da nemas pojma s kim se upustas u diskusiju. Idemo redom:salik79 wrote:Opet dokaz psihopatologije: Pogledaj izvor koji sam naveo kada sam te prvi puta na ovoj temi citirao! Valjda si toliko sposoban?!
EDIT:
Domena GlobalCir.com registrovana je na:
Dakle, formalni vlasnik je doticni Arnel Jusic. Ko je on i zasto mi je on relevantan kao izvor vijesti? Apsolutni anonimus.Registrant Name: Arnel Jusic
Registrant Organization: N/A
Registrant Street: Rakovicka bb NA
Registrant City: Sarajevo
Registrant State/Province: Sarajevo
Registrant Postal Code: 71000
Registrant Country: BA
Registrant Phone: +387.063674837
Registrant Phone Ext:
Registrant Fax:
Registrant Fax Ext:
Registrant Email: [email protected]
Dalje, na navedenom sajtu ima jos vijesti, a ova mi je odmah zapela za oko: http://globalcir.com/vest/1893 (pod naslovom: "Preko 100 terorista ubijeno u jednom danu u Alepu")
Dakle, sirijska vojska vs. teroristi. Sve mi je jasno. Ovo je takodjer sitski portal ili "novinska agencija"Sirijska vojska nastavila je sa vojnim operacijama protiv terorističkih skupina u gradu Alepu u sjevernoj Siriji u petak, i ubila puno militanata u teškim sukobima, prenose različite arapske televizije.![]()
![]()
Ne znam stvarno kako da te opisem. Reci su da si komican jer stvarno si mi navukao smijeh na lice sa ovim pokusajima sirenja sitske propagande.
Znaci da sumiramo: iznosis citate koje ne mozes potkrijepiti niti jednim relevantnim izvorom. Bravo, upucao si se opet, ali ovaj put iz zasjede.