Novi modeli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#101 Re: Novi modeli

Post by 530i »

Samo razradnja ideje od zadnjeg A3.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#102 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Kupis Audi A4 2008 i vozis ga do 2020 i svi misle da uvijek vozis nov auto. :mrgreen:
Suelureac

#103 Re: Novi modeli

Post by Suelureac »

Audi A4 relativno dosadan, a mislim da konkurenciju (BMW 3, Mercedes C-class i Alfa Romeo Giulia) teško da će moći ugroziti.
ado-šampion

#104 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Sta ima ugoziti kad se dosad od svih njih vise prodavao od BMWa 3? Kad kazes 'ugroziti' to znaci da je A4 dosad bio u podredjenoj ulozi, pa su kao sad napravili novi model da se poprave.

Aktuelni A4 se od 2008. kad je izasao prodavao u 10000+ primjeraka godisnje vise od C klase (u Evropi), i taj skor bi bio i bolji u korist Audija da 2013. nije izasla nova C klasa. Alfa Guilia/159 :lol: , da ne racunam pisao sam na temi o Alfi.

BMW 3 je apsolutni trzisni vladar te klase, i ja mislim da ga Audi s ovim A4 nece skinuti s trona ma sta god da su napravili, jer BMW u toj klasi ima tradiciju i reputaciju koja se tesko gubi.

A sve ostalo ce biti kao i dosad. Jedino vrli ekonomski analiticari u BiH, inace poznatoj po vrlim ekonomistima, mogu samo na osnovu slika predvidjeti da A4 vise nema sanse pored C klase i neke Giulije, iako je dosad bio u boljem polozaju nego C klasa. :-)
Ned071

#105 Re: Novi modeli

Post by Ned071 »

madner

#106 Re: Novi modeli

Post by madner »

To bolji polozaj je upitno, bitan je profit po modelu.

Mercedes zaradi dosta vise od Audija, a bome je i skuplji.
citroen xm

#107 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Totalno bezidejan. Hyundai nema 2 modela u istoriji da kažeš da su fino dizajnirani. Sve neko lutanje. KIA već ima daleko atraktivnije modele.

A4 dizajnerski čist redizajn. Nije loš, unutra je ok, ali ovaj tablet ga ubi.
ime123

#108 Re: Novi modeli

Post by ime123 »

Dizajn za ocekivati, Audi ima svoj dizajnerski pravac i prati ga. Kad je nesta dobro, dobro je :)
citroen xm wrote:Totalno bezidejan. Hyundai nema 2 modela u istoriji da kažeš da su fino dizajnirani. Sve neko lutanje. KIA već ima daleko atraktivnije modele.

Ne razumijem zasto se raji ne svidja ovaj "tablet". I BMW i Merc to rade, takav je trend jer je puno bolje rjesenje od onih "napuhanih" konzola.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#109 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Totalno bezidejan. Hyundai nema 2 modela u istoriji da kažeš da su fino dizajnirani. Sve neko lutanje. KIA već ima daleko atraktivnije modele.

Eto nek ima citroen dobro dizajnirane modele. :run:
ado-šampion

#110 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Meni se iskreno ni na C klasi onaj tablet nije svidio nikako, ostalo izgleda super i onda onaj tablet ko da je neko natakario iPad gore, ali nisam htio komentarisati jer inace puno pljujem, pa rekoh ne moram po svemu. :D

U ovom A4 makar ima vodilica pa se cini da je dio auta, mada i ovo izgleda onako natakareno. U Q7 izgleda malo bolje.

U BMWima nije bas tako, prebacite na prvu stranicu pa pogledajte kod X1. Razlika je sto se u X1 uvijek vidi da je ekran integralni dio auta, sto se za A4 ne moze bas reci, a posebno ne za C klasu.
Suelureac

#111 Re: Novi modeli

Post by Suelureac »

ado-šampion wrote:Meni se iskreno ni na C klasi onaj tablet nije svidio nikako, ostalo izgleda super i onda onaj tablet ko da je neko natakario iPad gore, ali nisam htio komentarisati jer inace puno pljujem, pa rekoh ne moram po svemu. :D

U ovom A4 makar ima vodilica pa se cini da je dio auta, mada i ovo izgleda onako natakareno. U Q7 izgleda malo bolje.

U BMWima nije bas tako, prebacite na prvu stranicu pa pogledajte kod X1. Razlika je sto se u X1 uvijek vidi da je ekran integralni dio auta, sto se za A4 ne moze bas reci, a posebno ne za C klasu.
Pa evo neki dan je BMW predstavio blago redizajniranu 3-icu za kraj ove godine. Kao što vidiš i sam kažeš nije natakareni iPad u pitanju uopće.

BMW 3 (2016)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
amar1994

#112 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

Ford GT (2017) :-)

Image
Image
Image
ime123

#113 Re: Novi modeli

Post by ime123 »

Ned071

#114 Re: Novi modeli

Post by Ned071 »

Sto bi rekao gdin Clarkson, Audi vozilo njemackih trgovaca cementom... Trojka ljepsa za klasu
mali_milojica

#115 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

BMW 3 odlican. I unutra i vani. Volan :kiselavoda:
citroen xm

#116 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Šta znam, ako već mora ovoliki displej više volim da je nekako fino uklopljen nego ovako nakačen.
konektovan wrote:

Eto nek ima citroen dobro dizajnirane modele. :run:
Pa od Hyundaija su uvijek pa i sada bili svjetlosnim godinama daleko ispred, a i od mnogo razvikanije konkurencije. :izet:
konektovan

#117 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

Za covjeka,koji se divi onoj skuli od bagija,vjerovat cu da je u pravu,al' u limburgu. :mrgreen:
Lolobrigida

#118 Re: Novi modeli

Post by Lolobrigida »

Ne sumnjam da je pod limom sve zadnja riječ tehnike, motorizacija i performanse su za deset (3.0 TDI od 0-100 za 5.3 sek. :-) ), samo bih volio da su pokazali malo više odvažnosti kod dizajniranja eksterijera. Ovako je to već viđeno, nema onaj zadivljujući efekat koji je krasio B8 kada se pojavio 2007.godine. Neko ranije je dobro primjetio da je ovo razradnja ideje aktuelnog A3.

Enterijer mi se mnogo sviđa, osim ovih otvora za ventilaciju koji idu duž cijele armature.
mali_milojica wrote:Dobar unutra :thumbup:
Samo je izgleda moda postala da ovaj display ovako nabiju,kao kod Mercedesa A i C klase.
Mislim da ovaj display nije fiksan, tj. da je na izvlačenje kao u većih kućnih modela. Taj fazon sa displayom je Audijev, imao ga je A8 iz 2003.godine, pa su to "pokupili" novi A6, A7...Kada je Mercedes predstavio novu A, B i C-klasu, ja sam baš pomislio kako su taj dio kopirali od Audija, samo što je u Mercu fiksan i ne izgleda ni izbliza tako elegantno kao u Audijevim modelima.
ime123

#119 Re: Novi modeli

Post by ime123 »

Ovaj je fiksiran.
amar1994

#120 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

meni je ljepsi kod ove nove astre i bmwa display nego kod audija :)
konektovan

#121 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

ado-šampion wrote:Sta ima ugoziti kad se dosad od svih njih vise prodavao od BMWa 3? Kad kazes 'ugroziti' to znaci da je A4 dosad bio u podredjenoj ulozi, pa su kao sad napravili novi model da se poprave.

Aktuelni A4 se od 2008. kad je izasao prodavao u 10000+ primjeraka godisnje vise od C klase (u Evropi), i taj skor bi bio i bolji u korist Audija da 2013. nije izasla nova C klasa. Alfa Guilia/159 :lol: , da ne racunam pisao sam na temi o Alfi.

BMW 3 je apsolutni trzisni vladar te klase, i ja mislim da ga Audi s ovim A4 nece skinuti s trona ma sta god da su napravili, jer BMW u toj klasi ima tradiciju i reputaciju koja se tesko gubi.

A sve ostalo ce biti kao i dosad. Jedino vrli ekonomski analiticari u BiH, inace poznatoj po vrlim ekonomistima, mogu samo na osnovu slika predvidjeti da A4 vise nema sanse pored C klase i neke Giulije, iako je dosad bio u boljem polozaju nego C klasa. :-)

Ja tek sad vidjeh da se radi o sampionu,a po textu sam bio ubjedjen, da je sema. :mrgreen:
sema911s

#122 Re: Novi modeli

Post by sema911s »

Voli tebe
sema.puno fudaroo
Better Man

#123 Re: Novi modeli

Post by Better Man »

konektovan wrote:
ado-šampion wrote:Sta ima ugoziti kad se dosad od svih njih vise prodavao od BMWa 3? Kad kazes 'ugroziti' to znaci da je A4 dosad bio u podredjenoj ulozi, pa su kao sad napravili novi model da se poprave.

Ja tek sad vidjeh da se radi o sampionu,a po textu sam bio ubjedjen, da je sema. :mrgreen:
Novi Audi 4 je smiješan za novi Mecedes c klase,, koji je za Audia svemirski brod.
mali_milojica

#124 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Better Man wrote:
konektovan wrote:

Novi Audi 4 je smiješan za novi Mecedes c klase,, koji je za Audia svemirski brod.
Pa dobro,nije smijesan,dobar je to auto,samo pored C klase i BMW 3 ja ga ne bi popisao ni da gori.
ado-šampion

#125 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Kad se Better Man pojavi i zvizne komentar, to je odmah sudnji dan. :lol:

I ti po slikama zakljucio da je Merc svemirski brod za Audija? E moj Better Man, Bog ti se smilovo makar sad za ramazan, ne znam fakat sta drugo da ti kazem. :-)
Post Reply