Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#101 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by plain vanilla »

insomnia78 wrote:
plain vanilla wrote:Iz ciste solidarnosti cu kupovati Ditine proizvode, mada cisto sumnjam da ce uspjeti. Voljela bih da grijesim, ali ako se ne nametnu kvalitetom i cijenama, tesko ce ista postici dugorocno.
Ma ova ushicenost ce potrajati mjesec u vrh glave i onda ce poceti..,
pa gledam euforiju na facebooku, ali da ne bude kao za one proteste, 100 hiljada lajkova, a 100 prosvjednika.

mada, nije samo ni do kupaca, treba proizvesti i plasirati robu, a s druge strane svako ce kupiti samo jednom iz solidarnosti, budu li proizvodi losi, tesko ce se iko odluciti na ponovnu kupovinu.

nadati se najboljem, ne dao Bog nikome da bude bez posla i plate
insomnia78

#102 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by insomnia78 »

Ma ovo na fejsbuku sve neka omladina, oni nit sta peru, nit sta kupuju al eto, nek se siri vijest
The 51st State

#103 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The 51st State »

_BataZiv_0809 wrote:
The 51st State wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Hajde nek nam neko od strucnjaka za privredno pravo objasni kako stečaj i reaktiviranje proizvodnje imaju veze jedno sa drugim.
stecaj nije prosta likvidacija preduzeca, nego pravni okvir koji omogucuje eventualni oporavak privrednog subjekta ako ima mogucnosti, recimo jedan od alata koji stoji na raspolaganju je ponistavanje kolektivnih ugovora sa radnicima te isti mogu raditi za minimalac, e sad ne znam tacno koliko zakonski to moze trajati, uglavnom posljednja sansa za oporavak.
To znam, nego hocu da saznam koji je to pravni mehanizam omogucio da se odjednom pokrene proizvodnja. Da li sami cin ulaska u stecaj ili?
sam cin ulaska bi trebao da omoguci, mada prije toga bi morala da se desi skupstina povjerilaca, da sve bude po redu, nisam siguran da li se kod dite to desilo, jer ovo sad mi vise lici na halabuku, uzmes na primjer eto oni sad proizvedu tih 100 tona za bingo, hladno im uzme banka ili neki drugi povjerilac naplacena sredstva ukoliko nisu neke sporazume potpisali, diti svakako sa srecom da im ovi napori urode plodom, ali bez neke sveobuhvatne investicije bojim se da je mrka kapa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#104 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Ma ovo na fejsbuku sve neka omladina, oni nit sta peru, nit sta kupuju al eto, nek se siri vijest
Odvoji 5 evra mjesecno za 5 3Dova umjesto 5 omladinaca. Nit ces osjetiti, nit ces odvojiti od usta, a ucinices dobru stvar. Doduse izbices sebi argument za foruma, ali jebiga, ne moze jare i pare :lol:
nellismo

#105 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by nellismo »

plain vanilla wrote:
insomnia78 wrote:
plain vanilla wrote:Iz ciste solidarnosti cu kupovati Ditine proizvode, mada cisto sumnjam da ce uspjeti. Voljela bih da grijesim, ali ako se ne nametnu kvalitetom i cijenama, tesko ce ista postici dugorocno.
Ma ova ushicenost ce potrajati mjesec u vrh glave i onda ce poceti..,
pa gledam euforiju na facebooku, ali da ne bude kao za one proteste, 100 hiljada lajkova, a 100 prosvjednika.

mada, nije samo ni do kupaca, treba proizvesti i plasirati robu, a s druge strane svako ce kupiti samo jednom iz solidarnosti, budu li proizvodi losi, tesko ce se iko odluciti na ponovnu kupovinu.

nadati se najboljem, ne dao Bog nikome da bude bez posla i plate
Valjda su i radnici shvatili da budućnost drže u sopstvenim rukama. Naravno ako proizvodi budu loši da to neće funkcionirati.
insomnia78

#106 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by insomnia78 »

A ti znas da ne odvajam?
shake69

#107 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by shake69 »

Koliko sam ja shvatio, nesretni radnici Dite zele samo uvjeriti i ohrabriti nekog novog investitora da kao mogu privredjivati i opstati, nista drugo. Dug od 20 miliona KM, ako sam dobro zapamtio, taj novi 'daj Boze da ga bude vlansik', mora preuzeti, jer ce sva ostvarena dobit u medjuvremenu biti preusmjerena na racune onih kojima su duzni. Nema tu selameta, osim ako bas krene proizvodnja i prodaja dobro, pa se neko zaleti, udje u vlasnicku strukturu i vidi sansu za zaradu - ali 'na dugom stapu', sto je opet u koliziji s balkanskom business mantrom.
plain vanilla

#108 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by plain vanilla »

shake69 wrote:Koliko sam ja shvatio, nesretni radnici Dite zele samo uvjeriti i ohrabriti nekog novog investitora da kao mogu privredjivati i opstati, nista drugo. Dug od 20 miliona KM, ako sam dobro zapamtio, taj novi 'daj Boze da ga bude vlansik', mora preuzeti, jer ce sva ostvarena dobit u medjuvremenu biti preusmjerena na racune onih kojima su duzni. Nema tu selameta, osim ako bas krene proizvodnja i prodaja dobro, pa se neko zaleti, udje u vlasnicku strukturu i vidi sansu za zaradu - ali 'na dugom stapu', sto je opet u koliziji s balkanskom business mantrom.
pa mozda se Bingo sprema da kupi Ditu? to mi je nesto palo na pamet...
Drinski

#109 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:Ma ovo na fejsbuku sve neka omladina, oni nit sta peru, nit sta kupuju al eto, nek se siri vijest
Odvoji 5 evra mjesecno za 5 3Dova umjesto 5 omladinaca. Nit ces osjetiti, nit ces odvojiti od usta, a ucinices dobru stvar. Doduse izbices sebi argument za foruma, ali jebiga, ne moze jare i pare :lol:
Ako se konukrentni cijenom i kvalitetom, sto da se ne kupi. Ako ce se pokvariti veš mašina - neka hvala.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#110 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Moze biti da je cilj igre da Bingo preuzme. Agrokor je istu stvar sa vise fabrika, davno, u Hrvatskoj uradio.
The 51st State

#111 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The 51st State »

_BataZiv_0809 wrote:Moze biti da je cilj igre da Bingo preuzme. Agrokor je istu stvar sa vise fabrika, davno, u Hrvatskoj uradio.
mozda je cilj ali nije realno, za 20 miliona dugova moze it temelja napraviti moderniju fabriku veceg kapaciteta nego sto je DITA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#112 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Jeste, samo sto u postkomunistickim drzavama, drzava uzme dug, a privatniku se da sve ostalo :D
bach

#113 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by bach »

The 51st State wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Moze biti da je cilj igre da Bingo preuzme. Agrokor je istu stvar sa vise fabrika, davno, u Hrvatskoj uradio.
mozda je cilj ali nije realno, za 20 miliona dugova moze it temelja napraviti moderniju fabriku veceg kapaciteta nego sto je DITA.
Ali DITA ima IME. Dita je brand. Iza nje je tradicija od 40 godina i povjerenje potrošača koji njene proizvode prepoznaju.
The 51st State

#114 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The 51st State »

bach wrote:
The 51st State wrote:
Ali DITA ima IME. Dita je brand. Iza nje je tradicija od 40 godina i povjerenje potrošača koji njene proizvode prepoznaju.
imala je i merima krusevac i vece ime i brendove i tradiciju, pa ih njemci svedose na jedan pogon, a najveci su bili u ex yu..., sve su to patuljasti brendovi u srazu sa multinacionalkama, inace je trend private label tako da i multinacionalni brendovi sve vise imaju problema na trzistu, vise vrijedi recimo danas k+, bingo u danasnjim trzisnim uslovima nego ijedan ditin brend.
shake69

#115 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by shake69 »

Kad se samo sjetim mladjahnog vlasnika Lore koji je kao najbolje uposlenike slao na Bahame, za nagradu, preuze Ditu, u neka doba prije desetak godina, i zavali je u jos veca govna!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#116 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

z u m b u l wrote:u govnima su oni već bili, taj nesretnik debil ih je samo dokusurio
šteta što se zbog takvih "novokomponovanih kapitalista" stiće loš sveukupan utisak o pravim preduzetnicima i privatnicima
a da nije po defaultu negativan, pokazuje primjer samog Binga i Senada Džambića
Pa dobro sta ocekivati od preduzetnika koji su prvi milion stekli pljackom onoga sto su radnici gradili decenijama.
animals

#117 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by animals »

The 51st State wrote:
imala je i merima krusevac i vece ime i brendove i tradiciju, pa ih njemci svedose na jedan pogon, a najveci su bili u ex yu..., sve su to patuljasti brendovi u srazu sa multinacionalkama, inace je trend private label tako da i multinacionalni brendovi sve vise imaju problema na trzistu, vise vrijedi recimo danas k+, bingo u danasnjim trzisnim uslovima nego ijedan ditin brend.
Ma ta Dita vjerovatno nece opstati, jedino ako ih ne kupe kao i merimu..
to ti je slobodno trziste..
vece ribe jedu male..
sandra01

#118 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sandra01 »

_BataZiv_0809 wrote:
z u m b u l wrote:u govnima su oni već bili, taj nesretnik debil ih je samo dokusurio
šteta što se zbog takvih "novokomponovanih kapitalista" stiće loš sveukupan utisak o pravim preduzetnicima i privatnicima
a da nije po defaultu negativan, pokazuje primjer samog Binga i Senada Džambića
Pa dobro sta ocekivati od preduzetnika koji su prvi milion stekli pljackom onoga sto su radnici gradili decenijama.

.
plain vanilla

#119 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by plain vanilla »

z u m b u l wrote:
plain vanilla wrote:
pa mozda se Bingo sprema da kupi Ditu? to mi je nesto palo na pamet...
što će mu taj belaj
socijalno preduzeće koje je u dugovima do grla, odnosno čiji su dugovi veći nego što samo vrijedi
ne znam.. zasto onda radnicima ne kazu da razgule kuci i da nista od posla?
probook

#120 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by probook »

HAVANA wrote:Pijem pivu sarajevsku....Sve sto mogu i sto ima prolaz ukusom i kvalitetom kupujem domace. :bih:
Divim ti se da mozes piti onu sarajevsku splačinu tzv pivu. Neki dan se za'bao i kupio nekolike plave limenke: ukis tzv piva je kao da normalno pivo otvorim i drzim tako otvoreno jedno 2-3 sata i onda popijem. Ne bi je dzaba vise...
Država

#121 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Država »

Ko ne kupi Ditu, popuši nam k...

:mrgreen:
Hajvan

#122 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Hajvan »

animals wrote: to ti je slobodno trziste..
vece ribe jedu male..
onda tu i nema neke slobode!?!
HAVANA

#123 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by HAVANA »

probook wrote:
HAVANA wrote:Pijem pivu sarajevsku....Sve sto mogu i sto ima prolaz ukusom i kvalitetom kupujem domace. :bih:
Divim ti se da mozes piti onu sarajevsku splačinu tzv pivu. Neki dan se za'bao i kupio nekolike plave limenke: ukis tzv piva je kao da normalno pivo otvorim i drzim tako otvoreno jedno 2-3 sata i onda popijem. Ne bi je dzaba vise...

Odlicna piva.

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#124 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

z u m b u l wrote: slušam na dnevniku FTV slučaj sarajevotesktila
nevjerovatno je kako je banda primjenjivala iste recepte
kupi lafo firmu za neki sitniš ili certtifikate, a onda nadižu kredite stavljajući atraktivne lokacije pod hipoteku
pokupe čistu lovu od banke na osnovu kredita...a njih ne vraćaju i banka plijeni imovinu koja je bila pod hipotekom i naravno preduzeće ide u kurac

razrađena banditska receptura
Isti recept i u postkomunistickoj Čehoslovačkoj, odnosno Češkoj. Ima detaljno opisano na jednoj temi.
HAVANA

#125 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by HAVANA »

shake69 wrote:Kad se samo sjetim mladjahnog vlasnika Lore koji je kao najbolje uposlenike slao na Bahame, za nagradu, preuze Ditu, u neka doba prije desetak godina, i zavali je u jos veca govna!
Pa sta je sad,ne valja kad vodi,ne valja kad ne vodi...Ja sto znam,znam ga od malih nogu,cehra mu je vazda dobra bila.Znam mnogo ljudi koje je zaposlio u to vrijeme,ko god je zelio da radi.Ni od jednog nisam cuo ruznu rijec o njemu.Al narod,narod sve zna,kad pocne pad,nogom ce te nagurat jos...Kriv je zbog pogresnih odluka i izbora,mogao je bolje,manje se zaduzivati...Al da je kriv za neku satro pljacku,i da je profitirao od svega toga,ne nasmijavajte me.Imao je sve prije dite...U poredjenju sa tim vremenom,nema vise nista...
Zavali sebe dozavrat,sta god ko pricao,siguran sam da haris nije imao losu namjeru.Na kraju ga je to kostalo svega sto je napravio.Nije to bas tako jednostavno,razne su igre tu u pitanju,lako je tudjim kurcem gloginje mlatit...Kriticari svega nek otvore granap pa nek probaju a ne ovako nesto sta je on bio zamislio,i poceo,i zaduzio se...i otreso ko s kruske.Radnicima zelim svu srecu i kupicu naravno... :bih:
Locked