Dobro pitanje. Lokalna murijaand wrote: kad se već priča o dženazi,ko tu dženazu obezbjeđuje?
Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#101 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
- Kikibombona
#102 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Draga Sara, vjerovatno si mlada, pa stoga energicna, puna entuzijazma. Nisam ni ja star, daleko bilo, ali sam davno izgubio entuzijazam i srcanost kada je u pitanju politika u BiH. Nekada sam se nervirao, pokusavao nekoga ubjediti u nesto... i u konacnici skontao da je to cisto gubljenje vremena i energije. Nista nisam postigao, nista se nije promijenilo, ni za milimetar. Cista nula!SaraFina wrote:
Ja se slazem da on ne treba Srebrenici.
Medjutim cijeli svijet je pod utiskom njegovog srceparajućeg govora kako zeli dobrosusjetske odnose i promovira mir u regionu.
BiH je drzava i srpskog naroda a čelnici samog manjeg BH entiteta svakodnevno i sami negiraju genocid
Spriječiti Vučića u ovim okolnostima da dodje nakon otkazivanja posjete Nikoliću je autogol.
Treba raskrinkati to licemjerje jednom zauvjek
Sve ovo je vec ponovljeno 20 puta. Uvijek ista prica. Uvijek neki sudbonosni trenuci, dani odluke, konacni obracuni. Nedavno nasao Avaz iz 1999. Da prekucam datum mogao bih hladno prodati novine kao danasnje. Nista se nije promijenilo, osim sto imamo veci vanjski dug i sto je jos vise firmi zatvoreno.
Ove jadne zene koje je ovozemaljski zivot udesio treba pustiti na miru. Pomoci im ili ih pustiti na miru. Posto od pomoci nismo, posto svi gledamo samo sebe, onda uciniti ovo drugo.
Porodice zrtava trebaju odluciti da li je Vucic pozeljan. Sta se tu ima bilo ko drugi petljati? Ako ce njima olaksati njegovu prisustvo i izrazi saucesca, neka dodje. Ako ce im otezati bol, onda neka ne dolazi. Veoma jednostavno.
Njegovo prisustvo moze uticati na ponekog Srbina i Bosnjaka, ali ne u tako znacajnoj mjeri, da bi bilo vrijedno bola porodice zrtava. Mnogi Srbi imaju neke svoje verzije o Srebrenici. Nastimano, u Potocarima pokopani vojnici koji su u borbama poginuli, CIA, Masoni, ovo - ono... Vucicevo prisustvo u Potocarima bi bila potvrda da se tamo desilo nesto strasno, kako god to Srbi kvalifikovali. Mozda i nekog Bosnjaka odobrovolji promjena kursa 'nekadasnjeg' ultra sovinisti. Eto, to bi bio neki eventualni simbolicni doprinos...
A ti sukovi i to, da se raskrinka nesto zauvijek. Nema od toga Fina nista. Politicari su profesionalni manipulatori i ljigavci. Sve je ovo vec vidjeno milion puta. I sve sto bi se desilo bilo bi zaboravljeno za dva dana pa bi se cekala nova godisnjica genocida da se opet 'raskrinka za sva vremena'. Nema od toga nista, vjeruj mi. Govorim na osnovu dosadasnjeg iskustva i svega sto svakodnevno gledam i slusam u ovoj drzavi.
A stranci i nekakve poruke strancima? Da izvines, koga boli kurac za nama ovdje? Pa ljudi se gombaju oko prevlasti u Ukrajini, BI, Africi i drugim lokacijama od strateske/egzistencijalne vaznosti. Sve sto se desi u Potocarima nece imati nikakve reprekusije na buducnost BiH. NIKAKVE! Sve ce biti zaboravljeno za dva dana i apsolutno nista se nece desiti.
Hajmo 11.07. uciniti danom dostojanstva, a ne danom politickih nadmudrivanja!
Ovi ljudi su prodani, izdani u miru od iste te politike. Nikakvu satisfakciju nisu dobili. Nista. Srebrenica je grad duhova. I onda dzenazu treba iskoristiti da se uberu nekakvi poencici preko muke prezivjelih Srebrenicana?
Ja nisam za to. Neka Srebrenicani sami odluce ko je dobrodosao u Potocare 11.07.
- SaraFina
#103 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Danguba wrote:Ne postavlja niko uslove za dolazak.SaraFina wrote:
Trebalo je prilikom poziva još postavit uvjete za dolazak
Vucic je danas takstativno nabrojao uslove i doslovce rekao ''ako ce me primiti pod ovim uslovima ja sam spreman ici u Srebrenicu''.
A ja kazem, ako su takvi uslovi ti nisi pozeljan tamo.
Treba li da ti to objasnjavam ili ces jos jednom procitai sta je izjavio.
Daguba, mislila sam a opasku od and-A koji kaze da ga treba izolirati i ne pustiti medju ljude
- and
#104 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
tako da vučić ne bi bio jedini predstavnik druge strane_BataZiv_0809 wrote:Dobro pitanje. Lokalna murijaand wrote: kad se već priča o dženazi,ko tu dženazu obezbjeđuje?
jeste dženaza,ali je i svjetski i politički događaj pa se treba znati mudro postaviti.u politici nema pravednosti i osjećanja
- karanana
#105 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
obezbjedjuje lokalna policija kao i pripadnici kako se ona ubleha zove nesto za koordinaciju policijskih tijela....oni sto cuvaju predsjednistvo, ambasade i slicne objekte.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#106 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Lako je nama ovdje srati, pricati o sahovskim partijama, politickim nadmudrivanjima i slicnim nebulozama.and wrote: tako da vučić ne bi bio jedini predstavnik druge strane![]()
jeste dženaza,ali je i svjetski i politički događaj pa se treba znati mudro postaviti.u politici nema pravednosti i osjećanja
Da je moj neko ubijen i da ga ukopavam, poslao bih u pm sve ove koji bi od toga pravili cirkus. I politicare i forumase.
- and
#107 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
nisam mislio da ga treba izolirati,već u vipu gdje budu političari napraviti dio za one koji su priznali genocid i dio za one koji ga negirajuSaraFina wrote:Danguba wrote:Ne postavlja niko uslove za dolazak.SaraFina wrote:
Trebalo je prilikom poziva još postavit uvjete za dolazak
Vucic je danas takstativno nabrojao uslove i doslovce rekao ''ako ce me primiti pod ovim uslovima ja sam spreman ici u Srebrenicu''.
Daguba, mislila sam a opasku od and-A koji kaze da ga treba izolirati i ne pustiti medju ljude
-
emmir1
#108 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Vučić i Srbija imaju isti cilj kao i 90 tih, samo su promijenili sredstvo i način.
Rusija i JNA su im donekle pomogli, no sada su se okrenuli Evropi i USA a o nama će na sav glas pričati kao o teroristima i onima koji podržavaju isil.
Smio bi ruku dati da će Rusija u raspravi u SB, tu priču proturiti
Rusija i JNA su im donekle pomogli, no sada su se okrenuli Evropi i USA a o nama će na sav glas pričati kao o teroristima i onima koji podržavaju isil.
Smio bi ruku dati da će Rusija u raspravi u SB, tu priču proturiti
- SaraFina
#109 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Kikibombona wrote:Draga Sara, vjerovatno si mlada, pa stoga energicna, puna entuzijazma. Nisam ni ja star, daleko bilo, ali sam davno izgubio entuzijazam i srcanost kada je u pitanju politika u BiH. Nekada sam se nervirao, pokusavao nekoga ubjediti u nesto... i u konacnici skontao da je to cisto gubljenje vremena i energije. Nista nisam postigao, nista se nije promijenilo, ni za milimetar. Cista nula!SaraFina wrote:
Medjutim cijeli svijet je pod utiskom njegovog srceparajućeg govora kako zeli dobrosusjetske odnose i promovira mir u regionu.
BiH je drzava i srpskog naroda a čelnici samog manjeg BH entiteta svakodnevno i sami negiraju genocid
Spriječiti Vučića u ovim okolnostima da dodje nakon otkazivanja posjete Nikoliću je autogol.
Sve ovo je vec ponovljeno 20 puta. Uvijek ista prica. Uvijek neki sudbonosni trenuci, dani odluke, konacni obracuni. Nedavno nasao Avaz iz 1999. Da prekucam datum mogao bih hladno prodati novine kao danasnje. Nista se nije promijenilo, osim sto imamo veci vanjski dug i sto je jos vise firmi zatvoreno.
Ove jadne zene koje je ovozemaljski zivot udesio treba pustiti na miru. Pomoci im ili ih pustiti na miru. Posto od pomoci nismo, posto svi gledamo samo sebe, onda uciniti ovo drugo.
Porodice zrtava trebaju odluciti da li je Vucic pozeljan. Sta se tu ima bilo ko drugi petljati? Ako ce njima olaksati njegovu prisustvo i izrazi saucesca, neka dodje. Ako ce im otezati bol, onda neka ne dolazi. Veoma jednostavno.
Njegovo prisustvo moze uticati na ponekog Srbina i Bosnjaka, ali ne u tako znacajnoj mjeri, da bi bilo vrijedno bola porodice zrtava. Mnogi Srbi imaju neke svoje verzije o Srebrenici. Nastimano, u Potocarima pokopani vojnici koji su u borbama poginuli, CIA, Masoni, ovo - ono... Vucicevo prisustvo u Potocarima bi bila potvrda da se tamo desilo nesto strasno, kako god to Srbi kvalifikovali. Mozda i nekog Bosnjaka odobrovolji promjena kursa 'nekadasnjeg' ultra sovinisti. Eto, to bi bio neki eventualni simbolicni doprinos...
A ti sukovi i to, da se raskrinka nesto zauvijek. Nema od toga Fina nista. Politicari su profesionalni manipulatori i ljigavci. Sve je ovo vec vidjeno milion puta. I sve sto bi se desilo bilo bi zaboravljeno za dva dana pa bi se cekala nova godisnjica genocida da se opet 'raskrinka za sva vremena'. Nema od toga nista, vjeruj mi. Govorim na osnovu dosadasnjeg iskustva i svega sto svakodnevno gledam i slusam u ovoj drzavi.
A stranci i nekakve poruke strancima? Da izvines, koga boli kurac za nama ovdje? Pa ljudi se gombaju oko prevlasti u Ukrajini, BI, Africi i drugim lokacijama od strateske/egzistencijalne vaznosti. Sve sto se desi u Potocarima nece imati nikakve reprekusije na buducnost BiH. NIKAKVE! Sve ce biti zaboravljeno za dva dana i apsolutno nista se nece desiti.
Hajmo 11.07. uciniti danom dostojanstva, a ne danom politickih nadmudrivanja!
Ovi ljudi su prodani, izdani u miru od iste te politike. Nikakvu satisfakciju nisu dobili. Nista. Srebrenica je grad duhova. I onda dzenazu treba iskoristiti da se uberu nekakvi poencici preko muke prezivjelih Srebrenicana?
Ja nisam za to. Neka Srebrenicani sami odluce ko je dobrodosao u Potocare 11.07.
Trudim se ne izgubiti entuzijazam
Samo mislim da će porodice zrtava osobito nakon hapšenja Orića vjerovatno odbiti Vučićev dolazak... Slazem se i da imaju pravo nataj čin.
Medjutim mišljenja sam Kiki da će Vučiću to biti najbolji ALIBI kako pred svijetom gdje je osjećajno glumio mirotvorca a tako i u Srbiji.
Praktično je nama prebacio vruć krompir da se borimo s njim u rukama.
Odbiti ga je najpovoljnije rješenje i olakotna okolnosti njemu i Srbiji pred rezoluciju
- and
#110 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
sve je to tako,ali koliko god se trudili da tako bude ovo nije samo dženaza. znaju to i majke srebrenice koje su imale brojne akcije širom svijeta,koje su svjedočile u hagu i šta sve nisu istrpile da bi se saznala istina o srebrenici i da bi dobila svoje mjesto u istoriji,koju će nadam se djeca širom svijeta učiti u školi._BataZiv_0809 wrote:Lako je nama ovdje srati, pricati o sahovskim partijama, politickim nadmudrivanjima i slicnim nebulozama.and wrote: tako da vučić ne bi bio jedini predstavnik druge strane![]()
Da je moj neko ubijen i da ga ukopavam, poslao bih u pm sve ove koji bi od toga pravili cirkus. I politicare i forumase.
- nikad_vise
#111 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Najveca Bosnjacka tragedija ne smije postati mjesto za popravljanje imidza Srbije.SaraFina wrote:
Naravno da ne zeli pomirenje ...
Ali kao što Emir reče spreman je radi imidza Srbije i zrtvovati nešto ...
Da se nije onako srceparajuće obratio javnosti i odlučno odbio dolazak to bi bio na pragu ove rezolucije autogol Srbima
Ovako su loptu prebacili nama i zabraniti mu dolazak bilo bi kontraproduktivno
Ja razumijem bol porodica zrtava u potpunosti i da ima ovozemaljske pravde mi ne bi ni raspravljali o ovom sada.
Nazalost jedina šansa da se pokaze uloga Srbije u konfuziji zvanoj BIH je RASKRINKAVANJE četnika i njegovog licemjerja
A samim time i imidzaSrbije.
Jer Vučić je ustvari Srbija.
To je najbolnija rana i ako ce na njoj da popravlja imidz treba nas sve kolektivno istrijebiti kao narod.
To je isto kao da Himler dođe u Ausvic da opere obraz nacisticke Njemacke.
Jos poslije hapsenja Nasera?Jos odbacivanje rezolucije?
Nema ni jednog argumenta da on ima dobrodoslicu.
Ako padnemo na tom ispitu,jebes nas kao narod.
Neka to ispane i kontraproduktivno,neka ispanemo sve i svasta,zna se sta je moralno a sta ne.
Prevelika je to rana za skupljanje pluseva cetnika.
- SaraFina
#112 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
and wrote:nisam mislio da ga treba izolirati,već u vipu gdje budu političari napraviti dio za one koji su priznali genocid i dio za one koji ga negirajuSaraFina wrote:Danguba wrote:
Ne postavlja niko uslove za dolazak.
Ja bi svima pustila i slikom na sliku, dokumentarac.
Vučić u video uratku poziva na smrt sto Muslimana za jednog Srbina i ovu današnju srceparajuću parodiju o dobrosusjetskim odnosima i njegovoj zrtvi da dodje
Pa onda nekase kolektivno zapitaju dali je imao lobotomiju
-
emmir1
#113 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Treba na dan dzenaze na ulaz u Potočare staviti veliki natpis, ovdje su ukopane žrtve genocida koji su počinili Srbi, uđite i poklonite se tim žrtvama srpskog genocida.
I onda kada Vučić dođe pred ulaz, ili će ući i priznati genocid ili će se vratiti sa ulaza.
I onda kada Vučić dođe pred ulaz, ili će ući i priznati genocid ili će se vratiti sa ulaza.
- SaraFina
#114 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
nikad_vise wrote:Najveca Bosnjacka tragedija ne smije postati mjesto za popravljanje imidza Srbije.SaraFina wrote:
Naravno da ne zeli pomirenje ...
Ali kao što Emir reče spreman je radi imidza Srbije i zrtvovati nešto ...
Da se nije onako srceparajuće obratio javnosti i odlučno odbio dolazak to bi bio na pragu ove rezolucije autogol Srbima
Ovako su loptu prebacili nama i zabraniti mu dolazak bilo bi kontraproduktivno
Ja razumijem bol porodica zrtava u potpunosti i da ima ovozemaljske pravde mi ne bi ni raspravljali o ovom sada.
Nazalost jedina šansa da se pokaze uloga Srbije u konfuziji zvanoj BIH je RASKRINKAVANJE četnika i njegovog licemjerja
A samim time i imidzaSrbije.
Jer Vučić je ustvari Srbija.
To je najbolnija rana i ako ce na njoj da popravlja imidz treba nas sve kolektivno istrijebiti kao narod.
To je isto kao da Himler dođe u Ausvic da opere obraz nacisticke Njemacke.
Jos poslije hapsenja Nasera?Jos odbacivanje rezolucije?
Nema ni jednog argumenta da on ima dobrodoslicu.
Ako padnemo na tom ispitu,jebes nas kao narod.
Neka to ispane i kontraproduktivno,neka ispanemo sve i svasta,zna se sta je moralno a sta ne.
Prevelika je to rana za skupljanje pluseva cetnika.
Ja mislim da ti mene ne razumiješ u potpunosti...
Zivimo u drzavi gdje se svakodnevno taj genocid u RS osporava, omalovazava nazivajući seoskim i kroz smijeh čak negira
Ne misliš li da smo davno pali na ispitu?
Naše najveće stratište je u RS koja je polulegalizirana i čiji su temelji kosti i onih preko osam hiljada ubijenih u Potočarima
Čime i kakvim ispitima se mi kao narod zavaravamo?
Odavno smo pali...
Zato ako postoji mogućnost popravnog i da se tim ljudima omogući izdvajanje i Distrikt poput Brčkog to bi već bio uspjeh
- Sinapsa
#115 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Mislim da se trebamo postaviti u poziciju mrtvih koji su u Potocarima sahranjeni. Pitam se da li bi oni, kada bi hipotetski imali glas, pozdravili prisustvo tog ljudskog smrada (Nikolic, Vucic). Ta tupava sorta ljudi su i bili "bezglavi mozgovi" rata i ratnih zlocina. Osim toga, prisustvo takvog covjeka bi uznemirilo i vjerovatno razbijesnilo prisutne ljude. Moglo bi da dodje do incidenta, koji nam zbog ignorisanja ljudskih potreba, ne bi isao u prilog.SaraFina wrote:Sinapsa wrote:
@SaraFina,
upravo mi ovaj @Dangubin pristup suvereno djeluje - reci da je takav kakav jeste nepozeljan. To je igra po sopstvenim pravilima. Njemu bi bila nanesena steta time. Kako bi to on seriozno mogao politicki da unovci u medjudrzavnim odnosima mi je zagonetka, a i nebitno....Njemu treba Srebrenica, kako bi se mogao da kreira sliku o sebi, kao neko ko se zalaze za pomirenje, suzivot....bla bla....Srebrenici taj smrdo ne treba. Taj njihov prozirni, licemjerni igrokaz je naporan postao i ne trebamo se previse sa tim zamarati, hoce li on ovo ili ono od toga napraviti. Svodi se na puku igru rijeci sa minimalnom substancom... U Dangubinom pristupu agiramo, u tvom reagiramo i igramo njihovu igru. Bolje je presjeci mu vrpcu.
Dalje, pozvati ga a onda ukaljati nekim video-uradkom bi opet ostavilo mrlju na nasu dobronamjernost. Tek to bi politicki iskoristio za kreiranje neprijateljske, nedobronamjerne i neiskrene slike o bosnjackom narodu. Time bi uspio da lakse surfa na valovima relativizacije bosanskoga rata, a jos bi pride izazvao empatiju kod svoga naroda jer bi ga sazaljevali - on dosao sa dobrim "namerama" i uprkos svim "negativnim politickim posledicama", a Bosnjaci mrze eto cak i tako velikodusne i nesebicne Srbe...jebes budale. Najbolje je razmisljati jednostavno i pitati se sta mi hocemo a sta necemo i po tome dejstvovati. To sa svjetskom javnoscu i sta ce reci Bodo ovaj, Hans onaj, Evropa - vjeruj mi savrseno nebitno....sve go jebivjetar. U vezi Srebrenice i svih drugih stratista, od Bosnjaka niko nikakve ustupke ne smije da ocekuje ili sta vise - zahtijeva. Tu mi postavljamo norme.
Zbog toga smatram da bi njegov dolazak bio u svakom slucaju autogol. Ako se incident dogodi - mi negativci. Ako se ne dogodi - Vucic dobija a Bosnjaci vrijedjaju i sebe i svoje mrtve prihvatajuci prisustvo covjeka koji je citav svoj politicki zivot radio za onu Srbiju koja je razlog njihove smrti i koji je tu radi ubiranja politickih poena a ne radi katarze. Vjerujem da bi se pri povratku smijao i cudio nasoj "pameti". Poslali bi im poruku da se sa nama moze kako se ´oce...
Vidjela si kako se Nikolic uzjebo kad mu je Bake presjekao vrpcu (predsjednik Nikolic ce i dalje da se zalaze za dobrosusjedne odnose sa svim narodima bla bla bla)....presjecimo vrpcu i ovom nehljebu...
- Kikibombona
#116 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Ma ja mislim da je entuzijazam bolje kanalisati u neku drugu oblast, sto dalje od politike...SaraFina wrote:
Trudim se ne izgubiti entuzijazam![]()
Samo mislim da će porodice zrtava osobito nakon hapšenja Orića vjerovatno odbiti Vučićev dolazak... Slazem se i da imaju pravo nataj čin.
Medjutim mišljenja sam Kiki da će Vučiću to biti najbolji ALIBI kako pred svijetom gdje je osjećajno glumio mirotvorca a tako i u Srbiji.
Odbiti ga je najpovoljnije rješenje i olakotna okolnosti njemu i Srbiji pred rezoluciju
Pa eto, vec si ponudila dva razloga da se odbije Vucic. Rezolucija i Oric. Bakir je vec odbio Nikolica. Od toga u konacnici nista ni pozitivno ni negativno. Isti bi slucaj bio sa Vucicem. Nikakve pozitivne ili negativne posljedice ne bi osjetili od njegovog dolaska/nedolaska. Pricalo bi se o tome dva dana i cao djaci. Svijetu ta prica ne bi bila sekunde interesantna.
Srbija je u gadnoj situaciji, nista mi ne mozemo uciniti da im bude gore. Mali smo, i njihov odnos sa nama je lokalne prirode i dodje kao dnevna zabava za gladna usta. Srbija ima problem sa Kosovom i posebno sa Rusijom. Zapad ne podnosi ruske saveznike. Kad tad ce ucijeniti Srbiju i zahtjevati da zauzmu neprijateljski stav spram Rusije. Srbija je ekonomski totalno ovisna o zapadu koji ih drzi za j... Jako gadna situacija za njih. Evropa zahtjeva potpuno slugarstvo a Srbija na to jos uvijek nije spremna.
I ova rezolucija je politicka igrarija i samarcina Srbiji za naklonost Rusiji i rezervisan stav spram rusko-ukrajinskog sukoba.
Tek ih cekaju pravi problemi. S obzirom na katastrofalne ekonomske prilike, pred njima su teski dani na lokalnom i globalnom nivou.
Sto se tice Vucica, on je kao pojedinac nebitan. Evropski zvanicnici znaju 100 puta bolje od nas ko je i kakav je Vucic. Ne mozemo mi njega ogoliti pred evropskim ocima. Sve oni znaju.
Vucic se pokusava vaditi, ali su rivali neuporedivo mocniji, pametniji...
- insomnia78
#117 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
'ajde, a reprezentativce koji nose istetovirane granice tvorevine u ciji je temelj zakopan taj ubijeni?_BataZiv_0809 wrote:Lako je nama ovdje srati, pricati o sahovskim partijama, politickim nadmudrivanjima i slicnim nebulozama.and wrote: tako da vučić ne bi bio jedini predstavnik druge strane![]()
- and
#118 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
bilo bi interesantno da puste orića,pa da budu zajedno 
- Sinapsa
#119 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Uh dje ga nadjeinsomnia78 wrote:'ajde, a reprezentativce koji nose istetovirane granice tvorevine u ciji je temelj zakopan taj ubijeni?_BataZiv_0809 wrote:Lako je nama ovdje srati, pricati o sahovskim partijama, politickim nadmudrivanjima i slicnim nebulozama.and wrote: tako da vučić ne bi bio jedini predstavnik druge strane![]()
- SaraFina
#120 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Sinapsa wrote:Mislim da se trebamo postaviti u poziciju mrtvih koji su u Potocarima sahranjeni. Pitam se da li bi oni, kada bi hipotetski imali glas, pozdravili prisustvo tog ljudskog smrada (Nikolic, Vucic). Ta tupava sorta ljudi su i bili "bezglavi mozgovi" rata i ratnih zlocina. Osim toga, prisustvo takvog covjeka bi uznemirilo i vjerovatno razbijesnilo prisutne ljude. Moglo bi da dodje do incidenta, koji nam zbog ignorisanja ljudskih potreba, ne bi isao u prilog.SaraFina wrote:Sinapsa wrote:
@SaraFina,
upravo mi ovaj @Dangubin pristup suvereno djeluje - reci da je takav kakav jeste nepozeljan. To je igra po sopstvenim pravilima. Njemu bi bila nanesena steta time. Kako bi to on seriozno mogao politicki da unovci u medjudrzavnim odnosima mi je zagonetka, a i nebitno....Njemu treba Srebrenica, kako bi se mogao da kreira sliku o sebi, kao neko ko se zalaze za pomirenje, suzivot....bla bla....Srebrenici taj smrdo ne treba. Taj njihov prozirni, licemjerni igrokaz je naporan postao i ne trebamo se previse sa tim zamarati, hoce li on ovo ili ono od toga napraviti. Svodi se na puku igru rijeci sa minimalnom substancom... U Dangubinom pristupu agiramo, u tvom reagiramo i igramo njihovu igru. Bolje je presjeci mu vrpcu.
Dalje, pozvati ga a onda ukaljati nekim video-uradkom bi opet ostavilo mrlju na nasu dobronamjernost. Tek to bi politicki iskoristio za kreiranje neprijateljske, nedobronamjerne i neiskrene slike o bosnjackom narodu. Time bi uspio da lakse surfa na valovima relativizacije bosanskoga rata, a jos bi pride izazvao empatiju kod svoga naroda jer bi ga sazaljevali - on dosao sa dobrim "namerama" i uprkos svim "negativnim politickim posledicama", a Bosnjaci mrze eto cak i tako velikodusne i nesebicne Srbe...jebes budale. Najbolje je razmisljati jednostavno i pitati se sta mi hocemo a sta necemo i po tome dejstvovati. To sa svjetskom javnoscu i sta ce reci Bodo ovaj, Hans onaj, Evropa - vjeruj mi savrseno nebitno....sve go jebivjetar. U vezi Srebrenice i svih drugih stratista, od Bosnjaka niko nikakve ustupke ne smije da ocekuje ili sta vise - zahtijeva. Tu mi postavljamo norme.
Zbog toga smatram da bi njegov dolazak bio u svakom slucaju autogol. Ako se incident dogodi - mi negativci. Ako se ne dogodi - Vucic dobija a Bosnjaci vrijedjaju i sebe i svoje mrtve prihvatajuci prisustvo covjeka koji je citav svoj politicki zivot radio za onu Srbiju koja je razlog njihove smrti i koji je tu radi ubiranja politickih poena a ne radi katarze. Vjerujem da bi se pri povratku smijao i cudio nasoj "pameti". Poslali bi im poruku da se sa nama moze kako se ´oce...
Vidjela si kako se Nikolic uzjebo kad mu je Bake presjekao vrpcu (predsjednik Nikolic ce i dalje da se zalaze za dobrosusjedne odnose sa svim narodima bla bla bla)....presjecimo vrpcu i ovom nehljebu...
Pročitaj post iznad kojim sam replicirala dio odgovora je u njemu.
Ja mislim lično da ti suviše idealiziraš tu sliku kad je Srebrenicau pitanju i nas kao narod.
Mi smo dopalo se tebi ili ne na ispitu ljudskost već pali, sve što bi uspjeli ispolitizirati je čisti dobitak
Nazalost jasno je to i porodicama zrtava..
Zato mislim da bi dostojanstveno i bez incidenta prošao dogadjaj
Odbijanjem Vučićevog dolaska samo mu pruzamo alibi kako njegove dobre namjere nisu naisle na razumijevanje
A ni ta opcija mi nije pozeljna pred rezoluciju.
Last edited by SaraFina on 20/06/2015 00:59, edited 1 time in total.
- SaraFina
#121 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Kikibombona wrote:Ma ja mislim da je entuzijazam bolje kanalisati u neku drugu oblast, sto dalje od politike...SaraFina wrote:
Trudim se ne izgubiti entuzijazam![]()
Odbiti ga je najpovoljnije rješenje i olakotna okolnosti njemu i Srbiji pred rezolucijuVolem i ja politiku. Nekada sam se 'unosio' u sve ovo, pa na kraju skontao da sam gubio vrijeme, zivce, energiju.... Zato sam se sada bazirao na vanjsku politiku (
), koja ne uzima danak, prema kojoj sam skoro ravnodusan.
![]()
Pa eto, vec si ponudila dva razloga da se odbije Vucic. Rezolucija i Oric. Bakir je vec odbio Nikolica. Od toga u konacnici nista ni pozitivno ni negativno. Isti bi slucaj bio sa Vucicem. Nikakve pozitivne ili negativne posljedice ne bi osjetili od njegovog dolaska/nedolaska. Pricalo bi se o tome dva dana i cao djaci. Svijetu ta prica ne bi bila sekunde interesantna.
Srbija je u gadnoj situaciji, nista mi ne mozemo uciniti da im bude gore. Mali smo, i njihov odnos sa nama je lokalne prirode i dodje kao dnevna zabava za gladna usta. Srbija ima problem sa Kosovom i posebno sa Rusijom. Zapad ne podnosi ruske saveznike. Kad tad ce ucijeniti Srbiju i zahtjevati da zauzmu neprijateljski stav spram Rusije. Srbija je ekonomski totalno ovisna o zapadu koji ih drzi za j... Jako gadna situacija za njih. Evropa zahtjeva potpuno slugarstvo a Srbija na to jos uvijek nije spremna.
I ova rezolucija je politicka igrarija i samarcina Srbiji za naklonost Rusiji i rezervisan stav spram rusko-ukrajinskog sukoba.
Tek ih cekaju pravi problemi. S obzirom na katastrofalne ekonomske prilike, pred njima su teski dani na lokalnom i globalnom nivou.
Sto se tice Vucica, on je kao pojedinac nebitan. Evropski zvanicnici znaju 100 puta bolje od nas ko je i kakav je Vucic. Ne mozemo mi njega ogoliti pred evropskim ocima. Sve oni znaju.
Vucic se pokusava vaditi, ali su rivali neuporedivo mocniji, pametniji...
Ima dosta stvari u napisanom s kojim bi se slozila ...
Medjutim i mi ovisimo o toj istoj naklonosti zapada, pa nam svakako nije pozeljno njihove zelje makar prividno ignorirati
Ja ne mislim da je Vučić odluku o dolasku donio bez pritiska sa strane..
Odbijajući mi bi ispali oni koji opstruiraju ne samo Vučićeve navodno dobre namjere nego i svjetska nastojanja..o pomirenju na ovim prostorima...
A pred rezoluciju to nam sigurno ne treba
- nikad_vise
#122 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Pali smo onda kad prestanemo da se bunimo i to prihvatimo kao normalno.SaraFina wrote:
Ja mislim da ti mene ne razumiješ u potpunosti...
Zivimo u drzavi gdje se svakodnevno taj genocid u RS osporava, omalovazava nazivajući seoskim i kroz smijeh čak negira
Ne misliš li da smo davno pali na ispitu?
Naše najveće stratište je u RS koja je polulegalizirana i čiji su temelji kosti i onih preko osam hiljada ubijenih u Potočarima
Čime i kakvim ispitima se mi kao narod zavaravamo?
Odavno smo pali...
Zato ako postoji mogućnost popravnog i da se tim ljudima omogući izdvajanje i Distrikt poput Brčkog to bi već bio uspjeh
Zadatak onih koji nisu pali i koji vide da to nije u redu i jest da dizu glas protiv toga.
Ako znamo da je Srbija fasisticka tvorevina i da je to samo jeftino kupljenje poena na nasoj tragediji,treba to da osudimo.
To sto se u RS omalozava genocid i kroz smijeg negira i jest zato sto smo i ja i ti i ostalih 1000 forumasa kao i nekoliko stotina hiljada Bosnjaka zatupljeni i sto nakon svake takve izjave ne vrsimo pritisak na nase politicare dok se sitvacija ne dovede do usijanja pa i prijetnji ratom.Zato sto nema reakcije,nema protesta,nema galame,..nista..prvi put kad je negiran genocid napravljena je greska.Preko toga se proslo kao ono "necemo nabacivati Dodiku na volej da se prepucaju" i onda je kasnije postalo sasvim normalno za nase usi.Nikakve reakcije.Kad Sefer Halilovic kaze da ce biti rata ako se tako nastavi,onda ga pametne glave ismijavaju,sprdaju se sa njim i slicno.
I sad smo dosli do toga da neko treba da bere politicke poene na Srebrenici i da jedna fasisticka tvorevina uz ciji je blagoslov sve to napravljeno bez trunke pokajanja bere pluseve pred americkim i evropskim zvanicnicima.
Zasto nasi politicari nisu poceli sa zapaljivom retorikom kada je Dodik poceo sa njom?Zbog nekog mira il cega?
Evropa se nece mjesati ovdje sve dok vide da je i nama svejedno i pustit ce ga da nas sere po glavi sve dok mi sutimo jer to i zasluzujemo.Onog trenutka kad evropa vidi da bi moglo doci do opakog sranja jer ona strana po kojoj se pljuje vise nije spremna da to trpi,doce oni i sa novim ustavima,i sa reformama,i sa brisanjem tog istog Dodika preko noci sa politicke scene u BiH.
- Sinapsa
#123 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Bosnjaci jesu pali na raznoraznim ispitima ali ne moraju na svakom. Ne mislim da bilo sta idealizujem nego promisljam razlicite opcije. Odbijanju Vucicevog dolaska treba naravno slijediti i razumno obrazlozenje, koji ce njegovu proslost gurnuti u prvi plan. I slazem se sa tobom da treba vrsiti lukave politicke manevre, ali kakvu korist cemo mi imati od te njegove posjete mi jos nije plauzibilno.SaraFina wrote:
Pročitaj post iznad kojim sam replicirala dio odgovora je u njemu.
Ja mislim lično da ti suviše idealiziraš tu sliku kad je Srebrenicau pitanju i nas kao narod.
Mi smo dopalo se tebi ili ne na ispitu ljudskost već pali, sve što bi uspjeli ispolitizirati je čisti dobitak
Nazalost jasno je to i porodicama zrtava..
Zato mislim da bi dostojanstveno i bez incidenta prošao dogadjaj
Odbijanjem Vučićevog dolaska samo mu pruzamo alibi kako njegove dobre namjere nisu naisle na razumijevanje
A ni ta opcija mi nije pozeljna pred rezoluciju.
I da, zaista vjerujem da nas oni potcjenjuju (sa punim pravom) jer nas permanentno prisiljavaju na reakciju. I rade to jer osjecaju da to prolazi, da smo slabi. Za mene nemaju samo Srbi odgovornost za nase medjusobne odnose, nego i mi sami. Mi im moramo postaviti granice kako bi i oni imali sta da postuju i da se orijentisu. Mi bolujemo od manjka drskosti i bojimo se samopostanka. Uvijek nam je potrebna nakakva potvrda sa strane da smo dobri. U potrazi za harmonijom uvijek se pitamo "a kako ce na to gledati ovi ili oni, a kako ce reagovati?". To pitanje je sustinski pametno, ali nije jedino i nije najvaznije za nas. Time se pravimo ovisnim i nezavidno ranjivim za raznorazne manipulativne hohstaplerske politike. Vrtimo se u krugu i zbog kukavicluka i nehtijenja da se suocimo sa sobom, sa sopstvenim bicem, doprinosimo generiranju negativnih emocija u nama koje nas iznutra izjedaju.
Duboko vjerujem da bi sebe, kada bi drzali do sebe i jasno artikulisali svoju volju, oslobodili mentalnih okova i bijesa kojeg nosimo u sebi zbog permanentnog nerespektovanja. Direktna posljedica straha od samopostanka je da se kontrahent enormno precjenjuje.
Sta Srbija ili RS (da generalizujem) misli bi postalo znatno manje vazno, samo kada bi se fokusirali na sebe.
- DoZeN
#124 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Vucic ne treba u Srebrenici da bude 11 jula a ni drugog datuma.
Licemjer je on
Ivanic je gospodin 
Licemjer je on
- Sinapsa
#125 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Mislim da bi on bio puno bolja i ljepsa alternativa.DoZeN wrote:Vucic ne treba u Srebrenici da bude 11 jula a ni drugog datuma.
Licemjer je onIvanic je gospodin