Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
- insomnia78
#101 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Jel placaju njihovi radnici struju?
Ovdje ne placaju ni struju ni plin, doduse placaju al smjesno malo na godisnjem nivou
Ovdje ne placaju ni struju ni plin, doduse placaju al smjesno malo na godisnjem nivou
- BarbaDue
#102 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Ovo prvo je svakako normalno, međutim nije normalno kada samo 2000 ljudi u državi ima takve benificije. Gdje je taj sistem kontrole? Gdje su ti koji bi trebali glas dizati ua ovakve stvari. Što se Bajramović i ostali nr bore da je u EP i Zlatnoj niti (Granov) i poslaniku u skupštini ista plata i TO!Tomahawk11 wrote:Jasno mi je da se Barba cudi, jer je stanje u drzavi generalno fuj.
Ipak, normalno je da imas platu 1000+, topli obrok 15 KM (jer to poslodavcu ide u korist), da imas regres i 13. platu.
Nije normalno da imas 3-4 stotine platu i da ti gazda kaze da se udaras u zicagu sto imas i to.
-
Juliuscezar
#103 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Normalno da placaju pod istim uslovima kao i ostali.insomnia78 wrote:Jel placaju njihovi radnici struju?
- insomnia78
#104 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
U fr nebhnapoleon1 wrote:Normalno da placaju pod istim uslovima kao i ostali.insomnia78 wrote:Jel placaju njihovi radnici struju?
-
neki
#105 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Zato sto smo socijalizam napustili 1990 i sretno i ushiceno uplovili u blagodati kapitalizma i slobodnog trzista radaBarbaDue wrote:Ovo prvo je svakako normalno, međutim nije normalno kada samo 2000 ljudi u državi ima takve benificije. Gdje je taj sistem kontrole? Gdje su ti koji bi trebali glas dizati ua ovakve stvari. Što se Bajramović i ostali nr bore da je u EP i Zlatnoj niti (Granov) i poslaniku u skupštini ista plata i TO!Tomahawk11 wrote:Jasno mi je da se Barba cudi, jer je stanje u drzavi generalno fuj.
Ipak, normalno je da imas platu 1000+, topli obrok 15 KM (jer to poslodavcu ide u korist), da imas regres i 13. platu.
Nije normalno da imas 3-4 stotine platu i da ti gazda kaze da se udaras u zicagu sto imas i to.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#106 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
pa za koliko bi ti da radi inženjer u Elektroprivredi, bilo kojoj? 1300KM ?
- BarbaDue
#107 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Ko je govorio o inžinjerima? Govorio sam o dispečeru koji ima a možda i nema IV stepen škole.
A ti @neki stvarni smaraš tim filozofskim frazama. Misliš da je neko glup ili lud!?
A ti @neki stvarni smaraš tim filozofskim frazama. Misliš da je neko glup ili lud!?
-
Tarik28
#108 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
da je EP privatna firma za posao koji "inzenjeri" rade tu bi imali max. 1000 KM jer posao koji rade nije nikakav inzenjering vec tendersko-birokratsko-administrativni, sav inzenjering i realan rad ide opet preko ledja pravih radnika - inzenjera i majstora u privatnim firmama koje se bore na tenderima a tu su plate 500 KM, dakle totalna nepravda i bezobrazluk... nego sve fino privatizovati pa na trzište i nek zaradi ko koliko moze pa kom' opanci kom' obojcimk ultra wrote:pa za koliko bi ti da radi inženjer u Elektroprivredi, bilo kojoj? 1300KM ?
- Danguba
#109 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Inkasanti, sto ste popili pive, popili ste. Necete vise ni case vode dobiti. Ponesite sa sobom.

-
Ci-Nick
#110 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
U Mittalu Zenica (koji je svjetski broj jedan u proizvodnji čelika) plaće inžinjera su 1000 do 1300 KM pus topli obrok 100 KM.mk ultra wrote:pa za koliko bi ti da radi inženjer u Elektroprivredi, bilo kojoj? 1300KM ?
Istina šefovi imaju mnogo više.
Problem javnih preduzeća nije samo u visini plate nego i u tome što tu ima 50 % izmišljenih radnih mjesta.
Ima tu ljudi koji ne rade efektivno ni par sati sedmično a plaća,...elhamdulilah,..
-
Tarik28
#111 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
sve će se privatizovati kad tad aBd jer kapitalizmu se ne mozemo oduprijeti pa cemo vidjeti stranacko-rodbinskog uhljeba "inzenjera" iz EP kad izadje na trziste, majstor iz bilo koje privatne firme ce ga pregazit ko plitak potokCi-Nick wrote:U Mittalu Zenica (koji je svjetski broj jedan u proizvodnji čelika) plaće inžinjera su 1000 do 1300 KM pus topli obrok 100 KM.mk ultra wrote:pa za koliko bi ti da radi inženjer u Elektroprivredi, bilo kojoj? 1300KM ?
Problem javnih preduzeća nije samo u visini plate nego i u tome što tu ima 50 % izmišljenih radnih mjesta.
Ima tu ljudi koji ne rade efektivno ni par sati sedmično a plaća,...elhamdulilah,..
- Cherry-Cherry
#112 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Umjesto da se ljudi bore, da im se plate povećaju, oni bi da se smanje plate onima, koji imaju više od njih. Nama je nazadluk ukorijenjen u mozgu.
- sinuhe
#113 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Struja će svakako poskupiti kad budu kao gradili nove blokove kako se to već kaže.
-
julisiz es grant
#114 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Što je inžinjer bolji u svojoj struci od ljekara specijaliste u svojoj?mk ultra wrote:pa za koliko bi ti da radi inženjer u Elektroprivredi, bilo kojoj? 1300KM ?
- Cherry-Cherry
#115 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Zašto ne bi ljekar specijalista imao veću platu?julisiz es grant wrote:Što je inžinjer bolji u svojoj struci od ljekara specijaliste u svojoj?mk ultra wrote:pa za koliko bi ti da radi inženjer u Elektroprivredi, bilo kojoj? 1300KM ?
-
julisiz es grant
#116 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Jer mu kolektivni ugovor određuje kolika će biti.Cherry-Cherry wrote:Zašto ne bi ljekar specijalista imao veću platu?julisiz es grant wrote:Što je inžinjer bolji u svojoj struci od ljekara specijaliste u svojoj?mk ultra wrote:pa za koliko bi ti da radi inženjer u Elektroprivredi, bilo kojoj? 1300KM ?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#117 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Inženjer nije isto što i tehnologCi-Nick wrote:U Mittalu Zenica (koji je svjetski broj jedan u proizvodnji čelika) plaće inžinjera su 1000 do 1300 KM pus topli obrok 100 KM.mk ultra wrote:pa za koliko bi ti da radi inženjer u Elektroprivredi, bilo kojoj? 1300KM ?
znam ih i ja nekoliko tehnologa iz Natronke, isto oko 1300KM.. inženjer 2000KM
A pojedine privatne firme plaćaju dosta dosta više od tih 2000KM, tako da je EP solidna plata naspram količine posla koji se radi
garantujem da bi pola inženjera što poznajem, da dobijaju 1300KM davno napustili državu
- insomnia78
#118 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Ma nisu problem plate, problem je sto ti nema sanse da upadnes tu bez jake stele
- gnjev
#119 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Moj stari radi u Elektroprijenosu , prije je bio u vec spomenutoj EP . Al necu da vam pricam pikanterije zamrzit cete ne 
-
evianvoda
#120 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Очекивано.
Све на страну али ја нигдје не видјех бољих жена него у електропривреди, ууфффф. Био сам у просторијама и сарајевске и бањалучке и могу вам рећи да је скоро све манекенка до манекенке.
А поготово ове година 30-40, одлично се држе..
Треба ми папир, кажу ми испред слободно је, приђем ја вратима покуцам једном, двапут.. отворим врата кад оно женска испред себе ставила 10 пари штикли и ципела и испробава их, на рачунару фејсбук дописивање а још упалила музику. Каже ми да навратим мало касније, за једно пола сата има обавеза сад..

Једине боље жене сам срео у агенцији за банкарство, ал оно је баш неко са жестоким укусом бирао, какав порн лук.
А чуо сам да су тамо плате и бенефиције генерално највеће.
Све на страну али ја нигдје не видјех бољих жена него у електропривреди, ууфффф. Био сам у просторијама и сарајевске и бањалучке и могу вам рећи да је скоро све манекенка до манекенке.
Треба ми папир, кажу ми испред слободно је, приђем ја вратима покуцам једном, двапут.. отворим врата кад оно женска испред себе ставила 10 пари штикли и ципела и испробава их, на рачунару фејсбук дописивање а још упалила музику. Каже ми да навратим мало касније, за једно пола сата има обавеза сад..
Једине боље жене сам срео у агенцији за банкарство, ал оно је баш неко са жестоким укусом бирао, какав порн лук.
- jao_situacije
#121 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
ali je najveći problem što minimalno 100 hiljada ljudi ima ima želju da se tu zaposliinsomnia78 wrote:Ma nisu problem plate, problem je sto ti nema sanse da upadnes tu bez jake stele
realno koliko bi ep trebala da ima zaposlenih, evo da izbijemo ove sa štelom koliko će se ljudi zaposliti na njihovo mjesto 500, 1000 ?
a onda da uzmemo u obzir koliko je viška radnika, jer je tu najveći postotak ovih sa štelom, i dođemo vjerovatno do nekog malog broja ljudi koji bi trebali da rade u ep
- problemnatravunu
#122 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Svratio bas juce poslom u zelenu zgradu El Privrede, hebem ti , unutra i kancelarije i hodnici ko svemirski brod, sve čisto, uredno, k´o pišta , što bi rekli...
- staxx
#123 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
CItam redom komentare...
ja licno imam vrlo pouzdane informacije kakve su gdje plate... otac mi radi u elektroprivredi, ja sam indirektno radio u sklopu EP...
ljudi pola ovih komentara su totalne neistine, a tvrdite kako "sigurno znate", nemojte lupati predpostavke kao da su istinite cinjenice
za postavljaca teme, taj tvoj poznanik te nafarbao ko malo dijete, 70% sto ti je rekao je sarena laža... i stid bi me bilo da spomenem nekome da sam u onakvu pricu povjerovao, a kamo li da napisem na forumu, pa ti vidi...
a drugo, 13. plata, naknade za NG, bajrame, bozice, plata u mittalu 1300KM, topli obroci 25 KM?! u kojem filmu ste vi ovo gledali?!
P.S. struja nam je među NAJJEFTINIJIM U EVROPI!! ko ne zna -> google, pa onda na forum pisati
STRUJA U BIH NAJJEFTINIJA U EVROPI
Prema podacima evropskog statističkog ureda Eurostata, najnižu cijenu struje za domaćinstva plaćaju Bugari, Grci, Srbi, Hrvati, Estonci i Bosanci. Istovremeno, najskuplju struju u Evropi plaćaju Danci,
Italijani i Holanđani pri čemu je razlika između najskuplje i najjeftinije evropske struje za domaćinstva više nego trostruka!
Cijena struje za 100 kilovatsati u Elektroprivredi BiH trenutno iznosi 6,05 eura (prosječna zimska i ljetna tarifa) i to je, prema raspoloživim podacima, ujedno i najniža cijena struje u Evropi. (Izvor: Energyobserver / Biznis.ba/AsimMetiljević-Slobodna Bosna)
ja licno imam vrlo pouzdane informacije kakve su gdje plate... otac mi radi u elektroprivredi, ja sam indirektno radio u sklopu EP...
ljudi pola ovih komentara su totalne neistine, a tvrdite kako "sigurno znate", nemojte lupati predpostavke kao da su istinite cinjenice
za postavljaca teme, taj tvoj poznanik te nafarbao ko malo dijete, 70% sto ti je rekao je sarena laža... i stid bi me bilo da spomenem nekome da sam u onakvu pricu povjerovao, a kamo li da napisem na forumu, pa ti vidi...
a drugo, 13. plata, naknade za NG, bajrame, bozice, plata u mittalu 1300KM, topli obroci 25 KM?! u kojem filmu ste vi ovo gledali?!
P.S. struja nam je među NAJJEFTINIJIM U EVROPI!! ko ne zna -> google, pa onda na forum pisati
Prema podacima evropskog statističkog ureda Eurostata, najnižu cijenu struje za domaćinstva plaćaju Bugari, Grci, Srbi, Hrvati, Estonci i Bosanci. Istovremeno, najskuplju struju u Evropi plaćaju Danci,
Italijani i Holanđani pri čemu je razlika između najskuplje i najjeftinije evropske struje za domaćinstva više nego trostruka!
Cijena struje za 100 kilovatsati u Elektroprivredi BiH trenutno iznosi 6,05 eura (prosječna zimska i ljetna tarifa) i to je, prema raspoloživim podacima, ujedno i najniža cijena struje u Evropi. (Izvor: Energyobserver / Biznis.ba/AsimMetiljević-Slobodna Bosna)
- BarbaDue
#124 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Ovaj momak što je ispričao priču vjerujem mu sa zadrškom, u ostalom kao i tebi. Šta ću, stari mi ne radi u EP a jedino bi njemu vjerovao.staxx wrote: za postavljaca teme, taj tvoj poznanik te nafarbao ko malo dijete, 70% sto ti je rekao je sarena laža... i stid bi me bilo da spomenem nekome da sam u onakvu pricu povjerovao, a kamo li da napisem na forumu, pa ti vidi...
P.S. struja nam je među NAJJEFTINIJIM U EVROPI!! ko ne zna -> google, pa onda na forum pisati![]()
Komentari su različiti i zaista oslikavaju stanje u BiH, svak sebe brani i svako ima svoje interese.
Drug, nemoj mi ScFi filmove o Bosni negirati, svaki je istinit, i ništa me ne može iznenaditi.
To što nam isporučuju jednu od najjeftinijih struja u EU im ne daje pravo da se tako rasipnički i oholo ponašaju.
P.S. 30.000,00KM za otpremninu jednom dispečeru!? Koliko onda dobije 1,2,3,4 čovjek u EP???
-
Ci-Nick
#125 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
.
Last edited by Ci-Nick on 27/06/2015 11:14, edited 4 times in total.